ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A bázisról mentések megint csak jól sikerültek, nagyon sokan részt vesznek bennük (persze, sokan azért, mert csak ömlik a ritka material a menekítésből), az újjáépítésben viszont kevésbé, mert azért nem "jár" semmi igazán extra, és sok, elég drága alapanyagot csak messziről lehet hozni 😊
Persze hogy lesz háború, hogyne lenne - a legnagyobb baromság lett volna a Frontier részéről egyáltalán latolgatni, hogy az "ősellenséget" egy ilyen hosszú felvezetés után barátként / semlegesként hozza be 😊
(sopánkodni meg - részemről - a CMDR sopánkodik, a "játéktulajdonos" érdeklődéssel figyeli, hogy merre alakul a sztori, és milyen játszanivalókat kapunk)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.11. 17:19:12
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Arra viszont úgy látom, nincs magyarázat, hogy mire fel a flotta idevonulása.
Caliph: lehet sokminden, csak erre is azt tudom ismételni, hogy nem úgy viselkednek, mint akik nagyon erőltetni akarnák kapcsolatfelvételt, finoman szólva. Ha bajuk van, segítség kell stb, akkor nyissák ki a csipájukat, és adják valami jelét hogy beszélgetni óhajtanak. Ja lehet hogy a FD nekik sem adta meg ehhez az eszközöket 😊
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Az Aegist nem ezért hozták létre, hanem pofozkodni - persze hogy fegyvert fejleszt, nem kommunikátort.
Palin, aki azért van a Plejádokban mert őket tanulmányozza és barnacle téren a legynagyobb tudós pedig hónapok óta hallgat.
Így nehéz elkerülni bármit vagy legalább többet megtudni mint amit Salómé kiderített. Az emberiséget irányító bandának még nem célja hogy elmondjon bármit is.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Lehet a vírus létrehozott egy mutáns élőhalott thargoidot akik megfertőzik a többit és menekülnek,hátha van ellenszerünk ? 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.01.11. 16:51:33
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
A történetben viszont az is benne van hogy valahol egy irgalmatlanul nagy méretű flotta tartózkodik. Namármost ha ezek léteznek, és "véletlenül" pont mifelénk indulnak el - pedig ott van az egész kicseszett galaxis -, akkor azt hiszem hiába is akarnánk kommunikálni. Valószínűleg nem azzal a céllal építettek egy hadiflottát, hogy vándorcirkuszt játsszanak, és minden emberlakta rendszer minden bolygója és holdja mellett nyissanak egy vattacukrozót...
CMDR Dzsini pedig meg van győződve arról hogy a jelenlegi egyre inkább elkerülhetetlen háború fő oka az Aegis, és szomorú hogy ennyi pilóta vakon hisz nekik és ugrál úgy, ahogy fütyülnek nekik. Szerinte kommunikálni kellett volna rakétázás helyett.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.01.11. 15:49:46
https://fxmason.blogspot.com/
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Ezután az INRA-t beszántották, és az írmagjukat is eltüntették.
Mindenki elfelejt mindent, senki nem emlékszik arra, hogy mi történt.
Eltelt 110 év, aminek a végén a Col70-et (2 éve) lezárták.
Most megjelentek újra a hajók, akik megállítottak néhány arra járó pilótát, és nem támadtak, nem ártottak senkinek.
Elkezdtek szivárogni a "valamilyen módon" megsérült hajók - de egyetlen játékosnak se sikerült semmilyen módon provokálni az akkor még névtelen hajókat.
Kiderül (kiszivárogtatják), hogy a névtelen hajók Thargoidok.
Megalakul az Aegis, állítólagos összefogásként a szuperhatalmak között.
Kifejlesztenek valamiféle fegyvert, amivel meg tudják sebezni a Thargoid interceptort, amire az visszalő.
Én a saját szememnek hiszek <#gonosz1>#gonosz1>, és azt látom, hogy immár 10 darab állomást támadtak meg a bogarak, és ez alapján legalábbis számomra egyértelmű az is, hogy igaz lehet az amit a timeline-on írnak... Volt háború és thargoid invázió anno, és ez most amit látunk megint az...
Egy olyan timelinet idézel fel, amit olyanok "írtak", akiknek az a céljuk, hogy most a független pilóták örömmel vessék magukat a Thargoidok elé. Te döntöd el, hogy nekik hiszel, vagy azoknak, akik az életüket adták azért, hogy kiderítsék mi történt valójában.
Ha az a timeline ennyire valós, akkor hol vannak a válaszok az idézett kérdéseimre? Miért nincs egy emlékműve ennek az inváziónak, miért tagadta pl. a Föderáció is az első Hyperdictelt hajókról szóló jelentésekkor a Thargoidok létezését? Miért mondták azt még pár hónappal a kiszivárgott információk előtt is, hogy ez egy gyerekmese? Nekik hiszel?
3055:
The Thargoid invasion officially begins. Massive fleets of Thargoid warships carrying remote controlled fighters ruthlessly cut a swathe into occupied human territory, encroaching on a cluster of stars centered around Alioth.
GalCop Navy is mobilized to respond;
És a regény összefoglalója, amit leírtam és linkeltem. És Salomé üzenete.
(És ki beszélt valaha arról, hogy az INRA támadta meg a Thargoidokat? Ilyesmiről szó se esett eddig, most pedig erre kérdezel rá...)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.11. 15:18:42
Na és akkor most van az, hogy return. Visszajöttek. Ha nem volt anno háború amit biológiai fegyverrel nyertünk meg akkor miért tűntek volna el jó időre?
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.01.11. 15:14:18
A többit pedig az elmúlt pár hónapban átcsámcsogtuk itt a topicban többször is, olvasd vissza. Jelenleg sázmomra nem úgy tűnik, hogy valaha óriási háború volt köztünk, mert annak az ég világon semmi nyoma nincs. Vagy piszok profin eltakarítottak mindenkit és mindent, aki valaha részt vett ebben (ami ~2-3 generációval ezelőtt volt, mondjuk számunkra az 1. világháború), vagy hazudnak a konfliktus súlyosságát tekintve (és belegondolva, hogy akkoriban csak Scoutokkal találkoztunk, az első Interceptort nem túl rég látta meg az emberiség....).
Az meg kérdés, hogy miért kellett a GalCop-ot, az INRA-t, és az összes többi régi szervezetet írmagjukban is elpucolni.
És azért az Aegis "tehet" a dolgokról, mert egyetlen thargoid hajó se támadott meg senkit addig, amíg az nem lőtt rájuk. Most is nyugodtan hajózhatsz körülöttük, ha tartod a távolságot (és nincs nálad Guardian technológia), nem támad egyik sem.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.11. 15:05:30
Nem olvastam ezt a regényt, hol van azaz összefoglaló? Amúgy meg a kérdés az, hogy most akkor a játék eddig és nagyon régóta ismert "hivatalos történelme" ami pontokba van szedve és mindenki számára elérhető, milyen módon kapcsolódik egy olyan regényhez amelyben egy bizonyos történetet mesélnek el...
Meg amúgy meg akkor miért mondjátok, hogy az aegis tehet a thargoid támadásokról nem pedig maga a támadó?!
Az összefoglalóra amit írtam #18161 -ben is visszautaltam, az most volt pár napja ebben a beszélgetésben, ezért is bátorkodtam újra felemlegetni, mert gondoltam az is elolvasta, aki akkor épp nem járt a topicban.
(valamint ha gondolod keresd ki, hogy hol írt bárki olyasmit, hogy a Thargoidok "marha békések" vagy hogy "jófiúk", mert szerintem senki, te ismételgeted sokadszor, hogy nem azok - amivel szerintem nem vitatkozott senki)
Persze ezen nem fogunk összeveszni, csak azért nem olyan egyértelmű az, hogy ez a cég a velejéig romlott gonoszság a "marha békés" idegen faj meg a jófiúk...
Tudnák akadályozni a mentést és az újjáépítést? - Bizonyára igen. Akadályozzák a mentést? - Nem.
Én ezt írtam le mindkét hozzászólásban. Szó nincs művészlélekről meg egyebekről.
(Zárójel kinyitva: miért is kellett a tudományos kutatóbázisokat a frontvonalra telepíteni? Miért nem lehet mondjuk azokat a buborék túlsó végére pakolni, és maximum a gyártást közelebb helyezni az ellenséges környezethez, és a csatatérre pedig elsősorban háborús eszközöket telepíteni? Mondjuk egy flottát vagy huszat.)
Biztos nem véletlen, hogy ha valamiben akkor ebben mind a három frakció tudósai és szakemberei részt vesznek illetve egyetértenek, oka van ennek és ez az ok pedig az, hogy tudomásukra jutott anno az hogy nem vagyunk egyedül.... Nem tudhatjuk az idegenek valódi szándékait, és az a minimum, hogy az emberi faj fennmaradásának - biztonságának érdekében képesek kell legyünk olyan fegyvereket fejleszteni és gyártani amellyel adott esetben megvédhetjük magunkat.
Jobb erősebb fegyvereik és technológiájuk van mint nekünk, és ha nem engedik hogy fejlődjünk védelmi eszközöket fejlesszünk, az már önmagában is egy hadüzenet.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.01.11. 00:34:20
Ezek a thargoidok azért nem valamiféle művészlelkű tenoristáknak tűnnek, sokkal inkább terroristáknak. <#nemtudom>#nemtudom>
A technológiájuk és haderejük bizonyosan bőségesen elegendő lenne arra, hogy elpusztítsanak állomásokat, és arra is, hogy folyamatosan hátráltassák a mentést és a javítást is. Mégsem teszik.
http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"
Bár nekem klasszikus háborús stratégiának tűnik amit csinálnak, a stratégiailag legfontosabb katonai/tudományos (fegyverfejlesztő) vagyis védelmi rendszereket szeretnék kiiktatni, hogy aztán majd emberi vérrel koccintsanak annak örömére, hogy a már védekezésre képtelen emberi fajt kedvükre lemészárolhatják. <#nyes>#nyes>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ez alapján én feltételezem, hogy nagyjából tisztában vannak azzal, hogy mi történik a mi "oldalunkon".
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
(ha egy képkeresővel körülnézel elite rare trade route kulcsszavakra, találhatsz még néhányat)
és persze ez
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.08. 19:08:28
Akkor most már értem hogy pár Altairian bőrért miért csak morgott egy-kettőt Dweller Úr...<#idiota>#idiota>
De aztán megvettem az 67 Ly-re lévő Snow Moon űrállomás összes ritka áruját, majd vettem kb. 80Ly-re az Aegaeon-ban is, mennék messzebbre is de itta kereső csak eddig a távolságig listázta, amit nem hiszek el...
A eddb.io-ból pedig hiányolom az integrált rare goods keresőt... De itt a INARA-n találtam jobb keresőt, már látom 100 feletti távolságokat is...
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2018.01.08. 18:52:48
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Én veszek egy Rhino szettet.Nem jött össze a Dual joy terv
http://elite-dangerous.wikia.com/wiki/Category:Rare_Commodities
Ahogy az ábrákból látszik, 130 fényév után már kezd ellaposodni a görbe, és 150-160 felett már végképp nem érdemes tovább hurcolni (ha csak a profit számít és nincs más cél). Tehát hiába vinnéd Coloniába, fillérekkel ér csak többet mint 200 ly környékén. BP-on túl szerintem csak poénból vitte, nem eladni, nincs is hol.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
"Even today, hyperspace remains poorly understood."
És igen, innen olvastam a Thargoid Wormhole-ről. Érdekes. Azt hiszem ez arra is ad választ hogy pl. miért tudhatnak kirántani minket a hyperspace-ből.
A linked majd elolvasom. 😊
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2018.01.07. 17:55:16
Végülis ez egy jól optimalizált űrszimjáték lett 2-3 éve. 😊 (Én csak fél éve játszom)
A jelenlegi helyzet az, hogy a Col70-et azért zárták le, mert már konkrétan ott tartanak, és nem egy-egy hajóról van szó, hanem óriási flottákról - hadihajókkal, mindenfélével. És az emberiség egy évvel ezelőttig erről semmit nem tudott, és most se hisznek sokan Salomének. És jövő kedden valószínűleg átlépi a Col70 határát az első néhány nem-felderítő.
Outside, shapes were moving in the darkness. Twisting, turning, unfurling. Malevolent petals that were spinning and rotating, glowing with a faint greenish hue. Moving … moving towards them. Hundreds of ship, massed ranks of them, organised …
An armada!
Rendszerről rendszerre utazás tisztán játékmechanikai okokból nincs - egyszerűen egy rendszer van egyszerre betöltve és kész. Cserébe viszont az aktuális rendszer összes égitestje és objektuma egyszerre jelen van, és akár SC nélkül elrepülhetsz bárhonnan bárhova - az működik gond nélkül.
Az FSD pedig egy másik dimenzión keresztül történik (lásd: witchspace és társai), ahol más fizikai törvények működnek, és az, amit mi itt távolságnak nevezünk, az ott nem igazán értelmezhető. És hiába sok száz éve gyakoroljuk újabb és újabb technológiákkal, még kb. semmit se tudunk róla, csak azt, hogy hogy kell egy baltával egy lyukat ütni bele, belerohanni, és kipottyanni a célhely környékén, ahol egy elég nagy tömegpont van (ezért lehet csak csillag mellé ugrani). A Thargoidok ezzel szemben szabadon jönnek-mennek, bárhol ki tudnak lépni, sőt ők lebegni is tudnak benne.