24783
Elég, ha a reklamált topic címét linkeled, a hsz. számát pedig kiírod!
Ha házigazda szeretnél lenni, kell a topic neve és linkje, a jelölt neve és linkje (az adatlapra), és azok a hozzászólások, ahol a jelöltet elfogadja az adott téma közössége. Ezeket írd be ide, és pár napig várj türelemmel.
A privát üzenetekkel - mivel nem tudják elolvasni - nem foglalkoznak a moderátorok, ne panaszkodj miattuk.
Mielőtt ebben a modtopicban folytatnád a veszekedést, !! KLIKK IDE !!
-
#10812 1) hát pedig a modit is meg kell büntetni ha bűnös, mint ahogy a bűnös zsarut is ugyebár ... vagy anarchista vagy-e :D
2) éppen erről van szó, hogy 0 pontos büntetés, ami kb annyi hogy ír neki a modi hogy ejnyebejnye, nemkéne. Hogy miért? Mert vannak vitatható helyzetek, és ha a user jóindulatúan tesz valamit (keresett, de nem talált ilyen topicot, de a modi szerint mégis inkább egy másikban lenne a helye), azaz megtette amit meg kell, de modi felülbírálta, azért ugyebár nagyon nem kellene pontozni.
Punker mesterrel volt ilyen vitánk, hogy metrófelújítás/kikerülés új topic lehet-e (vagy a Budapest parádé a Hősök tere topicba való-e, csak mert helyileg ott van?)
-
#10811 A figyelmeztetést le se nem szarják. Egy büntipont nem jár semmi hátránnyal ezért az a figyelmeztetés, 1xű, legalább észreveszi és elkezd picsorogni! -
#10810 Figyelmeztetést veheted annak. -
#10809 0 pontos büntetés nincs, csak szólok, mert az már nem büntetés. -
#10808 Köhhh, mégis modit ki büntethet szerinted, csak kérdem?! :D -
#10807 Persze, a BTK/PTK meg csak egy rakás papír kosszal a lapokon.
Sztem kapásból tudnál egy mintát összeállítani eddigi nem csekély tapasztalataid alapján, csak megfelelően összegezve és nem a végletekig lebontva kell megfogalmazni.
Mi van most a szabályokban (buta példa):
Témák törlése:
Törlésre kerülnek azok az újonnan létrehozott témák, amelyek az adott fórum témájától jelentősen eltérnek. 1 pont
Hasonló tartalmú/című téma már létezése esetén. egyértelműen létezik, sőt írt is eredetibe user: 3 pont, nem írt eredetibe, nem kereste 2 pont, nem egyértelműen fedi egymást a két téma 0 pont
Nem a téma tartalmára vonatkozó cím, illetve semmitmondó cím esetén. Rosszindulatú: 1 pont, nem: 0 pont
És ez csak annyi hogy a jelenlegi ősit kiegészítettem, ismétlem te 1000x jobbat tudnál összedobni.
-
#10806 nem tudsz mintát használni, mert minden eset egyedi. -
#10805 hytok !! már egy ku... hete irtam egy emailt valaki tenne már vmit !!! -
#10804 1) egyetértünk
2) írok egy mintát :) Bele fogok rokkanni :))
3) Ez viszont gond. Félig. Azt írod most tisztogató, büntető, indulatcsökkentő feladata van. Elsőnek talán ezeket le kellene írni (hogy számon lehessen tőlük kérni! Bizony, ha valaki éppen hogy szítja az indulatokat egy topikban, nem csökkenti az biz büntethető kell hogy legyen, modi vagy sem). Másodiknak talán olyan morális kiegészítést tennék, hogy a modi feladata privát hozzászólásaival is tartani a topicokat (ahova írogat) a témában (ne a modi spammelje már tele a topicot). Nem azt mondom hogy ez mindennapos, magára ne vegye senki, de megesett már.
A rizsa meg nem kell, mert a T. user az én emberi mivoltamat sem tiszteli. E van, ki ide belép ... hagyja kint az önérzetességét.
-
#10803 A kivitelezhetetlenséget mire érted? Az új szabályzatra, vagy a betartására?
Írok egy mintát (amit lehet utána köpködni, törölni, kiegészíteni), max 2 oldal, mondjuk keddre.
Aztán lehet elgondolkodni rajta, hogy mennyire ideje volt már ...
-
#10802 Nem beszélünk el egymás mellett.
1) Fogunk is (be)büntetni! :D
2) Jó lenne ha volna, de mint mondám, követelni 1xű, megcsinálni senki sem akarja ugye...
3) A moderátor nem össztopicházigazda (sztem.), már csak azért sem, mert modi területek vannak, hanem tisztogató, bűntető, indulatcsökkentő szerepköre van. Néha pedig bíráskodik (akár "ön" is, ha kell)! :D
És rizsa meg kell, mert a kedves user hiába nem tiszteli emberi mivoltunkat, mi azonban nem engedünk akkor sem belőle! I,Robot! :DDDD -
#10801 2) szerintem előre lefektetett (leírt) elvek mentén kell büntetni (ez az ami most nincs, és sztem kellene)
kivitelezhetetlen..... -
#10800 Elbeszélünk egymás mellett, és ez nem jó.
Foglaljuk össze értelmesen:
1) büntetni kell (ez eddig is megvolt, tehát gondolom OK)
2) szerintem előre lefektetett (leírt) elvek mentén kell büntetni (ez az ami most nincs, és sztem kellene)
3) meghatározni egyértelműen, hogy a moderátor össztopic házigazba-e, vagy csak "büntetőrobot"
Melyikkel nem értesz egyet?
A rizsa meg nem kell, hogy nektek milyen nehéz, hogy mimindennek leírnak és mivel baszogatnak userek/vérpistikék meg hasonlók. Vállaltátok dalolva (te is tudod hogy nagyobb felelősség több problémával jár), tudtátok előre hogy ilyenek lesznek. Ez ezzel jár, mint ahogy egy szupersztár sem sétálgathat túl sokat az utcán a nélkül, hogy körbe ne vennék a rajongók.
-
#10799 Nem értek egyet. Ezt miből szűrted le?! :D
Ha akarsz szabályzatot kérjél, de attól még nem lesz kész! Követelni könnyű ugyanis ilyesmit, megalkotni annál nehezebb. Arról már nem beszélve, hogy akiket meg kéne győznöd, azokat NAGYON nehéz meggyőzni, főleg mostanság, hogy az új SG endzsint írják. -
#10798 Ha visszaolvasol csak felháborodásokat fogsz találni fura mód, ez így van (senki sem szereti ha büntetik, vajon miért?!). De mind1-iknek megvan a maga regényes háttere, amit te már nem fogsz soha megtudni, sőt mások sem. Kár ezekkel példálózni, mikor még konkrét, friss esetekben is nehéz igazságot tenni.
Amúgy 20-25 feletti userből is éppen elég idióta van, sőt azok még durvábbak, mert azt hiszik vannak "jogaik", meg ugathatnak kedvükre mindenféle szemétséget, merthogy ez itt demokrácia.
Ha engem moderátori mivoltomban valaki köszönésképpen "lebuzigyerekezik" (mai példa, de nem rám) ahelyett, hogy kultúráltan megszólítana és simán banolom, ennyi. Régen nem így volt, de az régen volt. Így legalább pihen egy hetet és gondolkodik szépen. A való életben valszeg. nem merne így beszólni (vajon miért), de itt ugye úgy tűnik neki mindent lehet. Nos NEM LEHET! -
#10797 itt nincsenek jogászok
Az csak egy példa volt, ami elég jól modellezte a jelenlegi problémákat.
hogy csináljanak új/bővített szabályzást
Igen, pontosan ez az amivel kezdtem, hogy erre lenne szükség: A szabályozatlanság ugyebár = anarchia
A végére már csak elértem, hogy az elején írt felvetésemmel egyetérts :)) részben, talán :)
-
#10796 Ez nem a való világ modellje, itt nincsenek jogászok. Itt tulaj van, fejlesztők/rendszergazdák, moderátorok és a user-ek. A tulaj+fejlesztők/rendszergazdák adták a kezünkbe a büntetőpont-rendszert. Anno sok vita volt belőle, most már hagyomány. Amíg a tulajnak megfelel amit csinálunk, addig jól csináljuk, senki sem fog idejönni és megbüntetni minket, hogy "jogtalanul" cselekedtünk, mert ez itt így ebben a formában értelmetlen.
De ha akarod, győzd meg a modikat (de inkább a fejlesztőket/rendszergazdákat), hogy csináljanak új/bővített szabályzást! Nem lesz 1xű, azt nem mondom, de meg lehet próbálni. -
#10795 Felejtsd el a vérpistikéket. Elég ha csak itt visszaolvasol 1 évet és rengeteg >1 éves reggel rendelkező 20-25 feletti user értetlenkedését/felháborodását fogod találni, hogy miért kapta ezt vagy azt, és miért annyit?
Ha van kategória és leírás hogy miért lett megbüntetve, akkor legalább van min vitatkoznia és nem a k-rvaanyád meg az egyéb marhaságok jönnek elsőre (mint most)
A törvényeket meg ugyebár folyamatosan kell változtatni a kor követelményei szerint (mert ha kútnál áldozol akkor biz karod vétetik)
Szó szerint véve a moderálási elveknél lévő szabályok nem engedélyezik a moderátoroknak a büntetőpont osztást, sőt globális házigazdai jogokat sejtet részükre (amit meg nem tesznek :/).
Jogilag erre bármelyik jogász azt mondaná, hogy nem kapta meg a jogot a büntetésre, tehát nem büntethetne. Amit büntetett azt vissza kell vonni, mert nem volt joga rá (mint ahogy nekem sincs jogom pl. gyorshajtásért megbüntetni a mercist ...)
-
#10794 Mivel a büntipontrendszer jóval később jött be, ez érthető. Valóban át kéne már szerkeszteni a doksit, de erre még nekem sincs jogom! :D
Amúgy meg egy egzakt listánál meg azon vitakozna a tisztelt user, hogy ő most éppen melyik kategóriába esik bele és ha a moderátor másképp gondolná (és fogja), akkor megy tovább az anyázás, csak újabb alapot adunk a kezükbe a vagdalkozáshoz. -
#10793 Abból indulj ki, hogy veled lehet értelmesen beszélni, meg jóak vitapartner vagy, de még veled sem könnyű ugye néha, mintahogy mindenki szívesen makacsolja meg magát olykor. (én is) Namost a tinivérpistivel NEM is lehet értelmesen beszélni, mert a szavakat sem ismeri, amiket használsz! Csak anyázni, bazdmegolni, szemét privát üzeneteket küldeni, chat-et szétbaszni, topicokat teliszemetelni hányós/baszós/vérengzős képekkel és újabb anyázásokkal. AZ ilyennél már nekem sincs pillantnyi kétségem sem, figyelmeztetés nélküli AZONNALI ban jár neki és viszontlátásra. És sajnos az enyhébb esetek sem sokkal enyhébbek ám...
Mikor ilyen vpistikék garázdálkodnak, akkor óbégat az egész bagázs, hogy jaj, csináljunk valamit, aztán ha nyugi van, jönnek a jogvédők. Nem tudom nézed-e a Kemény Zsarukat?! :D Esetleg a Halálos Fegyverben Ricks?! :D Jó lenne ha végezhetnénk baromi hálátlan "karitatív" melónkat nyugiban... :DDD -
#10792 A moderálási elvek most kb 2 oldal. 2 oldalba ugyanúgy beleférne a valódi moderálási elvek, azaz hogy milyen tipusú bűnért mit kap az illető (vagy a mostani kiegészítve az érte járó büntetőpontokkal).
Ez már csak azért sem elhanyagolható, mivel a mostani moderálási alapelvekben nem szerepel, hogy a moderátorok büntetőpontokat osztogathatnak !!!
A moderátorok szerkesztési, törlési, és tématörlési jogkörökkel vannak felruházva , ezek szerint büntetésivel nem. -
#10791 jo oké.. csak ha visszábbolvasol akkor láthatod ,hogy tökünk kivolt már a tokyohotlees pistákkal..és most ráadásul gumiba is került :| -
#10790 ÉS ezt mindössze négy nap, alig 8 darab hozzászólásból sikerült elérned a regelésed után! Erről beszéltem eddig! De biztosan a csúnya, ronda, gonosz modi bácsi a hibás ugye?!! :D LOÁL! -
NSVT #10789 Ez igazságtalan húzás volt a Modoktól. 3 hónapig nem mehetek a gumiba, és az egyetlen mókás topic-tól is eltiltottatok. Köszönhetem Orionnak. Csak tudnám, hogy mit zavartak a hozzászólásaim, abszolult nem tartalmaztak obszcén szavakat, kifejezéseket. -
#10788 Nem személyeskedésnek szántam, de tényleg fárasztó volt (nekem) és most is az. Az hogy igazad van, nem jelenti, hogy működne is. Sőt. A kommunizmus is csodás eszme, meg a demokrácia is, meg a katolikus vallás is stb.-stb. Mégsem működik egyik sem úgy ahogy kéne/elgondolták azt nálunk bölcsebb emberek. Azt is tudjuk, hogy miért nem. Azzal az emberanyaggal amivel itt kell dolgozni leginkább az elmegyógyintézetek ápolóinak módszerei jönnének be, TALÁN! :D Ne a normális fórumozókból induljunk ki, mivel azokkal nem is nagyon van gond. A gond a tizenéves vérpistikékből van többnyire és azoknak papolhatsz te szabályokról, meg morálról/erkölcsről, te tudod a legjobban mire képesek.
Ha még meg is lehetne oldani amit elvársz, nem ér meg annyi erőfeszítést és beleáldozott munkát/időt, főleg, hogy nem is vezet sehova. Idővel az emberek kiszállnának belőle és hamvába halna az egész, láttam már sok ilyet. Nem kell túlbonyolítani adolgokat, egy egészséges moderátor gárda kordában tudja tartani a felhasználókat a saját kútfejére támaszkodva is. Van ahol van értelme a túlzott ellenőrzésnek és szabályzásnak is, de itt ez a legkevésbé sem szükséges és nem is állja meg a helyét.
Szerinted ki alkotná meg azt a bizonyos Szent SG Ószövetségi Bibliát + SG btk., amire vágysz?!! Te ugye nem, én sem, akkor ki??? Valszeg. senki sem vállalná, akire egyáltalán rá lehet bízni... Van egy készen, rövid és velős, a többit meg megoldja akinek az a feladata.
Píszendlávendjúnití... -
#10787 Persze ezzel a hozzáállással nyugodtan törölhetjük a moderálási elvek alatt lévő userekre vonatkozó szabályokat is, hiszen a modi úgyis akkor ad pontot és azért amiért amennyit éppen kedve van, aztán majd megbeszélik ...
Egyébként kíváncsi lennék a véleményedre a #10780 3) ponttal kapcsolatban.
Mi a modi? össztopic házigazba (1-irányít, 2-figyelmeztet, 3-büntet), vagy csak 3-büntető ? -
#10786 látom megoldottátok :) -
#10785 PL ezis nemtudom mit érdemelne... megin tokyo hoteloznak D: -
#10784 hja.. és utána jön az amikor csinál egy alreget és ismét a 3. pont jön :\ -
#10783 3 lehetőség van:
1 nem szól semmit (valószínű tudja hogy jogos volt)
2 értelemsen visszaír és megpróbálja megbeszélni a moderátorral (volt már rá példa hogy ezután vissza lett vonva a büntetés)
3 anyázik
95%-ban a 3. lehetőség történik. -
#10782 Pontosan erről van szó, csak leírva szabályként hogy mit érdemel. Így maga a user is tudhatja hogy vele éppen most túl szigorú volt-e valaki, vagy túl visszafogott, abból is ért ... mert azért nem minden user 14 éves tacskó -
#10781 "Ja hogy a modik nem tehetnének szabadon azt amit akarnak, csak amit engedélyezett "
minket is figyelnek föntről, akadt már 1-2 eset mikor úgy gondolták túl szigorú voltam/tunk és vonták vissza a kiosztott pontokat..... -
#10780 1) "Ne fárasszál pls.!" Enyhe személyeskedést vélek felfedezni hangnemedben. Nem kéne, nagyon nem kéne!
2) "AZ anarchia szép gondolat, de nem vezet sehova" a te szavaid, és igazad van. Meg van szabva egy user mit tehet, mit nem, és büntetni KELL ha hülyeséget csinál.
Amit én próbálok hozzátenni ehhez, hogy meg kell(ene) szabni mit tehet a moderátor, mekkora mértékben és miért, és mit nem.
Mi ezen a nem érhető? Ja hogy a modik nem tehetnének szabadon azt amit akarnak, csak amit engedélyezett (GOD MODE OFF), hát igen, sokakanak ez biztos nem tetszene
3) "A modi felelősségét saját jóérzése/erkölcse határozza meg". Talán egy kissé nem ártana specifikálni, hogy a modikra milyen felelősség jut. Mert egy moderátor azért közel olyan (kellene?) hogy legyen, mint egy össztopic házigazba (1-irányít, 2-figyelmeztet, 3-büntet). Vagy tévedek, és olyan csak mint a közlekedési rendőr akit kiállítanak a 20-as tábla mellé trafival büntetni? (3-büntet)
4) Amíg nem fizetsz keményen egy szolgáltatásért, amiből a modikat nem fizetik keményen, hogy téged istápoljon, addig semmiféle szankciókkal nem élhetsz feléjük
Ez egy totális blődli. A user sem fizet (legtöbb), mégis szankcionálva vannak szabályok mentén. A moderátoroknak miért is lenne nehéz egy szabályrendszert felállítani ??? GOD MODE OFF?
5) ahogy Punker mester írta, neki egy saját logika szerint megy a büntetés. Tökéletes, csak le kellene esetleg írni és kötelezővé tenni az összes modira nézve ezt az EGY szabályrendszert (mint ahogy ugyebár a törvények is így születtek, mert az úgy nem volt járható, hogy valaki ezt-azt bocsánatos bűnnek vette, valaki meg kivégeztette érte az ipsét)
-
#10779 A modi mégis milyen felelősséget vállaljon neked és kik felé, mi felelne meg neked?!! Ne fárasszál pls.! Amíg nem fizetsz keményen egy szolgáltatásért, amiből a modikat nem fizetik keményen, hogy téged istápoljon, addig semmiféle szankciókkal nem élhetsz feléjük (amúgy sem).
A modi felelősségét saját jóérzése/erkölcse határozza meg és mielőtt modi lesz, ezt felmérik a többiek, ha pedig gond van vele, kivágják. A felhasználók tehát, ha túl sokat tütöggnek egy-egy modi ellen, akár ki is túrhatják, de ugye a többi modi sem olyan hülye, hogy csak úgy csőbe lehessen húzni, figyelnek és bírálnak. -
#10778 Ha a bentlakó "nyomorékok" nem tudják lerázni a külsős "kullancsot", szólnak a modinak, aki jön és takarít és büntet és banol, ebben mit nehéz felfogni?!! -
#10777 A modinak semmi köze a topicok tartalmának terelgetéséhez. SŐT ismernie sem kell az adott témát
Ha eleve olvassa és írogat a topicba, miért ne ???? Nem látom hogy a jogok mellett milyen felelősséget kaptak.
Az ember azért elvárná pölö a rendőrtől is, hogy mint bűnüldözési szervezet tagja jó példával jár elől mindig minden körülmények között, és nem lop, csal, veszteget (csak mert ő megteheti)
a bentlakó értelemesebb emberkéké
Se joguk, se jogkörük, se lehetőségük (meg van kötve a kezük, lábuk). De igazad van, 5-6 "nyomorék" biztos képes lenyomni egy Tysont :P max a kocsmát lehet renoválni
-
#10776 A modi azért nem büntet meg mindenkit, mert nem biztos hogy egyáltalán tud róla. Azért, mert Pistike nem kapott bant, Gézuka még kaphat, ha kiderül a turpissága. Hiába hivatkozik arra, hogy na de Pistike nem kapott.
EZ nem a btk.! Leírtam, hogy nincsenek (nem lehetnek) teljesen egzakt szabályok, csak egy gerinc, ami mentén el lehet indulni. Ha van 20 éved és 1000 embered egy pontos szabályozás kidolgozására, szólj! :D
Azt is leírtam mit gondolok az írd oda miért a kapott bant a user dologról. ÉN nem fogom odaírni, ha szerintem a kijelentései nem tűrnek nyomdafestéket, arról nem szólva, hogy néha több száz hzsz.-t kell tőle kigyomlálni (sok topicból!) és ezeket NEM tudod mind beírni, egy pedig közülük egyszer sem biztos, hogy bizonyít bármit is, nem beszélve a többi user szövegkörnyezetéről.
MINDIG a modié az utolsó szó, ő tudja mit miért tesz. Amíg a többi modi/St megbízik benne, ő a modi, ő dönt. A modit nem szavazással választják a fórumozók (érdekes is lenne). A modi nem kap pénzt a melójáért, csak mocsokolódást, fenygetéseket, szemétkedést és meg nem értettséget. Sosem cselekdhet úgy, hogy valakinek az ne fájna, így valaki mindig anyázni fog. EZ van, ezzel kell együttélnie... -
#10775 Nállad ez a logika. És a többieknél?
ismét idézek: "A modik NINCSENEK egymással állandó telepatikus kapcsolatban (hihetetlen módon)"
Szóval, nem kellene akkor leírni? -
#10774 "Hogy miért is kellene a miért mennyit igen egyszerű. "
minimális logikával fel lehet fogni hogy nem, egy pár hetes újreg tudatlanul csinál valamit kap 1 figyelmeztetést, ugyanezért 1-2 éves regnek mehet a bünti mert tisztában van a fórum működésével, X hozzászólásért valaki kap 2 pontot egy visszaeső meg autómatikusan ban-t. -
#10773 Mondok egy példát a reltivitás elméletre:
Van olyan reg, aki ha csak megnyikkan megy banra, van akit amúgy súlyosan büntetendő dolgokért is csak figyelmeztetésben részesítünk. Miért? Mert az egyik az előélete alapján az utolsó utáni lehetőségével él éppen vissza, a másik amúgy pedig normális fórumozó és látjuk az igyekezetet nála, mindössze megtévedt, hibázott és némi figyelmeztetés után vélhetően mégegyszer nem lesz vele probléma (ha meg lesz, mert nem ért a szép szóból, akkor ő is megy a darálóba). Ilyen 1xű. Jómagam mindig igyexem személyre szabott büntetést osztani a rászorulóknak! :D Sőt kissé túl lágyszívű is vagyok (ez látszik a toplistán is).