24792
1231mod2kep2.jpg
Elég, ha a reklamált topic címét linkeled, a hsz. számát pedig kiírod!
Ha házigazda szeretnél lenni, kell a topic neve és linkje, a jelölt neve és linkje (az adatlapra), és azok a hozzászólások, ahol a jelöltet elfogadja az adott téma közössége. Ezeket írd be ide, és pár napig várj türelemmel.
A privát üzenetekkel - mivel nem tudják elolvasni - nem foglalkoznak a moderátorok, ne panaszkodj miattuk.
altalanos.png

SG.hu Discord
  • sgforum
    akkor ha nekem sincs büntetésem akkor lehet több regem? ezt nem is tudtam
  • Dzsini
    Be, de ha nem büntetést kerül el vele, akkor nem zavar senkit.
  • sgforum
    a moderátorok teszik a dolgukat rendesen nem kell őket bántani!
    sajnos sok a troll, a modik meg felveszik velük a harcot

amúgy ha tudok olyat hogy 2 reg 1 szeméyhez tartozik akkor azt ide beírhatom?

üdv
  • Dzsini
    Tessék folyamatosan bombázni a főszerszeksztő-tulajdonost (ha valóban a szíveden viseled a dolgot), hátha egy külső panaszra odafigyel, ha már a moderátorokra nem.
  • [NST]Cifu
    Nehéz erre mit mondani. Még az ősidőkben próbáltam én is naívan a rendtartással, de volt egy határ (amikor már kb. napi másfél órát vett el az életemből a moderálás), amikor azt mondtam, hogy ennyit nem ér az egész. A szabadidőmben csinálom, akkor, amikor időm és energiám van rá. Ezzel pedig minden moderátor így van... Márpedig abban szerintem megegyezhetünk, hogy a híreknél kb. 75-80%-ban csak trollkodást látni...

Tapasztalataim szerint ez egyaltalan nem tolti be a szerepet.

Helyesebben fogalmazva csak még több problémát generál...
  • Papichulo
    Koszonom a kimerito valaszt. Ugy latom ezzel a jelenseggel meg kell baratkozni, pedig sajnos eleg botranyos szintet ert el a stilus azokban a temakban, ahol hozza szoktam szolni. Remelem lehetosegetek lesz ez ellen tenni hamarosan...

A plusz / minusz rendszer még egy szép csavar erre...

Tapasztalataim szerint ez egyaltalan nem tolti be a szerepet.
  • [NST]Cifu
    Nos, ez meg a másik fele az éremnek...
  • [NST]Cifu
    Na igen, a hírek moderálása külön téma évek óta. Hajdan az én modi jogom onnan indult, hogy a tudományos részbe írtam cikkeket, és ott moderálhattam. Ebből fakadóan a mai napig nincs is jogom a tudományos híreken túl másik részhez, így például a mobil híreknél nem tudok törölni se.

Ugyanakkor azt is megjegyzem, hogy szerintem nem sok modi vesződik a rendrakással az adott körülmények között. Egyfelől ehhez sokkal több modira lenne szükség, másfelől sokkal jobb moderációs eszköztárra. Például valakit kitiltani végleg a fórumról mi is csak egy trükkel tudunk, lévén az eredeti rendszer szerint 5 büntetőpontot lehet maximum kiosztani, 5 büntipont egy hónap ideiglenes kitiltást jelent, ami alatt nem tud hozzászólni egyik témánál sem. Végleges kitiltás akkor jár, ha az illető 20 büntipontot kap. Namost tarts úgy rendet, hogy sok troll eleve több alreget gyárt, neked meg egy erősen korlátozott és körülményes moderációs felületed van.

A plusz / minusz rendszer még egy szép csavar erre...

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a modik évek óta könyörögnek, hogy történjen valami változás a moderációs eszköztár fejlesztése ügyében, de a szavunk jobbára süket fülekre talál csak...

Szóval hogy mikor lesznek normálisan moderálva az SG hírei alatt található hozzászólások? Ha az üzemeltető erre figyelmet fordít...
  • Roger6
    Szerintem egyértelmű, hogy ha valaki CSAKIS minuszolgat egy topicban (soha semmi plusszt senkire nem nyomott, és csak akkor írt hsz-t, ha balhé volt - ahogy TE csináltad), és csak akkor ír kommentet, ha megy a flame, balhé, vagy szapulni kell valakit, az igenis demoralizálja a társaságot. Te pont ilyen voltál. Soha egy értelmes hsz nem volt tőled, csak a minusz, de azt ezerrel. És a legjobb, hogy te vagy megsértődve arra, hogy kaptál pontokat, miközben bevallod nekem azt, hogy engem azért minuszolsz, mert nem tetszik a stílusom. Nem a stílusra adsz minuszt vagy plusszt, hanem a hsz tartalmára. Hasznos volt, vagy nem volt hasznos.

Tehát: tök mindegy, hogy értelmeset írok, vagy sem, te nyomod a pirosat. Ennek így aztán baromi sok értelme van. Egyszer leírtam, hogy miből áll egy napi étkezésem, ami TELJES mértékben megfelel egy sportolónak. Te mínuszoltad. Indoklás nuku, vagy kijavítani, hogy ez meg azt kéne változtatni - ráadásul egy kezdőnek segítettem. És ez bizony többször előfordult, hogy egy kezdőre mindenki szart, csak ÉN foglalkoztam vele, és azokat is sorban pirosozgattad.

Érted már, hogy ezek után rohadtul nem kell megsértődnöd azon, hogy kaptál bünti pontot? Ha nem vagy troll, aki csak trollkodni jár fel, az nem only read módban van.
  • Papichulo
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1380919590

En is megkerdeznem, hogy peldaul ebben a forumban elofordulo stilusert kihez es hogyan kell fordulni?

Peldaul ilyen megnyilvanulasok miatt: #82, #106, #118, #120, #121, #131, stb...
  • [NST]Cifu
    Először is nem pártfogoltam.

Másodszor nincs mód ellenőrizni pusztán a plusz / minusz, vagy a nick alapján azt, hogy ki kinek az alregje. Miután hsz.-edet nem találtam, és az adott körülmények között más módot nem találtam, hogy azonosítsalak, elfogadtam Roger6 gyanúját, hogy UltraZord egyik alregje vagy.

Tekints érte bűnösnek, és utólagosan bocsánatot kérek érte, de az adott moderációs eszköztár által nyújtott lehetőségek ilyenek sajnos.
  • csuuzli
    Szerinted ez így rendben van? Nyomok egy mínuszt arra a kommentre ami szerintem flame keltő, vagy olyan a tag, aki fórumképtelen, és ha ez véletlenül a pártfogoltad akkor máris büntipont? Ha ez modi topikban valaki, akkor az baj? Ha nem értek egyet vele/d vagy nem tetszik a moderációs elved akkor nem nyomhatok akkor mínuszt?

Azért jobban meg kéne nézned kiknek teszel szívességet.
  • [NST]Cifu
    Ahhh... akkor UltraZord minuszolgatós sorozatába estél bele. Azokat raktam ki, akik feltűnően egy körben regeltek, és hozzászólást nem, csak minuszolgatást csináltak. Szóval ha nem is írtál, minuszolgatni a moderációs topicban minuszolgattál.

Az alregeket pedig nem név alapján szórtam ki. Ez esetben legalább még valamennyi hasznát láttam a szűkös moderációs eszköztár működő részének...
  • csuuzli
    Ami gondolom szokás szerint feltételezés. Hasonló nevű egyéneket vágtál megint ki.
    Volt, hogy úgy kaptam tőled 5 pontot, hogy hetek óta semmit nem írtam, persze úgy már nem is tudtam volna. Kb egy hónapja.

"Mutass rá, mi ebben az ovodás dolog, annyira szeretnék tanulni tőled! :)"
    ^tessék
  • [NST]Cifu
    7 hsz.-e van, 10 napja regisztrált, az adott topicban egy hsz.-e sincs, és azt állította, hogy megkérték (a szó amit használt: "megkérjük"), hogy hagyja abba az offolást az illető - holott az adott témában kb. egy oldalon keresztül offol az egész törzsközöngség a házigazdával egyetemben, és senki sem emeli fel a szavát a sok off miatt.

Mutass rá, mi ebben az ovodás dolog, annyira szeretnék tanulni tőled! :)

Szerk.: Nos, 0NDN-nek akadt pár alregje (összesen 6, ha jól számolom), amik most a banamákra repültek...
  • 0NDN
    jolvan öcskös akkor szopd ki a faszom
    majd regelek újat
    csá
  • csuuzli
    akkor biztos az én alregem :\

Amúgy meg még mindig ovodás dolog a hsz-k száma alapján döntést hozni.
    Többnyire én is read onlyban nyomom, de ha ilyen ostobaságot olvasok, lehet beírom.
  • [NST]Cifu
    A hasonló nick miatt egyből ellenőriztem a hsz.-e után... :)
  • [NST]Cifu
    akkor ezek szerint ide nem lehet a játékos topicokban lévő szabálytalanságokat jelenteni,bravo,fejlécbe mehetne...

Banner alatt képbe van rakva, mert sok az olyan egybites ember, akinek nem esik le...

belinkelnéd mert sehol sem találom

Játékosok fórumrész, legfelső, kiemelt rész, szerintem ha nem találod meg, akkor a hiba nem bennem van...

2.akkor ha nem szól senki a flém ellen akkor lehet! Kösz az infot.

Nézzük csak, mit is írtál a #23716 -ban: "amikor megkérjük hogy hagyja abba..."

Tehát egy szem hozzászólásod nincs a topicban, konkrétan egyszer sem kértél senkit semmire, pláne, hogy te egyes szám többes személyben fogalmazol... Magyarul egy vereteset hazudsz ide a képembe?!?

3.? és akkor is van? azért mert most regeltem nemrég akkor mégis mi van??

Mindössze mindenki, aki ott a foci témáról ott \'offolt\' több éve itt van a fórumon, és az adott topic törzsgárdájához tartozik. Egy tíz napja regelt illető, aki egy szem hozzászólást nem ejtett meg a topicban, pedig panaszt emel az egyikük ellen, értelmes alap nélkül, hazugságokkal spékelve.

Ha tovább értelmetlenkedsz, kiváglak a fórumról, ugyanis erős gyanúm, van, hogy valakinek az alregje vagy. Ha kiderítem, hogy kinek, mindegyik regedet teszem a jégre...
  • Dzsini
    "bravo,fejlécbe mehetne..."

Több, mint 3 éve ott van egy kép formájában jelezve.
    És marha nehéz megtalálni, elmégy abba a főcsoportba, és pont ugyanúgy kiemelt téma, mint ez itt :)
  • DNDN
    Ő nem az alregem :P
  • 0NDN
    1."Rossz hely"
    akkor ezek szerint ide nem lehet a játékos topicokban lévő szabálytalanságokat jelenteni,bravo,fejlécbe mehetne...
    "van a játékosok fórumrészének saját moderátori topicja"
    belinkelnéd mert sehol sem találom
    2.akkor ha nem szól senki a flém ellen akkor lehet! Kösz az infot.
    3.? és akkor is van? azért mert most regeltem nemrég akkor mégis mi van??
    most vezették be a tanyára a netet most örülsz?
  • [NST]Cifu
    1.: Rossz hely, van a játékosok fórumrészének saját moderátori topicja.
    2.: Visszaolvasva senki nem emeli fel a szavát a foci téma ellen, még a házigazda is beszáll is témázásba.
    3.: Október 3.-án regisztráltál a fórumon, összesen 7 hsz.-et ejtettél meg ez idő alatt, ebből ez a bejelentés az egyik, és az adott topicban egyetlen hozzászólásod sincs.

A fentiek figyelembe vételével nem látom indokoltnak bármiféle beavatkozás foganatosítását.
  • 0NDN
    forum:

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1003898951

il2 sturmovik

hsz száma: 68509

szétoffolja a forumot focival, amikor megkérjük hogy hagyja abba, akkor a válasz az hogy belinkel egy ilyen zenés videóklippet, kvázi azért, hogy még jobban offoljon. Egy igazi troll.Kéretik vmit tenni ellene.

köszönöm
  • dartonite
    Mindegy,megoldottam :)
    Koszi az otleteket,ez is megteszi.
  • hundredeyes
    nem kell, de ha nem értetted az már nem az én problémám
  • gergely1991
    Nem-e bekerült a spam-ok közé?:D
  • sajt777
    WTF? Na ennek inkább fussál neki még egyszer.
  • pxxl
    Nem mentetted el pl chrome-ban a jelszavadat? (hogy automatikusan kitöltse) Mert azt vissza tudod keresni.
  • dartonita
    Mivel otthon mar ranyomtam arra hogy elfelejtett jelszo,a rendszer annak rendje es modja szerint ki is irta hogy :

Jelszó emlékeztető
    Hamarosan egy levelet fogsz kapni, amelyben elküldtük az új, SG Fórum jelszavadat.

Nos ez a level nem erkezik meg,a regi (bongeszoben mentett) jelszavam mar ervenytelen.Csak azert vagyok meg bent,mert 3napja nem logoltam ki errol a cimrol.
    Irok a megadott mail cimre,koszonom.
  • hundredeyes
    "Hiába lett elmondva neki hogy ez senkit se érdekel őt ez nem érdekli" ... Ennyi elég is lesz. Hogy várhatod el, hogy érdekelje, mikor előbbre helyezed a senkit se érdekelsz mondatot? Ő nem troll, csak jól érvel, veletek ellentétben. Puszi.
  • [NST]Cifu
    Írj egy mailt a [email protected] címre, úgy tudom most már ismét működik.

Milyen böngésző van a céges gépen? Nem tudod onnan megszerezni a jelszót? Firefox esetén Beállítások -> Biztonság -> Mentett jelszavak.
  • dartonita
    Sziasztok,

Nem tudom jo helyre irom e,kertem jelszomodositast kb 2-3 napja de meg mindig nem erkezett meg a mail cimemre.Otthon ujra lett telepitve a rendszer es kene egy uj pw hogy be tudjak lepni a forumra.Azert tudok meg irni egyaltalan ide,mert a ceges gepen be vagyok jelentkezve folyamatosan.Nem gond persze regisztralni egy uj usert,de azert szivesebben hasznalnam ezt.Ha barkinek van vmi otlete kihez forduljak,vagy mi hianyzik ahhoz hogy megkapjam a levelet,ne fogja vissza magat.Koszonet!
  • sajt777
    3 ember? LOL Én már vagy 10-et láttam aki a hangját emelte ellene. Nem véletlenül van minden hsz-e kivétel nélkül lepontozva. Na mind1 hagyjuk tudtam, hogy ez lesz. Köszönöm Systore a linket.
  • Efreet
    Több moderátor folyamatosan nézi a topicot, sőt még írni is szokott oda, látjuk, hogy mi történik.

Nevetséges, és inkább szomorú az a hiszti, amit állandóan lenyomtok. Már egy jó ideje csak linkeket rakott be (naponta egy-két alkalommal), ti pedig minden egyes lehetőségre látványosan nekiálltok hisztizni rajta, és a TI reakcióitok visznek el fél oldalt, nem az ő egy hozzászólása.

Ott van a fejlécben: ne nyafogj. Ha nem tetszik amit csinál, akkor rakjatok be minden alkalommal 10 olyan hozzászólást, ami NEKTEK jobban tetszik, és ne azon nyivákoljatok, hogy már megint van EGY, ami nem tetszik.

Tudom, hogy marha egyszerű dolog utálkozni és gyűlölködni, és marha nehéz dolog elfogadni mások jelenlétét, de meg kellene tanulni. Ha pedig már a logoját se bírod látni valakinek, akkor ott van a már linkelt bővítmény, és tiltsd le.
  • Systore #23704
    modokra ne számíts. SG.hu bővítményt ajánlom annak, aki nem szeretné látni a shitpostert
    fejlécen "letiltás"-ra rányomsz, és kész.
  • kifli
    szerintem nem kell mindenki nevében beszélni...
    Azért mert van 3 hangos ember, akinek nem tetszik, nem jelenti, hogy mindenit zavar. Mellesleg a 10-20 +hsz azok miatt van akik elkezdenek problémázni a japolányok miatt. Őket (téged is), kellene jelenteni flamekeltés címén. De én inkább átlépem a nekem nemtetsző hsz-eket....
  • sajt777
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1019331381&no=322480
  • sajt777
    Sziasztok!
    Jelenteni szeretnék egy illetőt. Humiariba Ams viselkedése megtestesíti a masszív trollkodás fogalmát, linkjei után mindig jön a 10-20 hozzászólásos flame háború (amiben biztos vagyok, hogy élvezi) és amióta ő nyomja a sz*rjait minden nap már a hangulat se a régi. Lehet azzal jönni, hogy tovább lehet tekerni, de ennyi erővel rakjunk be bármit és majd továbbteker mindenki, legvégül meg inkább senki se fog feljönni ide mert nem a fél oldal japó reakció gifekkel van teli vagy a Ams által gerjesztett fél oldalas flame-eket jövünk fel áttekergetni. Hiába lett elmondva neki hogy ez senkit se érdekel őt ez nem érdekli, jó lenne ha egy moderátor szólna neki vagy adna neki pár pontot esetleg pár hét pihenőidőt. Ráadásul folyamatosan reklámokat linkel.
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1019331381&no=322562
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1019331381&no=322562
    Ha jól tudom reklám=ban kivéve ha abban nincs valami érdekes/témábaillő+A trollkodást, szándékos vitakeltést, és az arra történt reakciókat büntetőpontokkal jutalmazzuk.
  • lalakov
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1133383068
    562-566.