3752
PC-s vágás és home video
-
drob #912 Sonajk, Modellmaker!
Összemosás:
Rakjátok egymás után az "össuemosni" kívánt klippeket (vége-eleje), majd keressétek meg a video transitons-t. itt válasszátok ki ami szimpi, megragadjátok, lehúzzátok a vágásra és kész az átmenet ... (ez a pro-ra vonatkozik, 6.0 és 6.5 alatt kicsivel másabban működik)
az is előfordulhat hogy nem engedi így effektezni, ilyenkor jön az hogy az egyik kilipp az első videó sávon, a másik pedig a 2-esen van, ógy hogy kicsit rátakar a második klipp eleje az első végére és a második elejére rakd rá az effektet. azért a 2-es sávon lévőre, mert ami felül van az mindig kitakarja az alatta lévő sávon elhelyezett filmet.
-
#911 Részemről: általában egy hétvégi esküvőből 6-8 órát rögzítek.
Ez felmegy mind a vinyóra és utána jöhet az aprólékos vágás, feliratozás,fx...stb.
Az elkészült felvételek tömörítésére én az Adobe encore-t használom. Bár én 6.5 alatt dolgozom, nekem tökéletesen bevált. Gondolom a célod neked is a dvd-re való rögzítés lehet, mert vcd, svcd vagy divx-es formátumban, szerintem ma már nem is érdemes gondolkozni.
Ha meg elakarsz küldeni egy kis részt vagy bármit, úgy ahogy lentebb "Drob" is írta, én is a wmv-t javasolnám. -
#910 Ti hogy csináljátok? Felveszitek a felvételt egybe és utána vágjátok és fűzitek össze vagy külön veszitek fel a jeleneteket és utána fűzitek össze. Illetve az elkészült felvétel tömörítésére mit használtok? -
#909 Egy kezdőnek (mint én is) ez is jól jöhet. -
#908 Rátakarsz kicsit az első jelenettel a másodikra, majd megadod a második jelenet végének átlátszóságát (fokozatosan erősödjön), de ugyanakkor csökkented az első jelenet végének az átlátszóságát is. -
#907 Köszi szépen!
Még vmi. Hogy tudok két videórészletet "összemosni"? Tehát megy a videó és amikor az első végére ér akkor ne élesen következzen egyből a második, hanem pár kockán keresztül egymáson fussonn a kettő. -
drob #906 a timeline sáv bal oldalán van egy kis szem, mellette üres kocka, azt jelöld ki, lesz benne egy lakat és akkor tudod törölni a hangot, vagy otthagyod a húangot, de akkor a hangsávnál vedd ki a hangszóró ikont -
#905 HOgy lehet leszedni a videó alól a hangot? -
drob #904 én csak dvd-re dolgozok, ha valamit küldeni kell akkor .wmv -
#903 Miylen codecet érdemes választani a tömörítéshez? -
drob #902 megtaláltam mi a neve, miért nem mutatja a tv a teljes képet: safe zone
a szerkesztő porogikba ezt ki-be lehet kapcsolni, van egy a képnek és egy a szövegnek amin belüli részt fogod látni a tv-n, tehát ebből adódik az elnyúlás (arányosan x és az y tengelyen) -
drob #901 tuti, de próbáld ki, írd fel jpeg-ként és rakd be asztaliba (ha tudja kezelni a jpeg-et, ha nem akkor csinálj pár sec-es filmet és úgy ...) -
#900 Tehát azt mondod, hogy a Tv-n helyesen jelenne meg a kép és nem lenne érzékelhető a megnyúlás? -
drob #899 elolvastam a linket, van benne pár hülyeség, főleg amit a másik progiról ír (studio9), szerintem nem dolgozott vele, csak próbálgatta, na de erről ennyit, ez nem az a topic :))
az hogy megnyúlt, valszin azért van, mert a tv doboza sokat kitakar a képből és Te pc nézted a filmből készült képet... -
#898 Csak ha valakit érdekel, találtam egy kis felvilágosítást a kérdésemre. -
#897 Ettől a formátumtól lefelé mi van még? (Főleg a képméret érdekel). -
#896 Köszönöm.
Viszont valamit (több dolgot is) nem igazán értek. Firewire kártyán keresztül veszem fel a felvételeket egy Panasonic digitális kameráról. Az így felvett felvételből ha képkockát mentek el és nézem meg egy Photoshopban, nekem úgy tűnik, hogy megnyúlt a kép tartalma. Egészen pontosan azt érzem, hogy a fejek függőleges irányba hosszabbak, mint az eredeti felvételen. Lehet köze esetleg az 1.067 aspect rationak? -
drob #895 Video:
Frame size: 720h 576v (1.067)
Frame rate: 25.00 frames/second
Pixel Aspect Ratio: D1/DV PAL (1.067)
Color depth: Millions of colors
Audio:
Sample rate: 48000 samples/second vagy másképpen: 48000Hz :)
-
#894 Sziasztok. Most kezdem igazán beleásni magam a videoszerkesztés rejtelmeibe. Valószínű, hogy egy pár kérdéssel zaklatni foglak benneteket az elkövetkezökben. Itt lenne mindjárt az első. Tudja valaki, hogy a szabvány videóformátumok méretét.
Video: dvsd 720x576 25.00fps
Audio: PCM 32000Hz stereo 1024Kbps
A fent említett mennyire az?
Előre is köszönöm. -
#893 Virtualdub delogo :) megoldotta a problémát :) -
drob #892 kicsit zummolsz a képen, feltéve ha engedi (nem esik ki olyan rész amit látni szeretnél) jobb megoldást nem tudok ajánlani másik progiban van (ha feltöröd) un. logo away -
#891 Sziasztok!
Letöltöttem egy rövid kis filmet, de a csatorna logoja belelóg és ki szeretném szedni. Hogy lehet ezt a legegyszerűbben megoldani? -
drob #890 melyik verzióval?
6.0 -
#889 Hogy tudok vele vágni?? -
#888 A 6.5-el készített ppj-k, 6.0-val nem mennek!
Én anno próbáltam a pro alá áttenni, de teljesen összekuszálta a timeline-on a cuccokat. Szóval ha sok vágás van benne, nem érdemes pakolgatni.
-
fpm #887 Akkor nem használom, dvd-re írok mindent, de köszi! -
#886 a zászlósnál a legszembetűnőbb! -
#885 egy jó deinterlace jónak néz ki, csak vmiért nem lehet letölteni.
Tehát mégiscsak van megoldás a deinterlace-re! ( persze hogyha majd tvn akarod visszanézni akkor ne használd, de én alapból CD re szeretném divx be, és gépen nézhetővé tenni.. -
fpm #884 megnéztem, tévén tényleg fasza, csak elég sok idő amíg az adobe megírja a dvd-t, legalább 6-7 perc volt egy 15 mp-es snitt kiírása... -
fpm #883 na most hazaugrok tesztelni :) thx! -
#882 Egyébént az lenne a legjobb megoldás szerintem (csak sok idő), hogy összekellene fűzni a félképeket 1 teljes képpé, és ezt Progressiv scan módban encodolni!
Hátránya az lenne, hogy néha nem lenne teljesen folytonos a mozgás, bár alig lehet ne ezt észrevenni. (tehát így hasonló lenne a filmhez, csak 1 több képkocka lenne :) -
fpm #881 Köszi, nagyon jó kis anyag! -
Valamint itt is írak az Interlacees videóról!
Ha elolvasod őket, rájösz hogy mi miért olyan amilyen :)
(mindennek van előnye és hátránya) -
#879 Több idő lesz persze, meg ahol eddig éles de "csikos" kép volt, ott homályos elmosódás lesz.
Találtam egy oldalt! Itt írnak erről a váltosoros képfeldolgozásról. -
fpm #878 Ja ez azért van? Azt tudom, hogy ét félképből áll össze... De eddig mintha nem lett volna, de már nem tudom korábban mivel kódoltam.. Megnézem tévén, igazad van, csak ahhoz dvd-re kell írnom, de sebaj. Nem az egész kép csíkos, csak pl. az autók körvonalai. De ha deinterlacelem, az baromi sok renderelés lesz, vagy nem? -
#877 Lehet hogy "csikózódtak" ami gépen nem mutat jól, de legalább ilyenkor éles a kép.
Szóval nézd meg a TV-n az anyagot, amit csináltál és ha ott jól néz ki, akkor jó a mezősorrend. (Ha deinterlace-lve van akkor már nem lesz csikozódos, viszont ott meg kicsit homályosabb lesz a kép, szóval nem lesz olyan jó minőségű éles kép.)
Egyébként azért csikos, mert a PAL jel 2 váltosoros képmezőböl állítja elő a képet.
Azaz nem teljes képek (framek) váltakoznak ha nem 2db félkép (50db félkép/sec)
Ezért lesz olyan csíkos hatás mozgásnál.
-
fpm #876 sziasztok
az lenne a kérdésem, hogy mivel tudnék a lehető legjobb minőségű mpeg2 (dvd) anyagot készíteni? Többféleképpen is próbáltam, és a musterhez képest is elég gyenge lett a minőség... Adobe Media Encodert használtam és utána mindenféle beállítást, a legjobb talán az mpeg2 15 MBps High Quality beállításon volt, de azon is a mozgó elemek kicsit csíkozódtak (elsuhanó autók...)
Vmi tipp? -
porcaro #875 na majd megpróbálom :) -
#874 Ki kell tapasztalni, azt tuti hogy a Premiere 7 ppj fájlait gond nélkül kezeli a Pro 1.5, mivel azt már néztem! A 6-os verzió meg sincs :D -
#873 Adobe Premiere 7 egyenlő a Pro 1.0-val! Szóval az 1.5 Pro az újabb ;)