3752
PC-s vágás és home video
-
drob #952 nem szokásom dicsekedni, most is csak úgy kicsúszott a számom, a tömörítések miatt :) rtx100 pro-t vettem 400 fölött bruttó. megérte ...
legalábbis nekem, szinte minden másnap premierbe vagyok, tehát jó a gyorsaság ... kb 3 hete van meg, elején kicsit bajosan indult, de mostmár jó (kopp-kopp) -
#951 Szerintem sokat nem fog változni a "dolog", én amondó vagyok, hogy próbálj meg gyorsabb procit egy jó alaplappal beszerezni. Most így visszagondolva, elég sokat küszködtem én is régen, pedig már egy giga valahanyas proci volt a gépben. -
#950 Ejj-ejj, eddig nem is dicsekedtél hogy egy szerencsés matrox tulajdonos vagy! :))
Tavasszal én is megvoltam kergülve érte, de nem sikerült összeszednem a rávalót...
Megkérdezhetem mennyiért sikerült hozzájutnod?? -
porcaro #949 Baj van! (Bocs, ha kicsit visszaugrunk az időben a problémámhoz). Azt hittem sikerül végre kiírnom export to tape-re az anygot megállás nélkül de nem. Néha megakad, kimarad a kíírt kazettás anyag amikor a tv-n megnézem. Szóval valóban sokat használtam pl. 38% százalékos lassítást, gyorsítás meg ennél is bonyolultabb számításokat. Bár gondoltam, ha renderelem az anyagot akkor ez nem lesz probléma, Na mindegy annyira amúgy nem is néz ki jól úgyhogy ezeket kiszedem belőle. Szerintetek ezáltal a gépem (900 MHz, 512 SDram) jobban fogja ezeket kiküldeni a DV kimeneten a kamerára? Vagyis nem lesz leállás, kifagyás?
Köszi -
#948 :) -
drob #947 én mondtam hogy megéri megvenni :))) -
#946 Akinek még nincs meg az Adobe Premiere 1.5 pro könyv, csak ajánlani tudom a neten fellelt 1 darabját. (4. lecke) -
drob #945 nem, külön kell megvenni a matrox kártyát (matrox rtx100 pro). én nem bántam meg hogy megvettem, akármilyen effekteket, szinkorrekciót, bármit amitől szebb, látványosabb lesz a film, valós időben csinálja meg a renderinget (mpeg2), utánna az encor csak ír ... -
#944 Köszönöm szépen!!!! -
#943 VirtualDub! És kell hozzá subtitler fiter (ami SSA kiterjesztésben dolgozik) szóval az STR-t konvertálhatod SSA-ba. -
#942 És mivel égessem rá a filmre...? Mert a többi az nekem is OK, de a ráégetés... -
#941 A felíratot rá kell égetni a film aljára (fekete részre, ha pedig nincs akkor csinálni rá, úgyhogy megmaradjon a 4:3-s arány hogy ne torzuljon később el) És ha ez meg van utánna lehet DVD-re konvertálni, és kiírni. -
#940 Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy *.srt, *.sub file-okat hogy lehet kiírni DVD-re Premierrel vagy Encore-ral
-
#939 Ezt a premiere alapból tartalmazza? Esetleg úgy kell letölteni hozzá? Sehol sem találom a programon belűl. -
drob #938 matrox mpeg-be mentek, renderelek, mivel az encore nem tud hardvers gyorsítást adni, a premier pedig igen. ill a premire meg a matrox az dolgozik együtt az encore és a matrox már nem. premier lerendereli encore megírja :) -
#937 No. Akkor most próba képpen fogtam a vágott anyag elejét és lenyomtam aviba (csak, hogy lássam az eredményt). A kép minősége tökéletes. Ellenben hangom az nics. Ezekszerint a hangot ti is külön veszitek le és majd az Encore DVD fésüli össze? Ha igen, mi a forátum (már megint kezdem) amibe a hangot mentitek. Tömörítetlen "wav"? -
#936 Köszönöm szépen.
Tehát akkor "avi"-ba mentesz ugye? Nem pedig "mpg"-be. -
drob #935 encore dvd-vel írok, ha nincs egy óra akkor 7500k/sec, ha több mint egy óra (1 óra 5 perc kb ami 100%-os minőséget ad) akkor úgy hogy ráférjen és a lehető legjobb legyen a minőség.
kérdezzél bátran, amíg tudok válaszolok, ha nem megy akkor majd mások :) -
#934 Szerintem ma a "sírba teszlek benneteket" a kérdéseimmel. Bocs.
Szóval, ha kész a vágás mi a formátum amibe mentetek ha DVD-re szeretnétek kiírni a kész állományt. File menü -> export -> movie... - *.avi vagy File menü -> export -> Adobe Media Encoder... -> mpg. Esetleg mindjárt DVD-re égetitek? Illetve van egy 28-30 perces állományom (avi). Ezt mivel írjátok ki DVD-re? Illetve 1 korongra az általatok használ eljárással kb. hány perc hang és képanyag írható fel.
Tényleg elnézést, ha sok (esetleg számotokra már kézenfekvő és érthető) dolgot kérdezek. -
drob #933 passz, nem tudom hol lehet a hiba :( -
#932 ez a export DVDre pont a mpeg2 amirol irtam -
Darkboy #931 már nem kell... már szedem :) -
drob #930 akkor nemtom, én nem használok tömörítéseket, bedigi dv aviként, export dvd-re vagy encore-ba, én nem látom értelmét hogy amit felveszek 3ccd-s kamival agyontömörített sza... csináljak belőle :) -
Darkboy #929 hi, bocs hogy nem olvasok vissza,de honnan lehet letölteni? nagyon fontos és sürgős lenne! légyszíves egy címet! thx :) -
#928 az eredeti video 25 fps -
porcaro #927 Szia! Valószínűleg a gépem gyengesége okozta nekem ezt a hibát amit régebben leírtam. Most az egész 80 perces videót a hanggal együtt 5 db részre exportáltam aviba, majd behívtam egy új projectként. Most export to tape-nél (Már XP oprendszeren) kb. 40 perc után állt meg az egész. Szóval szerintem lassú a gépem, így 2 részben írom ki a kazira. Ha DVD-re szeretném majd egyszer kiírni kb. 4 giga tömörítésben akkor az ADobe tud ilyet? Mi a legegyszerűbb megoldás? Milyen formátum kell és hol kell ezeket beállítani? Köszi
Igazából az lenne a tuti, ha ezt meg lehetne csinálni, hogy megmaradna a layerezett fájl is, de nem az összes eredeti avival, hanem csak azokkal a részekkel amiket tényleg használok az eredeti aviból. De gondolom ez lehetetlen. -
drob #926 akkor nemtom, esetleg lehet az a gond h. 23-al let bedigizve. nem? ha igen akkor nem tudod átállítani 25-re... -
#925 eppen ez az, hogy be van alaitva mindenhol 25re es megis 23 a vegso eredmeny -
drob #924 nm -
drob #923 file-export-movie-settings-video és itt keresd frame rate-t ott be tudod állítani hogy 25 legyen -
#922 Thx. -
drob #921 5250 HUF van az enyémre írva -
#920 Köszönöm mindkettőtöknek a válasz. Na megyek a könyvesboltba mindjárt. Ha emlékezetem nem csal, akkor olyan 5000 Ft. körül van ugye??? -
#919 segitseg!!!
van egy nagy gondom. a gepem mpeg2 kodolasnal 23 framerates videot csinal 25 helyet (PAL), de a kepmeret jo (720 x 576) es akar hogy probalom - kiexportalom video serverrel es utana TMPGEng vagy Pinacle studio 8 akkor is rossz a framerate. hol lehete a gond? nem akarom atinstalalni az egesz vindowsot, de cseszi az agyamat ez a dog. persze a DVD szaggat rendesen. -
#918 Én megvettem, sztem nagyon hasznos, igaz még az elején jártok, mivel nem volt időm elmélyülni benne, de majd jövőhéttöl jobban belemerülök :))
Az árát biztos megérte mivel nem egy karcsú könyv :)(400oldalnál is többöl áll) -
drob #917 megvettem, érdemes -
#916 Sziasztok. Hasznos volt olvasgatni a hozzászólásokat. Igazán sokat lehet tanulni belőlük. Köszönöm.
Más: Jó pár héttel ezelőtt volt itt szó az Adobe Premiere 1.5 könyvről. Van aki megvette? Érdemes? -
#915 Ez a doksi azt írja le, hogy ha fragmúvit akarsz összevágni ( felveszed hogy játszol egy FPS játékkal ) akkor hogy járjál el.
A monitor felbontását nem tudod PAL szabványra állítani.
30 fps kell a gyors mozgások követéséhez.. A lényeg hogy AZ a leírás nem hétköznapi felvételkészítéshez készült.
Kérdésem lenne: 768*576 os kimeneti felbontást nem tudok beállítani :( A gond, h a video anyag már fent van gépen ezzel a felbontással..
-
drob #914 van pár számomra furcsa dolog azon a linken....
Pl:
1: "Mielőtt nekiállnánk a jelenetek kiszedésének, be kell állítanunk egy-két dolgot. Először is a CS felbontását vegyük le 640x480-ra. Majd pár consoleparancs jön:" hmm nem értem miért akarja a 640x480 mikor a tv kép 720x576
2: "30fps-t használjunk" a pal-os kamik 25fps-el vesznek ha jól tudom, az ntsc 29.97-el, tehát nem tiszta mit akar a 30-al
3:"Itt válasszuk az Xvid MPEG-4 Codec-et, majd Konfigurálás gomb. Encoding Mode: 1 pass CBR, Bitrate: 10000 Kbps...mert minél többször tömörítünk egy filet, annál nagyobb lesz az adatveszteség..." miért nem dv avit-ként digizi be, szerkeszti és ha mindenáron tömöríteni kell akkor a kész anyagot tömöríti akármibe ...ja és nem fog romlani a miőség sem, mert mindig az eredeti projektet olvassa be a tömörítésekhez, nem pedig tömörített anyagot olvas be, szerkeszt és megint tömörít (már ha be tudja olvasni a tömörített filmet a premierbe, mert könnyen lehet hogy be sem lehet olvasni.... ott az van írva ...
nem is másolok többett, nem fáraszok senkit hülyeséggel
-
#913 NAgyon szépen köszönöm.