3752
PC-s vágás és home video
-
#3512 Engem is ez érdekelne ...
Nem vagyok nagy ász videó konvertálásban, sohasem jön össze a jó minőség megfelelő méretben. Most is szívok, az esküvői videókat kellene megcsinálnom, de sehogy nem tudok megfelelő videót exportálni.
Van valakinek bevált codec/beállítás párosa?
Nemrég vártam végig 1 órát (a film is egy óra hosszú), XviD codeccel, de a kép rengetegszer szétesik benne ha mozgás van. -
#3511 No, mindegy, egyszer úgyis megtudom :)
De azt tudja e valaki, hogy a Premiere, miért csinál olyan randa csíkokat gyorsabb mozgás esetén? Ezt ki lehet valahogy küszöbölni? Egyáltalán nálatok fellép ez a csíkos videóeredmény? -
#3510 Ez nekem zsákutca, de hátha tud valaki nálam okosabb tud segíteni. -
#3509 Beltéri Dome kamera... ennyi.
Kilóg belőle három zsinór, egyik a video, másik a hang, harmadik a 220.
Semmi kapcsolója nincsen... mutatok egy hasonló képet róla:
-
#3508 Biztonsági kamerákhoz sajnos nem értek
A Kamerán nem lehet állítani? Kapcsoló vagy belső szoftver? -
#3507 Ööö... ez egy sima biztonsági kamera, Kompozit video bemenettel észleli a számítógép...
Végül is S-videón megy be, de rá van csatlakoztatva egy kompzit átalakító.
-
#3506 Elméletileg be lehet állítani.
Mi a kamera típusa?
-
#3505 Még egy kérdés... ugyan, nincs sok köze a Premierehez, (bocsi) de a megfeleő fórumban nem válaszolnak, mert nem nézi senki :D
Egy Nvidia Geforce 6600 GT-m van kizárólag a WDM miatt... amikor vettem még nem volt minden kártyába ilyen, ezért vettem ezt és ezért van még mindig ez.
Problémám a következő:
A WDM segítségével ugye kamerát köthetek a géphez, ezt kihasználva egy animációs mozgáspróba programmal befényképezem a képkockákat, magyarul rajzfilmet csinálok. DE!
A program lefagy, el se indul, ha a kamera nem PAL_D-re vagy NTFS-re van állítva. Minden Windows induláskor alapból Secamra van beállva.
Jelenleg mielőtt elindítanám az animációs progit, állandóan bemászok a Movie makerbe és ott állítom be, de ezt a beállítást újraindítás után elfelejti.
Valahol be lehet azt állítani, hogy alapból PAL legyen az alap kamerafunkció?
Köszönöm, és bocsánat, hogy nem ide illik a kérdés! -
#3504 Köszönöm! :) -
kormen #3503 Igen. Csinálsz neki egy szekvenciát abba belerakod a jeleneteket. Majd egy másik szekvenciába már azt a szekvenciát használod fel és igy egységként kezeli a premiere. Ezt a technikát hívja nested-nek.
-
#3502 Hello!
Olyat lehet csinálni a Premiere-ben, hogy összefűzök több jelenetet, illetve képkockát... nem group, összefűzni, hogy egy szerkeszthető video vonal legyen?
Köszi! -
#3501 2.0-t használtam 3-3,5 évig nem is volt vele semmi bajom, de kikopott alóla a gép.
Ha már új gépbe invesztál a cég, akkor megint nem akarok hozzányúlni még 3-4 évig. Ezért gondolkodtam egy win7 rendszeren, egy újabb premi-vel. -
#3500 Használj akkor 1.5-öt az bőven elég SD felvételekhez, XP-hez legjobb volt.
// Azok a régi szép idők :D Nem volt 1 millió formátum stb.
Én pl HD anyaggal dolgozok (AVCHD) CS5 van az asztalin, meg a notebook-on is jól fut, nincs is vele nagy gondom csak elég nagy a memória igénye rendelésnél ha sok effektet stb-t használsz. Frissítés meg rendszeresen jön ki hozzá, amit magától updatel. -
#3499 Odáig jutottam hogy kinéztem egy matrox RT.X2 kártyát premiere pro cs5-el csomagban 485ezer+áfa, már nem forgalmaznak sem cs3-at, sem cs4-et.
De kicsit "félek" a CS5-től mivel amikor a cs3-at próbáltam akkor nem volt stabil csak a javítások/update-ek után.
Mennyire lett jól összerakva, SD szempontból? -
Videotom #3498 Köszi a tippet, de még reménykedem, hátha nem hardveres gond. A gép egy laptop, csak egy firewire van rajta. Volt az internet csatlakozással is hasonló élményem, látszólag minden ok nélkül hol felment a gép a netre, hol meg nem találta. Teljesen idiótán, összevissza. Aztán egy fórumon megtaláltam a megoldást: a Windowsban ki kellet kapcsolnom valami dll-t, azóta tökéletes a netes kapcsolat. Szóval valami ilyen szoftveres megoldásban bízom, hátha létezik. Üdv: Tom -
#3497 városi tv: heti 5 magazin és 2 sport. minden kamera dvcam. Még legalább egy évig nem lesznek lecserélve. A premiert ha jól tudom lehet upgradelni jobb verzióra ha befut hozzánk is a hd.
Azt nem tudom hogy megéri-e 64bites rendszert összerakni. Stabil-e azon a cs3? Mivel egy későbbi fejlesztés esetleges cs5-höz már az kell, ha jól tudom.
matrox kártyában gondolkodom CS4 jár hohzzá, de ha a főnököm nem egyezik bele az árába akkor a mostani ediust fogom upgradelni 4esről 5-ös re. -
Hzsolesz #3496 Hát én a CS3-ra voksolnék, pláne ha nem akartok még HD-t vágni. De nézzük a többiek véleményét is... -
#3495 A premiere cs2-es gépem meghalt év elején, a mostani edius4 is haldoklik. Kiöregedtek, mindkettő 4 éves és napi 10-14 órában van használva.
Elérkezett az idő egy nagyobb fejlesztéshez.
Premierben gondolkodom, de nem tudom melyik verzió a legjobb. Értem ezt az alatt, hogy lehet vele folyamatosan gyorsan dolgozni nem fagyogat 30 percenként, nem omlik össze ok nélkül? van-e valami összehasonlító teszt amit tudtok ajánlani.
Még legalább 1 évig nem lesz nálunk hd átállás. Jelenleg szinte csak sd (720x576) vágáshoz kell, de tudja kezelni a hd felbontást is.
Melyikre érdemes beruházni CS3-CS4-CS5???
Komplett új gép kerül alá, ha minden jól megy. -
Hzsolesz #3494 Ez így rendben is lenne, ha úgy lenne, ahogy írtad. Valószínű, hogy automatikusan csak a számokat nézted, és azt nem vetted figyelembe, hogy melyik tartozik a magassághoz és melyik a szélességhez.
Amiből indulok: 768/576=1.333 Ez eddig oké, de....
Amit csinálni akar belőle:400/538=0.743
Tehát valamiért felcseréli a magasságot a szélességgel.
Arról már nem is beszélek, hogy eltűnt a 4:3-nál jól ismert 1.067-es és a 16:9-nél az 1,42-es pixel aspect ratio. Lett belőle 1.094 és 1.4587. Tehát CS3-nál még teljesen mást jelentett a 4:3, mint CS4-nél.Miért kellett megváltoztatni a standard szabványt? -
#3493 538/400 = 1,345
Nem sokkal tér el a sztenderd 4:3-as képaránytól (1,3333333)
400*1,33333333 = 533,33333333 ami elég érdekes lenne pixelben kifejezve, valószínűleg ezért kerekít egy picit. Bár nem értem, miért nem 534-re, vagy esetleg 536-ra ami osztható 8-cal így tutira "codec friendly". Nincs valami crop beállítva véletlenül az enkóderben? -
Hzsolesz #3492 Hát emberek, hogy a CS5 Media Encodere milyen fos. Egy 768*576-os videót át akarok méretezni. Be van jelölve, hogy tartsa meg az oldalarányt, beírom, hogy a szélesség legyen 400 pixel, erre kidobja a magasságára, hogy 538.Én vagyok ennyire béna?! -
#3491 ÚÚÚ EZAZ!
Végre megvan! Köszönöm szépen! -
Hzsolesz #3490 Ha a keyframekre gondolsz, akkor jobb klikk a kulcskockán és Easy In vagy Easy Out. -
#3489 Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a Premiere Pro-ban hogyan lehet gyorsuló illetve lassuló mozgásokat (motion-öket) csinálni, mint a Flashben?
Köszönöm! -
Hzsolesz #3488 Nálam egyszer volt már ilyesmi probléma. Egy PCI-os FireFire kártya volt a gépemben 3 porttal, és csak és kizárólag az egyik portnál produkált hasonló jelenségeket. Tehát nálam az megoldotta a problémát, hogy egy másik csatlakozóba dugtam a kábelt. Valószínű, hogy rossz volt a kártya. -
Videotom #3487 Sziasztok! Segítséget kérnék. Problémám van a capture-öléssel CS3-mal. Win 7 alatt fut, korábban XP-vel és a Premiere Pro2-vel semmi gondom nem volt. Most teljesen kiszámíthatatlan a capture, és nem tudom, hogy mitől. Van úgy, hogy probléma nélkül be tudok írni egy hosszabb anyagot, de van, hogy néhány másodpercenként megáll a capture, lefagy a Premiere és addig semmit nem lehet vele csinálni, amíg ki nem húzom a firewire kábelt. Ezután minden helyreáll, de a beírás megszakadt, kezdhetem a procedúrát elölről. Több féle kamerával, beállítással és kábellel is próbálkoztam, de az eredmény nem változott. Talán a Win 7 és a CS3 nem szeretik egymást. Találkozott valaki ilyen problémával? A segítséget előre is köszi! -
#3486 premier cs5-ben egy hdv anyagot szeretnék dvd-re kimenteni, milyen beállításokkal mentsem le, hogy ne nyomódjon szét a képe a tv-ken, hanem szépen alul + felül legyen a fekete csík és normálisan nézzen ki? -
doch #3485 hello! olyan gondom van, hogy mostanában fagyogat a CS4, és nem tudom, hogy miért. sony ex 720/1080as mp4eket vágtam eddig is, és nem tapasztaltam hasonlókat, mint most. 80-90%-a le van foglalva a memóriának, a proci meg max 10%on megy. 150 db 720p mp4et behuzok premierbe, és szinte meghal. böngészni a behuzott fájlok között elég lassú folyamat. a source ablakban szaggat a lejátszás. a folyamatoknál a windowsban (w7) az 'importer process server' 1G memóriát eszik azután is, miután indexelte az összes videót. (valószínűleg ezért szaggat)
CPU: core2 2,8 GHz
RAM: 2Gb DDR2 (800MHz)
mint már írtam, eddig nem tapasztaltam hasonlókat, csak kb mióta ilyen rohadt meleg van. a memóriának nincs hűtése, lehet ez a gond?
ha van tippe valakinek, azt megköszönöm! -
Beyond silence #3484 Hát mi WinDV-t használunk, ez asszem ingyenes, több gyártót is felismer, ami nekünk van. (panasonic, sony) -
djsbarni #3483 Ez nem HD szóval ilyen beállítás nincs benne, illetve reinstallt is csináltam már és semmi, most egy 3. Panasonic t. kamerát sem ismer fel...
Viszont egy új fejlemény, hogy a CS4 OnLocation viszont lekezeli a kamerákat, szóval Premierrel kell, hogy valami legyen csak azt nem értem, hogy 2 különálló gépen mi lehet... -
Hzsolesz #3482 Nálam a Canon HD csak akkor enged DV-t capture-ölni, ha a menüjében lockolom a firewire output-ot DV/HDV/auto közül DV-re. Ez egy lehetőség.
Capture beállításokat nézd meg, hogy megegyezik-e a projekt beállításaival.
De általában ami meg szokta oldani a problémát: keress a Windows/system32 mappába egy mmswitch.dll és talán ax kiterjesztésű fájlt, és nevezd át a kiterjesztését valami másra, hogy a program ne találja meg. (XP-nél működik, Vistánál, Win7-nél nem tudom) -
djsbarni #3481 Sziasztok.
Nekem az lenne a problémám, hogy nem tudok valamiért capture-ölni.
Eddig soha semmi baj nem volt, most is dolgozom egy multhéten behuzott anyaggal. Se a CS3, se a CS4 nem ismer fel 2 különálló gyártótól származó kamerát (Canon, Sony), cseréltem 3 firewire kábelt, megpróbáltam egy másik gépen, sőt még PCI firewire kártyát is cseréltem.
A következő üzenetet írja ki:
Can't Activated Recorder. Try Resetting Camera.
Kérem segítsen valaki.
Köszi_ djsbarni
-
Beyond silence #3480 Hát én nem tudom hogy az újabbakat milyen elgondolások szerint gyártják, legfeljebb a hivatásosok nagy über gépére mert nekem elég gyengén muzsikált a cs4. A cs5-re nem is merek gondolni. Lehet csak tömörítetlen dolgokkal kéne csak próbálkozni mondjuk, mert szaggatott a preview. Ami viszont végkép idiótaság hogy exportálásnál várni kell amíg betölt egy külön program, mert abban csinálja... Én mindenesetre maradok a cs3-nál, az nekem bejött. -
#3479 Lehet még trükközni is vele, ha a prioritást beállítod magasra kódolásnál, csak akkor nem lehet kb semmit csinálni a háttérbe. Nekem így még gyorsabb lett. -
#3478 WMV-vel nincs tapasztalatom, nálam az a bojkottált fájlformátumok listáján szerepel a MOV és a realmedia mellett :)
Viszont H.264-be kb kétszer olyan gyorsan kódol a CS5, mint a CS4 (64 bites win7, core i7-860 procc), ráadásul masszív, sok compból álló AEP-t is sokkal gyorsabban renderel az új media encoder, mint az After Effects CS4 (CS4-es media encoderben nem is volt olyan fícsör, hogy AE projektet is queue-be lehet tenni, ez nekem szintén hasznos) -
Brikó #3477 Az a gond, hogy az AVCHD támogatás miatt nem nem tudok visszaállni a CS3-ra, ami pedig tökéletes volt számomra. -
kormen #3476 És a szomorú az egészbe, hogy 64-bites operációs rendszerbe mükődik az egész azaz mem. rendelkezésre áll mint a fenne nincs korlát, gondolom azért van proci támogatás is és ilyen siralmas a sebesség.
Na ennyit erről.
Hát ez sem lesz egy kedvelt CS csomagom majd a 6-os megold mindent. :D :D
-
Hzsolesz #3475 Meg se fordul akkor a fejemben, hogy letöltsem. -
Brikó #3474 Sziasztok!
Kipróbáltam az Adobe Premiere CS5-t és finoman szólva se vagyok elragadtatva:
Egy 10 perces, HDV-ben rögzített filmet ha wmv-be szerettem volna exportálni, akkor a CS3-ban ez kb. 20 perc volt, a CS5-ben 4 órát számolt a gép! Az i5-s proci mind a négy magja 100%-on tepert, gyakorlatilag semmi mást nem lehetett közben csinálni a gépen.
Tapasztalt valaki hasonlót? -
#3473 Az AVI kiterjesztésű fájlod milyen tömörítésű? Van hozzá a szükséges codec? (pl xvid) Codec pack van a gépeden? Ha igen, azt célszerű legyalulni (sajnos van, hogy csak a format C: segít) és csak a szükséges codec-eket feltenni külön.
HD videókat én H.264-be szoktam enkódolni MP4 konténerben, 720p-be 2-3, 1080p-be 3-5 mega közötti változó bitrávával (5 mbps esetén 1 másodperc ~600K tehát 1 óra full HD videó nálam max 2 giga)