Adobe Premiere
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Olyat lehet csinálni a Premiere-ben, hogy összefûzök több jelenetet, illetve képkockát... nem group, összefûzni, hogy egy szerkeszthetõ video vonal legyen?
Köszi!
Ha már új gépbe invesztál a cég, akkor megint nem akarok hozzányúlni még 3-4 évig. Ezért gondolkodtam egy win7 rendszeren, egy újabb premi-vel.
// Azok a régi szép idõk :D Nem volt 1 millió formátum stb.
Én pl HD anyaggal dolgozok (AVCHD) CS5 van az asztalin, meg a notebook-on is jól fut, nincs is vele nagy gondom csak elég nagy a memória igénye rendelésnél ha sok effektet stb-t használsz. Frissítés meg rendszeresen jön ki hozzá, amit magától updatel.
▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350
De kicsit "félek" a CS5-tõl mivel amikor a cs3-at próbáltam akkor nem volt stabil csak a javítások/update-ek után.
Mennyire lett jól összerakva, SD szempontból?
Azt nem tudom hogy megéri-e 64bites rendszert összerakni. Stabil-e azon a cs3? Mivel egy késõbbi fejlesztés esetleges cs5-höz már az kell, ha jól tudom.
matrox kártyában gondolkodom CS4 jár hohzzá, de ha a fõnököm nem egyezik bele az árába akkor a mostani ediust fogom upgradelni 4esrõl 5-ös re.
Elérkezett az idõ egy nagyobb fejlesztéshez.
Premierben gondolkodom, de nem tudom melyik verzió a legjobb. Értem ezt az alatt, hogy lehet vele folyamatosan gyorsan dolgozni nem fagyogat 30 percenként, nem omlik össze ok nélkül? van-e valami összehasonlító teszt amit tudtok ajánlani.
Még legalább 1 évig nem lesz nálunk hd átállás. Jelenleg szinte csak sd (720x576) vágáshoz kell, de tudja kezelni a hd felbontást is.
Melyikre érdemes beruházni CS3-CS4-CS5???
Komplett új gép kerül alá, ha minden jól megy.
Amibõl indulok: 768/576=1.333 Ez eddig oké, de....
Amit csinálni akar belõle:400/538=0.743
Tehát valamiért felcseréli a magasságot a szélességgel.
Arról már nem is beszélek, hogy eltûnt a 4:3-nál jól ismert 1.067-es és a 16:9-nél az 1,42-es pixel aspect ratio. Lett belõle 1.094 és 1.4587. Tehát CS3-nál még teljesen mást jelentett a 4:3, mint CS4-nél.Miért kellett megváltoztatni a standard szabványt?
Nem sokkal tér el a sztenderd 4:3-as képaránytól (1,3333333)
400*1,33333333 = 533,33333333 ami elég érdekes lenne pixelben kifejezve, valószínûleg ezért kerekít egy picit. Bár nem értem, miért nem 534-re, vagy esetleg 536-ra ami osztható 8-cal így tutira "codec friendly". Nincs valami crop beállítva véletlenül az enkóderben?
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a Premiere Pro-ban hogyan lehet gyorsuló illetve lassuló mozgásokat (motion-öket) csinálni, mint a Flashben?
Köszönöm!
CPU: core2 2,8 GHz
RAM: 2Gb DDR2 (800MHz)
mint már írtam, eddig nem tapasztaltam hasonlókat, csak kb mióta ilyen rohadt meleg van. a memóriának nincs hûtése, lehet ez a gond?
ha van tippe valakinek, azt megköszönöm!
Viszont egy új fejlemény, hogy a CS4 OnLocation viszont lekezeli a kamerákat, szóval Premierrel kell, hogy valami legyen csak azt nem értem, hogy 2 különálló gépen mi lehet...
Capture beállításokat nézd meg, hogy megegyezik-e a projekt beállításaival.
De általában ami meg szokta oldani a problémát: keress a Windows/system32 mappába egy mmswitch.dll és talán ax kiterjesztésû fájlt, és nevezd át a kiterjesztését valami másra, hogy a program ne találja meg. (XP-nél mûködik, Vistánál, Win7-nél nem tudom)
Nekem az lenne a problémám, hogy nem tudok valamiért capture-ölni.
Eddig soha semmi baj nem volt, most is dolgozom egy multhéten behuzott anyaggal. Se a CS3, se a CS4 nem ismer fel 2 különálló gyártótól származó kamerát (Canon, Sony), cseréltem 3 firewire kábelt, megpróbáltam egy másik gépen, sõt még PCI firewire kártyát is cseréltem.
A következõ üzenetet írja ki:
Can't Activated Recorder. Try Resetting Camera.
Kérem segítsen valaki.
Köszi_ djsbarni
▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350
Viszont H.264-be kb kétszer olyan gyorsan kódol a CS5, mint a CS4 (64 bites win7, core i7-860 procc), ráadásul masszív, sok compból álló AEP-t is sokkal gyorsabban renderel az új media encoder, mint az After Effects CS4 (CS4-es media encoderben nem is volt olyan fícsör, hogy AE projektet is queue-be lehet tenni, ez nekem szintén hasznos)
Intel Core i5 CPU 2,67GHz + 8 GB RAM
Na ennyit errõl.
Hát ez sem lesz egy kedvelt CS csomagom majd a 6-os megold mindent. :D :D
Kipróbáltam az Adobe Premiere CS5-t és finoman szólva se vagyok elragadtatva:
Egy 10 perces, HDV-ben rögzített filmet ha wmv-be szerettem volna exportálni, akkor a CS3-ban ez kb. 20 perc volt, a CS5-ben 4 órát számolt a gép! Az i5-s proci mind a négy magja 100%-on tepert, gyakorlatilag semmi mást nem lehetett közben csinálni a gépen.
Tapasztalt valaki hasonlót?
Intel Core i5 CPU 2,67GHz + 8 GB RAM
HD videókat én H.264-be szoktam enkódolni MP4 konténerben, 720p-be 2-3, 1080p-be 3-5 mega közötti változó bitrávával (5 mbps esetén 1 másodperc ~600K tehát 1 óra full HD videó nálam max 2 giga)
Cs4-be ha AVI kiterjesztésû fájt importálok be annak nem mozog a képe (hang az megy). Ez mitõl van? Mpeg, mts megy.
Tömörítés; az MTS fájlt mibe érdemes tömöríteni ami jó minõségû és széleskörben használható? (méret nem számít, bár jó lenne ha minél kissebb lenne) - vagy nem érdemes? Most persze nem arra gondolok amikor X program csak bizonyos formátumokat ismer és arra kell, nincs mese.
Illetve ha MTS fájlból készítek videót, akkor exportálásnál melyik az a formátum ami a legjobban visszaadja a minõséget (720p), persze még elfogadható méret melett?
Sajnos a dolgok ezen részérõl teljes homályban vagyok, szerkesztés-felvétel megy, csak ez a végsõ pont számomra nagy mumus.
köszi
Most ez még nem az.
Kicsi OFF:
De lehet már fogadni VB meccsekre is (ingyen, nyereményért) hátha érdekel valakit.
ON.
www.republiknet.hu
nagyon ideges vagyok, mert hiába a vadiúj kamera, nem tudom vágni az anyagot. Azt írja ki,hogy érvénytelen formátum.
valami tipp?
köszi szépen
Eszter
Nekem is van fényképezõm, 1-1x vettem fel vele videót de örülök ha lejátszani le tudom, nem hogy vágni.
Nem tudjátok miért van az, hogy fényképezõvel felvett videót beimportálom premier pro-ba, de nem tudom vágni, mert csak a hangot adja a klippeknél, a kép alig mozdul meg egy másodpercet. Érdekes, mert nyáron ezzel a géppel vettük fel a kerós vidit is és annál mûködtek a klippek. Elõre is köszi!
videó
Még egyszer, köszi.
www.republiknet.hu
Segítségetekre lenne szükségem! újraraktam a gépemet (windows7-re)
és a Premiere cs4 nem hajlando beimportálni az mpg fájlt. felraktam kodekeket is (K-Lite-codec-pack) de sehogy sem akarja.
Segítséget elõre is köszönöm!
Gopro Hd hero "kamera" anyagáról van szó....Annak pedig esélye sincs x.1-re szegénynek...
Gyorsitásról ennyi tesztet találtam összesen a neten:
Igaz ez már nem a "mezei VGA" kategoria :) a 120-140Huf közötti árával!
GTX 480 + Adobe cs5:
Cineform Files - Software
Total Time- 3min 30sec
No Filter CPU Playback Quality - Yellow/Smooth
Export Time No Filters - 4min 17sec
Filter CPU Playback Quality - Red/Few Stutters
Filter List - Gaussian Blur(47), Sharpen(43), Fast Color Corrector, Tint(100), Noise(16)
Export Time Filters - 7min 17sec
Cineform Files - MPE
Total Time- 3min 30sec
Export Time No Filters - 4min 22sec
Filter CPU Playback Quality - Yellow/Smooth
Filter List - Gaussian Blur(47), Sharpen(43), Fast Color Corrector, Tint(100), Noise(16)
Export Time Filters - 4min 49sec
5D Mark II Files - Software
Total Time- 3min 30sec
Export Time No Filters - 3min 42sec
Filter CPU Playback Quality - Red/Few Stutters
Export Time Filters - 6min 40sec
5D Mark II Files - MPE
Total Time- 3min 30sec
Export Time No Filters - 3min 40sec
Filter CPU Playback Quality - Yellow/Smooth
Export Time Filters - 4min 17sec
Cineform Conclusions
No Filters - No Difference
Filters 34% less time using MPE (437sec vs 289sec)
5D Mark II Conclusions
No Filters - No Difference
Filters 36% less time using MPE (400sec vs 257sec)
Mindezt csak info képpen, ha valkait érdekelne még a téma....DE teljesen igazad van...20-30%-os sebesség növekedés és a 130ezres VGA valahogy nincs arányban :)
Egyébként annyit azért a történethez hozzátennék hogy körülöttem legalábbis nem életszerû az hogy ugyanazt a "hosszú" file-t keljen használnom PIP-ben! Max némi vágóképet csippentek ki, azt meg egy pillanat alatt rendereli ugyis...Egyébként pedig tökéletesen szaladnak az 1080p-s projektek a vason+CS5-ön....tehát nagy probléma nincs,,,csak idegesít ha tudom hogy valami "nyekeg" a gépen, és nem tudom az okát miért....
De lassan kigyógyitom magam ebbõl a hülyeségbõl :)
Corsair Graphite White 600T; X58 Extreme,I7 950/Corsair Hydro H50,HyperX Genesis 3X2Gb 1600Mhz,Gigabyte 5770/1024mb,OCZ Agility3 60GB SSD,SamsungF3 1TB HDD,ChieftecCTG-600-80P,Benq 22\"FullHD
Amikor meg létrehozott automatikusan egy új audió sávot, az azért volt, mert a videó, amit behúztál valószínû 5.1-es audiósávokat tartalmaz. Azt pedig nem tudod a default sztereó sávokra bepásszintani.
Nekem a HD Sony natív M2TS fájljait teszi automatikusan 5.1-es hangsávra.
Viszont szaggatásos dolognál kiváncsi lennék egy erõsebb Nvidia zsugára, vajon segitene e vagy sem.....Mert rögtön a project létrehozásánál már ki lehet jelölni a hardvert, ami segit a lejátszásban...amely opcio az ATI VGA-m miatt ugye szürke :(
Corsair Graphite White 600T; X58 Extreme,I7 950/Corsair Hydro H50,HyperX Genesis 3X2Gb 1600Mhz,Gigabyte 5770/1024mb,OCZ Agility3 60GB SSD,SamsungF3 1TB HDD,ChieftecCTG-600-80P,Benq 22\"FullHD
Szóval pontosítanám az eddig leirtakat:
A "szaggatásos" hiba akkor jelentkezik ha ugyanazt a HD(1080p)/MP4 file-t használom egymás fölött két videosávban, némileg idõben eltolva valamerre,,,,ha pontosan egymás fölött van a két sáv(magyarul ugyanazt látom mindkét videosávon) akkor lejátsza akadásmentesen....Lehet hogy mégis drob kollegának van igaza a nagy erõforrásigényben, mert ez valami olyasmi lehet amit nem oldottak meg az Adobe-nál, hogy az elõnézetet csak egy filban készíti el, és azt nem tudja egyszerre kijátszani normálisan...vagy...õõõõõ...hát én nem is tudom,,ez már csak "okostojás" találgatás<#fejvakaras>#fejvakaras>
Az általam említett másik probléma, hogy nem tudom arra a sávra rakni amelyikre akarom a dolgokat:
Az "némileg" megoldódott,,,ha elinditok egy sd projektet, semmi gond nem volt oda raktam ahova akartam a dolgokat...viszont egyszer történt hogy azt hiszem egy HD projektet indítottam el(azért a sok "azt hiszem " mert éjjel 2 órakor molyoltam, és már baromi álmosan félálomban)
a file-nak megfelelõen (1080p/29,97/2ch) és akkor volt olyan hogy lehuztama timeline-ra a video részletet, és csinált magátol egy ötödik!! audiosávot,(alap project volt 3 audiosávval, nem adtam hozzá én semmit) és arra volt csak hajlandó illeszteni a video hanganyagát...azután onnan sehova sem tudtam mozgatni....
Na ez miért lehet? (hiszem hogy ez utobbi történetnél bennem van a hiba, nem a "készülékben" ) de mi az?
Mostanában elég nagy a csönd a topicban...szóljatok rám ha már sok a hülyeségem :)
Az megy már a preminek is... Nincs gond a pip-el ha különbözõ részletekkel pakolom tele a képet, a gond akkor jelentkezik mikor pontosan ugyanazt a részletet duplázom....majd kicsinyítem le az egyik sávon....Ez a furcsa számomra....
még mindig jobb mintha avchd-t kellenne vágnod.
premi valahogy nem használja ki a gép max tudását szemben az ediussal, mint ahogy írtad is, pip nem szaggat ott. ezért jobb az a progi, van ami rossz, de meg lehet szokni. Ha megoldanák ezt a problémát, hogy ne kelljen 2x nagyobb gépet használni ha premivel akarom uazt. a videót vágni, akkor tényleg ismét csúcs lenne, de így nem az sajna.
Más:
Nemrég kértem segítséget HD-MP4 ügyben..azóta ezek vágásához az 5.5 Ediust használom....Legnagyobb örömömre a CS5 Premiere is elkezdte "kajálni" ezt a formátumot DE(az elsõ teszt pont ez volt):
Az a problémám, hogy ha "duplázok" egy filmrészletet mondjuk Video1, és video2 sávra és a video2 sávon lévõ méretét kicsínyítem (pip) Akkor piszkosul elkezd szaggatni a lejátszásnál, gyakorlatilag nézhetetlenül akad....Ugyanezt nem csinálja abban az esetben ha két különbözõ részlettel dolgozom, akár ugyanabból a file-ból is.....
Ezt pld az EDIUS nem csinálja,,annál rezzenésteleül folyik a lejátszás (ez utóbbit csak azért jegyeztem meg mert igy szinte biztos hogy nem hardver hiba (mondjuk lassu HDD).... De akkor mi lehet?
Normális DVAvi-val nem probáltam még ugyanezt a szituációt...(van egy sanda gyanum hogy DVAvi-val ugyanez nem történik meg...elég "gyökér" formátum ez az MP4)<#csodalk>#csodalk>