3752
PC-s vágás és home video
-
#1032 NA figy. Adok egy msn címet. felveszel szépen és megyünk a klánom szerverére és elmutogattod ;) -
#1031 Nincs, de gondolkoztam rajta...mert nagyon sok jó tudok :)) mindehonnan kidobok mindent :DDD -
#1030 ZSír! Nekem tetszik ;) Gránátos nincs? Hogy honnan hogy hova kell gránátot dobni? -
#1029 "kimeneti formátum, természetesen beimportálható"
kimeneti formátum akkor exportálásról van szó, ha jólsejtem.
szerintem fel kell tenni egy mp3 hang codecet és akkor mp3 hangal lehet lerenderelni -
#1028 Ide raktam fel én is a most készült CoD movie-mat! Csak más kategória...nem fragmovie.. -
#1027 Itt van pár letölthető: link (Mi Call of Duty fragmovie-t készítünk.) -
#1026 Aha. Úgy nagyjából. Abból áll a videó hogy hogyan nyírjuk ki egymást. :D (Azért ennyire nem durva mint ahogy hangzik.) -
#1025 Premierguruk, még lenne 2 kérdésem:
- Első videóm kreálásánal véletlen rossz felbontást állítottam(720*480) a 320*240 helyett.
Ezt utólag még át lehet állítani, vagy a timeline-t exportálni egy uj projektbe, mert azzal
elég sokat szenvedtem, nem szeretném ujra megcsinálni, vagy egyesével felscalázni őket
- A kis felbontású videok mellé betettem egy 720*480-as videot is, és még a nagy felbontású
projektnél sem játssza le, ha veszek ki belőle részeket, mert amiket kivágtam részek, csak
renderelés után láttam, hogy "Media offline" képet ír ki a video helyett. Ezt hogyan lehetne orvosolni,
esetleg ha kisebb méretű projektet csinálok a forrásnál, a forrást a program automatikusan
lekicsinyítené?
- Az átmeneteket/effekteket nem lehet megnézni(valamilyen előnézet), anélkül h. ráhúznám a videokra? -
#1024 amúgy mi az a fragmovie? mer a frag az amikor megölsz vkit, vagy mi (/me nem nagy jatekos), szal akkor abbol all a video, hogy meghalnak emberek, vag ymi? vagy van benne mas is? -
#1023 OK. MAjd megpróbálunk szülni vmit. :) Atóta jönnek az ötletek folyamatosan ;) -
drob #1022 oké, csak lentebb ezt írtad: "Ki lehet importálni is, de lejátszáskor szaggat a hang néha!" ezért kérdeztem Te, hogy tudod, mivel nem ismeri az mp3-at "... mint kimeneti formátum, természetesen beimportálható ...( #1016)" írtam én ... -
#1021 Nem csinálok mp3-t, csak beimportálom, majd mikor kész vagyok mindennel, akkor tömörítésnél kimentem valamilyen másik formátumba. -
drob #1020 köszi -
drob #1019 érdekelne hogy csinálsz mp3-at premierrel -
#1018 Huhh, mennyi minden történt egy film lerenderelése alatt...
No itt vagyok én megrögzött 6.5 használó, de drop kollega nagyon szépen leírta a folyamatot a Pro alatt. Nincs ez másképpen a 6.5 alatt sem. Csak a kezelő felület kicsit másabb. A lényeg ugyan az.
-
#1017 Ki lehet importálni is, de lejátszáskor szaggat a hang néha!
Én úgy oldottam meg hogy mikor kész volt az egész film, először kimentettem a hangot wma formátumba (az egészet persze) és töröltem a timelinen lévő összes berakott hangot (mp3-t) és beraktam a kimentett wma-t, így kimentés után már jó volt a hang. -
drob #1016 ... mint kimeneti formátum, természetesen beimportálható ... -
drob #1015 mert nem ismeri :) -
#1014 Nálam nagyon szaggat, habár tettem bele még 256 RAM-ot, így már elviselhető! Amúgy még egy kérdés: mentésnél mp3-at miért nem lehet választani? -
drob #1013 nincs mit, de miért nem ezzel kezdted hogy fel tudod rakni a prot is :) -
#1012 Köszi szépen, Proban tényleg nagyon egyszerű volt!
Még egyszer köszi!!!
-
drob #1011 proban:
van a kép amit nevezzünk el fejképnek. nyilván valamilyen fénykép amin van sok felesleges rész, nos a felesleget letörlöd ps-ben (lehet más rajzprogi is, de én ezt használom) miután kitörölted a felesleget, maradt fehér háttér (vagy amilyennel töröltél) ezt a hátteret tedd átlátszóvá, ps-ben szürke fekete kockás lesz, majd lemented, kész a fejkép.
beimprtálod proba, ráhúzod a 2-es videó sávra (feltételezem hogy 1-esen van a videó). kijelölöd a képet, majd a monitor ablaknál megkeresed az effects kontrolt. itt tudod állítani a feljkép méretét, helyzetét, ha ráhúzol valamilyen effektet akkor az is itt fog megjelenni. ha mozog a kamera (ezt nem írtad) akkor a keyframe-kell tudod kijelölni (mozgatni) a kép helyzetét (akár framenként) a kamera mozgását figyelembe véve. mert ugyebár ha mozog a kamera, akkor a fejkép alól ki fog ugrálni az emberke eredeti feje...
kb én így csinálnám, jó munkát -
#1010 Az elképzelésem az, ogy van egy rövid kis video, ahol 3 ember nem mozog, csak 1, és az egyik nem mozgó emberkének a fejét kicserélni egy képpel, mintha más lenne ott! Tudom, elég gagyin nézne ki, de nekem elég lenne rátenni! Ehhez keresek segítséget a 6.5-ös premierhez, de ha valki részletesen leírná pro-ba, az is jó lenne! -
#1009 az eleje legyen nyugis, majd a közepén szinte teljesen álljon le, se kép se hang, vagy utánaiszonyat pörgős számra egy kb. 20 másodperces full akció. amúgy king kong trailerben láttam, hogy kurva jól néz ki az, hogy vki vmit elkezd az egyk jelenetben, és egy másik ember fejezi be e következőben. szal king kng trailerben úgy volt, hogy hapi átugrott egy hóbuckát, amikor a levegőben volt, akkor váltás, és KK ráugrik egy kocsira. de kurva hatásos volt szentem. de ebből is elég 1 max a pörgős részben. na, vmi remélem segítettem. -
drob #1008 ??????
nem én akarok képet bepakolni, hanem Stann, és 6.5-el köszködik, mondtam nekem pro van abba meg tudom csin. ... de nézd csak meg (#1006) ... -
#1007 pro ban én ezt title-al csináltam, ott ki lehet választani képet, azt beilleszted, pozicióját is és utána azt másik videósávra húzod kész..
Amit meg akarsz csinálni azt hogy gondoltad? A kép - mint egy TV logó - átlátszó?
Vagy statikusan lefedi az egyik sarkot ?
Pls kis segítséget hogy mit szeretnél.. -
drob #1006 de mondom hogy én nem használom, nem is ismerem a 6.5-ös verziót :(((((((
csak láttam már, 1x volt a gépemen 3 percig :) pro-ban le tudnám írni hol állíthatol méretet, helyzetet stb..., de azok az infók nincsennek benne a 6.5-ös ver.-be :( -
#1005 Én érteném, de ha csak annyit csinálok, h. egyik videosávba a video, másikba beáéllítva a kép, akkor amikor a csúszka a képhez ér, átvált a képre fehér háttérrel, nem a videoba teszi bele!!! És azt h. lehet megcsinálni, h. ne átlátszó legyen, és a kép helyzetét hol kell beállítani! Lécci! CSak 1x írd le Láma módon... -
drob #1004 rendering, majd dvd írás :)
beállítod a kép méretét, helyzetét, idejét és kész ez a része -
#1003 Bocsi, de mégsem hagynálak :) :
-Video betezs első videosávba
-Kép betesz 2. videosávba
-----------------
És utána??? -
#1002 Aha, szóval transitionként kell megoldani! Esetleg annak az áttűnésnek a nevét tudja valaki? -
drob #1001 valaki pls segítsen Stann-nak! -
drob #1000 ez megtiszteltetés, köszi :D
sajna én nem ismerem a 6.5-öst :( -
#999 Addig oké, hogy ráhúzom a 2. sávra a képet videóként, de így miután a képhez ér a számláló, átvált rá fehér háttérrel, majd utána ujra megy a video! eZt hol lehet beállítani(+a kép helyzetét)?
Vigasztalásul legyen tied az 1000. hsz :) -
drob #998 ráhúzod a 2. videó sávra (remélem jól tudom, nekem pro van, beállítod a kép helyzetét és kész -
drob #997 vagy végigolvasod türelmesen a linket és szépen megcsinálod magadnak, nem nehéz, mindenki így kezdte hollywoodba -
#996 Nem igaz, h. nem lehet leírni, egy képet hogyan lehet betenni egy videoba úgy, hogy minden képkockán rajta legyen, ne kelljen image sequencét csinálni, majd fotosopban egyesével beilleszteni! -
drob #995 mond meg, küld el az anyagot, megcsinálom és fizetel, ettől gyorsabbat nem tudok -
#994 Uhhh... Kösz, de valami gyorsabb megoldás érdekelt volna! Ebben biztos benne van a nekem kellő rész? -
drob #993 keresd meg a 890-es hozzászólást, ott van egy link 6.0-ról, elovasod ém máris tudol mindent :D