3752
PC-s vágás és home video
  • zakika
    googleba kerestem ra
    premiere plugin
  • alph4
    Sztem is ez a legegyszerübb, én is így szoktam :)
  • drob
    Nyíregyháza ...
  • drob
    kimerevítésnek másik módja: készítenei az adott frame-ről egy fényképet: file/export/frame, majd beimortálni ...
  • alph4
    Akkor esteleg, megkérhetnél valakit hogy töltese fel a BorisFX-et ;) (mert neked úgye lassú a neted nem?!)
  • tsyl
    képkocka kimerevítés más módon:
    csúszkát a megfelelő pontra húzni,jobb gomb klikk az adott frémen->set clip maker/0 (poster frame) /lesz egy jelölés a videósávon/
    majd megint jobb klikk->video options/frame hold->hold on bepipal->választ marker 0-át a gördülő menüből. deinterlace (ajánlott) bepipál.

Így az egész videósáv a választott frame-ből fog állni vagyis lejátszáskor csak ez az egy kocka látható.
    (Megjegyzem ez 6.5 alatt működik nálam, a Pro-nál bizonytalan vagyok)

A Boris FX7 nekem megvan, de jó pár álmatlan éjszaka kell hozzá, amíg átlátja az ember a felhasználhatóság módját. Nem olyan egyszerű!

A sapphire plugin tényleg csodálatos és kis ügyességgel (plussz visszadátumozással) újra használható.
  • alph4
    Az egy oldal, amin fennt van az összes megjelenet (játék, progi, film, stb) "nfo" fájla, ami az infókat tartalmazza.
    Szóval ezzen az oldalon (http://nforce.nl) lehet megnézni hogy mik kerültek fel a netre.
  • Gladiator
    mijaza nforce?
  • tsyl
    De,de debreceni vagyok.

Drukkolok hogy sikerüljön leszedni!

• alph4
    Szétzéztem az nForce-n is. Ezek a pluginok vannak fennt:

2004-01-04 PC App ISOs Adorage V7.0 (c) Adorage ISO 40x15 MB
    2004-07-08 PC App ISOs Boris FX v7.0 Hybrid (c) Boris NNISO 42x15 MB
    2002-04-28 PC App ISOs Spicemaster Deluxe V1.2 for Insync Speed Razor (c) PIXELAN ISO 33x15 MB

Csak azt nem tudom hogy honnét lehet ezeket letölteni, mert már mindenhol! néztem és kérdeztem!

Keressétek már ti is, hátha ráakadtok.
  • Gladiator
    a sapphire plugint tegyétek fel, az full profi. csak kár hogy eddig enm találtam törést hozzá.
  • Gladiator
    hol találtad?
  • Gladiator
    kivágod. rá a timelinera, jobb gomb sebesség és ott bállítod milyen hosszú legyen. nekem utána ugrál a kép, ha ezek után bármit csinálok vele, szal én ezt a hosszú képkockát ki szoktam importálni videóként, aztán beimportálom a videót. de asszem csak nekem szara codekem, azal neked nem kell.
  • Stann
    És hogyan lehet egy képkockát pár mp-re kimerevíteni?
  • zakika
    en meg ugy, hogy kivagom azt a reszt es csak azt lassitom
  • Stann
    Én úgy csináltam, hogy csináltam a lassítani kívánt részen 2 cut pontot, és azt a részt lassítottam le!
  • modellmaker
    De hogy tudom rávenni hogy csak azon a részen lassuljon be ahol én akarom ne pedig az egész videón?
  • alph4
    Jobb klikk->Speed/Duration :)
  • modellmaker
    Hogyan lehet egy videórészletet belassítani?
  • zakika
    talaltam egyparat ami nem fizetos
    othon kiprobalom, ha lessz idom
  • alph4
    Te életlenül nem Debreceni vagy? :) (én egyébént Tiszaföldváron lakom)
    Sok haverom lakik ott...
  • alph4
    Mindenfajta, többnyire ismert, ami van az adobe oldalán is írva.(fizetősek)
    Valamelyiket pl egy japán warez fórumról sikerült letölteni, persze angol nyelven :))
  • zakika
    milyen pluginok es honnan?
  • Stann
    Aha, köszi! Még azt le tudná írni valaki, hogy hogyan lehet egy framet kimerevíteni pár másodpercre?
  • tsyl
    Ha összejön, akár házhoz is megyek érte...:) (remélem nem az ország másik oldalán vagy)
  • alph4
    Tsyl, megtaláltam az Adorage-t teljesben, remélem sikerül leszedni, mert elég lassan jön az a 700Mega :)
    Emellett még töltögetek egy nagycsomó jó full plugin csomagot a premierehez, majd később ezekről irogatok.
  • drob
    pro-ban automatikusan belekerül import nélkül is a projektbe a tittle ...
  • modellmaker
    *impostot=importot
  • modellmaker
    Amikor kész a title bezárod és elmented. Nyomsz egy impostot neki, ráhúzod a timelinera és kész is. Nem arra a sávra húzod ahol a videó van hanme a felette lévőre.
  • Stann
    Elárul6nád a titkot, én is épp azt néztem!
  • modellmaker
    Megvan. :)
  • modellmaker
    Igen ez eddig is megvolt. De hogy tudom rászülni a videóra? Megy a videó és ott legyen rajta a szöveg. ??
  • tsyl
    Ac3-Dolby Digital...végül is ez számodra most nem annyira fontos, a sima (LPCM)48000-es hanggal is működni kellene a folyamatnak... (arra céloztam, hogy nem igen tud az 1-es verzió Dolby-s hangot készíteni, így az LPCM-es hang elég sok helyet elvesz a dvd területéből, amit esetlegesen a videó sáv javára lehetne fordítani.)
  • tsyl
    Premier->file/new/title
  • modellmaker
    Hogy lehet vmi kis szöveget rátenni a videóra?
  • porcaro
    Elvileg megfelelnek annak. Nekem ez az AC3 valami új. Nem tudom, lehet, hogy nicsn mivel nem is emlékszem rá. A hanghoz nem nyúltam, hanem hagyom azt is szinte a legjobb minőségben. Na majd letöltöm és próbálkozok.
  • tsyl
    Hollywood fx gold, ha rákeresel a netten biztos letölthető. van hozzá premier plugin és akkor ne kell másik programba belépned. (bár őszintén megvallom, a studió 9-et azért én is néha használom...)

Porcaro:
    nálam a 2.2 ESD verzió fut, ha megteheted javaslom hogy töltsd le. Az 1. verzióban egyáltalán lehet AC3 hangot kreálni?
    Ezt a title hibát sajnos nem tudom így távolról kezelni.
    A berakott videó és hangsáv tulajdonságai megfelelnek annak, amit lentebb drob írt?
  • zakika
    ez igy logikus, de masra is jo lehet az a transmission plugin... nem szeretnek mindig a studiohoz szaladni, ha gond van. megszoktam a premieret
  • porcaro
    Na én azt a kis i betűt sehol nem találtam (1-es verziót használom, talán azért) viszont olyan volt, hogy mejelenítettem a bal felső sarokban egy buborékszerű képpel a menü prewievben látható részeit, így tényleg keretek lettek körülötte, de ez sehol sem piros. Az elején gond volt, hogy a képek nem voltak a helyén a bal oldali oszlopban, de azt már javítottam, meg a háttérzene se volt oda behúzva de ez is megtörtént. Most csak ez a title hiba van talán már.
  • drob
    próbáld ki a studio9-et és az ulead-ot, esetleg mindegyikben csinálj egy pár képet átmenettel, majd renderingezd dvavi-ként, majd permierbe pakold össze az avikat (de bármelyikben összerakhatod) és mehet dvd-re, v. amiben szeretnéd ...