Adobe Premiere
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ilyen nekem is elõfordult már. Én a következõ képpen oldottam meg:
A Tmpgenc-be csak a video sávot kértem konvertálni, a hanggal nem foglalkoztam.(unlock és csak .m2v)
A VirtualDubMod-al demuxoltam a hangot (bár most nézem ez nálad layer3 akkor streams/save wav)és utána én a "Besliced" nevû programot használom, ami fixálja a fejlécet. Volt már olyan hogy még így is volt hangcsúszás (a DivX eredet miatt) ekkor a Tmpgenc 3.0 Xpress segített, mert ennél már van lehetõség "Audio Shift Correction"ra, amivel betudod m.secund pontosan állítani a szinkront és ezzel tökéletes lesz a legmakacsabb film is. Persze van vele kínlódás de egy ilyen sorozat esetében mint amit említesz megéri. Hogy sikerült megszerezni? / én is vadásznék rá már rég óta/.
Ja még valami: Olyan is elõfordult szintén DivX-nél, hogy az audioDub által lementett wav-ot nem fogadta el a DVD auth. mert nem volt 48000 hz ezt vagy át konvertálod(pl. BeSweet) (ha összejön) vagy a legegyzerûbb módja (nálam bevált) Ulead Videostudio 8 alá betöltöd a DivX-es filmet, majd kérsz egy audió sáv mentést. Ez az esetek többségében nem fog csúszni és elfogadja a program is DVD audiosávnak.
Tehát a ST-voyager teljes évadát átkonvertálom avi-ból mpg-be majd onnan dvd-re menüvel. A 6. évadig semmi gond, de a 7 évadban az avi fájlokat nemtudom átteni mpg-be.
Lejátszani le lehet, szép a kép, de (tmpgenc-el konvrtálok) ha berakom tmpgenc-be akkor elcsúszik a kép, sok csik lessz belõlle és hang sincs. Virtualdub-al ha megnyitom akkor szól hogy a filmben elhelyezett vaw file-ok fejlécét átírja stb..
Ha virtualdubbal készítek avi-t akkor is hibás lessz a film, csak lejátszani lehet szépen.
Ime a hibaüzenet, a hibás kép, és a virtualdub infó-ja. Hátha valaki jobban tolja ezt a dologot. Sok módszert kipróbáltam, de jól jönne egy két új infó..
Köszi!!
https://grentmedia.hu
Ami a hibás DV Avit illeti, ha meg van még a preview mappa abból talán tudsz még megmenteni valamit, ha nincs, akkor el kell fogadni, hogy azt ami jó az ok, a többit pedig újból szerkeszteni kell.
(nekem is szállt már el 1 hetes melóm ami egy esküvõ volt és komolyan mondom órák alatt kb.2 évet õszültem...szóval megtudlak érteni...
▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Így nem birunk rá válaszolni...max annyit hogy eggyütérzünk a winyó ügyben 😊)
▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350
A válaszokat elõre is köszönöm!
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Ma megvan feltudnád nekem tölteni??? (van szerver)
Szerintem a leírásod a 6.5-re vonatkozikm mintha abba kellett volna így...
Leírod amabba hogy kell?
Ezt a mentett file-t ráhúzod a timeline-ra pontosabban a video2 vagy annál magasabbra. Klikkelsz erre a csíkra és választod a motion-t. Ott látsz start és end pontot. Ezeket beállítva tudod a mozgást koordinálni és a csúszkán a sebességel játszadozni.Ha a "Use clip's"-et pipálod be, akkor (alpha mod) az alap videosávon levõ klipp lesz a háttere a logónak. Ha a "create new"-ot, akkor önálló teáltalad választott háttérrel fog a logó megjelenni.
Több videósáv használatával bonyolódhatnaknak a dolgok és gond akkor szokott inkább lenni, ha a video 1a vagy 1b-re állókép van feltéve.
Ha nem mûködik írd le lépésrõl lépésre (plussz hány video sávot használsz) és meglátjuk. (Ja én még mindig 6.5-nél ragadtam le és nem is szándékozok váltani)
Amúgy jelölj ki kb. 5 percet a timline-on és azt kódold át dvd minõségre. Én személyszerint a power dvd-t használom tesztelésre, mert ezzel lejátszva a leendõ dvd fle-t, szemmel láthatóan eldönthetõ hogy, milyen a minõsége.1280x960-as képernyõfelbontásban használom a dolgokat és ami ezen a felbontáson "enyhén" pixelesnek tünik az tv képernyõn tökéletes minõségû lesz. (vagy 800x600-ba eltünnek a pixelek). Ezt hamar kilehet tapaztalni amúgy.
Nincs elõttem az 1.5Pro menürendszere, de ott nem úgy van mint a 6.5-be, hogy file menü/export timeline/Adobe MPEG Encoder/DVD-t választ és a variable bitrate 4200-6000-ig terjed alapbeállításba?
Valaki írja már le pontosan hogy kell csinálni a mozgatást, mert lehet hogy kifelejtettem egy lépést, bár mindent pontosan beállítottam!
Miért nem vagyunk nagyhatalom, akkor nem kéne idegen nyelvekkel szüttyögni?!
Az az átkozott augsburgi csata!
figy márt! azt hol tudom beállítani, hogy capturenél, ne bontsa szét snittekre, hanem folyamatosan vegyen fel.
Mudri István: Digitális videózás adobe premiere 6.0 alkalmazásával
After effectshez, meg ENcorehoz egyáltalán nincsen, csak angol.
valaki tud segíteni, ( kivéve ho-ho-hóóó) , honnan tudok tölteni magyar nyelvû leírást???
Tud valaki segíteni, honnan tudnék tölteni magyar nyelvû leírást a Premiere Pro sorozathoz? ( After Effects, Encore DVD ) ?
Vagy, ha valaki rendelkezik ilyennel, el tudná nekem küldeni?
Elõre is nagy köszönettel!
És BUÉK!
Majd kedden kapok új VGA-t akkor újrarakom a XPt, és megnézem hogy az volte a baj!
Az értem hogy kihagy 1-1 framet de miért!? Eddig nem volt ilyen gondom!
Mi lehet a baj? mit állítottam esetleg el?
És a legfontosabb hogy hogyan tudom kijavítani és felvenni a filmet?!
Amúgy ez a veszteségmentes dologra elég nehéz szerintem tuti tippet adni, hiszen hetente újabbnál újabb codekkek jönek ki. Ha a kisméret lenne a cél és a jobb minõség én Xvid-re szavaznék. (persze ezen belül is van számtalan verzió.De kódolni lehet egy filmet egy óra alatt is, de ha ad rá az ember akkor lehet hogy 8 óra is kellhet hozzá). Kisérletezni kell, végül sok minden függ a gép konfigjától és a ráfordítható szabadidõtõl is.
úgyse annyira szeretem az ilyen nagy programokat ilyenre használni 😊
milyen codekkel szoktál felvenni? néztem pár veszteségmentest, de egyik se úgy mûködött ahogy elvártam volna :=(
*hihi ** *
De ha felveszed a mûsort a kártyához adott szoftwerrel(aviba vagy mpg-be), akkor azt már viszont letudja kezelni az 1.5 is azaz szerkeszthetõvé válik.
nekem csak firewire-rõl akarna, arra pedig nincsen semmi kötve 😞
*hihi ** *