Adobe Premiere

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gladiator
Clip/video options/motion

mármint 6.0-ban

Gladiator
ja, nem az más.

lényeg az, hogy keress olyat, hogy motion settings, aztán ott tudsz ilyeneket csinálni. a jobb oldali négyzetben lesz két kis négyzet. azokat húzd középre, majd lent a zoomot növeld meg.

Gladiator
superimposing

szeva!

Nem tudja vki hogy lehet megcsinalni azt hogy egy allokep vmely pontjára elkezdjen zoomolni a "kamera"??

tsyl
Igen. Pont ez zavart engem benne, hogy csomó mindent megváltoztattak.(miért nem lehet egy régi bevált,jól megszokott vonalat tovább vinni...)

Gladiator
hát, akkor ahogy elnézem a pro teljesen más. nyomait se találom ilyen beállításoknak. na, mind1 van egy ismerõsöm aki már régóta szórakozik a premierrel, majd élõben megmutatja.

tsyl
No várjál, leírom hogy én hogy csinálom:
Encoder beállítások:

Video stream type😄VD
Frame size:720x576
Frame rate:25.000
Aspect ratio:4.3 display
Bitrate: variable, avg 4,20,max6000
Multiplexing:none
(a premierben fields:lower)

Ez így egy kb.100 perces filmnek tökéletes beállítás.
Ebbõl az encoder m2v(video) és egy 48000Khz-es Wav(audio) file-t készít.
Én ezeket a filokat kivétel nélkül az "Ulead DVD MovieFactory 2" programmal írom fel dvd-re.(itt még az audió sávot alakítom dolby digital-ba és a hangsávot paraméterezem "hu"-ra.És persze a menü még hozzá megy) Azaz elõször kiiratom "Video_Ts"-ként könyvtárba (ez a formátum van a normál dvd lemezeken is). Ezt megnézem pld. a power dvd-vel és ha minden ok, akkor a néróval (dvd video opcio) felírom egy RW-s dvd-re. Azt megnézem Tv képernyõn is (ugye mert az valamennyit levág belõle)és ha jó akkor mehet ki a sima 1x írhatósra.
Azért a nero-t használom, mert nekem nagyon sok problémám volt a különbözõ programok beépített íróival. És nagyon sokszor rontottak. A Néro nekem bejött mindenhez, bár nekem "õskori" LG 4x-es dvd-íróm van.
Ja: és az utóbbi idõben egyre több olyan lemezzel találkoztam, amit nem lehet megírni csak max:4,3Gb-ig.(ha normálisan kiiakarom használni a helyet, akkor az utólsó 8-10 percnél kifagy a film) így még jó pár esetben tömörítem is a videót pár százalékkal kissebbre, a dvd shrink-el.

Gladiator
na, ez a másik. te az adobe media encoderben melyik beállítás mellet exportálod ki? mert nekem nem tömörít semmit. kis videó szar minõség, nagy videó, néha jó minõség, de az is szar általában.

mijaza Video_Ts?

tsyl
Fields: Ha "no fields" = számítógépes megjelenítéshez ideális.
Ha Tv-re szánod, akkor a hardwerkártyának megfelelõen upper-t vagy
Lower-t kell választani. (én általában mindig lower-t használok)
Export range: ez sajnos nincs a 6.5-be. (nem valamilyen biztonsági mentés féle?)
loop playback: ilyet sem találtam. loop=hurok, talán folyamatos lejátszás(?)
Force variable bitrate: hát ez sincs. (szerintem egy keményebben számláló, idõigényesebb kódolás lehet, aminek az eredménye a jobb minõség)
...Nos ez nem sok...
Viszont kérdem én: -miért nem Video_Ts-ként íratod ki a winyóra? Ott letudod konrollálni és ha jó, akkor a Nero tökéletesen felírja.

A villódzással már találkoztam, de nem a premierben.Talán a Canopus editionban láttam mint effektet. De kell legyen megoldás a premierben is rá. Csak agyalni kell...

Ja: mivel kilõtték az axelero elérésem így most mobilról vagyok fent,(elég húzós) de remélem hamarosan helyre áll. (azért fel-fel nézek így a kedvezményes idõszakban)

Gladiator
ilyen villódzó írást mivel lehet csinálni, mint ennek az elején? hogy dõlöngél, rezeg, meg ilyenek.

Akkor errol lemondok...
pII-366 MHz (450 overclock), 192 RAM!

Eselytelen! 😞

Gladiator
hát, ha támogatná akkor is teljesen reménytelen. hány mhz-es? ahz, hogy normálisan tudj dolgozni kell legalább vagy 2 GHZ, meg fél giga ram, az alatt csak tökölné, és megutálnád a programot. ilyen géppel inkább vmi egyszerûbb vágoszoftvert próbálj.

HELP!

Ha a processzorom PII-Celeron MMX es nem tamogatja az SSE - t, akkor teljesen eselytelen, hogy ravegyem a Premier 7 - et, hogy fusson???

(bocs, ha mar valaki kerdezte...)

Gladiator
köszépen😊

tsyl
Hali! sajnos nem vagyok a gépem közelébe,így fejbõl hülyeséghet nem akarok írni. Tarts ki holnapig, utánanézek!

Gladiator
tsyl! segíts pls!

Már kipróbáltam a DVD írást +os meg -os DVD-vel is, az összes high quality lehetõséggel, de nem jó. Ma például azt írta ki, mikor az írt DVD-t power DVD-vel meg akartam nézni, hogy a videófilm színkódja nem megfelelõ. most ez mi a szar?
meg van pár dolog amit nem tudok, hogy mi lenne:

export range
fields (ez lehet none, lower, vagy upper)
loop playback
force variable bitrate

az íróm plextor, ír minden féle DVD-t

tsyl
passz..xp alatti adobe-nál talán a fórumtársak bõvebben. 6.5 alatt más lehetõségrõl nem tudok, bár létezhet éppen valami (számomra) ismeretlen filter...

de én nem a tmpgenc programmal akarok konvertálni hanem az adob-bal, mivel vágni is akarok benne.az adobnál nincs valami beállítás?
tsyl
Ami a minõséget illeti:A 240 perces video-t dvd-re(192Kbit/s-os szterehangot alapulvéve) max 4176 Kbit/s-os video bitrate-tel tudod tömöríteni. Ennek pedig még Tv képernyõn jó minõséget kellene adnia.
Valami prücök lehet nálad.

tsyl
kíváncsi vagyok hogy elfogadja-e, ezt a verziót még nem próbáltam

Sonajk @:o)
Az jó, mert én éppen most szedem a Pinnacle Hollywood FX PRO 5.1-et. Akkor van rá remény, hogy talán menni fog.

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

Gladiator
na, a pcsöm kivan már, most már tényleg.
ezzel a szarral (1.5 pro) egyszerûen nem lehet DVD-t írni. egyszer tömörítetlenül írtam ki egy 2 óra 20 perceset. az ugyebár jó szar minõségû lett.
tegnap szinte végigmentem az összes tömörítési fajtán, de a felénél mindig megáll, és kiír vmi hibát. de néha csak annyit ír ki, hogy hiba: ismeretlen. fasza. vmi tutibiztos megoldást nem tudtok?

tsyl
Tudtommal csak a Pinnacle Hollywood Effect pár verzióját képes alkalmazni, a többi reménytelen(én a Hollywood Fx Gold 4.5.8(45) verziót használom rég óta.) Persze ez megint a 6.5 alá vonatkozik, Xp alatt a Pro-t nem tudom.

Ezt a képet nézegetve felmerült egy kérdés bennem. A Premier kezeli a Pinnacle effektjeit???

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

Hasonló gondolatok kavarogtak bennem. Azt hiszem te csak megerõsítettél ebben. Köszönöm.

Ez is egy megoldás @:o)

Gladiator
köszépen. sajna 3d studiohoz nem értek, de majd benyalom magam vmi profinál, azt õ megcsinálja.

tsyl
Én kipróbáltam a Sony Vegas Studiot (plus nélkülit). Végül is tetszetõs program és szerintem elég sokat is tud (elég egyedi effektek vannak hozzá és a kezelõ felülete is dizájnosabb) de valahogy nem tudtam átpártolni hozzá.

tsyl
Egy lehetséges megoldás:
A tmpgenc programmal /project wizard (4/5) expert módban, mpeg settingnél az advenced menü alatt a video arrange method-nál full screen (keep aspect ratio)-t választasz akkor 720x576-ban tökéletes, keretmentes képet kell kapnod.

Ne szomorkodj 😊 én a 7 pro-ban jártam így egy wmv felvétellel. Az én felvételem Windows Mowie Maker-ben lett felvéve digitális kameráról 720 x 576 felbontásban. A felbontást növelve ugyan úgy mint te én is egy fekete keretet kapok. Biztosan van rá megoldás, csak nem néztünk még eléggé utána.

Más:
Mi a véleményetek a SONY VEGAS MOVIE STUDIO V4.0 PLUS-ról??? A Premierhez képest milyen a program? Érdemes foglalkozni vele?

elõre is thx

Sziasztok

megint van egy kis gondom

Elkezdtem használni az adobe premier pro 1.5-öt

beteszek egy sima avi-t {512*384 felbontássút} szeretnék belõle dvd-t, de az a szemét progi megcsinálja nem lesz interlészes, de a nagy fekete képernyõ közepén megjelenik a filmtehát körben van egy 4 cm-as fekete sáv. mit kellene beállítanom? darabolom is a filmet ezért használnám ezt a progit. az adobe 6.5 jól csinálja meg nincs fekete sáv de ott pedig interlészes lesz a kép. pedig beállítom a deinterlészt a field optionban!

segítségeteket elõre is köszi!
A láng készítésére gondolsz. Miután válaszoltam, gondolkodtam is egy kicsit (baj, hogy csak utána). Nem biztos, hogy Õ pontosan erre vágyik, amit én javasoltam. Nem tudom, még nem válaszolt.

tsyl
Igen, úgy ahogy mondod. Meglehet vágni egy felvett eseményt cc. két óra alatt is, de akár két hétig is eljátszadozhatunk vele, a maximumra törekedve.
Más:
Itt van pld. Gladiátor kérdése: -ez most nekem is új volt...most én is megint tanultam valamit😊

Hát igen. Gondolataid 90%-át osztom.
"Hiába van könyv és leírás, az csak általában az alapokat és egy-két konkrét példát vezet végig." - Azért jó az a könyv, fórum, stb. legalább is ha a program kezelését nézem és nem magát a film készítés folyamatát. A készítés ugyanis teljesen egyéni, amit nagyon sok minden befolyásolhat, kezdve az készítõ egyéni ízlésétõl a témáig, az elkészítés technikája, stb. Szóval nem olyan egyszerû dolgok ezek, fõképpen akkor nem, ha valaki szeretne valami szépet és maradandót alkotni. Ezt pedig ki ne szeretne.

3DS Max Combustion effect.

Gladiator
így ni:

Gladiator
nem tudom milyen programmal lehet ezt megcsinálni (premierrel biztos nem, de ide sok videós jár), hogy van én nékem egy képem, rajta egy láng. egy sima, fekete alapon fehér vonalakkal megrajzolt láng. milyen progival lehet azt megcsinálni, hogy ez a láng "összeálljon"? szóval, hogy egy pontból kiindulva meghúzódjanak a vonalak, ezt különbözõ kameraállásból mutatva, majd a végén egy kis glow effekt, fogyamatosan erõsödve, majd elgyegülve. tom, ez így érthetetlen, de mindjárt lerajzolom, hogy érthetõbb legyen.

tsyl
Köszi Sonajk az "anyagot", komolyan mondom romantikával töltött el Ági írását elolvasni. Anno ez volt az elsõ "kapaszkodóm", amikor értetlenül néztem a monitort és próbáltam rájönni a premier logikájára. Jó hogy belinkelted...!

Nehézségek...szerintem azok mindig is lesznek is. Ha valamit elképzeltél és sikerült megcsinálni az egy klassz érzés és elégedettséget vált ki az emberbõl. De közben már szerintem tudat alatt ott a következõ "terv" egy még jobb, egy még látványosabb, amit vagy sikerül véghez vinni vagy nem, vagy csak nagyon sokára. És szerintem ez a szép ebben az egészben: a kihívás.
Hiába van könyv és leírás, az csak általában az alapokat és egy-két konkrét példát vezet végig. Én ezért is örülnék neki, ha minél többen lennénk itt fórumozók, akik foglalkoznak és dolgoznak ezzel a programmal, hiszen vagy a saját vagy a mások sikereibõl, esetleg kudarcaiból lehet a legtöbbet tanulni...
...igen sajnos kevesen vagyunk itt. Én benézek mindennap 3x-4x is, de tényleg nem sok minden történt az utóbbi idõben.
No de a végén még túlzásba viszem az írást, megyek is vissza a "timeline"-hoz 😊
Ja még talán annyit: Nem tudom mások hogy vannak vele, de a pillanatnyi elégedettség elég "relativ" dolog. Lehet hogy tetszetõs az elkészült mû másoknak,más emberek szemében, de amikor -mint készítõ- megnézed párszor egymás után jönnek ki a "vélt" "hibák" esetleg újabb ötletek, aminek csak az a vége, hogy " a manóba... ezt is, meg azt is lehetet volna még jobban megcsinálni..." de gondolom ezzel így lehetnek a "nagyok" is...

Sziasztok!
Kicsit szomorú vagyok, mert már lassan 4 napja, hogy nem írt ide senki, pedig szívesen olvasgattam a hozzászólásokat. Tettem mind ez azért, mert én is telepítettem a gépemre (Intel P4 2.4, 768MB ram, 160 GB HDD, ATI RAD 9600pro) a Premiere Pro 7.0-át, amivel, szemben pár itt hozzászólóval, nekem semmi bajom sem volt (leszámítva a program kezelését). Ezen felûl feltettem az After Effects 6.5 és az Audioton 1.5-öt is. Most mit mondjak? Bizony vannak nehézségeim, bár az itteni hozzászólásokat olvasgatva sok mindent kipróbáltam és megértettem. Potosan ez motívált abban, hogy most írjak ide és mivel sokan a program magyar leírása után érdeklõdtetek, megosszam veletek az álltalam fellelt anyagot.. Bár ebben a 6.0 verziót mutatják be, arról nem beszélve, hogy nem egy felhasználói kéziköny, mégis a legrészletesebb leírás, amivel eddig találkoztam. Van még egy lényeges momentum a számomra, még pedig, hogy mind ezt magyarul teszi. Szóval ha valakinek felkeltettem az érdeklõdésé, ne fogja visza magát és bátran olvasgassa.

tsyl
Hááát rajtad már csak ez segíthet:😊) (De ez TUTI!)
Íme a link:
http://macsman.ini.hu/

(ezen belül nézz be a fórumba érdemes!)

Mr.Grent
Hero video converter már jó is lenne. De a kép még mindig csúszik. Valami ötlet?

https://grentmedia.hu

Mr.Grent
Nemjó mester, dvd ifo-k lessznek belõlle nekem avi kell belõlle.
Tmpgencel akarom átkonvertálni.

Mr.Grent
Olyan nincs ami egyszerre teszi meg, tehát nem kell mellette ülni? 😄

tsyl
Az nem gond, Dolby Digital 2.0 lesz belõle

tsyl
akkor DivXtoDVD a végsõ megoldás.

Mr.Grent
Úgy néz ki hogy ac3-as hang van benne a VSO azt írja!

Mr.Grent
Minden fentvan elhiheted. Egyedül a DRDVIX tud vele mit kezdeni, de 1 óra egy film, ez valami nagyon lassú, és persze 1-enként lehet csak. 26 rész elég sok idõ.

tsyl
Egy codec frissítés esetleg? Elképzelhetõ hogy valamid nincs vagy nem jól van feltelepítve.

Még egy lehetõség: Tölts le a "VSO DivxToDVD" programot. Ez elboldogul nagyon sok mindennel.

Mr.Grent
Nemmegy. Teljesen mindegy hot mit kérek tõlle, ha Tmpgenc-ben akarom dolgoztatni akkor csikos a kép. VirtualDub-al is csak previewt lehet, bármit változtatnék rögtön csíkos a kép.

Mr.Grent
Hmm megpróbálom, amit írtál. Köszi. Egyébként DC++ on van egy csákó akinek ez a megosztása, az egész évad. Najó azért akad vele probléma, 1-2 nincs meg van aminek csak a fele. De összességében úgy 12-13 DVD-re elfér az egész 7 évad. Lemezenként 15 résszel.