3752
PC-s vágás és home video
  • Stann
    Á nem, simán a videot lejátszva élesek a szélek is, de amint simán premieren keresztül mentem el, bizonyos videok beremegnek! :(
  • Tekergo
    Nem lehet hogy a kamera remegett?
  • Stann
    Köszi! Végülis úgy sikerült megcsinálni, hogy az utsó fél mp-re láhatatlanná tettem, mert 600-nál sem tűnt el.
    Most tettem fel az 1.5-öt az 1.0 helyett, de néha pár mp-re lefagy, nem tudom miért csinálja.
    De az még mindig idegesít az a jelenség, hogy remeg a kép, vagyis a video, hiába kapcsolom be az always deinterlace opciót! Jó minőség miatt Microsoft DV Aviba mentettem, de ott is beremeg a kép! Ezzel mit lehet csinálni?!
  • drob
    kipróbáltam, 0-tól 600-ig lehet nagyítani. kb 24-es bet. nagyságot választottam, ez nem tünt el, de ha esetleg nagyobbat válsztol az szerintem el fog tünni, de azt már nem próba ki.
    pl xara3d-vel lehet betűt, de én nem ism. vagy kérjél meg valakit a 3d studio, vagy maya-sok közzül, hátha megcsinálja valaki ...
  • Stann
    És 3d-s szöveget hogyan lehet kreálni?
  • Stann
    De ez a scale csak 100-ig megy. Azt meg tudom csinálni, hogy a semmiből jön, de a scale max. 100-as értéke az az a hely, amikor pont a monitor közepén van a szöveg, tovább nem megy! :(
  • drob
    igen úgy, majd kijelölöd, effect control (monitor ablakba), motont lenyitod,
    sclae-t lenyitod, a szöveg kezdéséhez mész a timeline sávon, a scale mellett van egy valami, arra katt, csin. egy key pontot, ide beállítod a 0 nagyságot
    megkeresed timeline sávon a végét a szövegnek, majd megint adni kell egy keypontot és oda beírni egy olyan számot ami után nem látni a szöveget, ezt próbálgatni kell mikor fog eltünni teljesen
  • Stann
    És ez a keyframmel nagyítás hogyan néz ki?
    Simán beírom a szöveget, elmentem prtl-ként, ráhúzom a videósávra, és utána?
  • drob
    keyfremmel nagyítod. kezdés 0 végpont sok (addig míg el nem tünik), hangra nincs tippem
  • Stann
    Premiere Proban azt hogyan lehet megcsinálni, hogy a térből hátúlról("mélyről") jön ki egy 3d-s szöveg, és nem áll meg a monitor közepén, hanem megy tovább, és úgy kerül ki a látómezőből. Esetleg ehhez ilyen egyre hangosodó repülőgépszerű audio effekteket honnan lehet szerezni?
  • Tekergo
    Maga a video kiexportálása, de már tom miért. Ha csak úgy direct streambe nyomatom 187 fps, ha viszon zene meg minden efekt, filter van rajta úgy 8-3-ig terjed a sebesség.
  • bertino
    már megvan! köszi mindkettőtöknek
  • Gladiator
    lol, véletlenül megtaláltam ezt az effektet. stylize mappában a stobe_light. tudod állítani, hogy mennyi ideig világítson, meg hogy milyen időközönként.
  • drob
    miért nem tudod bearakni pici időre??? jobb klikk a képre, speed-duration, és ott 1 framestől-6 óráig ... (a 6 óra vicc volt) :)
  • bertino
    a fehér képberakási módszerrel már találkoztam, prübálkoztam is vele, de nagyon nagyon pici időre kellene és nem tudom olyan picire állítani a megjelenési idejét, de minnyá próbálkozok köszi a választ
  • drob
    pl: rakjál be fehér képet 4-5 frame erejéig v. hosszabban ez fgg az adott szitutól is ..., esetleg dissolve effektel összemosod az eredeti képpel (film) még az is jól nézhet ki ha keyframekkel beállítod az átetszhetőségét a fehér képnek. én így csinálnám meg
  • bertino
    #1173-re vki help :(
  • alph4
    Mármint a kiexportált filmben van 8fps? Vagy az maga exportálás megy azzal? (mert akkor csak erősebb gép kell, amivel gyorsabban az encodolás.
  • Tekergo
    Köszi a segítséget, de megoldottam másképp. Azt még megtudjátok mondani miért 8 fps-el exportál?
  • bertino
    Sziasztok!
    Lehet nagyon lámer kérdés lesz, problémám csupán csak annyi, hogy: videófelvételre, hogyan tudok teszem fel 0.3s időközönként fehér villanásokat tenni ? ÉRdekelne milyen programmal mi módon, mert 6os vegasban is kerestem már, de nem találtam :(
    thx előre is
  • zakika
    kenyszermegoldas: kiexportalod videoserverrel es ezt beteszeded a TMPGEnc-be, ott bealitod a az avi kimenetet Xvid kodolassa
    ha es se meg akkor bizti hogy nincs fent a kodek
  • janilegolas
    Sziasztok!

Megpróbálom a dolgokat, aztán jelzek, hogy sikerült-e?
    Előre is köszi az ötleteket!
  • drob
    valszin nincs fent az adott kodek, ha esetleg fent volna, akkor keresgessél, elméletileg meg kellene látni a premiernek.
  • Tekergo
    Miért van az hogy a pemiere 6.5 nem tudja kimenteni a videót Xvid 1.0.3-al, valamit rosszul állítottam be? Aki tapasztalt hasonló problémás segítsen!
  • tsyl
    ...most néztem(olvastam jobban) a kamerád tipusát, ugyan ilyen volt nálam két hete, és csak úgy ismerte fel a program a Sony után, ha az egész op.rendszert újból indítottam. (Bár nálam 2000pro van az Xp-nek szerintem ezt okosabban lekellene kezelnie)
  • tsyl
    ...ez meg van 6.5-nél is néha-néha. Nekem ilyenkor újból kell indítanom a Premiert a kamera "play" állásában...
  • alph4
    Nálam is van néha hasonló! Olyankor kihúzom a FireWire portrol, kikapcsolom a kamerát majd rákötöm megint, és play üzemódba rakom ismét a kamerát és felismeri.
  • Gladiator
    nekem is van olyan, hogy nem ismeri fel. én olyankor azt szoktam, hogy jobb fent rányomok a settingsre, és ott van oylan, hogy device control. rányomok settingsre, simán leokozom, és egyből felismeri. de ez lehet csak nálam működik és nálad teljesen más miatt nem ismeri fel.
  • janilegolas
    Sziasztok!

Van egy problémám: Adobe Premiere Pro 1.5 progim van és szeretném a Panasonic NV-GS11 miniDV-ről átteni az anyagot gépre. Más programmal már használtam a gépet (Studio 9) és nem volt gond.
    Itt az a probléma, hogy nem találja a kamerát a program, pedig minden jól van cstlakoztatva IEEE kártyán keresztül.
    Lehet, hogy nagyon sötét vagyok, de nem tudok rájönni, hogy mi lehet a probléma!
    Kérlek segítsetek!

Köszi!
  • Tekergo
    Dehogynem lehet, haverom megcsinálta és addig nem volt egy csomó dolog elérhető, mostmár fullextrás. Ezt abból gondolom hogy egy bizonyos szériához a gyártók általában ugyanazt a ccd-t/processzort rakják, csak bizonyos verzióknál lebutítják.
  • alph4
    De ezek fényképezőhöz vannak
  • hmhm
    itt nézd meg:http://fotosuli.lap.hu/
  • alph4
    Ilyenről még nem is hallottam! :DDD Szerintem ne is keresd, ezt nem lehet csak úgy frissíteni :DDD Ez nem egy windows hogy update-eld :D
  • Tekergo
    Tudom nem támába vágó amit most kérdezek, esetleg valaki nem tudna olyan oldalt adni ahol a kamerák firmware-ját lehet frissíteni/letölteni?
  • modellmaker
    OK köszi. "sot vannak valahol efektek is" itt a keresett szöveg. :)
  • zakika
    hat igy nehez :) probald meg az atmenet alol kiexportalni a hangot es jacc el vele peldaul a cool edit proban (adobe audition). vagy kivagysz efektekel dalokbol. sot vannak valahol efektek is (pl. kulombozo hangok), csak ra kell keresni
  • Sonajk @:o)
    Még hogy 1-2 ember :(((
    Nagyon +lepődnél, ha +tudnád az igazságot :))
  • alph4
    400 oldalt nem fog 1-2 ember kedvéért beszkennelni...remélem megérted
    De könyvből amúgy is jóbb olvasni meg nézni, mert akkor közben tudod mellette csinálni a premiere-ben.
  • Sonajk @:o)
    Maximálisan igazadvan. Esetleg ha +lenne, ne fogd vissza magad és szkenneld be nyugodtan :)
    Előre is köszönet érte.
  • alph4
    Akkor inkább ajánlanám helyette a magyar könyvet.