3752
PC-s vágás és home video
  • tsyl
    nem igazán működik a dolog nálam, erre a kombinációra "0"-t ír.
    825 karakterem van telepítve, de egyik sem adja ezt a vacak kis ű betűt. (q jön helyette mindig). Más alkalmazásnál nincs gond, csak a premiernél.
    Egy módon tudom megoldani, még pedig úgy, hogy a Wordből copy és a Title menübe paste. Így tökéletes....
    ...én csak nem értem a dolgot hogy miért? ...
  • drob
    ez karakterfüggő ...
    írjál kicsi u-t majd alt9 és lesz ékezeted :)
  • tsyl
    egy kérdés az Xp-s Premier felhasználókhoz:
    kicsi "ű" betűt tudtok írni a Pro verzióban?
    és még egy kérdés a 6.5 felhasználókhoz:
    kicsi "ű" betűt próbáltatok már írni ebben a verzióban?

(már 3x végig játszottam az "Alt+xxx" kombinációkat, de csak nagy "Ű" van.)
  • modellmaker
    ez a #1226-re
  • modellmaker
    sry az offért

lehetek üzlettárs?
  • drob
    Adobe Premiere topic...
    érdekes amit írsz, de ne ide pls..., ha mindenképpen meg akarod osztani másokkal, nyissál egy topicot és oda ...
  • slackface
    A program még csak most készül... nem egyszerű a működési elve.. térben és időben működik. Biztos,h müxik ne aggódj. Ha kész és levédettem akkor publikálni is fogom. De a piaci részét nem vágom. Mennyi zsozsót tudnék kihozni belőlle? Licensz díjat fizettetnék meg. Nem adom el csak a használati jogot azt is csak egy időkorlátig. Mennyi pénz van benne? 3d játékok állítólag $ milliárdok vannak benne.
  • drob
    OFF!
  • alph4
    Ez valahogy qv@'ra nem ide tartozik, ajánlom a programozó topikot Egyébként érdekelne az elve... (Szkennelj be akkor mindent ami a házba van és megcsinálod a Sims 3D-t! Akkor aztán lesz pénzed)
    Rakhatnál be 1-2 képet, arról amit beszkenneltél tárgyat
  • slackface
    Én egy nem profi hobby programozó vok és most kezdtem el dolgozni egy saját fejlesztésű projecten. Asm ben.
    A lényege az lenne,hogy egy térbeli tárgyat ( alma, emberi arc , nagyobb kissebb objektumokat ) egy program a hozzá szükséges hardware elemekkel be tud scannelni nagy részletességgel poligonszámmal ,textúrával.
    Nagyon nagy pontossággal és gyorsan tenné ezt.
    Tudom,hogy a játékfejlesztők a játék +alkotásának kb a 80 % -át csak
    a 3d-s objektek létrehozásával töltik. Tehát erre megy a fejlesztés java része és a rengeteg a költségvetésből. A program az életből vett tárgyakat ,testet,arcot be tudná scannelni és ezzel megkönnyítené a fejlesztést. Tudom,hogy napi a 100 millió dollárt közelíti a bevétel egy siker játék eladásaiból általában! pl: HALO csak az első nap 125 M $ volt a bevétele " 3d fps" . Érdekel,hogy ha működik a program akkor szerintetek sok pénzt lehetne vele csinálni? Hól lehetne levédetni hogy ne tudják ellopni a működési elvét?

• tsyl
    én személyszerint mindig vbr-t használok...
  • toepler
    kiderült a "dropped frames" effektusom oka. Milleniumon FAT32 -vel használtam, amióta XP-t feltettem 40 percet is beolvasok, "dropped frames" nélkül

• zakika
    nem tudom, de talan meg lehetne oldani ugy a dolgot, hogy vbr teszel ketmeneteset. es ott adja a tobb kakaot, ahol kell
    kulonben paff
  • porcaro
    Sziasztok! Újra van egy kis problémám, de legalább már a vége felé járok: Sikerült DVD-labbal kiírnom DVD-re a már Mpegben azaz DVD formátumban lévő videómat amit az X-box meg akármilyen azstali lejátszó is lejátszik de van egy kis bibi. Gondolom örök probléma és másnál is felmerült. Engem zavar, bár ezt leszámítva tökéletes a tömörített anyag: Szóval azoknál a részeknél ahol a DV kamerámmal gyorsan forogtam ott (az eredeti felvételen én nem vettem észre, legalábbis nem ennyire) az Mpegbe (pontosabban MV2-be meg MPa-ba, mert a DVD-lab ezt szereti) tömörítés után azt venni észre, hogy elmosódik életlenné válik (vagy talán kásássá?) a kép. Ez mitől van? Tv-n is meg monitoron is.
    Leírom mit csináltam az Adobe encoderrel hátha ez segít:
    7500-as állandó bitrátát állítottam be (azért ennyit mert nagyobbal próbálkoztam, deaz mindig meghaladt a 4.7 G amit a sima DVD engedett volna, de így is nagyon szép a kép.) A hangot talán 342 vagy valami iylesmi bitrátára tettem 48 Khz-el. A kósolás minőségét maximumra azaz azt hiszem 50-esre állítottam. Máshoz igazából nem nyúltam szerintem.

Másik kicsi hiba, hogy a felirat (folyó szöveg, jobbról balra) is kicsit furcsa, mert olyan hibát produkál mintha nyomtatási hiba lenne a betűk körül pl. egy újságban.
  • Ackro
    szerintem ez a program nem elég bonyolult ahoz, hogy a helpjén kívül másra is szükség lenne a megtanulásához.
  • drob
    megéri, de szerintem korábban már írtam...
    kezdőknek tökéletes (szerintem)
  • Stann
    Tanfolyam a könyvebn - Adobe Premiere Pro 1.5 könyvet ismeri valaki? Megéri megvenni, meg főleg ez kiknek szól? Kezdők tudnak vele mit kezdeni?
  • drob
    majd olvassál vissza :) :)
  • zakika
    koszi
    amikorra szugsegem lenne ra addig elfelejtem :)
  • tsyl
    a video filtereknél találtam "perspektive" folder alatt basic 3d néven (zöld színű vagy az after effekt vagy a photo shop pakolta fel)
    Ez volt eredményben a legelfogadhatóbb, lehet dönteni térben a szöveget.
  • zakika
    reszletesebb kerem ha lehet :)
  • tsyl
    Basic 3D
  • zakika
    mivel? engem is erdekel
  • tsyl
    no, csak megoldottam...
  • Tekergo
    Csak videózik.
  • tsyl
    elég primitíveket találtam a feltelepítettek között, ezért is gondoltam hátha...:)

• drob
    már próbáltam, volt is egy progim, de nemtom a nevét :(
    estleg próbáld meg a prem.ben megdönteni, valahol volt ilyen effekt, találkoztam vele (proban, tom hogy Te nem azzal dolgozol, de hátha ...), akor én képet borongattam hasonló képpen. key-el lehetett pozícionálni, ill. fokot megadni a döntés szögének
  • tsyl
    Egy kérdés:
    Olyan szöveg futtatást készített már valaki, mint ami a Csillagok háborújában volt?

Mivel lehet ezt vajon precízen és szépen térben megdönteni?
  • tsyl
    Ha a memóriával van gond, annak máshol is és más alkalmazásnál is megkell nyilvánulnia.
  • Tekergo
    Haveromnak azért volt "dropped frames" mivel a memória volt a rossz.
  • zakika
    nekem 850 MHz proci es 256 rammal nyugiban lehetet a panasonicommal grabelni. csak mar a kodolas volt huzos (egyszeru kodolas efektek nelkul kb 6-8 szorosa volt a videonak + efektek az mar kiment atlagba a tizszeresere is)
  • Sonajk @:o)
    Lehet, hogy valaki ezt az oldalt még nem ismeri.
  • tsyl
    Én a proci-t tartom nagyon kevésnek hozzá.
    Nem írtad, de javallott a 7200 pörgésű vinyó is.
    A képkockadobások még sokkal jobb konfigurációnál is előforulhatnak, bár ezek okai mindig visszavezethetőek valamire.

• toepler
    sziasztok. vettem egy sony hc-19 -es digivideokamit, de ha beolvasom firewire -rel az anyagot, rettenetesen ugrál a kép (sőt: dropped frames van = kihagyott képkockák). Mit tanácsoltok e hiba ellenében? (CPU: 1300, memo:256+128, Geforce 3) kevés a megahertz? vagy jobb videokártya kéne? (ha igen, milyet javasoltok?)
    NAGGYON KÖSZI!
  • janilegolas
    Sziasztok!

Sikerült megoldani a problémát Varga Csongor barátom révén. Le kellet szedni az összes codeket a gépről és már ment is minden magától!

Üdv!
  • drob
    próbáld meg psd-ként vagy bmp-ként berakni
  • Stann
    Áááá, guruk, becsúszott még 1 para... Ha videok után képet teszek, váltásnál zöldre vált a képernyő, ha egyáltalán mutatja a képet. Próbáltam úgy, hogy külön sávra tenni a képeket, "always deinterlace" is be van téve, próbáltam úgy, hogy egyik sávon a video+kép, majd a következő sávon is egy video egy képpel, majd ujra az 1.re tettem a cuccokat, de semmi. Ennek vajon mi lehet az oka?
  • Stann
    Ha van egy képem, ami nagyobb a video felbontásánál, hogyan lehet pontosan betenni, nem pedig a scale csuszkáját állítgatni? Vmi "Fit to windoow" opció nincs?
  • Tekergo
    Nemtom nekem nincs ilyen problémám vele, de lehet azrt mert én a 6.5-öt használom. A pro 1.5 csak azért kell hogy bizonyos felvételekre rárakjam a steady move effektet.
  • drob
    sokszor nekem is "remeg" pedig én tv-n is tudom nézni szerkesztés közbe (matrox kártya tulajdonsága), de kiírva már jó, javaslom próbáld ki azt a szakaszt felírni lemezre és tv-n meglesni. mégy 1, nem jelent meg egy piros vonal a timeline sávon az adott szakasz (file) felett? ha igen rendereld le és úgy nézd meg.