3752
PC-s vágás és home video
  • porcaro
    Sziasztok!

Hát nem jártam sikerrel. Hiszen megnézvén az eredeti avit monitoron és tv-n nem lesz csíkozódós (igazából nem is csíkos hanem szellemképes talán. Ez jobb kifejezés) a kép. Viszont bármilyen tömörítéssel akár TV-n akár monitoron, akár kiírva DVD-re és úgy lejtászva a TV-n mindenhogyan szellemképes az a bizonyos rész. Ha kell fel tudom valahova tölteni mind a tömörített mind az eredeti 2-3 mp-es részletét, hogy lássátok vagy megpróbáljátok betömöríteni, hátha nektek sikerül. Viszont egyet azért észrevettem, lehet, hogy az eredeti kamerás felvétel sem 100%-ig kristálytiszta (tehát homályos kissé) a mozgásoknál, bár ez a TV-n egyáltalán nem vehető észre. (Érdekes, hogy a minőség még a lejátszóprogiktól is függ, legalábbis nálam) Furcsálom, hogy a tömörített anyagban miért nem lesz legalább ilyen jó és miért lesz szellemképes, ha az eredeti élvezhető. Köszi
  • drob
    "jó pap is holtig tanul"
  • Tekergo
    Tanultam az előző nyáron elkövetett hibáimból, idén ugyanazokat nem követem el.
  • drob
    az nem a premier hibája
  • Tekergo
    Én is most ismerkedek a progival de az az igazság hogy roszz felvételet nem lehet jól összevágni.
  • drob
    akkor ismételten a link:

Adobe Premiere alapszintű áttekintő 6.0
  • tsyl
    Nos, üdv közöttünk. Ha használtál már Vegast, akkor a Premier sem lehet olyan nagyon idegen. Olvass vissza a topicban, mert így hírtelenjében leírni mi és hogy működik az lehetetlen...
  • bazze
    Fiuk!!!
    Az az igazság hogy életmben most látom először ezt az adobe premier 6.5 át és...
    Semmit DE semmit nem értek ebböl...
    Vegas 5.0 át nézeggetem eddig az jó volt, érthető DE EZ...
    ha van valahol magyar leírás linket plz.
    amugy cs muvit szeretnék csinálni vele
  • zakika
    vagyis a csikra vagyok pass
  • zakika
    csipra pass vagyok. probald meg az elkeszult mpgt berakni a premierbe es ott megnezni kockankent (vagyis ahogy engedi)
  • porcaro
    A hétvégén próbálkozok... Aztán csak lesz valami, köszi mindent! Még valami: Tesztelésnek akkor jó vagy nem jó az, ha a Intervideo WinDVD-vel nézem monitoron közben meg egy sima RCA kábellel összedugom a TV-vel? Én nem hinném, hogy más lenne, ha kiírom DVD-re és azt teszem be az asztali lejátszóba (.VOB-os DVD-s formátumban). Amúgy néha van egy keresztirányú csíkozás (mintha karddal kettévágták volna pont a közepénél sréhen.) bár ez TV-n nem, csak monitoron látszik. (Néha)
  • tsyl
    ez így igaz!
  • zakika
    a TVnek es az asztali DVDnek vannak minosegjavito aramkorei. Egy video CDt nem eredemes megnezni monitoron plane LCDn, mert aztmondod hogy sz@r es nem erdemes vele foglalkozni. az LCD meg a DVDshrinkel tomoritett mesen (ami ugy rajz es nem olyan bonyolult a szerkezete int az elo felvetelnek) is latszik a minosegvesztes. tehat szerintem meg meg lehet probalni kiirni DVDre vagy max egy screenshot a tomoirtes bealitasarol es megnezzuk mi van...
  • tsyl
    biztos hogy nem gyengébb. Bár a lentebb említett TMPGenc-et istenítem én is, de mivel a sok giga nálam is korlátokba ütközik ezért én is a Premier tömörítőjét használom.
    Persze kaptam az elmúlt idők során olyat, hogy hát ez nem olyan mint pld. a boltban árult Függetlenség napja....De azt nem is Sony Digital 8-al vették fel és ilyenről szerintem egyenlőre ne is álmodjunk...
    Szóval nálad valami aprócska beállítási gond lehet még, amin lehet hogy átfutottál. Komolyan mondom, nálam (6.5) tökéletes a kijövő .m2v (persze igazán ez is csak akkor látszik már, ha kiírtam dvd-nek)
  • zakika
    erre van a video server. tehat kiexportalod video serveren kerestul. ez csinal egy faljt, amibe folyamatosan kuldi az adatokat. ezt a fajlt befuzod a TMPGenc es kodolod. tehat a premiere adja az adatokat a kodolashoz, de nem a premiere kodolja hanem sima avikent kuldi. viszont nem csinal nagy fajlt, mert csak anyit kuld amit feldolgoz +/-
  • porcaro
    Lehet, hogy kipróbálom, de a gond ott van, hogy a premierben a vágott avik információja végtermékként .ppj fájlban van. Ezt meg gondolom a premieren kivül más nem nagyon olvassa. Aviba meg nem akarom kimenteni mert az vagy 20 Giga lenne. Ezért szerettem volna mindenképp a premierrel tömöríteni. Amúgy lehet, hogy a félkép sorrendel nem stimmelhet valami. Nem hiszem, hogy a premierbe egy gyengébb tömörítőtt tettek volna.
  • zakika
    en nem a premiere mpeg kodolasat hasznalom, hanem a TMPGenc video serveren keresztul. ugy tudom ,hogy ez egy eleg megbizhato es szep kepet ad. probald ki.
  • drob
    rakd fel a studio9-et, abban baromi egyszerűen lehet állítani az értéket.
    tudok segíteni benne ha felraktad, de nem ebben a topicban :)
  • porcaro
    Kipróbáltam. Ugyanolyan torz és rossz minőségű akárhogy kombinálok VBR-rel. Az a gáz, hogy a Premiere 6.5-ben én nem látok sehol azMpeg Encoder résznél meg máshol sem semmilyen kétrétegű VBR írást meg ilyesmit. Alig lehet valamit állítani. Bár van egy Additional settings manű ahol egyenként mindenfélébe bele lehet nyúlni. Szóval most vagy a Premiere 6.5 ne elég jó vagy a gépmemmel van megint baj, de ezt azért csak nem hiszem. Amúgy az Intervideo WinDVD progival csekkoltam az eredmény (vagy 20 féleképpen megcsináltam egy 10 mp-es rész amiben van mozgás). Mindig ugyanaz volt. Elmosódott kásás a kép. A monitoron is meg közben összekötöttem a kimeneten a TV-vel is. Így azon ius. Viszont Export to tap-el tehát az eredeti avit lejátszva kristálytiszta a kép a TV-n visszanézve akármilyen gyoprs jelenet legyen is. Tehát a felvétel is biztos jó. Amúgy én mindig a legbagyobb eredeti képarányt azaz 720*x (elfelejtettem) használom-. Remélem ez nem baj. Bocsánat, ha hülyék a kérdéseim, de tényleg nem tudom hogy lesz jó.
  • porcaro
    De jól tudom 3 értéket kell ilyenkor beállítani talán: minimum, maximum meg talán átlag. Vagy nem? Gondolom azért azoknak is szerepe van akkor.
  • drob
    7000-8000 között tökéletes a kép
  • tsyl
    max 8000 VBR, ennél magasabbat, sima digitális kamerával felvett anyagon szerintem nem érdemes állítani.
  • porcaro
    Szóval ez a 9800-as határ ez számít vagy nyugodtan feljebb lehet állítani? Ti milyen arányokat szoktatok beállítani ahhoz, ha tényleg jó minőséget szeretnétek?
  • tsyl
    a videósávok számozása előtt látsz egy kis piros jelet. Arra kell klikkelni és akkor tudod állítani a keyframeket.
    A hangsávnál sem tudsz egyszerre két dolgot csinálni.

• sam68
    Premiere 6.5-ben szeretném beállítani a keyframe-t az A vagy B videosávon, de nem tudom hogyan kell. Tudna valaki segíteni?
    A hangsávon meg egyszerre akarom látni a keyframe-t és a hanghullámok formáját. Ezt meg lehet csinálni?
  • porcaro
    Köszi, de remélem sikerülm hogy ráférjen, ha nem akkor meg megpróbálom mégegyszer. Ha meg akkor sem akkor jöhet a DVD shrink. Oké ez világos.
  • zakika
    ketmenetes a VBRnel azt jelenti, hogy az elso menetben csak analizalja a videot es a masodikban kodolja.
    ha veletlenul nagyobra sikerulne mint egy DVD, akkor nyogottan csinald meg a prjektet DVDre, exportald ki es utana DVDshrinkel lecsokkentheted a meretet
  • porcaro
    Illetve mi az a kétmenet? Eddig nem nagyon találkoztam ilyen állítási lehetőséggel. Köszi
  • porcaro
    Szóval egy sima DVD-nél (4.7 giga)(jó, nem butított hanggal) 70 perc videónál ti milyen VBR bitrátákat adnátok meg, hogy ráférjen szépen és tényleg jó legyena minősége. Én halottam olyat (ami nem tudom igaz e?), hogy 9800 A béna régebbi DVD-k olvasási maximális bitrátája. Úgyhogy ez egy korlát gondolom nem?
  • porcaro
    Ennyi? Akkor figyelmetlebn voltam. És ott mire kell figyelni? Úgy hallottam ott még anyira sem lehet megbecsülni a végeleges méretet és sokszor csak a több órás export után derül ki, hogy nem fér rá a dvd-re. Szóval minőségben szeretném a lehető legjobbat. Ez eddig is meg volt csak ezek a fránya elmosódásokkal tökölök már mióta. Azt hittem a VBR-nek nincs köze ehhez, hanem azzal csak a méretet lehet szabályozni úyg hogy a felesleges nem látható részeknél nem alkalmazok olyan nagy bitrátát...
  • tsyl
    írtuk: próbáld meg VBR-el és ne állandóval!
  • porcaro
    A 1219-es kérdésemre senki sem tudna válaszolni? Hálás köszönet.
  • tsyl
    +próbálom:)
  • drob
    ja, és a betű tipusát, nagyságát, ékezet nagyságát természetesen tudod változtani ...
  • drob
    azt külön tudod mozgatni, mind a 2 ékezetet
  • tsyl
    köszi drob! elfogadta a 6.5 egy az egybe, de nagyon távol van az ékezet és megjelenítésben nem igazán szép.
  • drob
    küldtem mailt, kiváncsi vagyok így sikerül-e :)
  • drob
    6.5-öt nem ismerem, de biztos vann benne keyframe pontok, azok segítségével be lehet állítani a kezdést
  • sam68
    Premiere 6.5-ben szeretném az megtenni, hogy a snittre húzott effekt, pl mosaic ne a snitt elejétől látszódjon, hanem fokozatosan erősüdjön fel vagy tűnjön le. Ezt hol és hogyan kell megcinálni?
  • drob
    csináltam egy u + ékezetes .prtl-t, ha kéred elküldhetem, írd meg privátba a mailod