3752
PC-s vágás és home video
  • tsyl
    Pontosan egy cd-nyi a full verzió!
  • alph4
    Az nem a teljes! Mert annak a mérete 700MB.
  • Impi
    Üdv :)
    Ezen a hubon összefutottam vele. (100124Adorage.exe 140 MB-os méretben)
    MaYdaY.DirectConnect.pl:8023
    Maytrixed az User neve
  • tsyl
    Vannak speciális videófilterek, bár inkább régimódi "színefakult" képeskönyv kinézetet eredményeznek...egyszóval olyan igazi Walt Disney-s biztos nem valósítható meg. (szerintem)
  • modellmaker
    Meg lehet azt csinálni hogy a film úgy nézzen ki mint egy rajzfilm?
  • tsyl
    fx :)
  • Gladiator
    ammi?
  • modellmaker
    Hát én egy amiga emulátoros verziót találtam ami elég érdekes :D
  • tsyl
    tudom, nagyon reménytelen...azért köszi!
  • alph4
    Nem sikerült megszereznem, pedig sok helyen kérdezgettem utánna.
  • modellmaker
    köszi

Gladiator neked is. pro-m van.
  • tsyl
    csak suttogva kérdem meg:az adorage fullos verziója még most sincs meg senkinek?
    (A Premierem nagyon éhezik rá...:))
  • Gladiator
    melyiket premieret használod?

proban:

effects control/motion ott ki tudod nagyítani és arrébb tudod tenni a képet.
  • drob
    szia Tsyl
  • drob
    key pontokat adjál hozzá a méretnél (monitor ablak, motion fül lenyit, scale-nél tudol nagyítani, a positionnál pedig értelem szerűen pzícionálni tudod a képet, videót, szintén ha kell keypontokat is használj)
  • modellmaker
    Hali!

Hogy lehet egy részt a képen kinagyítani? Nem feltétlenül a közepét hanem mondjuk a bal alsó sarkot.
  • tsyl
    Sziasztok, na megint vagyok (széttört ui. a telefonom)...

• porcaro
    Találtam egy weboldalt, ha minden igaz akkor az Export to movie beállításai alatt lesz ez is: video server. Na majd próbálkozom. Köszi
  • porcaro
    Ja igen csak nem volt világos. Most már az. Ezt le lehet tölteni valami hivatalos oldalról vagy nem? Illetve aklkor ez működik 6.5-el is ugye?
  • zakika
    mar lejjeb is iirtam - premiere + video server plugin
    az exportnal kivalsztod ezt a plugint es a kimeno filet fuzod be a TMPGenc ba
  • porcaro
    Sziasztok! Hú de rég volt it hozászólás: Na ezek az avi-m adatai: Remélem ez monda valamit. Szóval olyan progi kellene ami sokrétű és beolvassa ezt az avit- A tmpgenc sajnos nem veszi be.

Video Filter Graph:
    DV Video Decoder

Audio Filter Graph:

File Name: e:\finnegesz.avi
    File 4CC: DSVD/DVSD
    File size(M): 15988

Video:
    Resolution: 720 x 576
    Frame Rate: 25.00
    Total Frames: 105399
    Total Time: 01:10:15.96
    Selected Frames: 105399

Audio:
    Channels: Stereo
    Sample Rate: 48.000 kHz
    Bits per Sample: 16
    Total samples: 202366080
    Selected samples: 202366080
  • sn00py
    Köszi, ezt gyorsan kipróbálom :D Remélem menni fog :D
  • zakika
    video server plugin - keress ra. lejjeb irtam hogyan mukodik
  • sn00py
    A TMPGenc-kel lehet exportálni Pro-ból? CSak mert nem látom a listán :S Akkor hogyan tudnám a projectet vagy a Sequence-t kirakni?
    "a pronak is van mpeg konverterje" Azt nem tudom, hogy mi a converter neve? Csak mert van egy rakat compressor és nem tudom, hogy melyiket lenne jó választani... :S
  • zakika
    en igy csinalom ahogy irtad. igy egy ora rafer egy DVDre
  • sn00py
    Próbáltam már ezt a TMPGenc-et, de nem történt semmi miután elindítottam...Lehet, hogy rosszul lett beállítva.... Nem tudom....
    Szerinted zakika mekkora lenne az optimális bitráta ill. felbontás ? Érdemes 720x576-ba nyomni 8E-s CBR-nél?
  • porcaro
    nem tudom :) premierből export to movie-val a legjobb minőségben. Az az avi meg a Mini DV kamerából jövő avi volt. Többet nem tudok.
  • zakika
    mivel van tomoritnve az avi? nekem tamogatja
  • zakika
    2 ora az kb 26 giga miniDV, de szerintem mehet egyenesen mpeg 2 be. ha jol tudom a pronak is van mpeg konverterje, vagy a TMPGenc (ha jol tudom 30 napig muxik a mpeg 2 kodolas). 2 ora videoanyag rafer egy DVDre, nem erdemes tul nagy bitratat tenni, mert mar az eredeti anyag is rossz minosegu.
  • sn00py
    A vágott anyag kb 2 óra lett. Tisztában vagyok azzal, hogy a minősége nem lesz túl jó, de az is több a semminél. Most azzal van a gondom, hogy exportáljam e az anyagot Encore-ba vagy exportáljam avi-ba és onnan húzzam be...Kicsit tanácstalan vagyok. Igazából még azt sem tudom, hogy az akcióhoz mekkora merevlemez kapacitás kellene...Max 20Gb-t tudnék rászánni a dologra... :S
  • drob
    olvass kicsit visza is, találsz egy két dolgot, pl link 6.0-ról, ami alpozásnak jó a pro-hoz (én is onnan "tanultam" meg a pro-t) meg könyv is van, meg sok hasznos infó amit szerintem senki sem fog újra leírni állandóan . ha méfsem megy akkor majd meglátjuk, de addig is kicsi visszaolvasás ...
  • porcaro
    Amúgy ebbe a Tmpgencbe nem tudok behúzni avi fájlt, azt írja ki, hogy nem támogatott formátum... ?!?!
  • zakika
    ad 2. milyen hosszu az anyag vagottan?
    szerintem ha mar ugyis videorol van es DVDn nem eredemes vele nagyon jaccani, mert a minoseg ugy se lessz egy hollywoodi bombasikere

ad.3 ha jol tudom a premiere osszefer a encorevel eleg jol :)
  • porcaro
    Szia!
    Még valamit kipróbálok. Most Export to movie-val eredeti aviban kint van az anyag a wincsin 16 gigában. Ezt megpróbálom még betömöríteni pl. Tmpgenc-cel. Melyik a legjobb, legjobb minőségben használható okos tömörítőprogi? Köszi
  • sn00py
    Hali Mindenkinek!

Életemben eloször adatott meg a lehetoség, hogy kipróbálhassam illetve dolgozhassak az Adobe Premier Pro 1.5-ön. 2 hét alatt sikerült szuper módon megvágni egy 6 órás nyersanyagot. Persze van 1-2 dolog , amiben szeretném kérni a szakavatottak segítségét.
    1. A nyersanyag kameráról lett felmásolv asztali dvd írón keresztül dvd-re. Alapból a képarány asszem 4:3 volt. Miután a DVDrol berippeltem az anyagot, a video hasonló aránnyal dolgozott. Beállítottam a projectnél a "Scale clips"-et, így majdnem tökéletes a kép...Egy dolog zavar, a 2 fekete csík az oldalon. Ha átméretezem a képet úgy hogy full screen legyen az mennyivel ad gyengébb képminoséget? A végtermék mérete mennyivel lesz nagyobb? (Arra már rájöttem, hogy, ha kihúzom a képet frame-ig, akkor a preview ablak baromira belassul).

2. A kész muvet szeretném exportálni valami videóformátum félébe. Mivel érdemes ill. hogyan kellene csinálnom??(Kb úgy szeretném megoldani, hogy az anyag max 10-20GB legyen) Melyik Compressorral lenne a legjobb?

3. az exportálás után, hogyan csinálhatok ebbol dvd-t (a gépen amúgy fent van az Adobe Encore Tryout verziója, mivel kb. 3 napig kellene a progi... :D)?

Köszönöm elore is a helpet!

.::$n00py::.
  • zakika
    ezt talan meg tudod csinalni: egy photoshot a kepernyorol a bealitasoknal, amivel exportalsz, beteszed sajat galegiaba es utana megprobalunk valamit szolni

de a tapasztalataim olyanok, hohy minel tobbet nezel valamit, annal tobb hibat talalsz :)
  • Belocca
    Sziasztok!

Mit tudtok az Adobe PRemier 7-esről???
    Ezt szereztem meg de még nem próbáltam.

Van valkinek leirása hozzá esetleg?
    Pinnacle után elkellene a sigitség hozzá szerintem.
  • porcaro
    Mégsem tudom én se feltenni emrt én is dolgozok :) De mégegyszer leírom röviden hátha valaki mégis rájön és azt mondja, hogy ez pofonegyszerű. Adott egy Mini DV-vel capture-olt, vágott videó. Elmentve pl. export to movie-val .aviba 720x576-ban. Ez az anyag a monitoron és a TV-out-on TV-n nézve is a gyors részeknél elhomályosodik, tehát nem éles. Ha export to Tape-zek akkor a TV-n legalább jó. Lehet, hogy homályos ott is, hiszen biztos nem tökéletes a felvétel sem, de legalább TV-n nézve nem lehet észrevenni. Ha tovább tömörítem pl. m2v-be meg mpa-ba (vag MPG2) akkor nem, hogy homályos hanem remegős is lesz a kép. Én az interlace-ből adodó problémákra gondolok. milyen megoldás létezik még ennek kiküszönölésére? Az álló, vagy lassan mozgó részeknél megjegyzem minden tökéletes. Ha nnem megy így szóban akkor valami megoldást azért kitalálok. Minden jót!
  • drob
    bármit leszedek ami ingyen van
    na jó, csak vicc volt, de megnézném, hátha ...
  • zakika
    hat erre a szellemkepre kivancsi lennek.
    sajna nagy filekot nem tudok lehuzni, mert meloba vagyok...