3752
PC-s vágás és home video
  • Gladiator
    nem tom, de azért normálisabban is válaszolhattál volna. nemtom WPmaster mióta premierezik, de ha ezt nem tudja, akkor gondolom most kezdte. neki aztán mondhatod, hogy próbálkozzon amikor semmit nem tud, hogy hol van a premiereben.

Eléd odadugnák a combustiont, kérdeznéd, hogy tudsz felgyújtani egy házat, elmondják neked, megcsinálod, viszont nincs füstje a tűznek. na, ha akkor azt mondják neked, hogy ne rinyálj, hanem próbálkozz, mégis mi a faszt csinálnál? azt se tudnád hol kezd el, szal ha nem tudsz segíteni akkor inkább tartsd magadban.
  • Gladiator
    nyomj egy entert, hogy renderelje. pro az megcsinálja neked úgy, hogy ne akadozzon, hanem szépen mintha folyamatos lenne. retimer azért jobb, mert az kiszámítja, hogy mi és hogy mozog a képen, majd azt azokat a pixeleket mozgatja, és új képkovkákat generál, pro visznt csak annyit csinál, hogy átmenetet rak a két képkocka közé. egyiken van az egyes kép kocka, következőn látszik félig a kettes, 3. on teljesen a kette, 4.en kettes, meg félig 3as képkocka..... szal olyan mintha el lenne mosódva, de nem vészes...
  • ILLNeo
    akkor valamilyen transation-nel mosd össze ezeket az összevágott szeleteket...ne rinyálj hanem próbálgasd hogy hogy lenne pontos és olyan amilyennek elképzelted, még jó hogy nem hivatás szerûen üzöd a vágást...
  • zakika
    szerintem fugg attol is, hogy mynire lassitod, mert ugebar megvan a 25 frame masodpercenkent, de ha lelassitod 7 framera akkor az leesz belole, hogy ha PALt akarsz a vegen abbol a 7 framebol kell csinalnia 25 framet. tehat megharomszorozza a frameket de az csak 21 de ha megnegyszerezi az 28. es igy lejatszik 4-3-4-3-4-3-4 = 25 frame es utana ujra. tehat egy framet tobbszor jaccik egyet kevesebbet. probald meg letetnni 5 ramera, akkor mindegyiket haromszor jacca, lehet hogy jobb esz az eredmeny (SZVSZ)
  • drob
    szerintem csak hardveresen tudod megoldani, bár ne legyen igazam ...
  • WPMaster
    Ezt három részre vágást és utána Speed/duration megcsináltam. De ez így nem az igazi mert lassítás miatt oan mint ha akadozna. Ezért szeretném hogy oan legyen mint a videóba amit muatattam. Csak nemtom hogy honann szerezzem meg hozzá a progit. (megvenni kicsit drága lenne)
  • modellmaker
    megvan ^^
  • modellmaker
    Hogy lehet a film végére "stáblistát" készíteni? (hogy menjenek felfele a nevek.)
  • ILLNeo
    Razor-ral elvágod azt a részt amit le akarsz lassítani és ha egér jobb gombjával rákattintasz beállithatod a Speed/duration-t, utána a közvetlenül a lelassitott rész után megint levágsz egy kicsi részt és begyorsítod, akkor úgy fog kinézni mint az a biciklis movie.....(Ezt mind Premiere-ben)
  • drob
    szerintem alapból ezt nem fogod tudni megcsinálni, én is sokat bazakodtam anno a lassításokkal hogy ne legyenek benne frame-s ugrálások. én digitkártyával odottam meg, akár 1%-ra is le tudom venni a "sebességet" (azért idézőbe, mert ugye az már nem sebesség ... ), de legyen szerencséd :)
  • Gladiator
    most azt akarod, hogy van egy vidó ami először normál sebesség, majd belassul, mejd újra gyors?

ott a videód a timelineon razor toolal három részre szeded. a 2. középső rész lesz ugye az amit lassan akars. azon a videón jobb gomb majd van ott vmi time / duration. ráklikk majd beállítod, hogy milyen lassú legyen, vagy meddig tartson. de vigyázz, mert így megnyúlik a videó, és rá fog menni a 3. részre, szal azt előtte húzd jól arréb, azt utána vissza.
  • WPMaster
    Leszettem az egyik realviz retimer-t valami SD verzió. De csak after effects-hez van.Ilyesmi módon szeretnék megcsináln illetve bellasítani mint itt.
  • zakika
    koszi, megnezem
  • Gladiator
    azt nem tom, nekem nincs meg. ha pro-d van és nem akarsz drámaian lassítani, akkor jó a sima beépített is.
  • WPMaster
    És ezt honnan tudom letölteni?
  • Gladiator
    alapban: jobb gomb a videón time /duration vagy vmi ilyesmi

a retimer már kicsit komolyabb, de az nincs benne alapban.
  • CseZo
    Pontosabban Realviz Retimer, én 2.55-öst találtam belőle. 140 mb
  • CseZo
    Retimer plugin
  • WPMaster
    Sziasztok!
    Premiere-be van time remapping funkció mint az Aftereffects-be? Vagy valami hozzáhasonló amivel lehet lassítani vagy gyorsítani a videót?
  • tsyl
    nézd át sorban mit pakoltál fel, valami ütközhet egymással...nálam is kodek okozott hasonló hibákat.
  • zakika
    most instalaltam at a windozot es utana premiere kerte az instalt mert nem ismerte fel...
  • alph4
    Az nem grabelés, hanem capture! A zénet szokás grabbelni. Egyébként lehet valami kodek hiba!
  • zakika
    gyerekek, grabelesnel mitol van droped frame? eddig nem csinalta most meg betett otot egy fel oras videoba. ezt meg a 850 celelronon se csinalta most meg 2,8as van
  • porcaro
    Köszi, elküldtem privát üzenetként, köszi előre is.
  • drob
    leszedtem, megfilóztam pc.-, kiíram dvd-re ...
    adjál egy maílcímet, v. msn-t és elküldöm a dvd formátumot, azt fel tudod írni neroval és mehet asztaliba, összehasonlíthatod Te mit kaptál és én mit küldtem.
  • porcaro
    Sziasztok! Na itt a fájl:
    http://kovarcsik.musichello.com/1/rovid.avi
    Kb. 25 Mega pár másodperc avi amit Export to Movie-val szedtem ki 100%-os minőségben. Tehát a méretéből adódóan a lehető legtökéletesebb formában.
    Szóval azért a gyors mozgásnál nem tökéletesen éles a kép, de legalább élvezhető. Tömörítve ugyanez abszolút élvezhetetlen. Kérem próbáljátok meg betömöríteni, aztán ha jól sikerül akkor a megoldásra is szükségem lesz. DVD-re szeretném kiírni így ha lehet nekem egyszerre .mpa ill .mv2 formátumra lenne szükségem. A hang mindegy az nekem mindig jó volt.
    Köszi előre is!
  • modellmaker
    köszi. azért megnézem ezeket.
  • drob
    keresd vissza a pal beállíásást, korábban írtam ... (#1070) amúgy 720x576. ha meg tudod oldani rakjál fel valamit, ami úgy gondolod rossz. leszedem megnézem ... (dv aviba, csak nem legyen 10 perces .... :D )
  • porcaro
    Sziasztok, biztos tud valaki segíteni, mert már müködik a Video serveres tmpgences tömörítés. Csak szerintem ott valami rossz beállítást használok.
    Az alapvető kérdésem először is az amire választ várok, hogy most akkor ha a videókártya kompozit kimenetét RCA kábellel a TV videó bemenetére kötöm akkor elvileg a tömörített végleges DVD-re írandó anyag pl. winDVD lejátszóval jól kéne működnie? Azaz ugyanezt látom elvileg, ha kiírom PAL-ként DVD-re és azt játszom le egy asztali játszóval nemde? Csak mert meg akarom spórolni a DVD írási procedúrát.
    Nagy kérdésem még a következő: A Tmpgenc-ben lehet állítani, hogy milyen a forrásanyag: 720x576 meg 4:3 PAL stb... De a TV ugye nem 720 x576? Ott láttam olyan beállítási lehetőséget, hogy PAL 4:3 meg PAl 4:3 (704 x valamennyi). Szóval nem tudom, hogy ez okozhat e problémát, ha ezt rosszul állítom be. Mi az alap beállítás, ha főleg TV-n fogom nézni? Szóval azért írom ezeket, mert továbbra is az AVI bármely lejátszóval gyors mozgásoknál szép, míg a tömörített akármilyen megoldású beállítással a kép monitoron és kikötve TV-re is homályos és (nem tudom továbbbra sem leírni) talán szaggat vagy mia fene, de abszolút nem jó. Már próbáltam Lower meg Upper állítást is, de nem segytett rajta. Már lassan kezdek beletörődni, hogy ami AVI-ban szemmel még észrevehetetlen eleve rossz, gyors mozgásokból adódó felvétel (ami főleg TV-n tényleg nagyon jó) az bármilyen mpegről legyen is szó sokkal rosszabb. Ha a kamera áll és pl. az autók mennek az tökéletes. Amint a kamera vízszintesen gyorsan pásztázza a horizontot akkor jön ez a jelenség. Ha senki nem tudja a választ tényleg feltöltök egy részt és próbáljátok meg legyetek szívesek jól Mpeggé alakítani. Csak aztán ne mondjátok, hogy szar az anyag mert tényleg nem tökéletes, de élvezhető tv-n is meg monitoron is. Hálás köszönet és bocs, ha mindig ugyanazzal jövök. Nem jönnék, de szeretnék végre túljutni ezen.
  • tsyl
    No megnéztem és ki is próbáltam a filtert...hát mit ne mondjak nagyon sivár..
    Amit megtaláltam az a Videorave:CartoonArt nevű videófilterje, de nem igazán "rajzfilmesíteni való"
    Én inkább az Ulead videóstudiójában levő "ColoredPen" filter-t ajánlanám kipróbálásra, Premier alá mást nem találtam.
  • tsyl
    Az a baj, hogy nekem sincs linkem, én is csak a "butított és összefirkált" verziót találom. Bár jó pár óra időráfordítással ki lehet törölgetni belőle a DEMO feliratot...de akkor is csak a töredék része a fullhoz képest.
  • modellmaker
    Nem akartalak siettetni. Csak kérdeztem. Ráér még. Majd szólok ha nagyon kezd aktuálissá válni. :)
  • Gladiator
    az nem lesz jó.
  • drob
    keresd meg a Find Edges-t ... a Video Effects-ben (Stylize)
  • drob
    küldjél már egy linket pls, mert nekem csak egy 80 mb-os filet akar engedni leszedni :(
    megint meló holnap? :) nekem is ... :)
  • tsyl
    Kis türelemmel legyél már légyszi, mert így kapásból nem tudom a nevüket, (a cartoon szó szerepel benne) de utána nézek, valamelyik cd-men tudom hogy van ilyesmi...De mivel nekem a 7 vége esküvő, így jövőhéten bővebben.
  • tsyl
    http://www.adorage.de/- a demó letölthető és a oldal a 8000 effektjével magáért beszél..
  • Gladiator
    gondoltam, de miért olyan különleges,hogy most az kell nektek? vannak vmi képek vagy feuterök a neten róla? sapphirehoz találtatok már kódot?
  • porcaro
    Sziasztok! Na letöltöttem a Video Servert. De nekem nem akar működni, mert addig eljutok, hogy a végén kiiírja egy kockába, hogy "stop". Amit ha megnyomok kilép, ha nem nyomok meg akkor meg semmit nem csinál. NEm láttam, hogy mentett volna bármit is valahová. A Premiernek futnia kell ezek szerint amikor as TMPgencbe behívom? Azaz hívnám, ha tudnám, honnan mit... Köszi
  • modellmaker
    Azért megnézném azokat is. nevük?