Adobe Premiere
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
az a 241 mega sok lenne meloban othon meg modemmel plane... de ha jol emlexem van valahol pinacle studiom, abban nincs benne?
▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350
tehat kovetkezo otlet
SZERETLEK !!!!!!!!!!!! 😊 😊 😊 😊
MÛKÖDIK 😊
VAZZEEEEEEEE...
KÖSZI ALLL
abba megcsinálod a snitet, lerederingezed dv aviként, majd beinportálod a premierbe és kicseréled az eredetive ..
Általában az ilyen szûrökért és plugin-ekért fizetni kell 😞(
Úgyhogy marad a csináld magad project 😄
▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350
Szóval a kamera PAL-ba veszi fel, ami azt jelenti hogy mikor elmenti a premiere 5db kép képkockát meg kell imételnie...ami miatt a minõség rosszabb lesz.
NTSC DV HIGH 7MB CBR 1 PASS
Codec: MainConcept MPEG Video
Quality: 5.00 (high quality)
TV Standard: NTSC
Aspect Ratio: 4:3
Frame Rate: 29.97 fps non-drop frame
Program Sequence: Interlaced
Field Order: Lower
Bitrate Encoding: CBR
Bitrate (Mbps): 8.0000 (high quality)
M Frames: 3
N Frames: 15
ebben a megoldásban tömörítek !
És ha a bitrate 8 ra rakom akkor is az a jelenség áll fennt hogy a minõség cool de amikor mozogatja valaki a kamerát(nem a hapik akik mozognak hanem ha maga a kép fordul ) akkor picit akadozik mintha belassulna a frame vagy valami szóval nem folyamatos, csak ezt akarom kiküszöbölni mert idegesítõ csupán ezt...
Kiadom neki export to dvd aztán berakom a kis panasonic dvdm be és szar sit 😞
Ha ezt megoldjátok nekem térdenálva fogok hálálkodni :-) ) )
(Tv képernyõn nézve pedig olyan mintha "gyári" filmet tettél volna be.!)
Te ezt mondtad tsyl ezt akarom én is)
nem tud valaki olyan filtert a 6,5 premierehez, amitol ugy nez ki a kep minta regi film lenne - elmosodas, tompabb szinek es kepzaj. koszi
Van ugye a kamerámnak egy jack dugó (videó/audio kimenete, sztem ez bemenet is)
Na ide kötöttem a kábelt aminek 3 végzõdése van (RCA->Video, Audio R, Audio, L)
Ezt egy átalakítóba dugtam (SCART csatlakozó, amin 5db "fog" van), amit már össze tudtam kötni a Videolejátszóval.
De ha a kamerát edit módba raktam, nem lett semmi, mert rendesen a kamera által látott képet mutatta.
Úgyhogy majd írd már le pontosan te hogy csináltad!
(Az én kamerám: SAMSUNG miniDV VP-D20)
Csoma22:
Nem értek veled egyet!
Ha jól értelmezem van 3 óra digitális videóanyagod Egyiptomi kalandodról.
Ha ezt normálisan bedigitalizáltad Firewire-n keresztül (az USB szóba sem jöhet és megette a fene ha közben frame dobás történik), akkor ott van a gépen ugyanabban a minõségben. Ezt szerkesztés után küldöd az Encoder felé. No és itt fog minden a beállításokon múlni.
Ha azt akarod hogy monitoron is olyannak lásd, mint a kamerán, akkor válaszd kódolásnak a 8000 bitrate-t. De ekkor csak 60 percet tudsz egy 4,5 GB-os DVD-re írni, minõségvesztés nélkül. A PCM hang Dolby Digital alakításával nyerhetsz még kb. 10-20 percet.
Dióhéjban ennyi a lényeg. Tv képernyõn nézve pedig olyan mintha "gyári" filmet tettél volna be.!
Ezt az emberi szem tökéletesen tisztának fogja látni, attól függetlenül hogy veszteségmentes tömörítés tudtommal a mai napig nem létezik.
Zsolti:
VHS felvételek. Ahogy nekem bevált.
Videómagnó (vagy VHS kamera)-összeköt a Digitalis kamera Videó bemenetével. A kamera IEEE1394 portja összevan kötve a számítógép ugyanezzel a portjával. A kamera menüjében Edit üzemmód és Innentõl kezdve, mint konverter tökéletesen mûködik minden.
USB és külön videó vagy hang bemenettel nem is érdemes kisérletezni, mert biztos hogy frame dobások lesznek és szinkron elcsúszás!!!
Csoma22: A fentiekhez még annyit tennék, hogy persze nagyon fontos a konfiguráció is. Jó alaplap, legaláb 2GHz feletti procival,(de a 3GHz-es tanúsítom hogy hálásabb😊) 7200 rpm-es wincsivel alapban, ütõs videókártya, és nem árt az alap 512Mb DDR 400Mhz-es memória sem.
akkor kérdem én mi értelme az egésznek ? mesze van ez még az igazi ugymond digitális technikától!!!!!
És adobe premier ide encorder oda ez az egész egy nagy szutyok ittvan egy 180 perces felvételem egyiptomi kalandokról és kitörölhetem vele a seggem mert nem lehet nomrálisan kiirni hogy aztán asztali dvd n is fasza legyen!!!! adom el a francba a kamerát és veszek egy digitális fényképezõt az legalább tényleg mûködik is!
Mert én múltkor próbáltam Vivo-s adapterrel, + a InterVideo WinDVR 3 programmal próbáltam felvenni, egész jól is ment. Viszont van egy baj! Hogy valamikor a kép nagyon rosz "recés, csúszik stb" szóval nem megfelelõ, de a TV-n nem látszik semmi! Ez miért van? Esetleg a VHS szalag a rosz?! (Csak azt nem értem a TV-n akkor miért jó!) Leírhatnád esetleg te hogy csinálod, hátha úgy jó lenne, mert 1-2 kazettát kellene archiválni.
(Az én általam készített logó nem szebb??! <#vigyor>#vigyor>)
A logót köszi! 😊 Alkottam én már anno egyet magamnak, csak nem tetszett. Most megtaláltam a nagy "dzsumbujba", de majd ötvözöm a kis kamerás képpel!

Amúgy szerinted érdemes a "deinterlace-t" bekapcsolni és úgy kodólni DVD-be (MPEG2) a filmet?
nem hisezm hogy egy 200 rongyos progi ai azért erre van kitalálva nem tud olyan dvdt csinálni ami olyan mint az eredeti ! csak mert megvágtam szóval help!
Thx.
\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]
Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?
http://www.wrigleyvideo.com/videotutorial/tut_premierepro.htm
C:\Program Files\Common Files\Ulead Systems\Filters\deinterlace.ax
(Valahol csak be lehet állítani, max nem grafikus felületen)
Esetleg még valahogy regisztriben talán be lehetne kapcsolni..
Sajnos nem ment mind a kettõ végig és nem is ugyanakkor lett elindítva.
Nincs ötleted, hogy milyen progival lehetne megcsinálni, ha meglehet egyáltalán?
A következõ lenne a kérdésem. Fölvettem egy koncertet két kamerával. Lehet a Premierrel olyat csinálni, hogy valahogy hang alapján szinkronizálni, hogy tudjak váltogatni a 2 kameraállás között. Vagy esetleg más programmal?
Köszi a segítséget!
A PAL, ugye két váltosoros képmezõböl állítja elõ a képet, de én akárhogy állítom az ulead programban a képmezõt, mindíg ilyen "szar" lesz a végeredmény, pedig nem kellene.
Vagy esetleg valami más miatt ilyen?
(Ez a 3 lehetõség van: Frame Based, Lower Field First, Upper Field First)
Várom az 5leteket, mit tegyek.
Én úgy szoktam megcsinálni hogy megszerkesztem a videót, és a moviet kiexportálom tömörítettlen DV aviként (1 órányi videót 15perc alltt megcsinálja)
Utánna csinálok az Ulead Video Studuió 9-el vagy a MovieFactory 4-el DVD menüt és itt encokodolok, ami 1800as procival kb cirka 5óra hossza!
Ma lettem kész a múltheti esküvõmmel, melyre (vágva 113 és 144 perc) 90%-ban a Saphire AE adta lehetõségeket használtam. A felvétel minden "frame"-jére volt valami "ráhúzva". Érdekességként említem csak meg ezzel kapcsolatban, hogy 3000-es procival 10 óra 47 percig tartott a 144 perc encodolása a Premierben.
A hatások nagyon szépek, bár meggondolandó hogy megéri e, ez a rengeteg idõ...