3752
PC-s vágás és home video
  • LordToki
    De nem érzed úgy, hogy ez egy alap funkció kellene, hogy legyen? A butaságot erre értettem, én ezt a vágóprogramot ismerem/szeretem a legjobban, de ez az opció hiányzik!
  • drob
    no comment hogy buta ...., talán ha megismered teljesen ...
  • LordToki
    Bocsesz, akkor nekem nem megy az még! Az tud pl. fokozatosan lassítani?
  • Gladiator
    "Nem az After effectre gondoltam, mert az se tud sokkal többet"

meg se hallottam:)
  • LordToki
    kösz drob, azt már próbáltam. Elég buta a progi, hogy ezt nem tudja effektel... Esetleg más program?
  • LordToki
    Mára az utolsó kérdésem:
    Lehet plussz effekteket keresni/kapni premier 1.5-höz? Nem az After effectre gondoltam, mert az se tud sokkal többet!
    Köszi
  • drob
    eldarabolod a filmet, és egyre nagyobb %-os lassítást adol neki
  • drob
    nem tud
  • LordToki
    SEGÍTSÉG!
    Tudja valaki, hogy a Premierben hogyan lehet fokozatosan lassítnai?
    Köszi.
  • LordToki
    Nem, mert az a kérdés, hogy ne kelljen sok nyersanyagot hurcolni, hanem csak azt, amit konkrétan használok. Az Avid tudta ezt!
    Azért köszi
  • LordToki
    Pitbullnak:
    A kéket csak általánosan veszi ki, tehát ez egész képből. RGB difference key - ez kell neked. kijelölöd a key-el, majd a sense-t húzod felfelé. Ha már sok színt vett ki, de még mindig van a kendőből, akkor megint ráhúzod az effektet, és megint szeded ki a hiányzó színt. eljutsz addig, hogy kapsz egy lyukat, ekkor ezt beteszed a video 2-es sávba, majd az 1-esre egy oylan színt, amit látni akarsz.
    Így csak a rongy formája lesz meg szinezve. Ha ez jó akkor jó. Ha nem, akkor nincs más tippem egyenlőre.
  • drob
    lemented a projektet, wincsi ki, másikba be és ott tudod folytatni
  • LordToki
    Amonnak:
    Adobe Premier 1.5 - tanfolyam a tankönyvben
    PERFACT-PRO Kft. 2005
  • LordToki
    Sziasztok
    Anno az Avid tudta azt az opciót, hogy a timeline-on szereplő kivágott részletet lehetett úgy hurcolni (másik gépre tölteni winyóval), hogy nem kellett az egész abból származó nyersanyagot vinni!!! És nem kirenderelésről van szó!
    Tudja az valaki, hogy ez létezik-e premierben?
    Köszi
  • drob
    nem tudok általánosat mondani, mivel nem egy kis progiról van szó, sokmindent tud, éppen ezért nem 1 tutor van a premihez. vannak megoldások amihez nem csak egyféle verzió van, ezt ki kell tapasztalni, sokat kell gyakorolni ...
  • Amon Serrano
    Azért kérdezlek titeket, mert ott rengeteg van! Szerinted nem néztem meg? A kérdés az volt, hogy TI mit ajánlotok!!
  • drob
    legegyszerűbb: google
  • drob
    1: szerintem pro 1.5
    2: a project ablakban kijelölöd az adot filmet (amire kiváncsi vagy), majd a kis képernyő mellett van 1-2 infó, ha nem elég akkor a kijelölt file-ra jobb egér/properties és közöl minden infót
    3: Timeline sáv, kijelölöd az 1-es sávot, az szürkébb mint a többi, a szem ikon alatt van egy valamilyen ikon, (kocka) azt lenyitod, rákatt bal egér, majd kiválasztod: show frames
  • Amon Serrano
    Sziasztok!

Ajánljatok valami jó tutorialt, ami nagyjából az alapoktól segít elkezdeni a Premiere használatát! Nem kell magyar!
  • Gladiator
    1. pro
    2. ugyanott mint 6.5-ben bal alul az audiosáv alatt
    3. szentem snitten jobb gomb, properties, márha van olyan. amúgy nem tom
  • sam68
    Lenne néhány kérdésem Premiere Pro használatával kapcsolatban:
    1. A Premiere Pro 7 vagy a Premiere 1.5 újabb verzió
    2. A Pro verzióban hol hol láthatom, hogy egy kocka milyen hosszú: pl. 1 frame, 15 frame, 1 sec stb. Ahogy az a 6.5-ben volt.
    3. Hol állíthatom be azt, hogy a snitt minden képkockáját mutassa, ne csak az elsőt meg az utolsót?

• drob
    pl:
    régi film 1-es video sáv, eredeti a 2. sávon. az eredetinek adol egy Trasition Effects-ből a Linear Wipe-t, majd keyframel beállítod hogy milyen seességgel váltson át öreg filmmé. Egy pici "hiba" van benne, mégpedig, ez egyenes vonal lesz ... Én első nekifutásra így csinálnám, aztán hogy tetszik-e az későb kiderül
  • Pitbull90
    És még1 fontos kérdés.... van két (animációs) film az eggyik egy szép terem ahol a kamera mondjuk ide oda mozog és egy másik film ami ugyan ez a terem ugyan ezzel a kamerával.. csak leöregítve /ugye öreg textúrák fények stb/ és hogyan tudom ezt a kettőt összevágni úgy hogy mondjuk az ajtótól elkezd leöregedni minden ezt úgy értem hogy van az ajtó és onnan ilyen görönygyös vonalban szépen öregedik és a terem másik végében lesz vége... lehet vhogy ilyet csinálni mert szentem ezt filmszerkesztőben kell......
  • Gladiator
    tud, de, hogy melyik az az effekt, azt most így nem tom.
  • Pitbull90
    Az Adobe Premiere tud olyat hogy egy fekete fehér filmet csinál és mondjuk egy rongynak a kék színét kiveszi..? vagy ez már belerajzolás /Phthoshop/
  • drob
    ha kicsi a remegés és nem pc-re kell a film hanem tv-re, akkor nem feltétlen kell közelíteni, mert ugyebár a tv-n kissebb képet látol mint a szám.gépen ...
  • Gladiator
    picit ráközelítessz, majd framenként, kulcspontok megadásával mindig kicsit arréb teszed a képet. kicsit pecselős munka ha sokáig kell rezegnie. amúgy biztos van rá vmi effekt is, de én így szoktam...
  • WPMaster
    Valaki tudja, hogy hogy kell remegést csinálni? (rezegjen a kép)
  • drob
    kicsit off, bocsi.
    makett vagy modell is? tav.előtt nekem is volt modellem kiállítva (repcsi).
    off vége :)
  • modellmaker
    az első gondra. amikor egy új projectet készítesz és megadod az alapbeállításokat azok között van hogy hogy szeretnéd látni a timeline-t. (lehet van máshol is nem tom)

A második gondra. ott van az a "hullám" csak ha annyira ránagyítasz hogy már a frame-ek "látszanak" akkor nagyon picik a hullámok. tipp: a pirops vonalat húzd kb oda amit ki akarsz nagyítani. húzod a csúszkát hoyg nagyobb legyen. az a rész lesz a középen ahol a piros vonal van. ha nem pont ott van akkor arrébb húzod majd megint lehet nagyítani.
  • modellmaker
    VÁÁÁÁ!! Miért csak most mondod hogy debreceni vagy? én is. :) Ez itt a reklám helye: Makettkiállítás lezs a Malomparkban szept 16-22.
  • drob
    persze, komolyan mondtam, csak menjek Db.-be ... :)
  • tsyl
    Köszi!

Nem sürgős mert ugye az élet mivel nem állhat meg, továbbra is a 6.5-öst használom. Csak úgy érzem "illendő" lenne már áttérni az újabb verzióra.
    Ha pedig szó szerint vehetem igéreted, előre is megköszönöm és nagyon szívesen várlak!
  • drob
    Szia Tsyil!
    Ha nem eszevesztt sűrgős a dolog, úgyis járok Db.-be, elmegyek, megmutathatok pár dolgot...
  • tsyl
    No, egy kíváncsi kérdés így vinyó összeakadás...format...és Xp telepítés után:
    Felpakoltam a Pro 1.5-ös verziót, majd egy órai bambulás után le is törültem.
    (Nekem szerintem a "kínai-verzió" van meg, mert értelmes dolgot nem tudtam véghez vinni vele.:)) Így vissza pakoltam a jól bevált 6.5-öst.
    De!
    Csak bújkált bennem a "kisördög" így csak ma reggel újra feltettem a Pro-t. Már két kávén túl vagyok, sőt kezdek rájönni az áttünések őrülten bonyodalmas megoldására két dolog van jelenleg, ami rettentően zavar és nem értek:

1: - a 6.5-ben állítani lehetett a timeline felbontásán (1 frame, 12 frame, 1 sec...stb.) Itt van egy csúszka és vagy nagyítok vagy kicsinyítek vele. De nem látom hogy éppen milyen skálán dolgozom. Nem lehet állítani valamit ezen a területen?

2: - Hangsáv. Ugye előforulhat néha-néha hogy digizés után 1-2 frames hang-hibák (kihagyás) be-be ugrik. Ezt 6.5 alatt egyszerűen kitudtam vágni a következő képpen: 1 frames nézetbe állítottam a timeline-t és gyönyörűen látszott az audiósáv hullámformája és persze az üres csík ahol csak kattanás hallatszott.
    Itt a Pronál nem bírok rájönni ennek a fortélyára, mert csak halványzöld maszatokat látok...ami nem nevezhető hullámformának...

Kezdem úgy érezni, hogy csak utána kell járni egy könyvnek...

• Tekergo
    Aztán deinterlace, ha miniDV, Digital 8... kamerád van.
  • Gladiator
    lol, télleg:)
  • alph4
    megállítod annél, amelyiknél akarod utánna File>Export>Frame
  • Gladiator
    lehet kérdezte már, de videóból hogy tudok képet kiszedni?
  • alph4
    1módszer van, ami jó és egyszerű: Rakd fel a Premiere 6.5-öt! Vagy váts át XP-re