Adobe Premiere
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
legalábbis nekem, szinte minden másnap premierbe vagyok, tehát jó a gyorsaság ... kb 3 hete van meg, elején kicsit bajosan indult, de mostmár jó (kopp-kopp)
Tavasszal én is megvoltam kergülve érte, de nem sikerült összeszednem a rávalót...
Megkérdezhetem mennyiért sikerült hozzájutnod??
Köszi
\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]
\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]
Guild Wars in game: Warwick Sanders, Spirit Of Falling Battlefield 3: Typo83 BFBC2: ILLNeo
▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350
Guild Wars in game: Warwick Sanders, Spirit Of Falling Battlefield 3: Typo83 BFBC2: ILLNeo
▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350
Nem tudja valaki, hogy *.srt, *.sub file-okat hogy lehet kiírni DVD-re Premierrel vagy Encore-ral
<#help>#help><#help>#help><#help>#help><#help>#help><#help>#help><#help>#help><#help>#help><#help>#help>
Tehát akkor "avi"-ba mentesz ugye? Nem pedig "mpg"-be.
kérdezzél bátran, amíg tudok válaszolok, ha nem megy akkor majd mások 😊
Szóval, ha kész a vágás mi a formátum amibe mentetek ha DVD-re szeretnétek kiírni a kész állományt. File menü -> export -> movie... - *.avi vagy File menü -> export -> Adobe Media Encoder... -> mpg. Esetleg mindjárt DVD-re égetitek? Illetve van egy 28-30 perces állományom (avi). Ezt mivel írjátok ki DVD-re? Illetve 1 korongra az általatok használ eljárással kb. hány perc hang és képanyag írható fel.
Tényleg elnézést, ha sok (esetleg számotokra már kézenfekvõ és érthetõ) dolgot kérdezek.
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Igazából az lenne a tuti, ha ezt meg lehetne csinálni, hogy megmaradna a layerezett fájl is, de nem az összes eredeti avival, hanem csak azokkal a részekkel amiket tényleg használok az eredeti aviból. De gondolom ez lehetetlen.
van egy nagy gondom. a gepem mpeg2 kodolasnal 23 framerates videot csinal 25 helyet (PAL), de a kepmeret jo (720 x 576) es akar hogy probalom - kiexportalom video serverrel es utana TMPGEng vagy Pinacle studio 8 akkor is rossz a framerate. hol lehete a gond? nem akarom atinstalalni az egesz vindowsot, de cseszi az agyamat ez a dog. persze a DVD szaggat rendesen.
Az árát biztos megérte mivel nem egy karcsú könyv 😊(400oldalnál is többöl áll)
Más: Jó pár héttel ezelõtt volt itt szó az Adobe Premiere 1.5 könyvrõl. Van aki megvette? Érdemes?
A monitor felbontását nem tudod PAL szabványra állítani.
30 fps kell a gyors mozgások követéséhez.. A lényeg hogy AZ a leírás nem hétköznapi felvételkészítéshez készült.
Kérdésem lenne: 768*576 os kimeneti felbontást nem tudok beállítani 😞 A gond, h a video anyag már fent van gépen ezzel a felbontással..
Resurrection!
Pl:
1: "Mielõtt nekiállnánk a jelenetek kiszedésének, be kell állítanunk egy-két dolgot. Elõször is a CS felbontását vegyük le 640x480-ra. Majd pár consoleparancs jön:" hmm nem értem miért akarja a 640x480 mikor a tv kép 720x576
2: "30fps-t használjunk" a pal-os kamik 25fps-el vesznek ha jól tudom, az ntsc 29.97-el, tehát nem tiszta mit akar a 30-al <#nemtudom>#nemtudom>
3:"Itt válasszuk az Xvid MPEG-4 Codec-et, majd Konfigurálás gomb. Encoding Mode: 1 pass CBR, Bitrate: 10000 Kbps...mert minél többször tömörítünk egy filet, annál nagyobb lesz az adatveszteség..." miért nem dv avit-ként digizi be, szerkeszti és ha mindenáron tömöríteni kell akkor a kész anyagot tömöríti akármibe ...ja és nem fog romlani a miõség sem, mert mindig az eredeti projektet olvassa be a tömörítésekhez, nem pedig tömörített anyagot olvas be, szerkeszt és megint tömörít (már ha be tudja olvasni a tömörített filmet a premierbe, mert könnyen lehet hogy be sem lehet olvasni.... ott az van írva ...
nem is másolok többett, nem fáraszok senkit hülyeséggel <#vigyor4>#vigyor4><#vigyor2>#vigyor2>
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
Összemosás:
Rakjátok egymás után az "össuemosni" kívánt klippeket (vége-eleje), majd keressétek meg a video transitons-t. itt válasszátok ki ami szimpi, megragadjátok, lehúzzátok a vágásra és kész az átmenet ... (ez a pro-ra vonatkozik, 6.0 és 6.5 alatt kicsivel másabban mûködik)
az is elõfordulhat hogy nem engedi így effektezni, ilyenkor jön az hogy az egyik kilipp az elsõ videó sávon, a másik pedig a 2-esen van, ógy hogy kicsit rátakar a második klipp eleje az elsõ végére és a második elejére rakd rá az effektet. azért a 2-es sávon lévõre, mert ami felül van az mindig kitakarja az alatta lévõ sávon elhelyezett filmet.
Ez felmegy mind a vinyóra és utána jöhet az aprólékos vágás, feliratozás,fx...stb.
Az elkészült felvételek tömörítésére én az Adobe encore-t használom. Bár én 6.5 alatt dolgozom, nekem tökéletesen bevált. Gondolom a célod neked is a dvd-re való rögzítés lehet, mert vcd, svcd vagy divx-es formátumban, szerintem ma már nem is érdemes gondolkozni.
Ha meg elakarsz küldeni egy kis részt vagy bármit, úgy ahogy lentebb "Drob" is írta, én is a wmv-t javasolnám.
Még vmi. Hogy tudok két videórészletet "összemosni"? Tehát megy a videó és amikor az elsõ végére ér akkor ne élesen következzen egybõl a második, hanem pár kockán keresztül egymáson fussonn a kettõ.
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!