Adobe Premiere

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tsyl
Ezzel a media offline jelenséggel õszintén szólva én még én még nem találkoztam...
Azt írod hogy a renderelés után írja ki. Ezt úgy kell elképzelni hogy a kész videó visszanézésekor a képek helyett a fenti szöveget látod?
Folyamatosan, vagy csak adott részeknél? Valahogy szûkíteni próbálnám a lehetséges kiváltó okokat...

tsyl
Ha jól értelmezem a cselekményt, akkor szerintem (egyik hírtelen elképzelés)alapból kell jó pár videósáv, amikre alpha-chanel van húzva...és pl. 12 frame késlelteve indulnak egymáshoz viszonyítva....
Bár komolyabban belegondolva, igazán szépen szerintem maszkolással lehetne megoldani...elkészíteni a maszkot Photo Shopban és azt használni...
...vagy...bár ez elég agyament: filmstripet kérni a mozgássorról és szépen kockánként eljátszani a kitakarást illetõen....
...esetleg lassításban látnék még némi "reményt" (egyik sávon a normál mozdulat, míg a másikon áttünéssel ugyan az lassítva...
Komolyan mondom így hírtelen egyszerûnek tünt a dolog, de jobban bele gondolva egyáltalán nem is az...😊

Ja és akkor nekem is lenne egy kérdésem:
Valakinek nincs meg az Adorage full verzióba?????

Stann
Óvatosan kérdezem meg, #1025-re senki? Legalább a "Media offline"-t magyarázza meg vki plíz...

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

sok válasz után lenne egy kérdésem:
hogy tudom azt megcsin, hogy egy kézmozdulat, felemelem a poharat (pl), elérek egy pontig, és akkor megjelenik az a pillanat amikor éppen elindult a kéz felfelé, valami olyan mint amikor az egér mutató mozgását átállítjuk és megjelenik az egér útvonala a kezdõ ponttól kezdve ..

ez függ a monitor vezérlõ kártyádtól is. nekem volt egy ilyen "problémám", lecseréltem a 900Mhz-s gépem mert akadozott (meg másért is...) a vid.káty. viszont nem, javult valamennyire, de nem volt tökéletes, elmentem másik kárty.-ért és "megjavult", nem akadozik, szépen fut ...

köszi a választ, DE azt kérdezném még, hogy 1200 Mhz-cel, 256 rammal a digitális kamera avi fájljával nem lassul le nagyon a kép a "monitor ablak" ban? Tehát vágás közben? köszi...
Hálás köszönet. Este próbálkozok. Addig is letöltöm ezt a frissítést. Majd mondom, ha van valami.
tsyl
további válaszok:
Xp alatt nem írja felül a Pro a 6.5-öt, bár anno fél éves közös használat alatt a 6.5 ezen rendszer alatt elég instabilnak bizonyult.

A kiexportálás ideje nagyban függ a megvágás során használt effektektõl és videófilterektõl valamint a géped teljesítményétõl.
70 perc sima avi 8000-es (High)bitraten nálam (3GHz proci, Abit alaplap, 400MHz DDR, Gecube Radeon9550) 65-70 perc alatt exportálódik ki, mondhatjuk 1:1
De pld. egy esküvõnél ugyan ez a 70 perc videófilterekkel és szép átmenetekkel dúsítva, akár 3-szoros idõ is lehet.

tsyl
Dvd írás Premier 6.5 alól:
Az Adobe MPEGEncoder-nél kezdetben válaszd a DVD menüpontot. Ez alapban médiumot ad,, de éllíthatod Highra is.
Ekkora beállítástól függõen csinál neked a Timeline-on levõ aviból mpeg-et vagy m2v-t és az audió beállítástól függõen vagy Wav, vagy mpa hangsávot.

Ezt a kiexportált file-t mindenféle képpen bekell illeszteni egy DVD szerkesztõbe (Én az Ulead DVD WorkShop-ot használom) és akkor ott megtudod csinálni elképzelésed szerint a menüt és a chapter-eket is. Sõt a hangot Dolby Digital formátumra is megcsinálhatod.(ami helymegtakarítást jelent).
Ha az mpeg file-t írod dvd-re, az csak számítógépen lesz olvasható valamelyik médialejátszó által, asztaliban nem fog mûködni!

Még egy tanács: Ha az Adobe 6.5 alatt az install által feltett encoder van (v1.0), akkor javaslom frissítsd a legújabb v1.2 vagy v1.3béta verzióra, valamint az mpeg accelátort is telepítsd fel! rengeteg idõt megtakarítasz vele kiexportáláskor, még gyengébb processzor mellett is!(Az Adobe oldalán megtalálod, letölthetõ ingyen)

Ha valami nem stim, kérdezz nyugodtan, bár elég ritkán tudok fellépni a sok renderelés és a mobilnettem miatt is.

ILLNeo
Nem.... Egy felsôfokú végzettségem van arról, hogy multimédia fejlesztô... és a multimédiába beletartozik ugye a videovágás is és én ezt választottam...

Guild Wars in game: Warwick Sanders, Spirit Of Falling Battlefield 3: Typo83 BFBC2: ILLNeo

Gladiator
ja, hát azt írtad, hogy szakdolgozatot csinálsz aztán azé gondoltam, hogy oda jársz, mert ott lehet film egy szakdolgozat.
én most leszek 4.es, de utána od apróbálok menni operatõr, vagy rendezõ szakra. esetleg vágónak.

ILLNeo
Nem, nem oda járok... Miért te oda jársz?

Ott ilyen dolgokat csináltok....

Guild Wars in game: Warwick Sanders, Spirit Of Falling Battlefield 3: Typo83 BFBC2: ILLNeo

Gladiator
csak nem a színház és filmmûvészetire jársz? tényleg, jár innen oda vki?

Szia! Na ez az ami ebben a verzióban nincs. Amúgy ha feltenném az 1.5-öt akkor megmaradna a 6.5 is, vagy felülírná a régebbit? Illetve egy Export to DVD mennyi idõt vesz igénybe 70 per anyagnál? Hiszen az mpeg 2-be való export amibõl 70 perc anyagból 3.8 giga lett volt vagy 8 óra!?!?!
Illetve ez rendben van de arra még nem kaptam választ, hogy az AVI-ban lévõ nem vágott anyagaimat, hogy teszem rá 1 db DVD-re (több sávon, hogy én válasszam majd ki, hogy mikor melyiket nézem meg az asztali DVD-vel) Gondolom ilyenkor csak át kell valahopgy tennem mpegbe elõször nem? Vagy az export to DVD tud tracklistát is készíteni?
ILLNeo
Elmesélek valamit:

Saját készítés? filmet csináltam (Premiere 7 1.0) a szakdolgozatomhoz.... találjátok ki meddig renderelte a filmet...

73 óra... DVD-re írással együtt... kemény nem?

P4 1.7 Nortwood procival,512Ram,GF3...<#wow1>

zakika
nekem 850 MHz procim volt es ment, tehat nyugottan
igaz egy orat 8-9 oran at exportalt mpegbe, de lehatett vele

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

a konfig. független attól milyen szallagról digitalizálsz... nem tudom edig milyen formátumban digitalizáltál, de a legjobb a dvavi volna (nagy a helyigény)

válaszd az export to dvd-t ha van ilyen a 6.5-ben (lentebb írtam, pro-t használom) és akkor .vob-okat csinál..., le tudod asztalin is játszani.

sziasztok. 1200Mhz procival, 256 rammal 80HDD vel dolgoztam analóg videóval Adobe P 6.0 -val, és tök elégedett voltam. Most mindi DV kamerát veszek, szerintetek ez a konfiguráció elég lesz hozzá?
Sziasztok!

Na már meg van végre a DVD íróm. Következõ a kérdésem: A kész megvágott feliratos videót az Adobe premiere 6.5 mpeg encoderével a legjobb minõséget választva kimentettem mpegbe. Ki is sikerült a Neroval írnom és vissza is tudtam játszani mint mpeg-et. Bár ez még félsiker. Hogy tudom én ezt kiírni úgy, azaz olyan formátumba, hogy ezt a lemezt (jelen esetben egy újraírható próbalemez, amin épp kísérletezek) egy bármilyen asztali ócska lejátszó is be tudja olvasni? Nekem csak egy X-boxom van ami tudja az írott lemezeket is szépen olvasni. Úgy láttam a gyári DVD lemezek talán vob kiterjesztéssel bírnak. VAn olyan program ami ilyen kiterjesztést csinál? Vagy mindegy, hogy milyet, de a cél az, hogy asztali dvd-n és számítógépen egyaránt le tudjam játszani bármikor. Illetve még érdekel az is, hogy a kisebb mpeg-jeimet (amiket egyáltalán nem vágok meg csupán archiválnám) lehet -e egymás mögé pakolni egy dvd-re, ahol beállítom a track-keket, elnevezem õket, szünetet hagyok közöttük, stb, hogy egyben is megnézhetõk legyenek? Vagyis egy komplett,szinte gyári dvd-t kreálok belõlük... Jó sokat írtam, remélem mielõbb felvilágosít valaki. Köszi
modellmaker
NA figy. Adok egy msn címet. felveszel szépen és megyünk a klánom szerverére és elmutogattod 😉

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

alph4
Nincs, de gondolkoztam rajta...mert nagyon sok jó tudok 😊) mindehonnan kidobok mindent 😄DD

&#9615;&#9614;&#9613;&#9611;&#9610;&#9609; Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

modellmaker
ZSír! Nekem tetszik 😉 Gránátos nincs? Hogy honnan hogy hova kell gránátot dobni?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

maozedong
"kimeneti formátum, természetesen beimportálható"
kimeneti formátum akkor exportálásról van szó, ha jólsejtem.
szerintem fel kell tenni egy mp3 hang codecet és akkor mp3 hangal lehet lerenderelni<#nemtudom>

Resurrection!

alph4
Ide raktam fel én is a most készült CoD movie-mat! Csak más kategória...nem fragmovie..

&#9615;&#9614;&#9613;&#9611;&#9610;&#9609; Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

modellmaker
Itt van pár letölthetõ: link (Mi Call of Duty fragmovie-t készítünk.)

modellmaker
Aha. Úgy nagyjából. Abból áll a videó hogy hogyan nyírjuk ki egymást. 😄 (Azért ennyire nem durva mint ahogy hangzik.)

Stann
Premierguruk, még lenne 2 kérdésem:
- Elsõ videóm kreálásánal véletlen rossz felbontást állítottam(720*480) a 320*240 helyett.
Ezt utólag még át lehet állítani, vagy a timeline-t exportálni egy uj projektbe, mert azzal
elég sokat szenvedtem, nem szeretném ujra megcsinálni, vagy egyesével felscalázni õket
- A kis felbontású videok mellé betettem egy 720*480-as videot is, és még a nagy felbontású
projektnél sem játssza le, ha veszek ki belõle részeket, mert amiket kivágtam részek, csak
renderelés után láttam, hogy "Media offline" képet ír ki a video helyett. Ezt hogyan lehetne orvosolni,
esetleg ha kisebb méretû projektet csinálok a forrásnál, a forrást a program automatikusan
lekicsinyítené?
- Az átmeneteket/effekteket nem lehet megnézni(valamilyen elõnézet), anélkül h. ráhúznám a videokra?

Gladiator
amúgy mi az a fragmovie? mer a frag az amikor megölsz vkit, vagy mi (/me nem nagy jatekos), szal akkor abbol all a video, hogy meghalnak emberek, vag ymi? vagy van benne mas is?

modellmaker
OK. MAjd megpróbálunk szülni vmit. 😊 Atóta jönnek az ötletek folyamatosan 😉

oké, csak lentebb ezt írtad: "Ki lehet importálni is, de lejátszáskor szaggat a hang néha!" ezért kérdeztem Te, hogy tudod, mivel nem ismeri az mp3-at "... mint kimeneti formátum, természetesen beimportálható ...( #1016)" írtam én ...

alph4
Nem csinálok mp3-t, csak beimportálom, majd mikor kész vagyok mindennel, akkor tömörítésnél kimentem valamilyen másik formátumba.

köszi <#wink>

érdekelne hogy csinálsz mp3-at premierrel

tsyl
Huhh, mennyi minden történt egy film lerenderelése alatt...
No itt vagyok én megrögzött 6.5 használó, de drop kollega nagyon szépen leírta a folyamatot a Pro alatt. Nincs ez másképpen a 6.5 alatt sem. Csak a kezelõ felület kicsit másabb. A lényeg ugyan az.

alph4
Ki lehet importálni is, de lejátszáskor szaggat a hang néha!
Én úgy oldottam meg hogy mikor kész volt az egész film, elõször kimentettem a hangot wma formátumba (az egészet persze) és töröltem a timelinen lévõ összes berakott hangot (mp3-t) és beraktam a kimentett wma-t, így kimentés után már jó volt a hang.

... mint kimeneti formátum, természetesen beimportálható ...

mert nem ismeri 😊

Stann
Nálam nagyon szaggat, habár tettem bele még 256 RAM-ot, így már elviselhetõ! Amúgy még egy kérdés: mentésnél mp3-at miért nem lehet választani?

nincs mit, de miért nem ezzel kezdted hogy fel tudod rakni a prot is 😊

Stann
Köszi szépen, Proban tényleg nagyon egyszerû volt!

Még egyszer köszi!!!
<#worship><#worship><#worship>

proban:
van a kép amit nevezzünk el fejképnek. nyilván valamilyen fénykép amin van sok felesleges rész, nos a felesleget letörlöd ps-ben (lehet más rajzprogi is, de én ezt használom) miután kitörölted a felesleget, maradt fehér háttér (vagy amilyennel töröltél) ezt a hátteret tedd átlátszóvá, ps-ben szürke fekete kockás lesz, majd lemented, kész a fejkép.
beimprtálod proba, ráhúzod a 2-es videó sávra (feltételezem hogy 1-esen van a videó). kijelölöd a képet, majd a monitor ablaknál megkeresed az effects kontrolt. itt tudod állítani a feljkép méretét, helyzetét, ha ráhúzol valamilyen effektet akkor az is itt fog megjelenni. ha mozog a kamera (ezt nem írtad) akkor a keyframe-kell tudod kijelölni (mozgatni) a kép helyzetét (akár framenként) a kamera mozgását figyelembe véve. mert ugyebár ha mozog a kamera, akkor a fejkép alól ki fog ugrálni az emberke eredeti feje...
kb én így csinálnám, jó munkát <#wave>

Stann
Az elképzelésem az, ogy van egy rövid kis video, ahol 3 ember nem mozog, csak 1, és az egyik nem mozgó emberkének a fejét kicserélni egy képpel, mintha más lenne ott! Tudom, elég gagyin nézne ki, de nekem elég lenne rátenni! Ehhez keresek segítséget a 6.5-ös premierhez, de ha valki részletesen leírná pro-ba, az is jó lenne!

Gladiator
az eleje legyen nyugis, majd a közepén szinte teljesen álljon le, se kép se hang, vagy utánaiszonyat pörgõs számra egy kb. 20 másodperces full akció. amúgy king kong trailerben láttam, hogy kurva jól néz ki az, hogy vki vmit elkezd az egyk jelenetben, és egy másik ember fejezi be e következõben. szal king kng trailerben úgy volt, hogy hapi átugrott egy hóbuckát, amikor a levegõben volt, akkor váltás, és KK ráugrik egy kocsira. de kurva hatásos volt szentem. de ebbõl is elég 1 max a pörgõs részben. na, vmi remélem segítettem.

??????
nem én akarok képet bepakolni, hanem Stann, és 6.5-el köszködik, mondtam nekem pro van abba meg tudom csin. ... de nézd csak meg (#1006) ...

maozedong
pro ban én ezt title-al csináltam, ott ki lehet választani képet, azt beilleszted, pozicióját is és utána azt másik videósávra húzod kész..

Amit meg akarsz csinálni azt hogy gondoltad? A kép - mint egy TV logó - átlátszó?
Vagy statikusan lefedi az egyik sarkot ?
Pls kis segítséget hogy mit szeretnél..

Resurrection!

de mondom hogy én nem használom, nem is ismerem a 6.5-ös verziót 😞((((((
csak láttam már, 1x volt a gépemen 3 percig 😊 pro-ban le tudnám írni hol állíthatol méretet, helyzetet stb..., de azok az infók nincsennek benne a 6.5-ös ver.-be 😞

Stann
Én érteném, de ha csak annyit csinálok, h. egyik videosávba a video, másikba beáéllítva a kép, akkor amikor a csúszka a képhez ér, átvált a képre fehér háttérrel, nem a videoba teszi bele!!! És azt h. lehet megcsinálni, h. ne átlátszó legyen, és a kép helyzetét hol kell beállítani! Lécci! CSak 1x írd le Láma módon...

rendering, majd dvd írás 😊
beállítod a kép méretét, helyzetét, idejét és kész ez a része

Stann
Bocsi, de mégsem hagynálak 😊 :
-Video betezs elsõ videosávba
-Kép betesz 2. videosávba
-----------------
És utána???