Adobe Premiere
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
othon kiprobalom, ha lessz idom
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Sok haverom lakik ott...
▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350
Valamelyiket pl egy japán warez fórumról sikerült letölteni, persze angol nyelven 😊)
Emellett még töltögetek egy nagycsomó jó full plugin csomagot a premierehez, majd késõbb ezekrõl irogatok.
Porcaro:
nálam a 2.2 ESD verzió fut, ha megteheted javaslom hogy töltsd le. Az 1. verzióban egyáltalán lehet AC3 hangot kreálni?
Ezt a title hibát sajnos nem tudom így távolról kezelni.
A berakott videó és hangsáv tulajdonságai megfelelnek annak, amit lentebb drob írt?
valahogy keves amit a premiere 6.5 tud (kepekbol akarok osszerakni egy videot, es a PhototoVCD jobbakat rak ala, mint a premiere)
Video:
Frame size: 720h 576v (1.067)
Frame rate: 25.00 frames/second
Pixel Aspect Ratio: D1/DV PAL (1.067)
Color depth: Millions of colors
Audio:
Sample rate: 48000 samples/second vagy másképpen: 48000Hz
... #895...
videót, ami 720*480-as. Abból vágtam ki részeket, és amikor a kivágott részeket beteszem a projektbe
már a previewben is media offline csík megy olyan hosszan, mint amilyen hosszú a kivágott rész. A projektem
felbontása 720*480-as volt, tehát azzal sem lehetett baja.
esetleg menü szerkesztésnél fordulhat elõ még apróbb probléma. Ha kreáltál menüt, akkor annál a résznél látsz egy kis I betût (info) amit ha bekapcsolsz tele rajzolja a képernyõt négyzetekkel és a linkelési nevekkel stb. Ha itt valami pirossal van írva, akkor azt a program valamiért nem tudja lekezelni. (pld. túl közel van egymáshoz két ablak...stb). azt javítani kell.
Sima DV avit tettél alá?
Na próbákoztam vele. Tök egyszerû, de a végén a DVD írásnál a konvertálásnál azt böki ki, hogy Failed convert title. Fogalmam sincs mit hibáztam el ....
Esetedben kérj egy sima audió sáv exportot (pcm-48000) wav kiterjesztéssel.
Ezt már alátudod tenni bármikor.
Beállítás: Tv képernyõn kb. 6000 felett nem igen látod a különbséget. Persze egyértelmû hogy pld. a 8000 bitrate tisztább képet ad. Szerintem ha az alap medium beállítást használod, visszanézve Tv-n, elégedett leszel a minõséggel.
DVD: Amit említettem Ulead, fogadja a sima DV avikat is és akkor ebbõl készíti el fullra a dvd-t. De tundod kell, hogy azért mert avit adsz neki, õ ezt (és mindegyik program) átalakítja mpeg2 file-nak. Csak ezt te esetleg nem látod.
Itt már csak az idõ számíthat, ezért vannak különbözõ programok, amik kevesebb idõ alatt azonos minõségben megcsinálják az mpeg vagy m2v file-t, amivel már nem görcsöl a DVD szerkesztõ annyit. Én vágás után az AdobeEncodert, sima DV avinál a MainConcept MPEG Encoder-t használom. Néha komplikáltabb eseteknél pedig a TmpGenc segíthet.
A játék az nem játék! Mostmár jól helyben kéne hagyni valakit!
Miért nem szól az exportált hang? Improtálom az avi fájlt, benne sima mpeg layer-3 tömörített hang! Fájl/export clip/audio!
Valamit rosszul csinálok?
A játék az nem játék! Mostmár jól helyben kéne hagyni valakit!
Szóval próbálkoztam egyelõre azzal, hogy kisebb, pl. félperces részeket kiexportáltam mpegként (ami most sima mpeg vagy mpeg2 azt se tudom sajnos) és szinte a lehetõ legnagyobbra állítottam a beállítást a két csúszkával és konstans bitrátát is beállítottam (gondolom ez több hely, de talán jobb minõség). Azt vettem észre, hogy azért ez rosszabb minõség így szemre mint az eredeti avi vagyis ppj fájl az adobe monitorán. Szóval ez a minõségromlás tv-n is észrevehetõ lesz vagy sem? Vagy valamit rosszul csináltam? Úgy tûnik mintha kásásak lenne azért sok helyen a körvonalak. Míg egy eredeti DVD lemezen ezt kevésbé tapasztaltam. (biztos hülye a kérdés, de talán van rá érthetõ magyarázat). A másik kérdésem, hogy azokat a kamerámról beexportált avikat amiket szeretnék egybõl utómunka nélkül archiválni pl. Ulead DVD progival azokat egybõl át tudja a program alakítani vob formátumra aviból (vagy olyanra amit felismer minden asztali DVD olvasó is) vagy elõször érdemes õket mpegesíteni? Mi az elõny a hátrány, illetve a minõség melyiknél jobb? Remélem nem felejtek ki semmit és mindenre kapok valamilyen ésszerû választ valakitõl. Köszi, További szép napot, és bocs a sok buta alapvetõ kérdésért. 😊
adorage: akkor nem az van nekem amit keresel 😞
Az Adorage-nél csak ún. demo verziót lehet tölteni, ami tartalmaz vagy 150-200 varriációt, míg a full-ban 8000-el dicsekednek.(+feliratozó modul,pluginok stb..) A Demo verzióban az átmeneteknél legtöbb helyen halványan kiírva látszik a "demo" felirat. Bár retussal ez eltüntethetõ...
videó sávból van 99 😊)))