3752
PC-s vágás és home video
  • KáZé
    az adobe premiere 7.0ához van magyarítás :D:D
  • asfa
    ok kösz megnézem!és egy 6 perces videonak kb mekkora szokott lenni a mérete?és lehet olyan minőségben mint amilyenben a programban van tehát majdnem tökéletes?
  • Yossarian
    szerintem keresd meg DC-n a canopus procoder2-t, annak a wizardjaval a hülye (mint pl én) is boldogul...
  • asfa
    milyen formátumban a jó?
  • asfa
    pls segítsen valaki mert nem megy ugy a kiexportálás hogy szép legyen és ne nagy méretű.hogyan kell?
  • KáZé
    a rohadt codec volt a gond fuck :D:D
  • KáZé
    Sziasztok! feltelepítem a cuccot és ezt írja ki:
    Adobe Premiere Pro could not find any valid editing modules és hogy telepítsem újra, 3adszor telepítem újra és semmi ! ugyanezt írja ki! most mit tegyek? pls help vki!
  • Yossarian
    nem csak a priview csinálja, mert a kész mozi is villog. Ráadásul nagyon számításigyényes effekt, mert iszonyat lassan rendereli le. Egész éjjel dolgozott a gépem rajta :D
    Próbálkozok majd manuálís beállításokkal, mert most alapon volt. Csak ugye rengeteg apró snitt és szerettem volna minél rövidebb idő alatt megoldani...
  • zakika
    ezt meg nem csinaltam, de inkabb probald kiexportalni azt a teruletet ahol alkalmazod (vagy csak par mp belole 15-20) es ott nezd meg, mert a preview csalhat ilyen szempontbol
  • Yossarian
    ahaaa, köszi!

Megint egy problem.
    Nem tom használja-e valaki a Shadow/Highlight effektet? Az a gondom vele, hogy furcsán villog. Magyarul rövid időkre világosabb lesz a kép. Az eredeti filmen semmilyen fényváltozás nincs. Tuti, hogy az effekt rontja el, mert ha kikapcsolom, akkor a clipen az effektet, akkor jó, pedig nagyon ráférne az ellenfényben készült, illetve az esti szobai felvételeimre ez az effekt... Nem tudjátok mit kéne másképp csinálnom?
  • zakika
    ugy ertettem, hogy csak azt kodolja len, ami ki van jelolve
    ha lekodolna a masikat is akkor se lenne nagyobb, mert meg van adva a bitrate es mindig csak egy hangsavot csinal. ha benthagynad (marmint kijelolve) maximum rakeveri, de nem csinal ket hangsavot
  • Yossarian
    azt értem, hogy működik-e, csak az érdekelnbe, hogy a kikapcsolt hangsáv-ot is lekódolja-e? Szal, hogy nagyobb lesz-e az eredmény?
    De mindjárt csinálok egy próbát és megtudom :D
  • zakika
    en is igy csinaltam es mukodot
  • zakika
    nem szeretek, csak nem muxik a beepitett
  • Yossarian
    nem tudjátok, hogy ha egy hangsávot kikapcsolok, akkor attól azt még lerendereli?
    Elmondom miért kérdem, hátha van értelmesebb megoldás is.
    szal van egy kismillió vágásból álló filmem. Exportáltam a hangot és megtisztítottam a kamerazajtól és visszatettem egy másik hangsávra.
    A régi hangot meg le kéne szedni. Viszont semmi kedvem ahhoz, hogy minden kis jelenetet egyesével kijelöljek, unlinkeljem a videót a hangtól és töröljem a régi hangot. Ezért kikapcsoltam az egész hangsávot. Viszont nem akarom, hogy a kikapcsolt hang helyet foglaljon.
  • alph4
    Szerintem nem. Jobb a beépítetett, de van aki szeret mással kínlódni :P
  • Yossarian
    én eddig nem tempegeztem, hanem a timelineról egyenesen m2p-be nyomtam ki a premiere-be beépülő procoder2-vel. Nekem így tűnt egyszerűbbnek. Jobb lenne tmpegencoderrel is vacakolni?
  • Yossarian
    nem volt bonyolult értettem. Csak én azt hittem, hogy ha levágok 2 sort, akkor 720*574-es lesz a videóm. :-o
  • Yossarian
    másik kérdésem is van.
    Beállítom egy default transition hosszát. Ha egérrel ráhúzom a timelinera, akkor fasza, ha hotkeyjel hívom elő, akkor viszont sokkal rövidebb. Nem tudjátok miért?
  • zakika
    nem takaritasz meg helyet, mert a PAL akkor is 720 * 576, ha te levagol ket pixel, csak szethuzza 576 ra a maradek 574 pixel.
    gondolom eleg bonyolult voltam

en TMPGenc szoktam levagni tomorites elot
  • Yossarian
    én azért levágnám... 1 órás mozinál már helyet is takarítanék meg vele. Én a picúrokat videózom és 15 év múlva ki tudja min nézzük majd meg, és hogy látszik-e majd.
  • asfa
    ok thx megprobálom
  • alph4
    Ha miniDV-kamerával veszek fel, akkor nekem is van egy csik alul, de mivel ezket DVD-re írom ki és TV-n nézem meg ott már nem látszanak semmennyire, mivel a TV kinyutja 2-2oldalra a képet vmennyire (TV függő)
  • alph4
    MainConcept MPEG Pro Plug-in töltsd az internetről (ez a legjobb encoder, dvd tömörítésnél meg mindennél ezt használom.) Majd ha felraktad Export Movie> MainConecpt Pro-ra klikk és ott részletesen lehet megadni a paramétereket. Ajánlóm mindenkinek. Gyors és profi minőség csinál jobb 100% az Adobe és az Ulead tömörítőinél ;)
  • Yossarian
    720*576-os videó alsó és felső szélén szeretnék 2-2 sort levágni, hogy ne villódzzon. Hogy kell azt?
  • asfa
    hali.hogy kell ki importálni normálisan a videot mert az egyik 1 gb lett.és 5 perc a video hogy kell hogy gyorsan is menjen és ne legyen nagy a mérete pls?!?!
  • Pitbull90
    Csak az eidus tudja bevenni.. essetleg nem tudsz olyan progit ami ezt átalakítja olyan fileba amit be lehet importálni.. de a minőségét annyira nem rontja.. mert isminek van 1 de az non lerontja a minőséget..
    De azé köszi a segítséget..
  • drob
    nem tudod beimprotálni. ha jóltom az eidus beveszi a .vob kiterjesztést
  • Pitbull90
    Hy mindenki
    Lenne egy olyan kérdésem... tudja e valaki hogy lehet a premierebe DvD formátumu filmet beimportálni.. mert nkem sehogy nem megy.. csak ha átalakítom... de az meg rontja a minőséget hangot stb.. eggyáltalán lehet ilyet beimportálni vagy ne is álmodjak róla..?
    Előre is köszi..!
  • asfa
    ok thx
  • modellmaker
    importáld be úgy ahogy a videófájlt. aztán meg húzd rá a timelinera.
  • asfa
    és hogy kell berakni?mert kész de a legelejére szeretném rakni?
  • asfa
    kösz
  • drob
    file/new/title
  • asfa
    hali.segitsen vki pls.annyi kéne hogy feliratot tehát szöveget hogy lehet bele tenni az elejére vagy közbe meg ilyenek mert nem találom??
  • Harris
    Sziasztok
    Eloszor vagyok itt ezen a forumon es szeretnem a segitsegeteket kerni!!!
    A kovetkezo a problemam:
    Van ket drb Panasonic Dvpal Kameram es ezen keszitettem egy jopar filmet
    Letoltottem a szamitogepemre az Adobe premiere pro segitsegevel mai csinalt egy 20gb os fajlot!! Osszevagtam es raktam bele nemi effectusokat is es exportaltam dvavi ba ami megint csinalt egy 20 gb os fajlot!! megneztem ezt a fjlot megy minden tokeletes a szinek meg miegymas minden jo!!
    ezt beimportaltam Adobe Encore DVD be ahol raktam hozza Menut es innen irtam fel dvd re a transcoding automatikusra volt allitva!!
    A dvd miuta elkeszult nagy meglepetesemre nagyon akadozott es egy ido utan lefagyot az egesz asztali DVD lejetszo ugy hogy meg a lemezt is csak ujrainditaskor tudtam kivenni!!
    Kaptam egy tippet valakitoil hogy az Adobe Encore DVD helyett hasznaljak Nero Vision Express 3st ezzel is kiprobaltam de ugyanaz volt !!
    Sok hetes probalkozas utan tobb 10 darab dvd ellovese utan kiprobaltam egy olyan avi fajlot ami egy cd n volt bevittem premierebe onna encorba es lassatok csodat tokeletesen megy!!!!
    Szerintetek mi lehet a gond valami beallitas a premiere be vagy a kamaram szarakodik???
    Kerlek segitsetek!!!
    ja a kameraim is PAL 25 frame/s ba dolgozik es a progik is igy voltak allitva
    Minden tippet szivesen fogadok!!!!!!!!!!!!!!
    koszi elore is!!!!!!!
  • drob
    nincs mit ...
    próbálgasd végig ha lehet ... és kiderül mivel ütközik
  • Yossarian
    el ne kiabáljuk, de lehet, hogy ez volt a gond. Köszi a tippet!
    Viszont már nagyon régóta a K-lite-ot használom, szal nem értem miért nem tetszik most neki!

Szoktam a gépen filmet nézni, meg az editált videókat is jó lenne tömöríteni, szal csak kéne valami...
  • drob
    az attól függ mire használod a gépet. ha nem nézel filmeket, nem tömörítgetel akkor nem is kell kodek
    ha mégis, akkor próbáld ki egyessével felpakolni a codec packban lévőket (ha van ilyen lehetőség), és kiderül mivel akad össze a prem.
  • Yossarian
    leszedem mindjárt és visszateszem a premiere-t.
    De valamilyen kodek mégis csak kell, nem?