Adobe Premiere

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gladiator
a sapphire plugint tegyétek fel, az full profi. csak kár hogy eddig enm találtam törést hozzá.

Gladiator
hol találtad?

Gladiator
kivágod. rá a timelinera, jobb gomb sebesség és ott bállítod milyen hosszú legyen. nekem utána ugrál a kép, ha ezek után bármit csinálok vele, szal én ezt a hosszú képkockát ki szoktam importálni videóként, aztán beimportálom a videót. de asszem csak nekem szara codekem, azal neked nem kell.

Stann
És hogyan lehet egy képkockát pár mp-re kimerevíteni?

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

zakika
en meg ugy, hogy kivagom azt a reszt es csak azt lassitom

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

Stann
Én úgy csináltam, hogy csináltam a lassítani kívánt részen 2 cut pontot, és azt a részt lassítottam le!

modellmaker
De hogy tudom rávenni hogy csak azon a részen lassuljon be ahol én akarom ne pedig az egész videón?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

alph4
Jobb klikk->Speed/Duration 😊

▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

modellmaker
Hogyan lehet egy videórészletet belassítani?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

zakika
talaltam egyparat ami nem fizetos
othon kiprobalom, ha lessz idom

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

alph4
Te életlenül nem Debreceni vagy? 😊 (én egyébént Tiszaföldváron lakom)
Sok haverom lakik ott...

▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

alph4
Mindenfajta, többnyire ismert, ami van az adobe oldalán is írva.(fizetõsek)
Valamelyiket pl egy japán warez fórumról sikerült letölteni, persze angol nyelven 😊)

zakika
milyen pluginok es honnan?

Stann
Aha, köszi! Még azt le tudná írni valaki, hogy hogyan lehet egy framet kimerevíteni pár másodpercre?

tsyl
Ha összejön, akár házhoz is megyek érte...😊 (remélem nem az ország másik oldalán vagy)

alph4
Tsyl, megtaláltam az Adorage-t teljesben, remélem sikerül leszedni, mert elég lassan jön az a 700Mega 😊
Emellett még töltögetek egy nagycsomó jó full plugin csomagot a premierehez, majd késõbb ezekrõl irogatok.

pro-ban automatikusan belekerül import nélkül is a projektbe a tittle ...

modellmaker
*impostot=importot

modellmaker
Amikor kész a title bezárod és elmented. Nyomsz egy impostot neki, ráhúzod a timelinera és kész is. Nem arra a sávra húzod ahol a videó van hanme a felette lévõre.

Stann
Elárul6nád a titkot, én is épp azt néztem!

modellmaker
Megvan. 😊

modellmaker
Igen ez eddig is megvolt. De hogy tudom rászülni a videóra? Megy a videó és ott legyen rajta a szöveg. ??

tsyl
Ac3-Dolby Digital...végül is ez számodra most nem annyira fontos, a sima (LPCM)48000-es hanggal is mûködni kellene a folyamatnak... (arra céloztam, hogy nem igen tud az 1-es verzió Dolby-s hangot készíteni, így az LPCM-es hang elég sok helyet elvesz a dvd területébõl, amit esetlegesen a videó sáv javára lehetne fordítani.)

tsyl
Premier->file/new/title

modellmaker
Hogy lehet vmi kis szöveget rátenni a videóra?

Elvileg megfelelnek annak. Nekem ez az AC3 valami új. Nem tudom, lehet, hogy nicsn mivel nem is emlékszem rá. A hanghoz nem nyúltam, hanem hagyom azt is szinte a legjobb minõségben. Na majd letöltöm és próbálkozok.
tsyl
Hollywood fx gold, ha rákeresel a netten biztos letölthetõ. van hozzá premier plugin és akkor ne kell másik programba belépned. (bár õszintén megvallom, a studió 9-et azért én is néha használom...)

Porcaro:
nálam a 2.2 ESD verzió fut, ha megteheted javaslom hogy töltsd le. Az 1. verzióban egyáltalán lehet AC3 hangot kreálni?
Ezt a title hibát sajnos nem tudom így távolról kezelni.
A berakott videó és hangsáv tulajdonságai megfelelnek annak, amit lentebb drob írt?

zakika
ez igy logikus, de masra is jo lehet az a transmission plugin... nem szeretnek mindig a studiohoz szaladni, ha gond van. megszoktam a premieret

Na én azt a kis i betût sehol nem találtam (1-es verziót használom, talán azért) viszont olyan volt, hogy mejelenítettem a bal felsõ sarokban egy buborékszerû képpel a menü prewievben látható részeit, így tényleg keretek lettek körülötte, de ez sehol sem piros. Az elején gond volt, hogy a képek nem voltak a helyén a bal oldali oszlopban, de azt már javítottam, meg a háttérzene se volt oda behúzva de ez is megtörtént. Most csak ez a title hiba van talán már.
próbáld ki a studio9-et és az ulead-ot, esetleg mindegyikben csinálj egy pár képet átmenettel, majd renderingezd dvavi-ként, majd permierbe pakold össze az avikat (de bármelyikben összerakhatod) és mehet dvd-re, v. amiben szeretnéd ...

zakika
nem tud valaki egy jo trasmission plugint
valahogy keves amit a premiere 6.5 tud (kepekbol akarok osszerakni egy videot, es a PhototoVCD jobbakat rak ala, mint a premiere)

zakika
pont ezt akartam mondani

Pal szabvány:
Video:
Frame size: 720h 576v (1.067)
Frame rate: 25.00 frames/second
Pixel Aspect Ratio: D1/DV PAL (1.067)
Color depth: Millions of colors
Audio:
Sample rate: 48000 samples/second vagy másképpen: 48000Hz
... #895...

zakika
720 x 480 nem pont egy PAL norma szerinti bealítas

Stann
Szóval ez a jelenség úgy néz ki, hogy bevittem kb. 10 db fotógéppel felvett videót(320*240), és a ballagási
videót, ami 720*480-as. Abból vágtam ki részeket, és amikor a kivágott részeket beteszem a projektbe
már a previewben is media offline csík megy olyan hosszan, mint amilyen hosszú a kivágott rész. A projektem
felbontása 720*480-as volt, tehát azzal sem lehetett baja.

Persze. De még az Premierben. Aztán az már azóta mpeg-ben van. Szóval így nem sima DV avi volt.
tsyl
készítettél esetleg feliratot is a film fölé?
esetleg menü szerkesztésnél fordulhat elõ még apróbb probléma. Ha kreáltál menüt, akkor annál a résznél látsz egy kis I betût (info) amit ha bekapcsolsz tele rajzolja a képernyõt négyzetekkel és a linkelési nevekkel stb. Ha itt valami pirossal van írva, akkor azt a program valamiért nem tudja lekezelni. (pld. túl közel van egymáshoz két ablak...stb). azt javítani kell.
Sima DV avit tettél alá?

Szia!
Na próbákoztam vele. Tök egyszerû, de a végén a DVD írásnál a konvertálásnál azt böki ki, hogy Failed convert title. Fogalmam sincs mit hibáztam el ....
Köszi sokat segítettél. Most a próbálkozások idõszaka következik.
tsyl
Nem állítottál el valamit az audió résznél?
Esetedben kérj egy sima audió sáv exportot (pcm-48000) wav kiterjesztéssel.
Ezt már alátudod tenni bármikor.

tsyl
Amit a premier monitorán látsz képet az nem a valóságos felbontást mutatja. A kiexportált film azért sokkal jobb minõségû lesz. Nekem bevált, hogy kb. 1 percet kijelölök és kiexportálva megnézem hogy mégis milyen lesz.
Beállítás: Tv képernyõn kb. 6000 felett nem igen látod a különbséget. Persze egyértelmû hogy pld. a 8000 bitrate tisztább képet ad. Szerintem ha az alap medium beállítást használod, visszanézve Tv-n, elégedett leszel a minõséggel.

DVD: Amit említettem Ulead, fogadja a sima DV avikat is és akkor ebbõl készíti el fullra a dvd-t. De tundod kell, hogy azért mert avit adsz neki, õ ezt (és mindegyik program) átalakítja mpeg2 file-nak. Csak ezt te esetleg nem látod.
Itt már csak az idõ számíthat, ezért vannak különbözõ programok, amik kevesebb idõ alatt azonos minõségben megcsinálják az mpeg vagy m2v file-t, amivel már nem görcsöl a DVD szerkesztõ annyit. Én vágás után az AdobeEncodert, sima DV avinál a MainConcept MPEG Encoder-t használom. Néha komplikáltabb eseteknél pedig a TmpGenc segíthet.

Amon Serrano
Vagy ha így nem lehet, mivel tudnám kiszedni csak a hang sávot?

A játék az nem játék! Mostmár jól helyben kéne hagyni valakit!

Amon Serrano
Sziasztok!

Miért nem szól az exportált hang? Improtálom az avi fájlt, benne sima mpeg layer-3 tömörített hang! Fájl/export clip/audio!
Valamit rosszul csinálok?

A játék az nem játék! Mostmár jól helyben kéne hagyni valakit!

Na még valami. Nem tudtam még kipróbálni a dolgokat de sok kérdés felmerült bennem. Na akkor leírom.
Szóval próbálkoztam egyelõre azzal, hogy kisebb, pl. félperces részeket kiexportáltam mpegként (ami most sima mpeg vagy mpeg2 azt se tudom sajnos) és szinte a lehetõ legnagyobbra állítottam a beállítást a két csúszkával és konstans bitrátát is beállítottam (gondolom ez több hely, de talán jobb minõség). Azt vettem észre, hogy azért ez rosszabb minõség így szemre mint az eredeti avi vagyis ppj fájl az adobe monitorán. Szóval ez a minõségromlás tv-n is észrevehetõ lesz vagy sem? Vagy valamit rosszul csináltam? Úgy tûnik mintha kásásak lenne azért sok helyen a körvonalak. Míg egy eredeti DVD lemezen ezt kevésbé tapasztaltam. (biztos hülye a kérdés, de talán van rá érthetõ magyarázat). A másik kérdésem, hogy azokat a kamerámról beexportált avikat amiket szeretnék egybõl utómunka nélkül archiválni pl. Ulead DVD progival azokat egybõl át tudja a program alakítani vob formátumra aviból (vagy olyanra amit felismer minden asztali DVD olvasó is) vagy elõször érdemes õket mpegesíteni? Mi az elõny a hátrány, illetve a minõség melyiknél jobb? Remélem nem felejtek ki semmit és mindenre kapok valamilyen ésszerû választ valakitõl. Köszi, További szép napot, és bocs a sok buta alapvetõ kérdésért. 😊
majd keresek rövidebb filmet ...
adorage: akkor nem az van nekem amit keresel 😞

tsyl
A linket megnéztem, de nekem reménytelen a 33Mb-ot lehúznom 😞 /mobilról netezem, és kb. 5Mb-ál ha még nem is szakad meg, de lemerül az akksim, ja és 100 Mb ig tölthetek.../ Tényleg sajnálom...

Az Adorage-nél csak ún. demo verziót lehet tölteni, ami tartalmaz vagy 150-200 varriációt, míg a full-ban 8000-el dicsekednek.(+feliratozó modul,pluginok stb..) A Demo verzióban az átmeneteknél legtöbb helyen halványan kiírva látszik a "demo" felirat. Bár retussal ez eltüntethetõ...

Tsyl: amit küldtem linket, most látom, talán csak sima áttetszhetõséggel van megoldva, úgy van egymáson, késleltetve pár kocka... Szerinted?

nekem van adorage, de hogy full-e azt nem tom <#nemtudom>

egyre gondolunk, már csak meg kellene szerkesztenem, de mégis hogy? 😊
videó sávból van 99 😊)))

tsyl
"én még" -1