3752
PC-s vágás és home video
  • alph4
    Én pl sosem a C-re dolgozom, a project elején kell megadni hogy legyen a temp mappa, ahová dolgozik.
  • KáZé
    meg lehet azt csinálni hogy ne a dokumentumok/adobe könyvtárban legyen az ideiglenes rész? mert nekem nincs a c meghajtón hely, és így nagyobb filmeket nem tudok végni!
  • KáZé
    kösz szépen!
  • hmhm
    mpeg 1
  • bertino
    xvid előnyben :)
  • KáZé
    nekem pont vmi jó kodek kéne4 mert nem értek hozzá hogy melyik jó mert melyik nem! tudnál ebben segíteni?
  • bertino
    csak kodek és felbontás kérdése a méret
  • KáZé
    nekem vmi gyors cucc kéne, tehát amit gyorsan betömörít és kicsi lesz a mérete nembaj ha szar minőség! mit ajánlotok? és hol tudom azt elérni?
  • KáZé
    és milyen beállításokat használsz a DVDhez?
  • hmhm
    SteadyMovet nem találtam eddig torrenten :C
    Még egy kérdés, xvid be, 2 menetes tömörítés nektek hibanélkül lefut?
  • drob
    én semmit, megy dvd-re a kész film, aztán törlés gépről. saját felvételeim megőrzöm szallagon, ha másoknak készítek valamit akkor megkérdezem kéri-e a nyersanyagot, ha nem, törlöm a szalagot is.
  • KáZé
    milyen codeket használtok a filmek kiexportálására? mert nem kurva nagy méretűek lesznek!
  • drob
    függ ... :)
  • drob
    várni kell kicsit (géptől fögg) míg beolvassa magának ...
  • KoJin Mekre
    Üdv!

Hobbi szinten használom a Premiere-t, (házi videok digitalizására stb...)

Nem is nekem, hanem egy hölgy ismerősöm kérdését tenném fel :O :)

Neki a Premiere-t ajánlották, (szerintem ettől bonyolultabbat egy kezdőnek nem is igazán ajánlhatott volna mást :D, Pinnacle vagy ilyen kellett volna neki)

Mind1, lényeg a lényeg.

Bedigizte, trimmelte, effektezte, (mig ezeket elmondtam elefonba megőszültem :P )
    majd mentette, azaz :P... mikor legközelebb beinditotta a Premiere-t (hogy betömörítse)hang nélkül jött be a project, nem tudja miért.

5let?
    (távoli ismerős, azaz a projektet még én se láttam, telefonon beszéltem mit hogyan csináljon)

Én nem is értem hogyan tudta ezt megcsinálni :0]
  • Yossarian
    tudom, nem is neked szántam, csak csatlakoztam a véleményedhez :)
  • drob
    ajánlottam
  • drob
    ezzel én tisztában vagyok, azért is ajánlotam másnak, nem nekem kell ....
  • Yossarian
    nem premiere kérdés, de mégis idevág valamennyire. Ti hogy világítjátok be este a szobát, hogy jobb minőségű legyen a videó?
  • Yossarian
    az a steady movie plugin egész jó. Alapból benne van a video effektek között. DC-n pedig megtalálható a pro verzió is.
  • drob
    tudom, láttam már párat :)
  • hmhm
    Tutorialok alapján ez jónak nézki!
  • drob
    igen, a kézremegés javítására szolgál
  • hmhm
    nem. az érzékeli automatikusan az elmozdulásokat ?
  • drob
    SteadyMove-t próbáltad már?
  • hmhm
    kamerán van ilyen funkció, ami tudja szürni, de mivel egy fájlban van ilyen felvételem, ezért utólag kéne ezt megcsinálni.
    olyasmi a lényege, hogy nagyobb képterületet tárol el pillanatnyilag, és az ezen belül felvevésre kerülőt korrigálja, mint egy "ablak"ot tologatja úgy, hogy ne remegjen a kép..
    az állványt utólag nem tudom alátenni :)
  • drob
    javasolhatnám a leonardo v a studiotech kft...?
  • alph4
    Ez elég hülye kérdés volt :DDD És a kamerához kell a Filter hogy mikor veszed re remegjen??? :D (Nekem ez a filer bevállt: 5k-s kinyiható kamera állvány :D)
  • alph4
    ADOBE.PREMIERE.PRO.V1.5.0PROPER-TDA
  • hmhm
    vmi filtert tudtok kézremegés gátlónak?
  • hmhm
    itt nézd meg .org/details.php?id=3218427
  • bertino
    :| egyéb p2p ?
  • KáZé
    az fos 4el jön! nekem nincs annyi időm!
  • Yossarian
    DC?
  • KáZé
    nem tudja vki hogy az adobe premiere pro 1.5öt honnan tudom letölteni?
  • asfa
    ok kösz majd probálkozok
  • drob
    73 percig el lehet menni a dvd-n, 8000-es bitrátával, ami gyakorlatilag 100% minőséget jelent...
  • Yossarian
    azért nem válaszolnak, mert ez olyan kérdés, mintha azt kérdezted volna, hogy milyen színű egy virág...
    Mindenből lehet mindent. Egy filmet akár mobilra is megcsinálhatsz :D
    Minél kisebbre csinálod, annál szarabb lesz a minősége. Kisérletezéssel ki tudod találni, hogy mi az amit még hajlandó vagy feláldozni a kisebb méret érdekében. Igazándiból a mai lemez árak mellett én ezzel nem szoktam szarozni. Egy DVD-re ráteszek 60 percet, az még bőven jó minőség.
  • asfa
    ?valaki?
  • drob
    nincs, nem olyan nagy dolog angolul sem :)