3752
PC-s vágás és home video
-
#1712 VP6-al probalkozz, az direkt erre a celra van. -
#1711 A cél most az, hogy jó legyen a minősége és át tudjam küldeni havernak neten. (tehát ne legyen túl nagy a mérete)
Az Indeo valóban rossz erre a célra, most a DivX 6.1 el próbálkozok, és ez úgy néz ki jó lesz. -
#1710 Végül is attól függ az export, hogy utána mire szeretnéd használni.
Az Intel Indeo nem igazán jó választás véleményem szerint semmihez.
Dvd-re kezdetben megteszi a Premier saját encodere is. (DVD Pal medium vagy high)
Cd-re szintén találsz a menüben megfelelő előre elkészített paramétereket.
Persze nagyon fontos még, hogy a Premierben milyen beállításokat használsz. (Pal, 25fps,1,067..stb..) -
#1709 Thx, kipróbálom... -
#1708 a fényképezős videókkal én is megküzdöttem, mert nem szabvány FPS-sel rögzít a fényképező. -
#1707 a DV avit procoderrel mpeg2-be tömörítem. 1 órát teszek 1 DVD-re és egész jónak tűnik. Kb 1/3-a lesz a mérete az eredetinek. Azért használom a procodert, mert béna vagyok ezekhez a dolgokhoz és a varázslója 5 kattintással megoldja nekem a dolgot. -
#1706 Na sikerült összehoznom a videót. Lene viszont egy kérdésem: hogy érdemes exportálni a kész filmeket, hogy lehetőleg a legkevésbé romoljon a minőége, de túl nagy se legyen a mérete?
Most 3 db 60megás avit fűztem össze(így összesen 9perces lett), az elején van egy nyitókép 5 mpig. A végén exportnál microsoft avit választottam és Intel Indeo 4.0 tömörítést (totál random választottam ezeket, nem ismerem a többit), és 75%os minőséget. Így kaptam egy 343megás avit 1.5 óra alatt :/ Sokkal rosszabb lett a minősége az eredetinél, és sokkal több helyet (több mint 2x annyit mint a 3 videó együtt) foglal el azoknál. Mit csináltam rosszul? -
#1705 Nemrég készítettem egy családi albumot VHS-ből és szintén a már említett fényképezős videókból kellett jó néhányat be-beszúrnom...
A konvertálással túlságosan sok gond nem volt, inkább a végeredmény (dvd-re kírva) aggasztó valamelyest, ugyanis olyan érzése van a nézőnek, mint ha lelenne lassítva kb.8-10%-al a felvétel.(persze csak képileg) -
#1704 én a fényképezős videókat átkódoltam procoderrel és utána már szépen kezeli a premiere. -
#1703 Jah, úgy látszik nem ismeri azt a tömörítést, amit a fényképező használ.
Letöltöttem egy konvertáló progit (Konvertor), és átkonvertáltam Intel Indeo tömörítésű aviba, így már gond nélkül beolvassa! -
drob #1702 nem fogja bevenni a fényképezős videókat. nem támogatja a premier ..., más progit kell rá keresned, pl virtual dub v. valami hasonló -
#1701 Sziasztok! Segítségeteket kérem.
Digifényképezővel készített videót szeretnék megvágni Preimereben. A kiterjesztése avi, de ha behúzom akkor ezt írja ki: "unsupported compression in file"
Valszek Codec hiánya van neki, nem tettem fel semmi codec packot eddig a gépre, mert elég rossz tapasztalatom volt velük (filmeket MPFel nézek amibe alapból be vannak építve a kodekek). Tudnátok ajánlani olyan Codec packot, ami nem rakja teli trojannal meg mindenféle okádékkel a gépemet?
Köszi előre is...
Szerk: Amit nem értek: Windows Media Player gond nélkül lejátsza ezeket az avikat... szal lehet nem codec problémáról van szó? -
#1700 gondolom azért, mert amit letöltöttél az egy tömörített avi volt, viszont te tömörítetlen DVavit exportáltál ki. -
#1699 Szerintem nem is fogja látni, ha nem adtak hozzá Premierhez való plugint.
Ha jól emlékszem ehhez a gépezethez a Pinnacle Studiót is mellékelik, aminél választható nem csak mpg, ha nem avi formátum is.
Ezután már betudod tölteni Premierbe.
-
#1698 Sziasztok! Van egy Dazzle Digital Video Creator 90-es digitalizáló kártyám, ezzel szeretném a Sony analóg kamerámról bedigitalizálni az anyagot a premierebe. premiereből pro 1.5ös verzióm van! bemegyek a capture részbe azon belül a settingsbe és ott alul a device controlnál nem látja a digitalizáló kártyámat, pedig az működik, mert egy másik program megjeleníti a képet amit lát a kamerám csak az a program nem képes vinyóra másolni csak dvdre írni. ezért kéne a premiert megcsinálni! de hát most mit csináljak? mi kell ide hogy a premiere is lássa a digitalizáló kártyámat? -
#1697 Sziasztok! :)
Suttogva kérdezném: Az Adorage(full) vagy a GenArts Sapphire(full) programját valaki nem kapta meg karácsonyra? :))
Cserébe vállalnék vágást (20 mázsáig)... igény szerint:)
Komolyra fordítva a szót: nagyon hiányzik a fórum, de sajnos akadályoztatva vagyok a net hozzáférésben. Ha hírtelen "megszűnök" nézzétek el nekem...
Ezért is szeretnék elsőként kívánni mindenkinek Eredményekben gazdag Boldog Új Évet!....reméljük szószerint így lesz...
-
#1696 ki akartam próbálni, de a videóimon nincs elég nagy üres terület amit ki tudna elemezni. ha így is tovább megyek, akkor egy homályos masszát kapok. pedig a neat image egész jó.
szerk.:
kipróbáltam a saját testkitjükkel és az 1,8MB-os videóból egy 14 megás avit csinált :D
-
#1695 VÉGRE!
Ha an olyan jó, mint a neat image, akkor sokat fog segíteni.
NeatVideo -
drob #1694 az audió sáv bal oldali részében alapesetben van egy kör áthúzva, arra katt bal egér, keresd meg a Show clip volume-t, majd mellette tudol adni neki keyframet és azt tudod húzgálni le-fel az adott hangklippben. másik megoldás, katt a hangklippre, monitor ablakban effect controls-volume lenyitod a kis nyillal, adol neki keypontot és beállítod a csuszkával az értéket -
Slider05 #1693 Köszi szépen a segítséget, sikerült. És lenne még egy amatör kérdésem, a audio fájlokat hogy lehet hangositani és halkitani a sávban? -
drob #1692 jobb egér a snittre, speed/duration-reverse speed-hez tegyél egy pipát... jó munkát :) -
Slider05 #1691 Hello Mindenki!
Remélem tudtok nekem segíteni, arrol lenne szo hogy hogyan lehet megcsinálni hogy egy jelenetet vagy videoanyagot visszafele játszon le?
Elöre is köszi -
drob #1690 nem használom :( -
#1689 a highlight&shadow effekthez nem értesz véletlenül? valamiért a snittek kb. 30%-án csúnyán villog (a renderelt film is). -
#1688 hát ez van, köszi! :D -
drob #1687 akkor csak ezt todom javasolni: #1683 -
#1686 nem, ferde csíkos. -
drob #1685 nekem akkor szokta kiírni ha elfelejtem levágni
nem "kockázza" be a timeline sávon az átmenetet? -
#1684 azzal már próbálkoztam, de nem jött be, igaz csak pár framet vágtam le. De nem csak a kepcsörölt cuccoknál van ez, hanem in-out-extract utáni pontokon is ugyanez... -
drob #1683 vágjál le egy kicsit a snitek végéből-elejéből és jó lesz az átmenet (1-2 sec, attól függően mennyi ideig tert az átmenet) -
#1682 "insufficient media. This transition will contain repeated frames."
Ez miért van? Értem, hogy mi ez, de mitől van? Capture után beteszem a timelinera a videókat és amikor illeszteném be az átmeneteket, mindig ezt az üzit dobja fel. -
drob #1681 valszin a Keying/Blue Sreen Key-re gondolsz -
#1680 az a kérdésem lenne hogy a premierben pro 1.5-ben melyik az az effekt, mikor kék háttér előtt veszem fel a dolgot, és be akarom tenni ezt a felvett cuccost egy másik film elé? Remélem tudjátok mire gondolok! Úgy mint a filmekben, ott is kék, zöld háttérrel veszik fel a komoly jeleneteket és arra vetítenek rá mást!!pls help! -
drob #1679 -
#1678 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD mindegy haggyuk én se tom :) -
drob #1677 ezt még én sem értem mi akar lenni, pedig párszor már dolgoztam a premierrel :D -
drob #1676 meüt nem lehet készíteni a premierrel!
kettévágás: a timeleine sáv mellet (alapesetben) van egy olyan ikon mintha mobiltelefon lenne Razol Tool, azt jelöld ki és azzal el tudod vágni.
szöveg: New/Title megírod majd X a jobb felső sarokba, előjön az ablak, akarod-e menteni, igen, mented valamilyen néven, majd a projekt ablakból lehúzod a szöveget a timeline sávra, a video fölé. további sok sikert :) -
#1675 az elsőt nemtom de menüt a File/new/title menüben lehet szöveget pedig asszem van egy T betű vlamelyik oldalon vagy nem tom és lehet szöveget beirni de lehet hogy csak a title-nél lehet -
#1674 Sziasztok!
Lenne 1 problémám, hogyan tudnék 1 videót kétfelé vágni a programmal? Illetve lehet-e menüt és szöveget beletenni a videóba? Ha igen, hogyan? -
#1673 na a kezdőségem meglátszik :D köszi szépen!