Adobe Premiere

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zakika
nekem 850 MHz proci es 256 rammal nyugiban lehetet a panasonicommal grabelni. csak mar a kodolas volt huzos (egyszeru kodolas efektek nelkul kb 6-8 szorosa volt a videonak + efektek az mar kiment atlagba a tizszeresere is)

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

Sonajk @:o)
Lehet, hogy valaki ezt az oldalt még nem ismeri.

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

tsyl
Én a proci-t tartom nagyon kevésnek hozzá.
Nem írtad, de javallott a 7200 pörgésû vinyó is.
A képkockadobások még sokkal jobb konfigurációnál is elõforulhatnak, bár ezek okai mindig visszavezethetõek valamire.

sziasztok. vettem egy sony hc-19 -es digivideokamit, de ha beolvasom firewire -rel az anyagot, rettenetesen ugrál a kép (sõt: dropped frames van = kihagyott képkockák). Mit tanácsoltok e hiba ellenében? (CPU: 1300, memo:256+128, Geforce 3) kevés a megahertz? vagy jobb videokártya kéne? (ha igen, milyet javasoltok?)
NAGGYON KÖSZI!
Sziasztok!

Sikerült megoldani a problémát Varga Csongor barátom révén. Le kellet szedni az összes codeket a géprõl és már ment is minden magától!

Üdv!
próbáld meg psd-ként vagy bmp-ként berakni

Stann
Áááá, guruk, becsúszott még 1 para... Ha videok után képet teszek, váltásnál zöldre vált a képernyõ, ha egyáltalán mutatja a képet. Próbáltam úgy, hogy külön sávra tenni a képeket, "always deinterlace" is be van téve, próbáltam úgy, hogy egyik sávon a video+kép, majd a következõ sávon is egy video egy képpel, majd ujra az 1.re tettem a cuccokat, de semmi. Ennek vajon mi lehet az oka?

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

Stann
Ha van egy képem, ami nagyobb a video felbontásánál, hogyan lehet pontosan betenni, nem pedig a scale csuszkáját állítgatni? Vmi "Fit to windoow" opció nincs?

Tekergo
Nemtom nekem nincs ilyen problémám vele, de lehet azrt mert én a 6.5-öt használom. A pro 1.5 csak azért kell hogy bizonyos felvételekre rárakjam a steady move effektet.

sokszor nekem is "remeg" pedig én tv-n is tudom nézni szerkesztés közbe (matrox kártya tulajdonsága), de kiírva már jó, javaslom próbáld ki azt a szakaszt felírni lemezre és tv-n meglesni. mégy 1, nem jelent meg egy piros vonal a timeline sávon az adott szakasz (file) felett? ha igen rendereld le és úgy nézd meg.

Stann
Á nem, simán a videot lejátszva élesek a szélek is, de amint simán premieren keresztül mentem el, bizonyos videok beremegnek! 😞

Tekergo
Nem lehet hogy a kamera remegett?

Stann
Köszi! Végülis úgy sikerült megcsinálni, hogy az utsó fél mp-re láhatatlanná tettem, mert 600-nál sem tûnt el.
Most tettem fel az 1.5-öt az 1.0 helyett, de néha pár mp-re lefagy, nem tudom miért csinálja.
De az még mindig idegesít az a jelenség, hogy remeg a kép, vagyis a video, hiába kapcsolom be az always deinterlace opciót! Jó minõség miatt Microsoft DV Aviba mentettem, de ott is beremeg a kép! Ezzel mit lehet csinálni?!

kipróbáltam, 0-tól 600-ig lehet nagyítani. kb 24-es bet. nagyságot választottam, ez nem tünt el, de ha esetleg nagyobbat válsztol az szerintem el fog tünni, de azt már nem próba ki.
pl xara3d-vel lehet betût, de én nem ism. vagy kérjél meg valakit a 3d studio, vagy maya-sok közzül, hátha megcsinálja valaki ... <#vigyor4>

Stann
És 3d-s szöveget hogyan lehet kreálni?

Stann
De ez a scale csak 100-ig megy. Azt meg tudom csinálni, hogy a semmibõl jön, de a scale max. 100-as értéke az az a hely, amikor pont a monitor közepén van a szöveg, tovább nem megy! 😞

igen úgy, majd kijelölöd, effect control (monitor ablakba), motont lenyitod,
sclae-t lenyitod, a szöveg kezdéséhez mész a timeline sávon, a scale mellett van egy valami, arra katt, csin. egy key pontot, ide beállítod a 0 nagyságot
megkeresed timeline sávon a végét a szövegnek, majd megint adni kell egy keypontot és oda beírni egy olyan számot ami után nem látni a szöveget, ezt próbálgatni kell mikor fog eltünni teljesen

Stann
És ez a keyframmel nagyítás hogyan néz ki? <#confused>
Simán beírom a szöveget, elmentem prtl-ként, ráhúzom a videósávra, és utána?

keyfremmel nagyítod. kezdés 0 végpont sok (addig míg el nem tünik), hangra nincs tippem

Stann
Premiere Proban azt hogyan lehet megcsinálni, hogy a térbõl hátúlról("mélyrõl") jön ki egy 3d-s szöveg, és nem áll meg a monitor közepén, hanem megy tovább, és úgy kerül ki a látómezõbõl. Esetleg ehhez ilyen egyre hangosodó repülõgépszerû audio effekteket honnan lehet szerezni?

Tekergo
Maga a video kiexportálása, de már tom miért. Ha csak úgy direct streambe nyomatom 187 fps, ha viszon zene meg minden efekt, filter van rajta úgy 8-3-ig terjed a sebesség.

bertino
már megvan! köszi mindkettõtöknek <#integet2><#worship>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Gladiator
lol, véletlenül megtaláltam ezt az effektet. stylize mappában a stobe_light. tudod állítani, hogy mennyi ideig világítson, meg hogy milyen idõközönként.

miért nem tudod bearakni pici idõre??? jobb klikk a képre, speed-duration, és ott 1 framestõl-6 óráig ... (a 6 óra vicc volt) 😊

bertino
a fehér képberakási módszerrel már találkoztam, prübálkoztam is vele, de nagyon nagyon pici idõre kellene és nem tudom olyan picire állítani a megjelenési idejét, de minnyá próbálkozok köszi a választ <#smile>

pl: rakjál be fehér képet 4-5 frame erejéig v. hosszabban ez fgg az adott szitutól is ..., esetleg dissolve effektel összemosod az eredeti képpel (film) még az is jól nézhet ki ha keyframekkel beállítod az átetszhetõségét a fehér képnek. én így csinálnám meg

bertino
#1173-re vki help 😞

alph4
Mármint a kiexportált filmben van 8fps? Vagy az maga exportálás megy azzal? (mert akkor csak erõsebb gép kell, amivel gyorsabban az encodolás.

&#9615;&#9614;&#9613;&#9611;&#9610;&#9609; Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

Tekergo
Köszi a segítséget, de megoldottam másképp. Azt még megtudjátok mondani miért 8 fps-el exportál?

bertino
Sziasztok!
Lehet nagyon lámer kérdés lesz, problémám csupán csak annyi, hogy: videófelvételre, hogyan tudok teszem fel 0.3s idõközönként fehér villanásokat tenni ? ÉRdekelne milyen programmal mi módon, mert 6os vegasban is kerestem már, de nem találtam 😞
<#help> thx elõre is

zakika
kenyszermegoldas: kiexportalod videoserverrel es ezt beteszeded a TMPGEnc-be, ott bealitod a az avi kimenetet Xvid kodolassa
ha es se meg akkor bizti hogy nincs fent a kodek

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

Sziasztok!

Megpróbálom a dolgokat, aztán jelzek, hogy sikerült-e?
Elõre is köszi az ötleteket!
valszin nincs fent az adott kodek, ha esetleg fent volna, akkor keresgessél, elméletileg meg kellene látni a premiernek.

Tekergo
Miért van az hogy a pemiere 6.5 nem tudja kimenteni a videót Xvid 1.0.3-al, valamit rosszul állítottam be? Aki tapasztalt hasonló problémás segítsen!<#nemtudom><#help>

tsyl
...most néztem(olvastam jobban) a kamerád tipusát, ugyan ilyen volt nálam két hete, és csak úgy ismerte fel a program a Sony után, ha az egész op.rendszert újból indítottam. (Bár nálam 2000pro van az Xp-nek szerintem ezt okosabban lekellene kezelnie)

tsyl
...ez meg van 6.5-nél is néha-néha. Nekem ilyenkor újból kell indítanom a Premiert a kamera "play" állásában...

alph4
Nálam is van néha hasonló! Olyankor kihúzom a FireWire portrol, kikapcsolom a kamerát majd rákötöm megint, és play üzemódba rakom ismét a kamerát és felismeri.

&#9615;&#9614;&#9613;&#9611;&#9610;&#9609; Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

Gladiator
nekem is van olyan, hogy nem ismeri fel. én olyankor azt szoktam, hogy jobb fent rányomok a settingsre, és ott van oylan, hogy device control. rányomok settingsre, simán leokozom, és egybõl felismeri. de ez lehet csak nálam mûködik és nálad teljesen más miatt nem ismeri fel.

Sziasztok!

Van egy problémám: Adobe Premiere Pro 1.5 progim van és szeretném a Panasonic NV-GS11 miniDV-rõl átteni az anyagot gépre. Más programmal már használtam a gépet (Studio 9) és nem volt gond.
Itt az a probléma, hogy nem találja a kamerát a program, pedig minden jól van cstlakoztatva IEEE kártyán keresztül.
Lehet, hogy nagyon sötét vagyok, de nem tudok rájönni, hogy mi lehet a probléma!
Kérlek segítsetek!

Köszi!
Tekergo
Dehogynem lehet, haverom megcsinálta és addig nem volt egy csomó dolog elérhetõ, mostmár fullextrás. Ezt abból gondolom hogy egy bizonyos szériához a gyártók általában ugyanazt a ccd-t/processzort rakják, csak bizonyos verzióknál lebutítják.

alph4
De ezek fényképezõhöz vannak <#idiota>

hmhm

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

alph4
Ilyenrõl még nem is hallottam! 😄DD Szerintem ne is keresd, ezt nem lehet csak úgy frissíteni 😄DD Ez nem egy windows hogy update-eld 😄

Tekergo
Tudom nem támába vágó amit most kérdezek, esetleg valaki nem tudna olyan oldalt adni ahol a kamerák firmware-ját lehet frissíteni/letölteni?

modellmaker
OK köszi. "sot vannak valahol efektek is" itt a keresett szöveg. 😊

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

zakika
hat igy nehez 😊 probald meg az atmenet alol kiexportalni a hangot es jacc el vele peldaul a cool edit proban (adobe audition). vagy kivagysz efektekel dalokbol. sot vannak valahol efektek is (pl. kulombozo hangok), csak ra kell keresni

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

Még hogy 1-2 ember 😞((
Nagyon +lepõdnél, ha +tudnád az igazságot 😊)

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

alph4
400 oldalt nem fog 1-2 ember kedvéért beszkennelni...remélem megérted<#vigyor2>
De könyvbõl amúgy is jóbb olvasni meg nézni, mert akkor közben tudod mellette csinálni a premiere-ben.

Maximálisan igazadvan. Esetleg ha +lenne, ne fogd vissza magad és szkenneld be nyugodtan 😊
Elõre is köszönet érte.

alph4
Akkor inkább ajánlanám helyette a magyar könyvet.