3752
PC-s vágás és home video
-
#1752 Tegyél már meg nekem egy marha nagy szivességet légyszi! Nézd már meg, hogy mit ír a Shadows&Highlights effektről! Valamiért csúnyán villog a lerenderelt mozi. Mintha vakuk villognának. Mindegy, hogy Auto amount, vagy kézi beállítások, pedig nagyon szeretném néhány részleten alkalmazni. -
drob #1751 Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!
Egy év múlva "találkozunk", sziasztok!
-
drob #1750 igen meg, szerintem megérte megvenni -
#1749 neked megvan ez a könyv? -
drob #1748 csak óvatosan azzal a kaviccsal, sokba van a motyó ... -
#1747 üsse kavics... -
drob #1746 Van kamera, statív, steady, számítógép, sok progi (jogtiszta), akarat, engedély. Szóval filmezek ... :) -
#1745 mit foglalatoskodsz vele? -
drob #1744 mert dolgozok vele ... :) -
#1743 minek neked steadycam? -
drob #1742 Tapasztaltam már én is hasonlókat. Legutóbb pl az volt, hoztak minidv-t csináljam már meg, mert a másik videós akinek odaadták digizni, nem jól csinálta meg, alig látszik valami amikor "svenkel". ez kb úgy nézet ki mint ahogy a ventilátor forog , szerencsétlen kamera jóhogy nem tudta mit kell felvennie. -
drob #1741 premier pro könyv -
drob #1740 csak úgy hébe-hóba videózgatok , meg néha előveszem a premiert játszani kicsit -
#1739 Nos, végül is csodát nem vártam nagyon én sem a plugintól. Csak sokszor jó lenne "valami" amikor kap az ember egy idegen anyagot és szerkesztésnél nagyon zavaró az ide-oda ugráló kép. De aki nem foglalkozik ezen részével a videózásnak, nem elsődleges szempont erre figyelnie. Én azt tapasztaltam, hogy a legnagyobb baj az embereknél az, hogy sokan nem veszik észre, amit a szemük lát azt olyan gyorsan nem tudja követni és rögzíteni is a kamera. -
#1738 Hello! Van valakinek egy részletes leírása a progiról? ha van linket ! kössz: ) -
#1737 Uhh, akkor te nem hobbi júzer vagy! :D -
drob #1736 van egy ilyenem a szaladgálós dolgokhoz ... -
#1735 egy olyan állványra kell tenni, mint a Horn Gyula fején volt a balesete után :D -
drob #1734 csak akkor nem lehet szaladgálni a kamival -
#1733 teljesen egyetértek. vagy még jobb állványra tenni :) -
drob #1732 nekem nem jött be, inkább nem mozgatom a kamerát, még a kép is szeb marad ... :)
vicc nélkül: kipróbáltam korábban direkt erre a célra vettem fel pár másodpercet. ront a képminőségen, minnél nagyobb a mozgás/remegés annál jobban, és tényleg sok időt vacakol a számolással.
érdemes stabilan fogni a kamit ... -
#1731 Csak laikusként tudok hozzászólni, mert a technikai oldalát nem ismerem. A lényeg, hogy valamelyest csökkenti a kézremegést. De nem szedi le 100%-osan. Kicsit zoomol és egy kicsit veszít a részletességből is. És úgy vettem észre, hogy iszonyat számítás igényes. Alapjában véve nem rossz plugin... A finom remegéssel egész jól boldogul, de nagy zoomnál már nem az igazi, mert ott a mozgás is nagyobb. -
#1730 A lentebb említett "steady movie plugin"-ről pár mondatban tudnátok bővebben írni? Bár nekem 6.5 alatt nem igazán áll rendelkezésemre, de furdal a kíváncsiság hogy a Pro alatt végül is milyen hatékonysággal alkalmazható? -
drob #1729 nem tudol több projektet nyitvatartani egyszerre.
persze, jobb egér-copy, megnyitod a másik projektet, paste ... -
Slider05 #1728 Köszi szépen a segítséget. Most kezdtem el az Adobeval komolyabban foglalkozni, ugyhogy nézzétek el a kövi kérdést is. Szoval lehetséges az hogy egyszerre több project legyen megnyitva, probálgattam de nekem nem sikerült, vagy hogy egyik projectböl a másikba lehessen másolni shitteket, vagy ilyen sequenceket, lehetséges akármelyik is? -
#1727 monitoron nagyon szalkas az mpegII -
#1726 Kipróbáltam, egész jó! Arra amire nekem most szükségem van ez a legjobb megoldás. Nagy kár viszont hogy nem tud aviba exportolni, csak mpegbe... -
#1725 ilyen ugrálással akkor találkoztam, amikor rossz sorrendben deinterlészelték a filmet. Bár... Tv-re nem is kell deinterlészelni, szal lehet, hogy rossz tipp.
Ha rendes kézremegésről van szó, arra való a steady movie plugin. -
#1724 mi lehet a gond? megcsinaltam egy DVDt es TVn mozgasnal ugy ugral a kep mintha az lenne a celja. es sok mozgaz van, mert havernak a sogornoje vette es egy masodper alatt kepes volt korbemenni a fel szobat -
#1723 Ebben a te Mainconcept pluginodban van deinterlace mint szuro beepitve? -
#1722 Nemtom mit szenvedtek ennyi fajta programmal, a legjobb ha fel rakjátok a MainConcept.MPEG.Pro.Plug-in.for.Adobe.Premiere.Pro.HD tömörítöt ami beépül a premierebe, majd export>Mainconcept pro és meglehet adni pontosan hogy milyen formátunba mentse a videót/hangot és mennyire tömörítse stb..stb...gyors és nem kell semilyen külön hülye program. Nekem bevált! Jobb mint az Adobe/Ulead/Pinnacle gyári encodere! -
drob #1721 esetleg próbáld .wma-ba tömöríteni, vagy javaslom a studio 9 progit, jók a beépített codecek ... -
#1720 Köszi, holnap megpróbálom.
Egyébként a VirtualDubban a Video-Compresionnál a listában nem szerepel a VP6, hiába raktam fel (#1716 - innen töltöttem le) :/ -
#1719 Igenigen, de az fontos hogy a premierebol tomorites nelkul ments ki, 'nyersen', a hangot pedig WAW-ban ha ez megvan akkort jon a virtual dub, berakod a kesz videot, ra a hangot (full processing) utana video->Compression->VP6 -asszem ket passolni kell ami 8+16 orat vesz igenybe (ha jol tudom)- Audio->compression (javaslom mp3 192kbps-be tomoritsd) ha akarod hangosithatod.
Ha ezeket beallitottad file->save as avi (F7)
Igazabol az a baj a vp6-al hogy nagyon idoigenyes
Sorry hogy netudom ertelmesebben leirni de regen csinaltam mar, ha nemsikerul akkort szolj es en is ujra eloveszem es probalkozom vele -
#1718 Innen töltöttem le! De ez csak lejátszó codec, tömöríteni nem lehet vele.
"Miert nem virtual dubot hasznalsz dekodolashoz?"
Teljesen kezdő vagyok a témában, a Virtual Dubot letöltöttem, de túl bonyolultnak tűnt :) De lehet azzal kéne próbálkoznom, mert a DivX codec sem segített rajtam a preimereben (Vagy jó lez a minősége, de akkor oltári nagy lesz a mérete - 360MB egy 9 perces avinak irreális -, vagy jó lesz a mérete, de akkor meg okádék lesz a minősége - szétesik pixelekre a kép).
Ha jól gondolom azt kéne csinálni hogy lementem Premierben DV Aviba, és aztán Virtual Dubban dekoldolom? Ha igen akkor röviden le tudnád írni ezt hogy csináljam meg a VD-ban? Köszi előre is és bocs az offért. -
#1717 Van ott meg sok VP cucc, de asszem ez direkt netre van kitalalva.
Miert nem virtual dubot hasznalsz dekodolashoz? -
#1716 Ezt probald -
okrutay #1715 Kellemes Ünnepeket kívánok elsőként mindenkinek!
amiért írok, az az, hogy a magaménak tudhatom az adobe pro7.es verzióját és ehhez keresek vagy magyarítást, vagy egy kézikönyvet.
aki tud kérem segítsen!
[email protected] címen várom válaszotokat!
Előre is köszönöm -
#1714 Letöltöttem és felraktam a Vp6_decoder.exe-t, de nem jelent meg a Premiereben a codecek listájában az exportnál -
#1713 Nem ismerem, mi ez a VP6? :)