Adobe Premiere

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

modellmaker
köszi

Gladiator neked is. pro-m van.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

tsyl
csak suttogva kérdem meg:az adorage fullos verziója még most sincs meg senkinek?
(A Premierem nagyon éhezik rá...😊)

Gladiator
melyiket premieret használod?

proban:

effects control/motion ott ki tudod nagyítani és arrébb tudod tenni a képet.

szia Tsyl <#vigyor2>

key pontokat adjál hozzá a méretnél (monitor ablak, motion fül lenyit, scale-nél tudol nagyítani, a positionnál pedig értelem szerûen pzícionálni tudod a képet, videót, szintén ha kell keypontokat is használj)

modellmaker
Hali!

Hogy lehet egy részt a képen kinagyítani? Nem feltétlenül a közepét hanem mondjuk a bal alsó sarkot.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

tsyl
Sziasztok, na megint vagyok (széttört ui. a telefonom)...

Találtam egy weboldalt, ha minden igaz akkor az Export to movie beállításai alatt lesz ez is: video server. Na majd próbálkozom. Köszi
Ja igen csak nem volt világos. Most már az. Ezt le lehet tölteni valami hivatalos oldalról vagy nem? Illetve aklkor ez mûködik 6.5-el is ugye?
zakika
mar lejjeb is iirtam - premiere + video server plugin
az exportnal kivalsztod ezt a plugint es a kimeno filet fuzod be a TMPGenc ba

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

Sziasztok! Hú de rég volt it hozászólás: Na ezek az avi-m adatai: Remélem ez monda valamit. Szóval olyan progi kellene ami sokrétû és beolvassa ezt az avit- A tmpgenc sajnos nem veszi be.

Video Filter Graph:
DV Video Decoder

Audio Filter Graph:

File Name: e:\finnegesz.avi
File 4CC: DSVD/DVSD
File size(M): 15988

Video:
Resolution: 720 x 576
Frame Rate: 25.00
Total Frames: 105399
Total Time: 01:10:15.96
Selected Frames: 105399

Audio:
Channels: Stereo
Sample Rate: 48.000 kHz
Bits per Sample: 16
Total samples: 202366080
Selected samples: 202366080
Köszi, ezt gyorsan kipróbálom 😄 Remélem menni fog 😄
zakika
video server plugin - keress ra. lejjeb irtam hogyan mukodik

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

A TMPGenc-kel lehet exportálni Pro-ból? CSak mert nem látom a listán :S Akkor hogyan tudnám a projectet vagy a Sequence-t kirakni?
"a pronak is van mpeg konverterje" Azt nem tudom, hogy mi a converter neve? Csak mert van egy rakat compressor és nem tudom, hogy melyiket lenne jó választani... :S
zakika
en igy csinalom ahogy irtad. igy egy ora rafer egy DVDre

Próbáltam már ezt a TMPGenc-et, de nem történt semmi miután elindítottam...Lehet, hogy rosszul lett beállítva.... Nem tudom....
Szerinted zakika mekkora lenne az optimális bitráta ill. felbontás ? Érdemes 720x576-ba nyomni 8E-s CBR-nél?
nem tudom 😊 premierbõl export to movie-val a legjobb minõségben. Az az avi meg a Mini DV kamerából jövõ avi volt. Többet nem tudok.
zakika
mivel van tomoritnve az avi? nekem tamogatja

zakika
2 ora az kb 26 giga miniDV, de szerintem mehet egyenesen mpeg 2 be. ha jol tudom a pronak is van mpeg konverterje, vagy a TMPGenc (ha jol tudom 30 napig muxik a mpeg 2 kodolas). 2 ora videoanyag rafer egy DVDre, nem erdemes tul nagy bitratat tenni, mert mar az eredeti anyag is rossz minosegu.

A vágott anyag kb 2 óra lett. Tisztában vagyok azzal, hogy a minõsége nem lesz túl jó, de az is több a semminél. Most azzal van a gondom, hogy exportáljam e az anyagot Encore-ba vagy exportáljam avi-ba és onnan húzzam be...Kicsit tanácstalan vagyok. Igazából még azt sem tudom, hogy az akcióhoz mekkora merevlemez kapacitás kellene...Max 20Gb-t tudnék rászánni a dologra... :S
olvass kicsit visza is, találsz egy két dolgot, pl link 6.0-ról, ami alpozásnak jó a pro-hoz (én is onnan "tanultam" meg a pro-t) meg könyv is van, meg sok hasznos infó amit szerintem senki sem fog újra leírni állandóan <#vigyor2>. ha méfsem megy akkor majd meglátjuk, de addig is kicsi visszaolvasás ...

Amúgy ebbe a Tmpgencbe nem tudok behúzni avi fájlt, azt írja ki, hogy nem támogatott formátum... ?!?!
zakika
ad 2. milyen hosszu az anyag vagottan?
szerintem ha mar ugyis videorol van es DVDn nem eredemes vele nagyon jaccani, mert a minoseg ugy se lessz egy hollywoodi bombasikere

ad.3 ha jol tudom a premiere osszefer a encorevel eleg jol 😊

Szia!
Még valamit kipróbálok. Most Export to movie-val eredeti aviban kint van az anyag a wincsin 16 gigában. Ezt megpróbálom még betömöríteni pl. Tmpgenc-cel. Melyik a legjobb, legjobb minõségben használható okos tömörítõprogi? Köszi
Hali Mindenkinek!

Életemben eloször adatott meg a lehetoség, hogy kipróbálhassam illetve dolgozhassak az Adobe Premier Pro 1.5-ön. 2 hét alatt sikerült szuper módon megvágni egy 6 órás nyersanyagot. Persze van 1-2 dolog , amiben szeretném kérni a szakavatottak segítségét.
1. A nyersanyag kameráról lett felmásolv asztali dvd írón keresztül dvd-re. Alapból a képarány asszem 4:3 volt. Miután a DVDrol berippeltem az anyagot, a video hasonló aránnyal dolgozott. Beállítottam a projectnél a "Scale clips"-et, így majdnem tökéletes a kép...Egy dolog zavar, a 2 fekete csík az oldalon. Ha átméretezem a képet úgy hogy full screen legyen az mennyivel ad gyengébb képminoséget? A végtermék mérete mennyivel lesz nagyobb? (Arra már rájöttem, hogy, ha kihúzom a képet frame-ig, akkor a preview ablak baromira belassul).

2. A kész muvet szeretném exportálni valami videóformátum félébe. Mivel érdemes ill. hogyan kellene csinálnom??(Kb úgy szeretném megoldani, hogy az anyag max 10-20GB legyen) Melyik Compressorral lenne a legjobb?

3. az exportálás után, hogyan csinálhatok ebbol dvd-t (a gépen amúgy fent van az Adobe Encore Tryout verziója, mivel kb. 3 napig kellene a progi... 😄)?

Köszönöm elore is a helpet!

.::$n00py::.
zakika
ezt talan meg tudod csinalni: egy photoshot a kepernyorol a bealitasoknal, amivel exportalsz, beteszed sajat galegiaba es utana megprobalunk valamit szolni

de a tapasztalataim olyanok, hohy minel tobbet nezel valamit, annal tobb hibat talalsz 😊

Sziasztok!

Mit tudtok az Adobe PRemier 7-esrõl???
Ezt szereztem meg de még nem próbáltam.

Van valkinek leirása hozzá esetleg?
Pinnacle után elkellene a sigitség hozzá szerintem.
Mégsem tudom én se feltenni emrt én is dolgozok 😊 De mégegyszer leírom röviden hátha valaki mégis rájön és azt mondja, hogy ez pofonegyszerû. Adott egy Mini DV-vel capture-olt, vágott videó. Elmentve pl. export to movie-val .aviba 720x576-ban. Ez az anyag a monitoron és a TV-out-on TV-n nézve is a gyors részeknél elhomályosodik, tehát nem éles. Ha export to Tape-zek akkor a TV-n legalább jó. Lehet, hogy homályos ott is, hiszen biztos nem tökéletes a felvétel sem, de legalább TV-n nézve nem lehet észrevenni. Ha tovább tömörítem pl. m2v-be meg mpa-ba (vag MPG2) akkor nem, hogy homályos hanem remegõs is lesz a kép. Én az interlace-bõl adodó problémákra gondolok. milyen megoldás létezik még ennek kiküszönölésére? Az álló, vagy lassan mozgó részeknél megjegyzem minden tökéletes. Ha nnem megy így szóban akkor valami megoldást azért kitalálok. Minden jót!
bármit leszedek ami ingyen van <#nyes>
na jó, csak vicc volt, de megnézném, hátha ...

zakika
hat erre a szellemkepre kivancsi lennek.
sajna nagy filekot nem tudok lehuzni, mert meloba vagyok...

Sziasztok!

Hát nem jártam sikerrel. Hiszen megnézvén az eredeti avit monitoron és tv-n nem lesz csíkozódós (igazából nem is csíkos hanem szellemképes talán. Ez jobb kifejezés) a kép. Viszont bármilyen tömörítéssel akár TV-n akár monitoron, akár kiírva DVD-re és úgy lejtászva a TV-n mindenhogyan szellemképes az a bizonyos rész. Ha kell fel tudom valahova tölteni mind a tömörített mind az eredeti 2-3 mp-es részletét, hogy lássátok vagy megpróbáljátok betömöríteni, hátha nektek sikerül. Viszont egyet azért észrevettem, lehet, hogy az eredeti kamerás felvétel sem 100%-ig kristálytiszta (tehát homályos kissé) a mozgásoknál, bár ez a TV-n egyáltalán nem vehetõ észre. (Érdekes, hogy a minõség még a lejátszóprogiktól is függ, legalábbis nálam) Furcsálom, hogy a tömörített anyagban miért nem lesz legalább ilyen jó és miért lesz szellemképes, ha az eredeti élvezhetõ. Köszi
"jó pap is holtig tanul" <#wink><#wave>

Tekergo
Tanultam az elõzõ nyáron elkövetett hibáimból, idén ugyanazokat nem követem el.

az nem a premier hibája <#vigyor2>

Tekergo
Én is most ismerkedek a progival de az az igazság hogy roszz felvételet nem lehet jól összevágni.

akkor ismételten a link:

Adobe Premiere alapszintû áttekintõ 6.0
<#wave>

tsyl
Nos, üdv közöttünk. Ha használtál már Vegast, akkor a Premier sem lehet olyan nagyon idegen. Olvass vissza a topicban, mert így hírtelenjében leírni mi és hogy mûködik az lehetetlen...

Fiuk!!!
Az az igazság hogy életmben most látom elõször ezt az adobe premier 6.5 át és...
Semmit DE semmit nem értek ebböl...
Vegas 5.0 át nézeggetem eddig az jó volt, érthetõ DE EZ...
ha van valahol magyar leírás linket plz.
amugy cs muvit szeretnék csinálni vele

zakika
vagyis a csikra vagyok pass

zakika
csipra pass vagyok. probald meg az elkeszult mpgt berakni a premierbe es ott megnezni kockankent (vagyis ahogy engedi)

A hétvégén próbálkozok... Aztán csak lesz valami, köszi mindent! Még valami: Tesztelésnek akkor jó vagy nem jó az, ha a Intervideo WinDVD-vel nézem monitoron közben meg egy sima RCA kábellel összedugom a TV-vel? Én nem hinném, hogy más lenne, ha kiírom DVD-re és azt teszem be az asztali lejátszóba (.VOB-os DVD-s formátumban). Amúgy néha van egy keresztirányú csíkozás (mintha karddal kettévágták volna pont a közepénél sréhen.) bár ez TV-n nem, csak monitoron látszik. (Néha)
tsyl
ez így igaz!

zakika
a TVnek es az asztali DVDnek vannak minosegjavito aramkorei. Egy video CDt nem eredemes megnezni monitoron plane LCDn, mert aztmondod hogy sz@r es nem erdemes vele foglalkozni. az LCD meg a DVDshrinkel tomoritett mesen (ami ugy rajz es nem olyan bonyolult a szerkezete int az elo felvetelnek) is latszik a minosegvesztes. tehat szerintem meg meg lehet probalni kiirni DVDre vagy max egy screenshot a tomoirtes bealitasarol es megnezzuk mi van...

tsyl
biztos hogy nem gyengébb. Bár a lentebb említett TMPGenc-et istenítem én is, de mivel a sok giga nálam is korlátokba ütközik ezért én is a Premier tömörítõjét használom.
Persze kaptam az elmúlt idõk során olyat, hogy hát ez nem olyan mint pld. a boltban árult Függetlenség napja....De azt nem is Sony Digital 8-al vették fel és ilyenrõl szerintem egyenlõre ne is álmodjunk...
Szóval nálad valami aprócska beállítási gond lehet még, amin lehet hogy átfutottál. Komolyan mondom, nálam (6.5) tökéletes a kijövõ .m2v (persze igazán ez is csak akkor látszik már, ha kiírtam dvd-nek)

zakika
erre van a video server. tehat kiexportalod video serveren kerestul. ez csinal egy faljt, amibe folyamatosan kuldi az adatokat. ezt a fajlt befuzod a TMPGenc es kodolod. tehat a premiere adja az adatokat a kodolashoz, de nem a premiere kodolja hanem sima avikent kuldi. viszont nem csinal nagy fajlt, mert csak anyit kuld amit feldolgoz +/-

Lehet, hogy kipróbálom, de a gond ott van, hogy a premierben a vágott avik információja végtermékként .ppj fájlban van. Ezt meg gondolom a premieren kivül más nem nagyon olvassa. Aviba meg nem akarom kimenteni mert az vagy 20 Giga lenne. Ezért szerettem volna mindenképp a premierrel tömöríteni. Amúgy lehet, hogy a félkép sorrendel nem stimmelhet valami. Nem hiszem, hogy a premierbe egy gyengébb tömörítõtt tettek volna.
zakika
en nem a premiere mpeg kodolasat hasznalom, hanem a TMPGenc video serveren keresztul. ugy tudom ,hogy ez egy eleg megbizhato es szep kepet ad. probald ki.

rakd fel a studio9-et, abban baromi egyszerûen lehet állítani az értéket.
tudok segíteni benne ha felraktad, de nem ebben a topicban 😊

Kipróbáltam. Ugyanolyan torz és rossz minõségû akárhogy kombinálok VBR-rel. Az a gáz, hogy a Premiere 6.5-ben én nem látok sehol azMpeg Encoder résznél meg máshol sem semmilyen kétrétegû VBR írást meg ilyesmit. Alig lehet valamit állítani. Bár van egy Additional settings manû ahol egyenként mindenfélébe bele lehet nyúlni. Szóval most vagy a Premiere 6.5 ne elég jó vagy a gépmemmel van megint baj, de ezt azért csak nem hiszem. Amúgy az Intervideo WinDVD progival csekkoltam az eredmény (vagy 20 féleképpen megcsináltam egy 10 mp-es rész amiben van mozgás). Mindig ugyanaz volt. Elmosódott kásás a kép. A monitoron is meg közben összekötöttem a kimeneten a TV-vel is. Így azon ius. Viszont Export to tap-el tehát az eredeti avit lejátszva kristálytiszta a kép a TV-n visszanézve akármilyen gyoprs jelenet legyen is. Tehát a felvétel is biztos jó. Amúgy én mindig a legbagyobb eredeti képarányt azaz 720*x (elfelejtettem) használom-. Remélem ez nem baj. Bocsánat, ha hülyék a kérdéseim, de tényleg nem tudom hogy lesz jó.
De jól tudom 3 értéket kell ilyenkor beállítani talán: minimum, maximum meg talán átlag. Vagy nem? Gondolom azért azoknak is szerepe van akkor.