3752
PC-s vágás és home video
-
drob #1792 ulead video 7 vagy 8-ban van ha jól emlékszek -
#1791 Végül is igazad van.
Bocs :( -
savafan #1790 Sziasztok!
Lenne egy kicsit off kérdésem:
nem tudtok egy olyan helyet ahol az Adobe Premier oktatását végzik? Kellene egy olyan hely ahol a pár napos intenzív oktatás végén papírt adnak. Kellene egy leendő álláshoz. Sajnos a premiert nem ismerem annyira. Más programot használok vágásra, szerkesztésre.
Előre is köszi! -
#1789 vissza a Premierhez.
ne tán nem tudjátok, hogy album-szerű áttünés(pld.: mint a vid.studióban is van) esetleg premierhez készült-e (akár külső program beépülő pluginjaként is)? (az Adorage tartalmaz hasonlót, de nem az igazi)
-
#1788 nekem szerencsere ilyen gondom meg nincs, mert meg csak ket es fel eves a kis takonypoc, de igenyli a meseket, de ezt probaltam megoldani asztali lejatszoval, meglatjuk milyen sikerrel. felesegem is neha gepidot kovetel, de neki ott a masik gep (regi 850 MHz celeron), csak ott nincs meg net (majd ha megcsinaljak a furdoszobankat, addig nem akarom osszeturni a lakast, majd egyszerre
de terjunk vissza a premierhez. meg kellene csinalnom 2 kazit, de sok mas dolog van amit elotte... -
#1787 lényegtelen, hogy mi volt benne. Ezzel a megjegyzéssel csak elejét akartam venni a további intel vs amd offtopic hozzászólásoknak.
Ennek is megvan a maga helye, ott se szeretem olvasni, nemhogy egy ilyen értelmes topicban. Minden tiszteletem a tiéd, de itt inkább beszéljünk a Premiere-ről plíz és ne arról, hogy ki milyen gépet próbált ki az előző életében... -
#1786 Ezt én egyszerűen oldottam meg (harc az én gyermekeim (szám szerint 3) és köztem). Raktam össze még három gépet ;) Azóta mindenki azt csinál (e tére), amihez kedve van.
(Bocs, ha nagyképűnek tűntem, de valóban ez a helyzet.) -
#1785 Hiszek neked, ezt öszintén mondom.
Már csak azt kellene, hogy eláruld, mi volt a fekete és mi a fehér gép belsejébe.
Szóval?
Fekete AMD, fehér meg Intel? ;)
Hallgatlak. -
#1784 Most jutottam sajnos csak gép közelébe és teljesen igazat adok neked.
Én is végig kisértem a ZX-sprectum hódításától a VTC-n keresztül a PC-k minden generációját (azaz pakolgattam magamnak össze...) és nekem tavaly került először "komolyabb" AMD proci a gépembe. Én is előtte Intel centrikus voltam. Nagyon sokat főleg Celeron-t próbáltam annak idején de nem volt közelebbi tapasztalatom a másik procival szemben. Amikor váltottam - a jelenlegi (már tán nem is jegyzik) AMD 3000+ proci ámulatba ejtő volt. És tényleg nagyon ment az előzőkhöz képest. De sajnos most nem engedhetek meg magamnak komolyabb bővítést, így kicsit visszamaradva a technikától ezzel kel dolgoznom. De "sajnos" láttam és volt szerencsém kipróbálni az új Inteles procikat is...és mit ne mondjak...őszintén: ez a konfig amivel több mint egy éve dolgozom szánalmas....
Ettől függetlenül kedvelem, mert cserben még nem hagyott. Bár időben (hatékonyságban) nagyon sokat jelentene egy kis fejlesztés.(Amúgy a játékok nálam is üldözve vannak, ami örök harc köztem és a fiaim között).
de végül is száz szónak is egy a vége: - ha most tehetném gondolodás nélkül procit váltanék én is.
-
#1783 nekem ez előtt fekete gépem volt és ezen a fehéren sokkal jobban megy a Premiere :-P -
#1782 Nem szeretnék vitatkozni, de szívesen egymás mellé tennék előttetek (én már +tettem) egy AMD és egy Intel processzoros gépet. Aztán futtatnék egy Premieret, Mayat, 3D Studiot, Autocadet, illetve pár tömörítő programot hangra és képre. Lehet, hogy meglepődnétek. 12 éve PC-s korszakomat AMD-vel kezdtem. Később lett Intelem. Aztán megint AMD, majd megint intel. Ezek hosszabb időszakok voltak több típussal (386, 486, K75, PI - 120, 200, PII - 320, 450, 650, 800, PIII - 1200, 1400, 1600). P4 2,4 Ghz-nél váltottam vissza Intelre. Jelenleg egy dualmagos P4 3 Ghz-es proci van a gépembe. Ma már nagyon keveset (majdnem 0-a) játszom. Véletlen sem cserélném le AMD-re a procimat. Ezzel nem szeretnék megszólni egy AMD processzort használó embert sem, csak ez a személyes véleményem, illetve a tapasztalatom is. -
#1781 Nekem anno nagyon sok szakember pont AMD procit javasolt videószerkesztéshez...nagyon nehezen váltottam..., de (lekopogom) nincs semmi gondom vele a mai napig... -
#1780 még jó hogy nem cserélted vissza a frankó procit. -
humma #1779 megoldódott a dolog. a vidkártya drivere nem tetszett az alaplapnak,de az ujjal minden oke -
#1778 Lehet, hogy a kompatibilitás.
Nem hiába szereti a legtöbb komoly számolást igénylő program az Intel processzorokat. AMD jó játszani, viszont ha komoly felhasználó programot futtatsz, jobb (stabilabb, gyorsabb) az Intel. Ez van. Illetve a memória minősége is nagy buktató lehet. Válts vissza Intelre, meglátod, ismét hibátlanul fog futni ;) -
humma #1777 hello
remélem tud vki segiteni.
a probléma a premier 7essel van (6, 6.5-t még nem néztem), uj project vagy már létező project nyitásakor resetel egyet a gép.
Eddig egy P4en ment hibátlanul, most amd 64+abit av8 , a videokártya ugyanaz.
mi lehet a gebasz? -
#1776 thx -
#1775 *Szóval egy kis segédlet akik nem ismerik a programot! -
#1774 Létrejött a #DIGITALISVIDEO csati vagy szoba kinek hogy tetszik a mIRC-n.
Minden olyan chatelőt várunk,aki érdeklődik a videózás iránt!
A szoba rövid leírása: Kérdések, válaszok, minden ami AVI DIVX DVD MP3 AC3 VirtualDub TMPEG stb,Premirere!
Szóval egy kis segédlet akik nem ismerik a honlapot!
1. Leöltés innen: http://letoltes.prim.hu/index.prm?pid=28
2. Telepítés (azt hiszem ez mindenkinek menni fog)
3. Beüzemelés:
Ha elsőnek elindítod a progit,akkor bejön az options menü. Írd be a nickedet ,emailodat stb.. regisztrálni külön nem kell.
Ez után menj egy lapocskával lentebb (server) és ajánlom a következő beállításokat:
-IRC network : all
IRC server ->add- >és a server legyen :: irc.atw.hu
Ez után nyomj ok-t.
4. az egyetlen ablak ami bejött a progiban az a STATUS nevezetű ablak.
Ide írd be a következőt: /join #digitalisvideo .
És lőn , itt vagy a szobába. További segítségek : irc.atw.hu
Lehet hogy csak 1 ember lesz a szobába, akkr írj vmit hogy lássuk itt jártál.
Valószínű időbe telik míg összejövünk, de összejövünk! RAJTATOK MÚLIK!:))
VÁRUNK MINDENKIT!
-
#1773 Zajszűrésben annyira nem vagyok otthon, de valamennyire csillapítani lehet egy kis kisérletezéssel.
Ha viszont encodolás után lesz rajta a zaj, akkor valami nem stimm. Próbálj meg más kódolót. Nekem a 86 perces kis összeállításom kisérletezései már túl mentek a 24 óra gépi renderelésen, és ebben az esetben a Canopus Procoder(ennek van premier pluginja is) lett az, ami igaz kegyetlen lassan, de tökéletesen megcsinálta. -
Slider05 #1772 Encodolás után lesz olyan, meg ha van rajta egy egészen minimális recsegés akkor ilyen zajszürövel azt le lehet venni? meg hogy van e ilyen zajszürö? -
Mik #1771 Nagyon jó kis program, számtalan klippet csináltam/csinálok vele. Még az ős, 5.0-val szerettem a legjobban dógozni. :p -
#1770 kérdés mitől recseg.
A felvétel is már original recsegős volt, vagy encodolás után lett benne a recsegés?
-
Slider05 #1769 Hello Mindenkinek, és B.U.É.K.! Van egy kis problémám, néha beszédnél recseg a hang, tudok vmivel segíteni rajta, vmilyen audio effectel pl, azok segithetnek vmelyest? Választ elöre is köszi. -
#1768 Kezdem feladni...a DVd szerkesztőbe próbáltam a sima Pal-os Dv avit konvertáltatni NTSC-be és siralmas lett. A hang néha itt is fülsiketítően recseg és enyhén remegősnek tünik a kép sok helyen. Ezen most "csak" 6 óra 20 percet dolgozott a gép...Ami zavar, hogy a miért-jét nem értem. -
#1767 va ez egyi.
ha kiexportalod a hangot wavaba (par perc csak) akkor audio editorral megnezheted sot javithatsz is rajta utana meg csak visszaimportalod -
#1766 hmmm...újra kezdtem az egészet, ugyanis néha éktelenül hangos recsegésszerű zaj lett a felvételen és ott egy pillanatra be is pixelesedik a kép. Feleslegesen dolgozott közel 8 órát rajta a gép...
-
#1765 Értem, kösz. -
#1764 Az 95-nél újabb tévék kezelik mindkét formátumot, szal biztos nem azzal van a gond. Ha meg nem kezelné le sem játszaná!
Tsyl: Holnap majd megnézem a premiere pro 1.51-el, mert most egy 6órás konvertálás közepén vagyok -
#1763 figy én csak ugatom a szakmát, de az nem lehet gond, hogy NTSC-s videót PAL TV-n nézted? -
#1762 No a tapasztalat: (Premier 6.5! alatt)
Ha PAL-ban szerkesztett anyagott exportálok NTSC-s DVD formátumba(m2v) akkor elég siralmas lesz az eredmény. Gyorsabb mozgásnál a függőleges élek (pld.: szekrény sarka stb..) "fűrészfogasak" lesznek. Próbáltam különböző deinter...dolgokat de az eredmény ugyan az lett. Rászántam ma fél napot és így lett legjobb az eredmény:
Premierből PAL DV aviként küldtem ki. (dupla helyigény!) Ezt, (több szoftwert próbálgatva) a TMPGenc csinálta meg a konvertálást a legszebben NTSC-be (bár 89 perc anyag 7 óra 50 percbe telt. 2 lépéses VBR...).
Amúgy érdekes a dolog, mert ha Premierből a PAl-os anyagot NTSC-s DV Avi-ként exportálom, akkor eltünik a fentebb említett "fűrészfog" jelenség. Lehet hogy a 6.5 Encoderében nem stimm valami, bár letöltöttem a lehető legfrissebb verziót hozzá.
Mindenesetre furdal a kíváncsiság, hogy a Pro ezt hogy kezeli le. Ha valaki megpróbálná egy 30 másodperces anyaggal eljátszani és megosztaná a tapasztalatát előre is megköszönném!
-
#1761 Köszi! -
#1760 Ha premiereben csinálod meg tuti semmi gond, mert jól megcsinálja. (5 képkocként ugy ismétel egyet.) -
#1759 köszi! -
drob #1758 nem találtam semmit hogy miért villog, majd kipróbálom, csak van még pár óra amit be kell digiznem -
drob #1757 javaslom készíts egy próbát, mert: ha palba digizel ami 25 frames és átalakítod ntscre, ami ugye több framet tartalmaz, lehetnek gondok vele...
szerintem nézzél be a media marktba, ott talán lehet kapni átalakítót -
#1756 Sziasztok!
2 "nagy" kérdésem lenne:
- Amerikába kellene egy DVD összeállítást kreálnom régi VHS anyagból.
Azt tudom, hogy odakint NTSC a norma, de mint ahogy nálunk is a dvd lejátszók zöme tudja játszani a különböző fps-s lemezeket, gondolom odakint sem lehet másképp. valakinek van ebben nagyobb tapasztalata? Biztos ami biztos alapon csak NTSC-ben kellene megkreálni. Én ahogy látom:
bedigizem normál PAL rendszerben az anyagot. Szerkesztés után ha NTSC (29,97fps)-ként exportálom ki, és persze a menüt is ebben a formában készítem el, akkor elméletileg nagy gond nem lehet... vagy igen?
A másik:
kaptam több mint egy tucat VHS-C kazettát, amihez tudom hogy létezik adapter, amely lehetővé teszi a normál Videómagnóban való lejátszást. (ha jól emlékszem ceruza elemmel működött).Lehet még ilyet szerezni valahonnan tudja-e valaki? És mennyiért? (az a baj ugye, hogy nincs már meg a kamera sem hozzá, amivel lelehetne játszani)
-
#1755 BUÉK! -
#1754 BÚÉK mindenkinek! -
#1753 Én is búcsózok erre az évre... B.U.É.K mindenkinek!