Adobe Premiere
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gladiator neked is. pro-m van.
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
(A Premierem nagyon éhezik rá...😊)
proban:
effects control/motion ott ki tudod nagyítani és arrébb tudod tenni a képet.
Hogy lehet egy részt a képen kinagyítani? Nem feltétlenül a közepét hanem mondjuk a bal alsó sarkot.
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
az exportnal kivalsztod ezt a plugint es a kimeno filet fuzod be a TMPGenc ba
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Video Filter Graph:
DV Video Decoder
Audio Filter Graph:
File Name: e:\finnegesz.avi
File 4CC: DSVD/DVSD
File size(M): 15988
Video:
Resolution: 720 x 576
Frame Rate: 25.00
Total Frames: 105399
Total Time: 01:10:15.96
Selected Frames: 105399
Audio:
Channels: Stereo
Sample Rate: 48.000 kHz
Bits per Sample: 16
Total samples: 202366080
Selected samples: 202366080
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
"a pronak is van mpeg konverterje" Azt nem tudom, hogy mi a converter neve? Csak mert van egy rakat compressor és nem tudom, hogy melyiket lenne jó választani... :S
Szerinted zakika mekkora lenne az optimális bitráta ill. felbontás ? Érdemes 720x576-ba nyomni 8E-s CBR-nél?
szerintem ha mar ugyis videorol van es DVDn nem eredemes vele nagyon jaccani, mert a minoseg ugy se lessz egy hollywoodi bombasikere
ad.3 ha jol tudom a premiere osszefer a encorevel eleg jol 😊
Még valamit kipróbálok. Most Export to movie-val eredeti aviban kint van az anyag a wincsin 16 gigában. Ezt megpróbálom még betömöríteni pl. Tmpgenc-cel. Melyik a legjobb, legjobb minõségben használható okos tömörítõprogi? Köszi
Életemben eloször adatott meg a lehetoség, hogy kipróbálhassam illetve dolgozhassak az Adobe Premier Pro 1.5-ön. 2 hét alatt sikerült szuper módon megvágni egy 6 órás nyersanyagot. Persze van 1-2 dolog , amiben szeretném kérni a szakavatottak segítségét.
1. A nyersanyag kameráról lett felmásolv asztali dvd írón keresztül dvd-re. Alapból a képarány asszem 4:3 volt. Miután a DVDrol berippeltem az anyagot, a video hasonló aránnyal dolgozott. Beállítottam a projectnél a "Scale clips"-et, így majdnem tökéletes a kép...Egy dolog zavar, a 2 fekete csík az oldalon. Ha átméretezem a képet úgy hogy full screen legyen az mennyivel ad gyengébb képminoséget? A végtermék mérete mennyivel lesz nagyobb? (Arra már rájöttem, hogy, ha kihúzom a képet frame-ig, akkor a preview ablak baromira belassul).
2. A kész muvet szeretném exportálni valami videóformátum félébe. Mivel érdemes ill. hogyan kellene csinálnom??(Kb úgy szeretném megoldani, hogy az anyag max 10-20GB legyen) Melyik Compressorral lenne a legjobb?
3. az exportálás után, hogyan csinálhatok ebbol dvd-t (a gépen amúgy fent van az Adobe Encore Tryout verziója, mivel kb. 3 napig kellene a progi... 😄)?
Köszönöm elore is a helpet!
.::$n00py::.
de a tapasztalataim olyanok, hohy minel tobbet nezel valamit, annal tobb hibat talalsz 😊
Mit tudtok az Adobe PRemier 7-esrõl???
Ezt szereztem meg de még nem próbáltam.
Van valkinek leirása hozzá esetleg?
Pinnacle után elkellene a sigitség hozzá szerintem.
na jó, csak vicc volt, de megnézném, hátha ...
sajna nagy filekot nem tudok lehuzni, mert meloba vagyok...
Hát nem jártam sikerrel. Hiszen megnézvén az eredeti avit monitoron és tv-n nem lesz csíkozódós (igazából nem is csíkos hanem szellemképes talán. Ez jobb kifejezés) a kép. Viszont bármilyen tömörítéssel akár TV-n akár monitoron, akár kiírva DVD-re és úgy lejtászva a TV-n mindenhogyan szellemképes az a bizonyos rész. Ha kell fel tudom valahova tölteni mind a tömörített mind az eredeti 2-3 mp-es részletét, hogy lássátok vagy megpróbáljátok betömöríteni, hátha nektek sikerül. Viszont egyet azért észrevettem, lehet, hogy az eredeti kamerás felvétel sem 100%-ig kristálytiszta (tehát homályos kissé) a mozgásoknál, bár ez a TV-n egyáltalán nem vehetõ észre. (Érdekes, hogy a minõség még a lejátszóprogiktól is függ, legalábbis nálam) Furcsálom, hogy a tömörített anyagban miért nem lesz legalább ilyen jó és miért lesz szellemképes, ha az eredeti élvezhetõ. Köszi
Az az igazság hogy életmben most látom elõször ezt az adobe premier 6.5 át és...
Semmit DE semmit nem értek ebböl...
Vegas 5.0 át nézeggetem eddig az jó volt, érthetõ DE EZ...
ha van valahol magyar leírás linket plz.
amugy cs muvit szeretnék csinálni vele
Persze kaptam az elmúlt idõk során olyat, hogy hát ez nem olyan mint pld. a boltban árult Függetlenség napja....De azt nem is Sony Digital 8-al vették fel és ilyenrõl szerintem egyenlõre ne is álmodjunk...
Szóval nálad valami aprócska beállítási gond lehet még, amin lehet hogy átfutottál. Komolyan mondom, nálam (6.5) tökéletes a kijövõ .m2v (persze igazán ez is csak akkor látszik már, ha kiírtam dvd-nek)
tudok segíteni benne ha felraktad, de nem ebben a topicban 😊