3752
PC-s vágás és home video
  • miatyánk
    Üdv mindenkinek!

Nem tudom mennyien használtok még Premiere 6-ot, de azért megkérdezem.

Szóval a lehető leggyorsab MPEG-2 exportáló plug-in-t keresem(DVD készítéshez), hardveres támogatás nélkül!

Valahol olvastam, hogy a Canopusnak van egy valósidőben (MPEG-2be)tömörítő plug-inje. Kit tud erről? Persze nem ragaszkodom én ehhez, lehet tőlem más is, csak jó gyors legyen. A gyorsaság miatt, még a minőségből is hajladó vagyok engedni.
  • Yossarian
    és a Vegas sem kódolja újra?
  • bertino
    és Sony vegas-al is...
  • Yossarian
    netcafék többsége igen olcsón csinál ilyet. meg néhol a könyvtárak is. És akkor nem kell várnod se postára, se semmire.
  • zakika
    mpegt lehet vagni TMPGenc-rel
  • tsyl
    Figyusz: - valaki nem tudná elküldeni cd-n a letöltött trial Premier Pro 2-t nekem? bő 500Mb ezt nekem mobillal letölteni reménytelen. Az anyagiakat természetesen bevállalom, a fáradozást pedig őszintén megköszönném.
  • bertino
    mind1...
  • DanielT
    Nos, amíg összeilleszti a vágott részeket (avinál simán megcsinálja a virtualdub) az 2 perc egy 2 órás filmnél. Újrakódolni egy 2 órás filmet pedig kb 2 óra vagy több :) Nem értem mit nem értesz :D
  • bertino
    hát a két perc helyett két óra nem világos, a kisebb minőségromlásokat megértem
  • DanielT
    Öööööö, talán mert 2 perc helyett 2 óra? Vagy mert tovább romlik az alapból tömörített minőség? Soroljam? :D
  • bertino
    miért baj, ha ujratömöríted ? :|
  • DanielT
    Jah, én kipróbáltam vagy 30-at... Az mpeg wmv splitter megcsinálja, de annyira szarul van kitalálva, hogy nem azt tudod törölni a filmből ami nem kell, hanem azt tudod megtartani ami kell. Ha egy filmet vágsz akkor keletkezik a jó jelenetekből vagy 30 file.. ami csodás eredmény...
  • alph4
    Van ilyen programok amivel elvileg meg lehet csinálni, de én 1x már próbáltam és nem nagyon ment. Kipróbáltam vagy 5 külön progit, amire erre a célra volt, de egyiksem volt valami jó. Mindegyik kiírt valami hibát vagy pedig 1óráig csinálta a nagy semmit. Szóval probálkozni lehet...
  • DanielT
    Még mindig iszonyatosan érdekelne, hogy lehetséges -e úgy vágni mpeget, wmv-t, hogy ne kelljen újrakódoltatni, hanem simán csak összeillessze a megmaradt darabokat. Remélem valaki tud segíteni.
  • Yossarian
    Hang ügyben csak találgatok, de sztem egyenként kell.
    steady a kézremegés kompenzálásra való.

• tsyl
    Köszönöm:) Lenne is hírtelen egy kérdésem:
    Audiósáv átfedésénél(crossfade), mindig bekell menni az audió transitba és ráhúzni a sávokra?
    a régi 6.5-nél erre volt egy kis ikon, ami megcsinálta automatikusan. Itt nem találtam ilyet...
    valamint a Steadymove plugin pontosan mire való?
  • drob
    Sok sikert :))
  • Sonajk @:o)
    Sok sikert és gratulálok hozzá ;)
  • tsyl
    Végső elhatározásra jutottam: Szakítottam a 6.5-el, mától Pro felhasználó vagyok én is! :)
  • smartzoom
    Úha,akkor asszem leszedem: )
    Nagyon hasonló.
    Mondhatom azt is, hogy uo.
    Ellenben baromian gyors lett az 1.5-höz képest :)
    Nekem tetszik ;)
  • tsyl
    Csak ez lesz a megoldás nekem is. Valahogy "lízingelni" kell mostmár egy ilyen kártyát.Egyszer csak átugrok már hozzád:)

A Pro 2-ről írjatok már valamit, ugyanolyan a kezelőfelülete mint az 1.5-nek? Újítások..extrák..stb...
    Nem mondod?

(nekem már + van) ;)
  • alph4
    Kijött a premiere Pro 2-es (tört) verziója :) /Gó letöltés :)/
    2006-01-31 PC App ISOs Adobe Premiere Pro V2.0 (c) Adobe MAGNITUDE 22x50 MB

Nagyon kíváncsi vagyok rá!
  • drob
    matrox rtx100 xtreme pro, lassításra kiváló, akár 1%-re is lelassít és nem fog szaggatni :)
    ha egyszer ráérsz, gyere át, megmutatom
  • tsyl
    Gladiator: köszönöm a linket és az infót is. Az oldalon járva pont ilyenre lenne szükségem.
    Le is töltöttem abban a reményben, hogy hátha 6.5 alatt használható, de tényleg igaz amit írnak, csak Pro alatt fut. A vége csak az lesz hogy két op.rendszert kell használnom...bár még megpróbálom a dub-os verziót...hátha

drop: ez jól hangzik:) melyik típus van neked?

És még egy kérdés: Régebben volt szó a relatív "lassú" lassításokról, említettetek is valamilyen programot, végül is annak lett valami elfogadható eredménye? Az a bajom nekem is, hogy 30% lassítás alatt nagyon kezd szaggatottá válni a mozgás.
  • drob
    csak egyszerűen, egy sorba: jóóóóóóóóóóóóóóóóó :))))
    na jó, van egy pici hibája, néha megfagyasztom, nem tűri ha gyors tempóban kattintgatok egyes dolgok között, de nem vészes. nem is igazán az adobe fegy, inkább a matrox. van idő mentésre, majd progi ki-be és folyt.
  • Gladiator
    neatvideó. olyan mint a neat image, csak videóra. lentebb belinkeltem. amúgy egy sima plug-in.
  • tsyl
    Biztos másoknak is gondott okozott már a következő jelenség: Rossz megvilágítás mellett, még a digitális kamera felvétele is enyhén (vagy nagyon, kamera válogatja) szemcsés lesz. Erre tudtok valami "bevált" videófiltert ami legalább annyira csökkentené a pöttyöket, hogy "nemszakmabeli"-nek fel se tünjön?

drop: Te ha jól tudom Matrox-kártyával dolgozol. Mint felhasználó tudnád őszintén, pár sorral jellemezni? Főleg az eddigi munkák során előjött negatív tapasztalatokra lennék inkább kíváncsi. De a pozitívak sem hagynak hidegen:)

• drob
    sajna nemtom, nem kaptam még ilyen anyagot :(
  • tsyl
    A "nézeteltéréseket" kicsit megtörve:
    Pro felhasználókhoz egy kérdés(mivel 6.5 alatt ez biztos nem lehetséges): Olvastam,hogy már lehet kapni olyan kamerát ami 5.1-ben veszi fel a hangot is.
    Kérdésem: szerkesztéskor megmaradnak a hangsávok a Premier alatt, vagy a pro verzió is csak sztereóként kezeli le?
    (azt tudom, hogy általában ezek az új gépek már mpeg-be és dvd-re rögzítenek,s ha jól értelmeztem adnak hozzá szoftwert amivel lelehet szedni a gépre. Sajna többet nem tudok róluk, csak egyszerűen érdekelne a dolog folyamata, ha valaki dolgozott már ilyennel)
    Köszi!

• drob
  • smartzoom
    Ehhe, talán neked tudni kellene, ha a fórumba kérdeznek valamit akkor ha tudunk segítünk. Ez a mi lapunkra is igaz.
  • drob
    Egyébként meg nem fogok vitát nyitni ebben a témában, ez Adobe Premier topic ...
  • drob
    pff, értettem főnök, na hajrá, tanulni szeretnék ...
    amúgy meg csak halkan megsúgnám, warezos kicsit ...
  • smartzoom
    Ha kész lesz akkor mondj majd véleményt és azt elfogadom, de addig ne. (:
  • smartzoom
    sokminden van ami warezzel kapcsolatos, de hogy nem tudtam meg semmit sem a digitális videózásról az biztos ..., ezért kár volt ilyen domaint regelni ->Azért nem tudtál meg róla semmit , mivel még nincs kész az oldal. :P
  • tsyl
    Gondolom magyar leírásra gondolsz! Ilyenről személyszerint nem tudok, hogy lenne fent a netten.
    Én javasolnám hogy kérdezz nyugodtan arról amire kíváncsi vagy, ez a fórum többek között ezért is van.
    Sok kollega van itt, aki megértő és a Pro alatt dolgozik, szerintem biztosan számíthatsz valamelyikőjükre ...
    A másik lehetőség, hogy megveszed a magyarnyelvű könyvet hozzá, címe: Adobe Premier Pro 1.5 (eredeti tankönyv az Adobe-tól) és közel a 400 oldalon keresztül megpróbálod megérteni.
  • KO
    Szevasztok!

Adobe Premier Pro használatához 1 pdf, vagy némi leírás beszerzésében tudtok segíteni?
  • drob
    sokminden van ami warezzel kapcsolatos, de hogy nem tudtam meg semmit sem a digitális videózásról az biztos ..., ezért kár volt ilyen domaint regelni