3752
PC-s vágás és home video
-
miatyánk #1872 Üdv mindenkinek!
Nem tudom mennyien használtok még Premiere 6-ot, de azért megkérdezem.
Szóval a lehető leggyorsab MPEG-2 exportáló plug-in-t keresem(DVD készítéshez), hardveres támogatás nélkül!
Valahol olvastam, hogy a Canopusnak van egy valósidőben (MPEG-2be)tömörítő plug-inje. Kit tud erről? Persze nem ragaszkodom én ehhez, lehet tőlem más is, csak jó gyors legyen. A gyorsaság miatt, még a minőségből is hajladó vagyok engedni. -
#1871 és a Vegas sem kódolja újra? -
#1870 és Sony vegas-al is... -
#1869 netcafék többsége igen olcsón csinál ilyet. meg néhol a könyvtárak is. És akkor nem kell várnod se postára, se semmire. -
#1868 mpegt lehet vagni TMPGenc-rel -
#1867 Figyusz: - valaki nem tudná elküldeni cd-n a letöltött trial Premier Pro 2-t nekem? bő 500Mb ezt nekem mobillal letölteni reménytelen. Az anyagiakat természetesen bevállalom, a fáradozást pedig őszintén megköszönném. -
#1866 mind1... -
#1865 Nos, amíg összeilleszti a vágott részeket (avinál simán megcsinálja a virtualdub) az 2 perc egy 2 órás filmnél. Újrakódolni egy 2 órás filmet pedig kb 2 óra vagy több :) Nem értem mit nem értesz :D -
#1864 hát a két perc helyett két óra nem világos, a kisebb minőségromlásokat megértem -
#1863 Öööööö, talán mert 2 perc helyett 2 óra? Vagy mert tovább romlik az alapból tömörített minőség? Soroljam? :D -
#1862 miért baj, ha ujratömöríted ? :| -
#1861 Jah, én kipróbáltam vagy 30-at... Az mpeg wmv splitter megcsinálja, de annyira szarul van kitalálva, hogy nem azt tudod törölni a filmből ami nem kell, hanem azt tudod megtartani ami kell. Ha egy filmet vágsz akkor keletkezik a jó jelenetekből vagy 30 file.. ami csodás eredmény... -
#1860 Van ilyen programok amivel elvileg meg lehet csinálni, de én 1x már próbáltam és nem nagyon ment. Kipróbáltam vagy 5 külön progit, amire erre a célra volt, de egyiksem volt valami jó. Mindegyik kiírt valami hibát vagy pedig 1óráig csinálta a nagy semmit. Szóval probálkozni lehet... -
#1859 Még mindig iszonyatosan érdekelne, hogy lehetséges -e úgy vágni mpeget, wmv-t, hogy ne kelljen újrakódoltatni, hanem simán csak összeillessze a megmaradt darabokat. Remélem valaki tud segíteni. -
#1858 Hang ügyben csak találgatok, de sztem egyenként kell.
steady a kézremegés kompenzálásra való.
-
#1857 Köszönöm:) Lenne is hírtelen egy kérdésem:
Audiósáv átfedésénél(crossfade), mindig bekell menni az audió transitba és ráhúzni a sávokra?
a régi 6.5-nél erre volt egy kis ikon, ami megcsinálta automatikusan. Itt nem találtam ilyet...
valamint a Steadymove plugin pontosan mire való? -
drob #1856 Sok sikert :)) -
#1855 Sok sikert és gratulálok hozzá ;) -
#1854 Végső elhatározásra jutottam: Szakítottam a 6.5-el, mától Pro felhasználó vagyok én is! :)
-
#1853 Úha,akkor asszem leszedem: ) -
#1852 Nagyon hasonló.
Mondhatom azt is, hogy uo.
Ellenben baromian gyors lett az 1.5-höz képest :)
Nekem tetszik ;) -
#1851 Csak ez lesz a megoldás nekem is. Valahogy "lízingelni" kell mostmár egy ilyen kártyát.Egyszer csak átugrok már hozzád:)
A Pro 2-ről írjatok már valamit, ugyanolyan a kezelőfelülete mint az 1.5-nek? Újítások..extrák..stb... -
#1850 Nem mondod?
(nekem már + van) ;) -
#1849 Kijött a premiere Pro 2-es (tört) verziója :) /Gó letöltés :)/
2006-01-31 PC App ISOs Adobe Premiere Pro V2.0 (c) Adobe MAGNITUDE 22x50 MB
Nagyon kíváncsi vagyok rá! -
drob #1848 matrox rtx100 xtreme pro, lassításra kiváló, akár 1%-re is lelassít és nem fog szaggatni :)
ha egyszer ráérsz, gyere át, megmutatom -
#1847 Gladiator: köszönöm a linket és az infót is. Az oldalon járva pont ilyenre lenne szükségem.
Le is töltöttem abban a reményben, hogy hátha 6.5 alatt használható, de tényleg igaz amit írnak, csak Pro alatt fut. A vége csak az lesz hogy két op.rendszert kell használnom...bár még megpróbálom a dub-os verziót...hátha
drop: ez jól hangzik:) melyik típus van neked?
És még egy kérdés: Régebben volt szó a relatív "lassú" lassításokról, említettetek is valamilyen programot, végül is annak lett valami elfogadható eredménye? Az a bajom nekem is, hogy 30% lassítás alatt nagyon kezd szaggatottá válni a mozgás. -
drob #1846 csak egyszerűen, egy sorba: jóóóóóóóóóóóóóóóóó :))))
na jó, van egy pici hibája, néha megfagyasztom, nem tűri ha gyors tempóban kattintgatok egyes dolgok között, de nem vészes. nem is igazán az adobe fegy, inkább a matrox. van idő mentésre, majd progi ki-be és folyt. -
#1845 neatvideó. olyan mint a neat image, csak videóra. lentebb belinkeltem. amúgy egy sima plug-in. -
#1844 Biztos másoknak is gondott okozott már a következő jelenség: Rossz megvilágítás mellett, még a digitális kamera felvétele is enyhén (vagy nagyon, kamera válogatja) szemcsés lesz. Erre tudtok valami "bevált" videófiltert ami legalább annyira csökkentené a pöttyöket, hogy "nemszakmabeli"-nek fel se tünjön?
drop: Te ha jól tudom Matrox-kártyával dolgozol. Mint felhasználó tudnád őszintén, pár sorral jellemezni? Főleg az eddigi munkák során előjött negatív tapasztalatokra lennék inkább kíváncsi. De a pozitívak sem hagynak hidegen:)
-
drob #1843 sajna nemtom, nem kaptam még ilyen anyagot :( -
#1842 A "nézeteltéréseket" kicsit megtörve:
Pro felhasználókhoz egy kérdés(mivel 6.5 alatt ez biztos nem lehetséges): Olvastam,hogy már lehet kapni olyan kamerát ami 5.1-ben veszi fel a hangot is.
Kérdésem: szerkesztéskor megmaradnak a hangsávok a Premier alatt, vagy a pro verzió is csak sztereóként kezeli le?
(azt tudom, hogy általában ezek az új gépek már mpeg-be és dvd-re rögzítenek,s ha jól értelmeztem adnak hozzá szoftwert amivel lelehet szedni a gépre. Sajna többet nem tudok róluk, csak egyszerűen érdekelne a dolog folyamata, ha valaki dolgozott már ilyennel)
Köszi!
-
drob #1841 #1839 -
#1840 Ehhe, talán neked tudni kellene, ha a fórumba kérdeznek valamit akkor ha tudunk segítünk. Ez a mi lapunkra is igaz. -
drob #1839 Egyébként meg nem fogok vitát nyitni ebben a témában, ez Adobe Premier topic ... -
drob #1838 pff, értettem főnök, na hajrá, tanulni szeretnék ...
amúgy meg csak halkan megsúgnám, warezos kicsit ... -
#1837 Ha kész lesz akkor mondj majd véleményt és azt elfogadom, de addig ne. (: -
#1836 sokminden van ami warezzel kapcsolatos, de hogy nem tudtam meg semmit sem a digitális videózásról az biztos ..., ezért kár volt ilyen domaint regelni ->Azért nem tudtál meg róla semmit , mivel még nincs kész az oldal. :P -
#1835 Gondolom magyar leírásra gondolsz! Ilyenről személyszerint nem tudok, hogy lenne fent a netten.
Én javasolnám hogy kérdezz nyugodtan arról amire kíváncsi vagy, ez a fórum többek között ezért is van.
Sok kollega van itt, aki megértő és a Pro alatt dolgozik, szerintem biztosan számíthatsz valamelyikőjükre ...
A másik lehetőség, hogy megveszed a magyarnyelvű könyvet hozzá, címe: Adobe Premier Pro 1.5 (eredeti tankönyv az Adobe-tól) és közel a 400 oldalon keresztül megpróbálod megérteni. -
#1834 Szevasztok!
Adobe Premier Pro használatához 1 pdf, vagy némi leírás beszerzésében tudtok segíteni? -
drob #1833 sokminden van ami warezzel kapcsolatos, de hogy nem tudtam meg semmit sem a digitális videózásról az biztos ..., ezért kár volt ilyen domaint regelni