3752
PC-s vágás és home video
-
#1912 ja, az lehet :) -
drob #1911 mpeg 2 file csak vob kiterjesztéssel -
drob #1910 nem kezeli a tömörített videó formátumokat, át kell álakíteni dv aviba és akkor jó lesz ... -
#1909 a DVD .vob file, nem mpeg -
#1908 a hülye se gondolta volna :)) -
CUCLI #1907 mpeg fileokat nemtud kezelni a 2.0s premiere? már húztam volna bele a koncert dvdt erre kiírja ,h not supported. ez normális? vagy ezzel is regelni kell mint hülye vegassal? -
#1906 KONKRÉT OLDALT KERESEK!
-
#1905 szerintem interNETről :) -
#1904 Honnét tudnám letölteni ahol nem crc hibás?
KÖSZÖNÖM!
-
#1903 Hello!
Keresem a rendszerkövetelményeket a Premier pro 2.0-s progihoz? -
drob #1902 van rá megoldás, bocsi hogy csak most, volt pár videó amit meg kellett csinálni ...
privátban elküldtem. -
#1901 >file menü>export>Adobe media Encoder>format (itt ki választhatod, hogy milyen formátumban szeretnéd a renderelt anyagot) -
WPMaster #1900 Sziasztok! Lenne egy kérdésem a Premier pro-val kapcsolatba. Szóval, hogy tudom azt beállítani hogy ha 20 mp-s videót renderelek akkor abból ne egy 700 megás dolog szülessen? Elöre is köszi. -
#1899 hát ja, az pont nincs... -
#1898 ...itt az ismerkedés folyamatában megint szembetaláltam magam egy aprócska problémával:
A QuickTime effektjeit nem használja a PremierPro ? Gondoltam húzok pár videósnittre egy Sepia filtert, de itt nyoma sincs ilyennek...
-
LordToki #1897 Köszi a gyors infókat srácok!
Üdv, Toki -
#1896 megnéztem, de nekem ilyet ki sem ír (Pro1.5 S/158 5/7/2004)
Az "Interpret Footage" alatt kinyílik egy ablak és csak a következő opciók vannak benne:
*frame rate (use és assume...)
*Pixel Aspect Ratio From File:Square Pixels (1.0) és egy "conform to" mező, melyben előre beállított (D1/DV NTSC 0.9 ...stb) értékek vannak.
*Alpha Chanel
Azért lennék rá ennyire kíváncsi, mert ha a Project ablakból ráhúzom a jpg képet(3456x2304)a Monitor baloldali részébe egy tényleg egész, pont a felhasznált felbontáshoz igazítja. De a timeline-on lejátszva a jobb oldali monitoron a fotónak csak kb. 1/10-ét látom. A teljes képhez nyitnom kell a motiont és a Scale csúszkát 26-ig lehúzni. Végül is megoldható, csak ez túl sok időráfordítással jár.
-
drob #1895 van megoldás, csak nemtom miért nem működik (lehet rossz képpel próbáltam)
"Select the file in the Project window.
Choose File > Interpret Footage, specify options in the Pixel Aspect Ratio section, and click OK." -
#1894 Erre nincsen patch vagy gyógyír...Új proci kell sajnos.
De az sem tökéletes még, ha nincs benne olyan videókártya, amit a Pro 2 támogat.
(Lásd az Adobe oldalán a "Third-party hardware compatibility" részt).E nélkül a renderelés is jóval hosszabb idő mint a Pro 1.5-nél. Ennek éppen tegnap voltam szemtanúja mert egy ismerősnél teszteltük. Ezek a videókártyák pedig jelenleg elég borsos áron kaphatók.
Ettől függetlenül a program nagyon jónak tünik, de sajnos én is maradok a régebbi verziónál...persze kényszerből az AMD proci miatt....
-
#1893 Olyan proci kell ami tudja az SSE2 utasításkészletet. :) -
LordToki #1892 Bánat van!
SSE2-t kér a premier 2!!!!!!!!!!!! Mi az? AMD-m van, mi fáj neki?
Patch van valakinek ? Valami gyógyír?
Köszi
Toki -
#1891 aprócska dolog:)
premier 6.5-nél egy állókép timeline-ra való helyezésekor volt egy olyan funkció hogy: "aspect ratio". Ezt bekapcsolva beillesztette a képet a 720x576-os felbontáshoz.
Kérdésem: Pro-nál ez csak manuálisan a motion kapcsoló "Scale" csúszkájával oldható meg? -
#1890 Sziasztok! Egy lamer kérdés: DV kameráról ´Capture´-rölnék. (eddig szép magyaros...) Tudnátok ajánlani, hogy milyen tömörítést, codecet használjak? Ha: 1.A videofájl mérete/renderelési idö nem lényeg, csak a minöség 2.Minél kisebb méret, s az emellett fenntartható minöség.(web-re)
Thx! -
drob #1889 nm :) -
#1888 Köszöntem! Igen, így már tényleg gond nélkül elfogadta! -
drob #1887 függ az átmenet hosszától, azért írtam a 2x 1 sec-et ... -
#1886 nekem elég volt 2-3 framet levágni. -
drob #1885 vágjál le 1 sec-et a snittből és úgy próbáld ki (mind a 2ből...) -
#1884 "Insufficient media.This transition will containt repeated frames."
A video1 sávon Áttünés használatakor írja ki a Pro, (átcsíkozza a kis jelet) és nem nagyon értem hogy miért. Az egyik file-nál semmi a másiknál ez van...Ha a következő videórészt a 2-es sávra helyezem akkor nincs semmi baja vele...
??? Néztem a könyvben de erre nem találtam magyarázatot.
-
Mik #1883 Kösz szépen ez vált be! -
LordToki #1882 HELLO MINFENKI!
premier 2? Mik a vélemények? Tud valami nagyon speckót? Azt hallottam, hogy akár 4 kamerát is kezel... -
LordToki #1881 Hello
A feliratot tedd a 2-es sávra, alá a videot, majd a szövegre adjál egy RGB Difference key-t, és ott jelölsz egy színt, meg értéket, és lyukaszt!
Hajrá -
drob #1880 a betűk helye legyen átlátszó (Ps.-ben meg tudod oldani .psd kiterjesztéssel). majd ezt a képet rakod a 2-es sávra, 1-esen a videó van és mivel a betűk átlátszóra lettek készítve, ott videó lesz. remélem érthetően magyaráztam :) -
Mik #1879 Légyszíves valaki segítsen!
Csináltam egy képet, amin nagy kezdőbetűk szerepelnek.
Azt szeretném, ha a videó elején ezekben a betűkben menjen a múvi, körülötte sehol.
A betűket 00FF00 színnel írtam. Majd a premierben(7 pro) a videóra ráhúztam a Keying > Green Screen Key Effect-et. Elvileg így kellene csinálni de sehogysem jó.
Valakinek tippje vagy más ötlete van a megvalósításához? -
#1878 Az Ulead vid.studiója rögtön ment mpeg1-be kameráról vagy próbáld meg a nero visiont. -
#1877 valami hasonlot keresek en is, de nekem eleg mpegI - video CDt csinalni egyenesen a kamerabol. tudtok valami plugint adobeba vagy kulon progit? power director valamikor mukodot de xp alatt nem akar (valamivel utkozik vagy mi) -
#1876 Adobe Mpeg Encoder 1.3Beta
Nem írtad milyen a géped kiépítése, ami azért lényeges az idő tényező terén.
Hírtelen nincs előttem és nem tudom hogy pontosan hol , de vannak előre beállított és elkészített - úgynevezett "preset"-ek is hozzá,- amiket leír az Adobe ha jól emlékszem pdf file-ban, amiket bemásolva a megfelelő helyre és ezeket használva a sebesség akár 20-30%-al is nőhet.
Azért írom, hogy nem tudom pontosan, mert épp a napokban dúltam le a 2000-es op.rendszerem és tértem át Xp alatt a Pro-ra.
Keresd az "accelerated_presets_readme.pdf" file-t(azon belül az install fejezet), ami tartalmazza az idevonatkozó infókat.
-
miatyánk #1875 "ennél jóval gyorsabb a premier oldaláról letölthető 1.03-as encoder"
Az Adobe Mepg Encoderre gondolsz, vagy az Encore DVD-re?
-
#1874 nem rossz ötlet, csak az a gond hogy itt felénk "vidéken", még sima cafe sincs, nem hogy még "nettes". (kocsma az annál inkább...:) ADSL kiépítés is tán kedvező esetben jó pár év múlva lessz, ha kihaltak az öregek a faluban és talán az ifjabb generáció felfedezi az értelmét...
-
#1873 Igen a Canopus tényleg készített ilyet, de nagyon erős gép kell hozzá, hogy realtime-ban dolgozzon.
Én is a Canopus Procoder-ét használom, ami install után beépül a premierbe. Van olyan opciója mpeg2-nél, hogy "gyors", de ennél jóval gyorsabb a premier oldaláról letölthető 1.03-as encoder. (gondolom a 6.0 alatt is működik, bár a 6.5-ben rengetegett fejlesztettek az előző verzióhoz képest).
Minőségben azért magasról szebben dolgozik a Canopus, de ennek az ára a jóval hosszabb renderelési idő.