3752
PC-s vágás és home video
-
ggffyy #1952 én leirást keresek az adobe premiere 1.5-höz lehetőleg magyarul. Tudtok segíteni? -
#1951 próbálkozz vegas-al, csak ne xvidbe tömörítsd őket, akkor talán megoldható
ugyanis vegas nem veszi be az xvidet egyáltalán -
#1950 Aha mert a darabok divixesek 3d-s progibol vannak kirenderelve es ossze kellene oket raknom de ugy hogy ne romoljon a minoseguk -
#1949 Valószínű nem DV aviként teszed a premier alá. Más (tömörített) fomátum esetén (mpeg, divx, stb..) ez sajnos így van. -
#1948 Az miert van ha beimportalok egy videot eleve ront a minosegen? Van meg mas hasonlo program mint a premier csak ossze akarok rakni par videot ami darabokban van es egyben van ra szuksegem valaki ha tud segiteni megkoszonnem. -
#1947 Szerintem egy jól megválasztott duotone is képes hasonló hangulatot teremteni. (vagy esetleg a felvételre egy színtömörségéből lehúzott maszkot feltenni is megoldás lehet.) -
#1946 HELP HELP HELP!!! Nappali felhős jelenetből hogy tudok olyan szürkület körüli időt elérni? az ég kiégett. Azon kívűl, hogy lejjebb veszem a gammát, vagy akármilyen fényerőt? sürgős. köszi -
#1945 Tény hogy kicsit bonyolultnak tünik:)
Most próbáltam megnézni hogy segítsek, de még ha a regfile-okat is törlöm, akkor is érzékeli a program, hogy már volt fent. -
#1944 hát, felraktam, de sehogy sem sikerül összehoznom. odáig megvan, hogy beírom aszöveget, majd aztán keresgélek a samples között, de ha találok olyat mi kéne, abban nem tudom átírni a szöveget. -
#1943 köszi, megnézem -
#1942 Kézzel írt szöveg szimulálás: Adorage Heroglyph 2.5 pár napig használható a triál verzió. Nagyon szépen lehet használni és beépül a premier alá.
Közben találtam egy "ScenalyzerLive" nevezetű programot, ami minden adatot kiír a DV file-ról és szét is szedi snittekre. Bár így külön-külön nem tudja ő sem elmenteni, de amilyen pici olyan okos. -
#1941 hogyan tudnék legegyszerűbben kézzelírt szöveg effektet csinálni? -
#1940 premierben melyik audioeffektel próbálkozzak, ha egy hamis éneket akarok helyrehozni nagyjából? -
drob #1939 értem, ezt nemtom, viszont megkérdezheted milyen progival csinálták a digizést és ha szerencséd van, azzal a progival látod a snitteket :), de külön nem fogja fájlokra nem fogja az sem szedni :( -
#1938 :) Ez tiszta és világos így csinálom én is. Csak hogy a cég amelyikkel bedigiztettem az anyagot nem tudta jelenetekre leszedni, így 18-20Gb-os avikban van az anyag. Nos én ezt szerettem volna egy olyan programmal "szétszabdaltatni" amelyik sok kicsi avi file-t csinál belőle és képes -mondhatni automatán vinyóra visszamenteni. -
drob #1937 a pro képes rá, nemtom miért nem sikerült Neked ...:(
most is digizek és külön fájlokat csinál minden snittnek.
capture ablakban jobb felül a Logging-ot válaszd ki, majd jobb alul ott van a
Scene Detect, pipáld ki ... :) -
#1936 Ez kemény dolog, megfelelő hardwer nélkül. Én valamikor januárban a Sapphire luma filterét használtam (azon belül van vagy 15 csúszka) és az alig több mint egy óra anyagot 30 valahány óráig "világosította" a gép, csak azért, mert sötétben volt kedve táncolni a "népnek". Én is állandóan ezzel a gonddal küzdöm. Egyszerűen nem éri meg különböző filtereket felpakolni, mert ha nincs egy Matroxod vagy hasonló kártyád, örökkévalóságnak tünik a javítás.(főleg ha még éjszaka, beüt egy áramszünet is, pld. 10 órás renderelés után...)
Nagyon sokat agyaltam már én is rajta mi lenne a legjobb megoldás.
Van 1000wattos reflektorom ugyan, de ezt nem igazán tolerálják sehol sem. Van halogén fejlámpa 30wattos, de ez is csak pár méterre elég, arról nem beszélve, hogy sokan kényelmetlennek érzik ha megvannak világítva.
Szóval egy ördögi kör. A Digital8 kamerát ahogy tudom lecserélem 3CCD-s DV-sre, mert nagyságrendekkel szebb a felvétel azonos körülmények között is. Arról nem beszélve, hogy mostani esetemben, milyen nehéz volt a kamera hibája miatt az anyagot számítógépre vinni. A javíttatás és a digizés árából, kicsit megpótólva, már tudtam volna venni egy középkategóriás szerkentyűt. De igazi megoldás tényleg egy Matrox kártya lenne, csak az a baj, hogy mindig beüt valami és elviszi a félretett kis pénzecskét.
Ja digizés: Valaki nem tud olyan programot, amivel pld. 90 perc egybe digizett anyagot(DV AVI) feltudna "scene detect" szerűen szabdalni? Olyat találtam, amelyik saját programján belül szétválasztja a jeleneteket, de hogy így külön file-onként el is tudja menteni, egyik sem képes rá.
-
#1935 vettem fel 1-2 dolgot, kicsit borult időben. milyen effektel lehetne kicsit naposabb időt teremteni? fotóknál ált. elég ha felhúzom a saturationt. videónál? lehet itt is elég, de még lusta voltam kipróbálni:D de ezen kívűl vmi más? -
#1934 2000ft/óra?!!! ez azért már pofátlanság. menniy az anyagköltségük (áram, stb.) 150 forint? -
#1933 Én is ezt javaslom, ha így ok, akkor lehet utána próbálkozni valamilyen "kóderral"..
Gladi: Csak nem megyek Gyöngyösre, mert kiszámoltam, hogy a lassan veterán autómnak a fogyasztása kb. ott lenne, mint ha egy idegen céget felkérek a digizésre.(Kamerát nem sikerült szereznem. Jobban mondva kaptam egy Digital8-at, de az sajnos nem tudta az LP módot, mivel régebbi tipus volt...) Szóval ha minden igaz a 7 órás anyagot holnapra be digizik, 2000/óra áron...persze DV aviba kértem vinyóra... -
#1932 ne tömörítsd. ne az adobe media encoderrel exportáld, hanem csak simán export movie. ha így is szar, akkor nem tom. -
#1931 Sziasztok azt hol tudom beallitani hogy betettem ket videot a premierbe amit ossze akarok eggye csinalni es mikor kimentem tokre szar lesz a minosege es hol tudom ezt beallitani hogy szep legyen vagy hogy ne rontson a minosegen???Elore is koszi -
#1930 gyere. bár most, hogy ilyen komolyra fordult a szó, lehet, hogy nekem H8-as kamerám van nem is digitális. szóval mielőtt jönnél azért szólj, és megnézm, hogy tudja-e használni, mert a végén még rámkened a benzinpénzt:D -
#1929 Ha holnap délutánig helyben nem tudom megoldani, tényleg elmegyek gyöngyösre és szavadon foglak :) -
#1928 ha ottlaknék odaadnám. ha eljössz gyöngyösre akkor is:) -
#1927 Nem igazán Premier téma, csak egy kétségbe esett kérdés:
Valakinek Debrecen környékén nincs (esetleg ismerősének) Digital8-as kamerája amit félnapra kölcsön lehetne kérni?
6 óránnyi esküvői anyagot kellene bedigizni, és az enyém beadta a kulcsot :(
-
#1926 ez a vegasban két kattintás :\ -
#1925 hollywood fx 5 -
#1924 BigfilmFX-et javaslom a "régi-kopiához", ezzel tetszőlegesen tudsz sok paramétert állítani. Sajnos linket nem tudok, vagy is ami volt az már nem él. -
#1923 Mpget előbb dv aviba kell konvertálni és csak utána tudod normálisan megvágni.
-
#1922 Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy egy dvd-ből kinyert mpg-t kellene megvágnom. Próbáltam a premiere-rel, de nem viszi, akad, szétcsúszik. Valóban nem viszi, vagy valami beállítás lehet? És ha nem viszi, vagyis nem lehet vele dolgozni, akkor vajon miért engedi beimportálni?
Köszi a javaslatokat, ötleteket! -
noca #1921 De már minden jó:D -
noca #1920 A focis az a barátokkal. Az F1 meg netes bajnokság. Csak azt hittem hogy amiért kis kép volt a digitális fényképezövel felvett videon azért ugymaradt az adobe. -
#1919 Fraps?! :D Én azt hittem "rendes" élő foci és Forma1es videokal vettél fel kamerával... :)) -
noca #1918 Kösszi,de nem az volt a baj. Hanem a Frapsben Half-size volt a Full size helyett beállitva.Még1szer kösz a gyors választ -
#1917 Rosszul állítottad be a projectet az elején! Lehet az alap felvétel 640x480ban van te meg beállítottál egy alap DV-t aminek 720x576os a felbontása... Szóval állítsd be rendesen. -
noca #1916 Hello!
Adobe Premiere Pro 7.0-t használok és F1videokat csinálok egy bajnokságaba amiért gyors segitség kell! Csináltam focis videot ami kicsi volt ami nem baj de a következö F1 videonak is kicsi képe volt-->(nem tölti ki a képet és a háttér fekete). Ujratettem az adobe-ot uj prjectet kezdtem de ugyanolyan szar. Mit csináljak?? Help!! -
#1915 tudom, hogy alapban nem vidós topik, de vki nem ért a világításhoz egy kicsit? egy filmet kéne csinálnom, lagziról, meg esküvőről, és mikor a menyasszony öltözik akkor ilyen nagy lágy, meleg fényeket szeretnék. majd rakok be képet, hogy pontosan milyenre is gondoltam. de vki nem tud addig is egy alapvető világításról szóló oldalt? -
#1914 tölts le hozzá plug-int, vagy vegasban eleve van ilyen. -
szelesjanos #1913 Sziasztok!
Egy kérdésem lenne: Hogyan lehet azt megcsinálni PremierePro-ban, hogy egy felvételt kopottá, régiessé tenni, ami már fakó elsárgult, karcolások vannak rajta, villódzik, thát úgy néz ki mint egy régi filmszalag.
Van erre valamiféle plug-in?
Köszi!