3752
PC-s vágás és home video
  • Gladiator
    a timeline mellett, ahol van a számláló is, azalatt pont. és csak 'snap', bocsi.
  • Vorpal
    shift, ctrl+shift stb kombók egérrel snap
  • asam9
    Gladiator, sajna nem találom a snap to edges-et :(
    (de a palette tool-t se tom, hogy hol van:)
  • Gladiator
    beimportálod a videókat, majd összehúzod 720x576-ra. utána kiexportálod, és máris 720x576.

amúgy comb, vagy premiere két külön program, két külön világ. viszont örömmel hallom, hogy értessz a combhoz, akkor majd kérdezek:)
  • GaBRIeLark
    Szevasztok !

Mostanában tudok időt szánni rá hogy belekezdjek az Adobe Premiere Pro-ba, persze tudásom még jelenleg erősen a zéróhoz konvergál. Filózom a Combustion 4-en is, mert abban pl. egyes effekteket pikkpakk feltudtam nyomni a videóra, szintén minden ismeret nélkül, premiereben viszont még 1et sem. Mondjuk ahogy nézem, Combustion nem vágásra van hegyezve. A kérdésem a következő lenne: van kb. 20 gigányi felvételem (4 gigás darabokban), ami FRAPS-al készült, 1024x768 felbontásban. Namármost ez a felbontás koránsem szabvány videó téren, ezért nemtom hogy berheljek belőle premierrel 720x576ot (vagy más felbontás legyen hamondjuk a végcél DVD és / vagy DixV ?) Tudna valaki segíteni ebben ? Segítségeteket előre is köszönöm.
  • Gladiator
    ja
  • urbijoe
    amugy a capture-ölésnl annyi részre ossza a felvételt ahányszor a kamerán elinditottam?
  • urbijoe
    kb. mekkora méretü DV avi-t érdemes DVD-nek átkonvertállni ,hogy még ne romoljon a minőség?
  • urbijoe
    mert ugy akarom ,ha egy 20 perces anyagot akarok felvinni gépre ,ne 10db avi file legyen hanem 1db
  • urbijoe
    azt hol lehet beállitani ,hogy ne vágja meg a felvételt 20 másodpercenként mikor capture-ölök
  • Gladiator
    snap to edges, és a palette tools tetején van vhol asszem.
  • asam9
    Sziasztok!

Hogy tudom ki kapcsolni azt a funkciót, amelyik nem engedi, hogy pontosan editáljak?
  • Koppernikusz
    [ a wmv is, mpg4 is, divx/xvid is mpeg-4 alapú, hasonló a minőség/bitráta arányuk, tömörítés sebessége stb.. ]
  • Koppernikusz
    Esetleg After Effect tud ilyen effektet?
  • tsyl
    estleg mpg4. utóbbi időben egyre többen kérik ezt a formátumot, mert jó a minősége és kevés helyet foglal.
  • drob
    .wmv (szerintem, én azt használom netre)
  • mataharii
    Hello Guruk!

Webes kérdésem lenne.
    Egy összevágott videót szeretnék felrakni, de vagy a hang mászik el, vagy a kép nem lesz jó. Ha valaki csinálta már, kérem, ossza meg velem a tapasztalatokat! Beállításokra, esetleg kodekekre gondolok elsősorban.

Köszi
    sziasztok, még kezdő vagyok, tudja valaki, hogy be lehet-e egy színre állítani azt hogy olyan legyen mintha izzana,(pl.:egy lézer)
  • modellmaker
    Köszönöm szépen!
  • drob
    a pro tudja, jobb egér, speed/duration, reverse speed, pipáld ki (adott snitten)
  • modellmaker
    Hali!

Nem tudtok egy olyan videó lejátszót vagy szerkesztőt mondani ami visszafelé is le tudja játszani a videókat?
  • tsyl
    Én így hírtelen a "Track Matte" keyre gondoltam a (video effects/keying).
    bár kicsit mélyebben kellene látni, hogy pontosan milyen is ez a klipp.
  • tsyl
    Ha Európából írsz, érte is megyek!!!! :)) Persze hogy érdekel!
  • Koppernikusz
    Kérdésem lenne, hogyan tudok létrehozni olyan videót, aminél az egyik klipen a másikból egy része látható.
    De a rész nem statikus, hanem folyamatosan változik.
    Olyan eszköz / effekt / kéne, aminél körberajzolok egy objektumot, és azt ő tudja követni a videó folyamán, ennek a környezetét kivágnám ( átlátszóvá tenném )..
    Köszönöm előre is!
  • drob
    érdekel, meg tsylt-is :)
  • bertino
    mi is ez ? D:
  • trustno1
    Érdekel mág valakit az Adorage Magic PC 1-9 ? 3 Giga, 11000 effekt...
  • asam9
    Attól függ, mit értünk minőség alatt... Ha nem matematikailag nézem, hanem úgy, hogy mit látok a képernyőn, akkor tömörítve "jobb minőség" :D
  • Gladiator
    hát, akkor annál már nem lesz jobb a minősége. gondolom.
  • asam9
    Tömörítetlen, avi :)
  • Gladiator
    hát, talán mentsd ki tömörítetlenül
  • asam9
    Milyen legyen az avi beállítása exportálásnál ahhoz, hogy istenkirály legyen a minősége... (méret nem számít) ... és ne legyen fűrészfogas vagy milyen a kép?
    wmw-ben sikerült, de aviban jobb lenne. Az összes beállítás érdekel, amit be lehet állítani(settings: genereal, audio, video, stb... menüpontokban amik vannak)

Előre is köszi!
  • drob
    Nemtom milyen hátránya lehet a valós idejű effektezésnek :)
    De nekem mind1 ... :)
  • tsyl
    Bár nem volt szerencsém még az elements-et látni, de szerintem egy alapváltozat azoknak, akik most akarnak megismerkedni a Premierrel. Talán nem annyira "ijesztő" első ránézésre mint a Pro :)

Drop kollega hozzászólásához még annyit jegyeznék meg, hogy felbecsülhetetlen segítőtárs egy ilyen kártya, amikor van az embernek 3 napja egy 6 órás anyag megvágására. Normál efektekkel és a lehető legkevesebb filterrel is egy elkészült 3 óránnyi (2 dvd) kirenderelése a lehető legjobb minőségben 2.8x-os idő ProCodert használva. Azaz közel 9 óránnyi! És itt tényleg elmondható, hogy az idő Pénz!
  • urbijoe
    mi a külömbség a premiere pro és a premiere elements között?
  • alph4
    Van aki így szereti, valaki amúgy. Ezen nem lehet vitatkozni
    De kétségtelenül mindenkettőnek megvan a maga előnye/hátránya.
  • drob
    Pedig elég sok értelme van. Kedves Styl fórumozó társunk hozzászólását idézve (nem pontosan) 36 órát renderelt a gépe egy "kis" módosítás miatt (vissza lehet keresni, lentebb van valahol, dátumot nemtudok sajna), nos ezt a "kis" módosítást tudja pl valós időben, tehát rendermentesen. Ha mondjuk ugyanazt a fáljt kellett volna nekem is megcsinálni, rárakom az effektet és lehet írni, nincs 36 óra plusz ...
    Akkor csak van értelme a valós idejű effektezésnek ...
  • alph4
    Én nem mondtam hogy nincs olyan, csak azt hogy nem látom sok értelmét.
    Mivel mondjuk van egy filmem amit így rakok fel, és utánna még ugyis van mit csinálni még vele, akkor már az is belefér hogy rárakok ilyen olyan effektet és mehet a renderés. Én legalábbis szívesen dolgozok a full nyers annyaggal, mivel ha már ráraktam ezt-azt akkor már nem nagyon lehet rajta modosítani ;)
  • drob
    attól hogy nem hallottál róla, van olyan hogy valós idejű effektezés...
    vagyok olyan szerencsés helyzetben, hogy valós időben tudok effektezni. nem reklámámozni akarom a terméket, távol álljon tőlem, de ha gondolod olvassál egy kicsit a matrox kátyáról, nos az valós időben dolgozik ...
  • asam9
    Fogalmam sincs, hogy mi a bajod a valós idejű effektezéssel :D
    Mivel képekből szeretnék összehozni egy videót - bár tudom, a premiere inkább videovágásra alkalmas program - akkor vminek történnie is kéne, mivel nem áll sok kép a rendelkezésemre. Ezt szeretném kompenzálni azzal, hogy real time változtatnám az effekteket. (Ha a kontraszt példa miatt gondoltad nagy hülyeségnek, akkor teljesen igazad van. Nem vok jártas a képszerkesztésben és a videovágásban sem, így nem jutott eszembe semmi olyan effekt, ami suzeméltette volna a példámat. ...De ha nem, nem :D)

Annyit már sikerült elérnem, hogy: hogyan tudok fade-elni és egyéb effektet rápakolni egy-egy képre; hogy megtaláljam a motion-t, ahol valós időben tudom mozgatni, méreteit változtatni, forgatni, pozícionálni a képeket a keyframe-ek létrehozásának segítségével. Egyre valószínűbbnek tartom, hogy tween-t viszont nem fogok találni.

Tudtok olyan helyet, ahonnan le tudok tölteni egy videót, amit háttérnek tudnék berakni a képek mögé?
    Mit ajánlotok, ha majdnem az összes képnek más és más a háttere?
    Halottam olyat, hogy egy video elején és végén 6-6 másodperc feketeségnek kell lennie, mert ez egy szabvány. Igaz ez?
    Ha esetleg vannak még tippeitek egy analfabétának, akkor szívesen fogadnám őket :D