Adobe Premiere

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem fogja bevenni a fényképezõs videókat. nem támogatja a premier ..., más progit kell rá keresned, pl virtual dub v. valami hasonló

GregSB
Sziasztok! Segítségeteket kérem.

Digifényképezõvel készített videót szeretnék megvágni Preimereben. A kiterjesztése avi, de ha behúzom akkor ezt írja ki: "unsupported compression in file"

Valszek Codec hiánya van neki, nem tettem fel semmi codec packot eddig a gépre, mert elég rossz tapasztalatom volt velük (filmeket MPFel nézek amibe alapból be vannak építve a kodekek). Tudnátok ajánlani olyan Codec packot, ami nem rakja teli trojannal meg mindenféle okádékkel a gépemet?

Köszi elõre is...

Szerk: Amit nem értek: Windows Media Player gond nélkül lejátsza ezeket az avikat... szal lehet nem codec problémáról van szó?

Gladiator
gondolom azért, mert amit letöltöttél az egy tömörített avi volt, viszont te tömörítetlen DVavit exportáltál ki.

tsyl
Szerintem nem is fogja látni, ha nem adtak hozzá Premierhez való plugint.
Ha jól emlékszem ehhez a gépezethez a Pinnacle Studiót is mellékelik, aminél választható nem csak mpg, ha nem avi formátum is.
Ezután már betudod tölteni Premierbe.

KáZé
Sziasztok! Van egy Dazzle Digital Video Creator 90-es digitalizáló kártyám, ezzel szeretném a Sony analóg kamerámról bedigitalizálni az anyagot a premierebe. premierebõl pro 1.5ös verzióm van! bemegyek a capture részbe azon belül a settingsbe és ott alul a device controlnál nem látja a digitalizáló kártyámat, pedig az mûködik, mert egy másik program megjeleníti a képet amit lát a kamerám csak az a program nem képes vinyóra másolni csak dvdre írni. ezért kéne a premiert megcsinálni! de hát most mit csináljak? mi kell ide hogy a premiere is lássa a digitalizáló kártyámat?

tsyl
Sziasztok! 😊
Suttogva kérdezném: Az Adorage(full) vagy a GenArts Sapphire(full) programját valaki nem kapta meg karácsonyra? 😊)
Cserébe vállalnék vágást (20 mázsáig)... igény szerint😊

Komolyra fordítva a szót: nagyon hiányzik a fórum, de sajnos akadályoztatva vagyok a net hozzáférésben. Ha hírtelen "megszûnök" nézzétek el nekem...
Ezért is szeretnék elsõként kívánni mindenkinek Eredményekben gazdag Boldog Új Évet!....reméljük szószerint így lesz...

Yossarian
ki akartam próbálni, de a videóimon nincs elég nagy üres terület amit ki tudna elemezni. ha így is tovább megyek, akkor egy homályos masszát kapok. pedig a neat image egész jó.

szerk.:
kipróbáltam a saját testkitjükkel és az 1,8MB-os videóból egy 14 megás avit csinált 😄

Nieleen

Gladiator
VÉGRE!

Ha an olyan jó, mint a neat image, akkor sokat fog segíteni.

NeatVideo

az audió sáv bal oldali részében alapesetben van egy kör áthúzva, arra katt bal egér, keresd meg a Show clip volume-t, majd mellette tudol adni neki keyframet és azt tudod húzgálni le-fel az adott hangklippben. másik megoldás, katt a hangklippre, monitor ablakban effect controls-volume lenyitod a kis nyillal, adol neki keypontot és beállítod a csuszkával az értéket

Köszi szépen a segítséget, sikerült. És lenne még egy amatör kérdésem, a audio fájlokat hogy lehet hangositani és halkitani a sávban?
jobb egér a snittre, speed/duration-reverse speed-hez tegyél egy pipát... jó munkát 😊

Hello Mindenki!
Remélem tudtok nekem segíteni, arrol lenne szo hogy hogyan lehet megcsinálni hogy egy jelenetet vagy videoanyagot visszafele játszon le?
Elöre is köszi
nem használom 😞

Yossarian
a highlight&shadow effekthez nem értesz véletlenül? valamiért a snittek kb. 30%-án csúnyán villog (a renderelt film is).

Nieleen

Yossarian
hát ez van, köszi! 😄

Nieleen

akkor csak ezt todom javasolni: #1683

Yossarian
nem, ferde csíkos.

Nieleen

nekem akkor szokta kiírni ha elfelejtem levágni
nem "kockázza" be a timeline sávon az átmenetet?

Yossarian
azzal már próbálkoztam, de nem jött be, igaz csak pár framet vágtam le. De nem csak a kepcsörölt cuccoknál van ez, hanem in-out-extract utáni pontokon is ugyanez...

Nieleen

vágjál le egy kicsit a snitek végébõl-elejébõl és jó lesz az átmenet (1-2 sec, attól függõen mennyi ideig tert az átmenet)

Yossarian
"insufficient media. This transition will contain repeated frames."

Ez miért van? Értem, hogy mi ez, de mitõl van? Capture után beteszem a timelinera a videókat és amikor illeszteném be az átmeneteket, mindig ezt az üzit dobja fel.

Nieleen

valszin a Keying/Blue Sreen Key-re gondolsz

KáZé
az a kérdésem lenne hogy a premierben pro 1.5-ben melyik az az effekt, mikor kék háttér elõtt veszem fel a dolgot, és be akarom tenni ezt a felvett cuccost egy másik film elé? Remélem tudjátok mire gondolok! Úgy mint a filmekben, ott is kék, zöld háttérrel veszik fel a komoly jeleneteket és arra vetítenek rá mást!!pls help!

<#taps>

asfa
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD mindegy haggyuk én se tom 😊

S ha úgy érzed, senki sem szeret; De az élet mégis megy, Te akkor is szeress

ezt még én sem értem mi akar lenni, pedig párszor már dolgoztam a premierrel 😄

meüt nem lehet készíteni a premierrel!
kettévágás: a timeleine sáv mellet (alapesetben) van egy olyan ikon mintha mobiltelefon lenne Razol Tool, azt jelöld ki és azzal el tudod vágni.
szöveg: New/Title megírod majd X a jobb felsõ sarokba, elõjön az ablak, akarod-e menteni, igen, mented valamilyen néven, majd a projekt ablakból lehúzod a szöveget a timeline sávra, a video fölé. további sok sikert 😊

asfa
az elsõt nemtom de menüt a File/new/title menüben lehet szöveget pedig asszem van egy T betû vlamelyik oldalon vagy nem tom és lehet szöveget beirni de lehet hogy csak a title-nél lehet

S ha úgy érzed, senki sem szeret; De az élet mégis megy, Te akkor is szeress

wudy86
Sziasztok!

Lenne 1 problémám, hogyan tudnék 1 videót kétfelé vágni a programmal? Illetve lehet-e menüt és szöveget beletenni a videóba? Ha igen, hogyan?

KáZé
na a kezdõségem meglátszik 😄 köszi szépen!

alph4
Én pl sosem a C-re dolgozom, a project elején kell megadni hogy legyen a temp mappa, ahová dolgozik.

&#9615;&#9614;&#9613;&#9611;&#9610;&#9609; Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

KáZé
meg lehet azt csinálni hogy ne a dokumentumok/adobe könyvtárban legyen az ideiglenes rész? mert nekem nincs a c meghajtón hely, és így nagyobb filmeket nem tudok végni!

KáZé
kösz szépen!

hmhm
mpeg 1

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

bertino
xvid elõnyben 😊

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

KáZé
nekem pont vmi jó kodek kéne4 mert nem értek hozzá hogy melyik jó mert melyik nem! tudnál ebben segíteni?

bertino
csak kodek és felbontás kérdése a méret

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

KáZé
nekem vmi gyors cucc kéne, tehát amit gyorsan betömörít és kicsi lesz a mérete nembaj ha szar minõség! mit ajánlotok? és hol tudom azt elérni?

KáZé
és milyen beállításokat használsz a DVDhez?

hmhm
SteadyMovet nem találtam eddig torrenten :C
Még egy kérdés, xvid be, 2 menetes tömörítés nektek hibanélkül lefut?

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

én semmit, megy dvd-re a kész film, aztán törlés géprõl. saját felvételeim megõrzöm szallagon, ha másoknak készítek valamit akkor megkérdezem kéri-e a nyersanyagot, ha nem, törlöm a szalagot is.

KáZé
milyen codeket használtok a filmek kiexportálására? mert nem kurva nagy méretûek lesznek!

függ ... 😊

várni kell kicsit (géptõl fögg) míg beolvassa magának ...

KoJin Mekre
Üdv!

Hobbi szinten használom a Premiere-t, (házi videok digitalizására stb...)

Nem is nekem, hanem egy hölgy ismerõsöm kérdését tenném fel 😮 😊

Neki a Premiere-t ajánlották, (szerintem ettõl bonyolultabbat egy kezdõnek nem is igazán ajánlhatott volna mást 😄, Pinnacle vagy ilyen kellett volna neki)

Mind1, lényeg a lényeg.

Bedigizte, trimmelte, effektezte, (mig ezeket elmondtam elefonba megõszültem 😛 )
majd mentette, azaz 😛... mikor legközelebb beinditotta a Premiere-t (hogy betömörítse)hang nélkül jött be a project, nem tudja miért.

5let?
(távoli ismerõs, azaz a projektet még én se láttam, telefonon beszéltem mit hogyan csináljon)

Én nem is értem hogyan tudta ezt megcsinálni :0]

Yossarian
tudom, nem is neked szántam, csak csatlakoztam a véleményedhez 😊

Nieleen

ajánlottam

ezzel én tisztában vagyok, azért is ajánlotam másnak, nem nekem kell ....<#nezze>

Yossarian
nem premiere kérdés, de mégis idevág valamennyire. Ti hogy világítjátok be este a szobát, hogy jobb minõségû legyen a videó?

Nieleen

Yossarian
az a steady movie plugin egész jó. Alapból benne van a video effektek között. DC-n pedig megtalálható a pro verzió is.

Nieleen