Adobe Premiere

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

van rá megoldás, bocsi hogy csak most, volt pár videó amit meg kellett csinálni ...
privátban elküldtem.

tsyl
>file menü>export>Adobe media Encoder>format (itt ki választhatod, hogy milyen formátumban szeretnéd a renderelt anyagot)

Sziasztok! Lenne egy kérdésem a Premier pro-val kapcsolatba. Szóval, hogy tudom azt beállítani hogy ha 20 mp-s videót renderelek akkor abból ne egy 700 megás dolog szülessen? Elöre is köszi.
Gladiator
hát ja, az pont nincs...

tsyl
...itt az ismerkedés folyamatában megint szembetaláltam magam egy aprócska problémával:
A QuickTime effektjeit nem használja a PremierPro ? Gondoltam húzok pár videósnittre egy Sepia filtert, de itt nyoma sincs ilyennek...

Köszi a gyors infókat srácok!
Üdv, Toki
tsyl
megnéztem, de nekem ilyet ki sem ír (Pro1.5 S/158 5/7/2004)
Az "Interpret Footage" alatt kinyílik egy ablak és csak a következõ opciók vannak benne:
*frame rate (use és assume...)
*Pixel Aspect Ratio From File:Square Pixels (1.0) és egy "conform to" mezõ, melyben elõre beállított (D1/DV NTSC 0.9 ...stb) értékek vannak.
*Alpha Chanel

Azért lennék rá ennyire kíváncsi, mert ha a Project ablakból ráhúzom a jpg képet(3456x2304)a Monitor baloldali részébe egy tényleg egész, pont a felhasznált felbontáshoz igazítja. De a timeline-on lejátszva a jobb oldali monitoron a fotónak csak kb. 1/10-ét látom. A teljes képhez nyitnom kell a motiont és a Scale csúszkát 26-ig lehúzni. Végül is megoldható, csak ez túl sok idõráfordítással jár.

van megoldás, csak nemtom miért nem mûködik (lehet rossz képpel próbáltam)
"Select the file in the Project window.
Choose File > Interpret Footage, specify options in the Pixel Aspect Ratio section, and click OK."

tsyl
Erre nincsen patch vagy gyógyír...Új proci kell sajnos.
De az sem tökéletes még, ha nincs benne olyan videókártya, amit a Pro 2 támogat.
(Lásd az Adobe oldalán a "Third-party hardware compatibility" részt).E nélkül a renderelés is jóval hosszabb idõ mint a Pro 1.5-nél. Ennek éppen tegnap voltam szemtanúja mert egy ismerõsnél teszteltük. Ezek a videókártyák pedig jelenleg elég borsos áron kaphatók.
Ettõl függetlenül a program nagyon jónak tünik, de sajnos én is maradok a régebbi verziónál...persze kényszerbõl az AMD proci miatt....

alph4
Olyan proci kell ami tudja az SSE2 utasításkészletet. 😊

▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

Bánat van!
SSE2-t kér a premier 2!!!!!!!!!!!! Mi az? AMD-m van, mi fáj neki?

Patch van valakinek ? Valami gyógyír?
Köszi
Toki
tsyl
aprócska dolog😊
premier 6.5-nél egy állókép timeline-ra való helyezésekor volt egy olyan funkció hogy: "aspect ratio". Ezt bekapcsolva beillesztette a képet a 720x576-os felbontáshoz.
Kérdésem: Pro-nál ez csak manuálisan a motion kapcsoló "Scale" csúszkájával oldható meg?

RenDesign
Sziasztok! Egy lamer kérdés: DV kameráról ´Capture´-rölnék. (eddig szép magyaros...<#dumcsi>) Tudnátok ajánlani, hogy milyen tömörítést, codecet használjak? Ha: 1.A videofájl mérete/renderelési idö nem lényeg, csak a minöség 2.Minél kisebb méret, s az emellett fenntartható minöség.(web-re)

Thx! <#worship>

nm 😊

tsyl
Köszöntem! Igen, így már tényleg gond nélkül elfogadta!

függ az átmenet hosszától, azért írtam a 2x 1 sec-et ...

Yossarian
nekem elég volt 2-3 framet levágni.

Nieleen

vágjál le 1 sec-et a snittbõl és úgy próbáld ki (mind a 2bõl...)

tsyl
"Insufficient media.This transition will containt repeated frames."
A video1 sávon Áttünés használatakor írja ki a Pro, (átcsíkozza a kis jelet) és nem nagyon értem hogy miért. Az egyik file-nál semmi a másiknál ez van...Ha a következõ videórészt a 2-es sávra helyezem akkor nincs semmi baja vele...
??? Néztem a könyvben de erre nem találtam magyarázatot.

Kösz szépen ez vált be!
HELLO MINFENKI!
premier 2? Mik a vélemények? Tud valami nagyon speckót? Azt hallottam, hogy akár 4 kamerát is kezel...
Hello
A feliratot tedd a 2-es sávra, alá a videot, majd a szövegre adjál egy RGB Difference key-t, és ott jelölsz egy színt, meg értéket, és lyukaszt!
Hajrá
a betûk helye legyen átlátszó (Ps.-ben meg tudod oldani .psd kiterjesztéssel). majd ezt a képet rakod a 2-es sávra, 1-esen a videó van és mivel a betûk átlátszóra lettek készítve, ott videó lesz. remélem érthetõen magyaráztam 😊

Légyszíves valaki segítsen!
Csináltam egy képet, amin nagy kezdõbetûk szerepelnek.
Azt szeretném, ha a videó elején ezekben a betûkben menjen a múvi, körülötte sehol.
A betûket 00FF00 színnel írtam. Majd a premierben(7 pro) a videóra ráhúztam a Keying > Green Screen Key Effect-et. Elvileg így kellene csinálni de sehogysem jó.
Valakinek tippje vagy más ötlete van a megvalósításához?
tsyl
Az Ulead vid.studiója rögtön ment mpeg1-be kameráról vagy próbáld meg a nero visiont.

zakika
valami hasonlot keresek en is, de nekem eleg mpegI - video CDt csinalni egyenesen a kamerabol. tudtok valami plugint adobeba vagy kulon progit? power director valamikor mukodot de xp alatt nem akar (valamivel utkozik vagy mi)

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

tsyl
Adobe Mpeg Encoder 1.3Beta

Nem írtad milyen a géped kiépítése, ami azért lényeges az idõ tényezõ terén.
Hírtelen nincs elõttem és nem tudom hogy pontosan hol , de vannak elõre beállított és elkészített - úgynevezett "preset"-ek is hozzá,- amiket leír az Adobe ha jól emlékszem pdf file-ban, amiket bemásolva a megfelelõ helyre és ezeket használva a sebesség akár 20-30%-al is nõhet.
Azért írom, hogy nem tudom pontosan, mert épp a napokban dúltam le a 2000-es op.rendszerem és tértem át Xp alatt a Pro-ra.
Keresd az "accelerated_presets_readme.pdf" file-t(azon belül az install fejezet), ami tartalmazza az idevonatkozó infókat.

"ennél jóval gyorsabb a premier oldaláról letölthetõ 1.03-as encoder"

Az Adobe Mepg Encoderre gondolsz, vagy az Encore DVD-re?

tsyl
nem rossz ötlet, csak az a gond hogy itt felénk "vidéken", még sima cafe sincs, nem hogy még "nettes". (kocsma az annál inkább...😊 ADSL kiépítés is tán kedvezõ esetben jó pár év múlva lessz, ha kihaltak az öregek a faluban és talán az ifjabb generáció felfedezi az értelmét...

tsyl
Igen a Canopus tényleg készített ilyet, de nagyon erõs gép kell hozzá, hogy realtime-ban dolgozzon.
Én is a Canopus Procoder-ét használom, ami install után beépül a premierbe. Van olyan opciója mpeg2-nél, hogy "gyors", de ennél jóval gyorsabb a premier oldaláról letölthetõ 1.03-as encoder. (gondolom a 6.0 alatt is mûködik, bár a 6.5-ben rengetegett fejlesztettek az elõzõ verzióhoz képest).
Minõségben azért magasról szebben dolgozik a Canopus, de ennek az ára a jóval hosszabb renderelési idõ.

Üdv mindenkinek!

Nem tudom mennyien használtok még Premiere 6-ot, de azért megkérdezem.

Szóval a lehetõ leggyorsab MPEG-2 exportáló plug-in-t keresem(DVD készítéshez), hardveres támogatás nélkül!

Valahol olvastam, hogy a Canopusnak van egy valósidõben (MPEG-2be)tömörítõ plug-inje. Kit tud errõl? Persze nem ragaszkodom én ehhez, lehet tõlem más is, csak jó gyors legyen. A gyorsaság miatt, még a minõségbõl is hajladó vagyok engedni.

Yossarian
és a Vegas sem kódolja újra?

Nieleen

bertino
és Sony vegas-al is...

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Yossarian
netcafék többsége igen olcsón csinál ilyet. meg néhol a könyvtárak is. És akkor nem kell várnod se postára, se semmire.

Nieleen

zakika
mpegt lehet vagni TMPGenc-rel

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

tsyl
Figyusz: - valaki nem tudná elküldeni cd-n a letöltött trial Premier Pro 2-t nekem? bõ 500Mb ezt nekem mobillal letölteni reménytelen. Az anyagiakat természetesen bevállalom, a fáradozást pedig õszintén megköszönném.

bertino
mind1...

DanielT
Nos, amíg összeilleszti a vágott részeket (avinál simán megcsinálja a virtualdub) az 2 perc egy 2 órás filmnél. Újrakódolni egy 2 órás filmet pedig kb 2 óra vagy több 😊 Nem értem mit nem értesz 😄
bertino
hát a két perc helyett két óra nem világos, a kisebb minõségromlásokat megértem

DanielT
Öööööö, talán mert 2 perc helyett 2 óra? Vagy mert tovább romlik az alapból tömörített minõség? Soroljam? 😄
bertino
miért baj, ha ujratömöríted ? :|

DanielT
Jah, én kipróbáltam vagy 30-at... Az mpeg wmv splitter megcsinálja, de annyira szarul van kitalálva, hogy nem azt tudod törölni a filmbõl ami nem kell, hanem azt tudod megtartani ami kell. Ha egy filmet vágsz akkor keletkezik a jó jelenetekbõl vagy 30 file.. ami csodás eredmény...
alph4
Van ilyen programok amivel elvileg meg lehet csinálni, de én 1x már próbáltam és nem nagyon ment. Kipróbáltam vagy 5 külön progit, amire erre a célra volt, de egyiksem volt valami jó. Mindegyik kiírt valami hibát vagy pedig 1óráig csinálta a nagy semmit. Szóval probálkozni lehet...

&#9615;&#9614;&#9613;&#9611;&#9610;&#9609; Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

DanielT
Még mindig iszonyatosan érdekelne, hogy lehetséges -e úgy vágni mpeget, wmv-t, hogy ne kelljen újrakódoltatni, hanem simán csak összeillessze a megmaradt darabokat. Remélem valaki tud segíteni.
Yossarian
Hang ügyben csak találgatok, de sztem egyenként kell.
steady a kézremegés kompenzálásra való.

Nieleen

tsyl
Köszönöm😊 Lenne is hírtelen egy kérdésem:
Audiósáv átfedésénél(crossfade), mindig bekell menni az audió transitba és ráhúzni a sávokra?
a régi 6.5-nél erre volt egy kis ikon, ami megcsinálta automatikusan. Itt nem találtam ilyet...
valamint a Steadymove plugin pontosan mire való?

Sok sikert 😊)

Sonajk @:o)
Sok sikert és gratulálok hozzá 😉

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

tsyl
Végsõ elhatározásra jutottam: Szakítottam a 6.5-el, mától Pro felhasználó vagyok én is! 😊

smartzoom
Úha,akkor asszem leszedem: )

smartzoom