Adobe Premiere
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
privátban elküldtem.
A QuickTime effektjeit nem használja a PremierPro ? Gondoltam húzok pár videósnittre egy Sepia filtert, de itt nyoma sincs ilyennek...
Üdv, Toki
Az "Interpret Footage" alatt kinyílik egy ablak és csak a következõ opciók vannak benne:
*frame rate (use és assume...)
*Pixel Aspect Ratio From File:Square Pixels (1.0) és egy "conform to" mezõ, melyben elõre beállított (D1/DV NTSC 0.9 ...stb) értékek vannak.
*Alpha Chanel
Azért lennék rá ennyire kíváncsi, mert ha a Project ablakból ráhúzom a jpg képet(3456x2304)a Monitor baloldali részébe egy tényleg egész, pont a felhasznált felbontáshoz igazítja. De a timeline-on lejátszva a jobb oldali monitoron a fotónak csak kb. 1/10-ét látom. A teljes képhez nyitnom kell a motiont és a Scale csúszkát 26-ig lehúzni. Végül is megoldható, csak ez túl sok idõráfordítással jár.
"Select the file in the Project window.
Choose File > Interpret Footage, specify options in the Pixel Aspect Ratio section, and click OK."
De az sem tökéletes még, ha nincs benne olyan videókártya, amit a Pro 2 támogat.
(Lásd az Adobe oldalán a "Third-party hardware compatibility" részt).E nélkül a renderelés is jóval hosszabb idõ mint a Pro 1.5-nél. Ennek éppen tegnap voltam szemtanúja mert egy ismerõsnél teszteltük. Ezek a videókártyák pedig jelenleg elég borsos áron kaphatók.
Ettõl függetlenül a program nagyon jónak tünik, de sajnos én is maradok a régebbi verziónál...persze kényszerbõl az AMD proci miatt....
▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350
SSE2-t kér a premier 2!!!!!!!!!!!! Mi az? AMD-m van, mi fáj neki?
Patch van valakinek ? Valami gyógyír?
Köszi
Toki
premier 6.5-nél egy állókép timeline-ra való helyezésekor volt egy olyan funkció hogy: "aspect ratio". Ezt bekapcsolva beillesztette a képet a 720x576-os felbontáshoz.
Kérdésem: Pro-nál ez csak manuálisan a motion kapcsoló "Scale" csúszkájával oldható meg?
Thx! <#worship>#worship>
A video1 sávon Áttünés használatakor írja ki a Pro, (átcsíkozza a kis jelet) és nem nagyon értem hogy miért. Az egyik file-nál semmi a másiknál ez van...Ha a következõ videórészt a 2-es sávra helyezem akkor nincs semmi baja vele...
??? Néztem a könyvben de erre nem találtam magyarázatot.
premier 2? Mik a vélemények? Tud valami nagyon speckót? Azt hallottam, hogy akár 4 kamerát is kezel...
A feliratot tedd a 2-es sávra, alá a videot, majd a szövegre adjál egy RGB Difference key-t, és ott jelölsz egy színt, meg értéket, és lyukaszt!
Hajrá
Csináltam egy képet, amin nagy kezdõbetûk szerepelnek.
Azt szeretném, ha a videó elején ezekben a betûkben menjen a múvi, körülötte sehol.
A betûket 00FF00 színnel írtam. Majd a premierben(7 pro) a videóra ráhúztam a Keying > Green Screen Key Effect-et. Elvileg így kellene csinálni de sehogysem jó.
Valakinek tippje vagy más ötlete van a megvalósításához?
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Nem írtad milyen a géped kiépítése, ami azért lényeges az idõ tényezõ terén.
Hírtelen nincs elõttem és nem tudom hogy pontosan hol , de vannak elõre beállított és elkészített - úgynevezett "preset"-ek is hozzá,- amiket leír az Adobe ha jól emlékszem pdf file-ban, amiket bemásolva a megfelelõ helyre és ezeket használva a sebesség akár 20-30%-al is nõhet.
Azért írom, hogy nem tudom pontosan, mert épp a napokban dúltam le a 2000-es op.rendszerem és tértem át Xp alatt a Pro-ra.
Keresd az "accelerated_presets_readme.pdf" file-t(azon belül az install fejezet), ami tartalmazza az idevonatkozó infókat.
Az Adobe Mepg Encoderre gondolsz, vagy az Encore DVD-re?
Én is a Canopus Procoder-ét használom, ami install után beépül a premierbe. Van olyan opciója mpeg2-nél, hogy "gyors", de ennél jóval gyorsabb a premier oldaláról letölthetõ 1.03-as encoder. (gondolom a 6.0 alatt is mûködik, bár a 6.5-ben rengetegett fejlesztettek az elõzõ verzióhoz képest).
Minõségben azért magasról szebben dolgozik a Canopus, de ennek az ára a jóval hosszabb renderelési idõ.
Nem tudom mennyien használtok még Premiere 6-ot, de azért megkérdezem.
Szóval a lehetõ leggyorsab MPEG-2 exportáló plug-in-t keresem(DVD készítéshez), hardveres támogatás nélkül!
Valahol olvastam, hogy a Canopusnak van egy valósidõben (MPEG-2be)tömörítõ plug-inje. Kit tud errõl? Persze nem ragaszkodom én ehhez, lehet tõlem más is, csak jó gyors legyen. A gyorsaság miatt, még a minõségbõl is hajladó vagyok engedni.
Nieleen
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350
steady a kézremegés kompenzálásra való.
Nieleen
Audiósáv átfedésénél(crossfade), mindig bekell menni az audió transitba és ráhúzni a sávokra?
a régi 6.5-nél erre volt egy kis ikon, ami megcsinálta automatikusan. Itt nem találtam ilyet...
valamint a Steadymove plugin pontosan mire való?
\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]