3752
PC-s vágás és home video
  • mediator
    Matrox? Canopus? Esetleg valami más ketyeg a gépedben?
    Nekem egyelőre semmilyen extra hardverem nincs. Sorry
  • Lpneo
    Hát akkor nem tudom, mert nekem alapból mindent realtime renderel.
  • mediator
    drob - kipróbáltam a Neat video-plugint - élesben és szükségből
    Lpneo - ha látni akartam (mozgóképben) hogy mit csinált a fenti plugin, akkor le kellett renderelni, egyébként meg sem mozdult a kép. Itt jön újra a real-time igénye.
  • Lpneo
    A renderelés sosem volt egyszerű.
    Az én tapasztalataim alapján azt mondom NE rendereljél avit mert az sokáig tart és lerontja a minőséget. A legjobb az mpeg(vagy dvd), esetleg még a mov. Ha kis méretre akarsz törekedni, akkor azt utólag konvertált szerintem. De tényleg ha 2 perces nyersfilmet renderelsz, akkor az max olyan 20 perc, ha több az gáz.
  • drob
    szerintem itt inkább premieresek vannak
    ha preminél szeretnél maradni, ajánlom a matrox kártyát (realtime lesz a kirenderelésed is, meg egyéb más)
    azért kiváncsi lennék "mit tettél" azzal a 2 perces snittel hogy másfél órát ír rá ...
  • mediator
    Ne mondd, hogy nem tudod, úgysem hiszem el. A lényeg az, hogy real-time-ra van szükségem. Rövidek a leadási határidőim,(és a türelmem is fogytán), amikor egy 2 perces snittre kiír nekem a PPro 1.5 óra renderelési időt, akkor kissé elszáll az agyam.
    Azért itt kérdezősködöm, mert úgy vettem észre, hogy itt vannak, akik értenek hozzá:)
  • Lpneo
    Szóval akkor a pluginek amik működnek a premierrel a következők(90% ae-hoz való):
    Conoa Superpak v1.9
    Cycore Effects 1.0.1
    Digital Anarchy 3D Assistants v1.1.1
    Digital Anarchy Anarchy Toolbox v1.02
    Digital Anarchy Geomancy v1.2.1
    Digital Anarchy Gradient v1.1
    Frischluft Flair v1.12
    Frischluft Lenscare v1.21
    GenArts Sapphire v1.08
    Magic Bullet Suite 2.1
    Panopticum New Year Toy v1.25
    Panopticum Water v1.04
    Profound Effects Gak Pak v2.0
    Red Giant Composite Wizard v1.2
    Red Giant Image Lounge v1.2
    Trapcode Lux v1.01
    Trapcode Shine v1.06
    Trapcode Starglow v1.03
    Walker Effects v2.2 Professional
    AlphaPlugins FirTree v 1.02
    Avidion Synchronize v1.06
    Buena Software Au Naturel v1.1.2
    Creativ Ease v1.0
    Digital Anarchy ReSizer v2.0
    DvGarage DvMatte Pro v1.5
    Fluids v1.1
    InstantHD v1.0
    Revision FX Twixtor v4.5.8
    RevisionFX ReelSmart Motion Blur v3.2.3
    RevisionFX REFill v1.3
    RevisionFX REMap v1.0.1
    RevisionFX Shade Shape v2.5.2
    RevisionFX SmoothKit v1.4
    RevisionFX Video Gogh v2.8
    SteadyMove Pro v1.0
    Werks Vol 1 - 1.0.1
    Zaxwerks 3D Invigorator v4.0.8
  • drob
    nem tévedtél el kicsit? :D
  • Lpneo
    Ha megnyitod a .prproj project filet Premierrel, és AE-vel egyszerre tudod szerkeszteni, de érdemes a helpet elolvasni, hogy mit vesz át a Premier az AE-ből.

Mediator:mi az?
  • mediator
    edius4 tutorialt, vagy útmutatót keresek. angol, magyar jöhet, óhéberek és hottentották kíméljenek
  • aussieguy
    aham akkor most már értem:)köszi és hogyan lehet összefűzni???
  • Lpneo
    Az After Effects 7 egy teljesen különálló kompozitáló program(amit egyébként össze lehet fűzni a premierrel), szóval nem plugin.
  • drob
    Az after nem plug in!!!
    Az egy másik termék az adobe családnál, effektezésre való, a premi pedig vágásra. 2 különböző dolog.
    Ide nézzél be.
  • aussieguy
    az adobe after effects 7.0 lenne éppen az amit nem tudok berakni:)mondjuk plugint még nem tettem be adobe-ba soha azért kérdeztem hogy van e valami általános folyamat h mit hova kell tenni. tudsz segíteni az after effects 7.0val???
  • Lpneo
    Hát ez igazából plugin függő. Szóval nekem kb 30 féle plugin van a premier-ben és a gépen is van egy pár amit még tesztelek(ki fogom listázni az összes működő plugint). Esetleg ha megmondanád melyikkel van gond segíthetnék.
  • aussieguy
    üdv!

nem tudnátok segíteni h hogyan kell az adobe premiere 2.0-be a pluginokat berakni h müködjenek??? már próbáltam de nem megy sajna:S
    köszi a segítséget
  • tsyl
    Rengeteg féla-fajta plugin van, ha visszaolvasol találsz rá némi hivatkozást vagy keres rá a "plugins premiere"
  • bcsirke
    szasztok lehet h hülye kérdés lesz, de a Premiere pro hoz nem tudtok valami honlapot ahonnan lehet letölteni effecteket? Vannak egyálltalán külön effektek?
  • Lpneo
    Helyszín pedig Gödöllő, Kistarcsa környéke
  • Gladiator
  • Lpneo
    Szerintünk ez a biztos siker titka
  • Lpneo
    A történetet most nem árulnám el. Elég annyi hogy komoly filozófiai témába ágyazunk majd speciális effekteket.
  • tsyl
    egy ilyen multi kamera funkció update-et csinálhattak volna a Pro 1.5 felhasználók felé is...nagyon jó a leírás alapján.
  • Gladiator
    2. neat video. nekem nem sikerult rajonni hogy mukodik, de ha olyan jo, mint a neat image, akkor erdemes vele szorakozni.
  • drob
    1: P2-t nem ismerem ilyen szinten, de a pinnacle 9-hez volt logo away plug
    2: elméletileg sehogy, lehet próbálkozni blur-al, de nem érdemes, pont azért szemcsés, mert kevés volt a fény :(
    3 steady move pro
  • mediator
    Ha már itt vagyok, néhány kérdés a hozzáértőkhöz:
    1. Lehetséges-e a kép sarkában lévő Tv-logó eltávolítása a PPRO2-ben, és hogyan?
    2. Fényszűkében forgatott szemcsés videót hogyan lehet "kisimítani?
    3. Bemozdult, kézből felvett anyagot milyen pluginnel lehet használhatóvá tenni?
  • mediator
    Ismerek (futólag) egy debreceni társaságot, akik már több egész estés játékfilmet forgattak. Bővebben itt: http://www.debrecen.hu/page.php?page=&c=816&PHPSESSID=898d6eb61770259ee0d094ce103449ce
    Hajrá!!
  • bertino
    mi a történet ? :)
    kíváncsiságból érdekel :)
  • Gladiator
    ja, ezt az erettsegit ugy mondtad, mintha legalabbis 4.es lennel. felreertettem...
  • Lpneo
    Helyileg pedig Pest megye lenne a helyszín
  • Lpneo
    Kb két évünk van rá hogy elkészítsük, és tudod nem magunktól szeretnénk kimenni...
  • bertino
    az addig rendben van, csak az nem tart sokáig...
  • Gladiator
    tanuloi vizum mindig is volt...
  • bertino
    mellesleg miota adnak vizumot ? :D
  • Gladiator
    most szolok, hogy talaljatok ki meg az elejen, hogy ki lesz a rendezo, mert ha egynel tobb van, csak veszekedes lesz (sajat tapasztalat).
    Amerikaban meg ugy gondolkodjatok, marmint ha egyetemre akartok menni, hogy a los angelesi filmes egyetemen 8-9 millio egy ev.
    ja, es egy egesz estes filmet jo minosegben nem fogtok megcsinalni ket es fel honap alatt:D

na most, hogy erot ontottem beletek nem maradt mas hatra, mint sok siker tkivanni:D

aztan tegyetek fel a videot valahova.
  • bertino
    kimentek amerikába ? megyek én is
    szívesen beszállnék, ha itt miskolcon forgatnátok vagy hasonlo :D
    de gondolom az ország valamely más pontján történik a dolog, azért sok sikert kívánok a produkcióhoz
  • Lpneo
    Nem a fórumhoz kapcsolódik, de azért ide írom mert ahogy elnézem itt érdekel egy pár embert a filmezés. Szóval fogunk készíteni a barátommal egy filmet, amit aztán publikálni is szeretnénk. Nem kisfilmet, hanem egy egész estéset. Körülbelül olyan szintűre tervezzük, mint bármelyik mozifilmet. Vizuális effektekkel(kékfal, robbanások, animációk) tervezzük, és már nagyon jó ötleteink is vannak. A történet is már készen van. Csak hát nincsenek hozzá megfelelő eszközeink. Körülbelül fél éve kezdtük el ezt az egészet, és már sikerült szereznünk 2 db 3CCD-s kamerát, szóval szép lassan haladunk. Ha tudna valaki szerezni szponzort, nagyon örülnénk neki(tudom, reklám nélkül nincs szponzor, de ez van). Ha esetleg kedved lenne egy ilyenfajta szuperprodukcióban részt venni(szerepelni, statisztálni, utómunka), akkor küldj e-mailt! Várunk mindenkitől válaszokat, ja és nagyon elszánt csapat kell(a barátommal eldöntöttük, hogy még érettségi előtt befejezzük a filmet, és kimegyünk Amerikába). Ha érdekel, küldj e-mailt:
    [email protected]
  • Lpneo
    Ez is egy módszer, de már rájöttem, hogyan a legtökéletesebb.
    Szóval a videót megkétszerezed(egymás fölé). A fölsőre megy ha úgy tetszik a cenzúra. Csinálsz egy titlet, amiben fehéren berajzolod azt rész amit látni szeretnél, vagyis most egy kört vagy ovált a csávó fejére, és ezt rádobod a timelinera, hogy egy időben legyen a videóval. Ezt még valamennyire tudod motion-olni(mozgatás,nagyítás,kicsinyítés) hogy folyamatosan rajta legyen a csávó fején. Ezután a lemásolt videra(fentebbi sáv)ráteszel egy Track Matte effektet, ott beállítod, hogy az elkészített title(vedd le az opacityjét 0-ra) sávjáról vegye az alfa csatornát. Ezután bármilyen effektet rátehetsz.
  • mediator
    Kocka a fejre: video a V1-re és a v2-re (ugyanaz) aztán v2-re crop, beállítani, hogy csak a fej látszódjék, rá egy blur. Persze a mozgást kulcsolni kell a crop-ban. Egyszerűbb, ha felteszel egy Let's Edit2-t, használod a region szűrőt és a kész snittet beilleszted a Premiere-be.
    Én legalábbis így csinálom, ha szükségem ven ilyesmire.
  • mediator
    Multikamera funkció a PPRO2-ben:
    http://www.szoftver.hu/tutorial.asp?id=47
    Próbáld meg! Megéri! Én már használom egy ideje.