3752
PC-s vágás és home video
  • Gerygrey
    Ezek szerint a Premiere Pro 2-ben csak ez a megoldás létezik? Csak mert ez lett volna az a kérdés, amiért benéztem ebbe a topicba, mármint, hogy lehet-e valahogy lassítani mondjuk egy klip utolsó 2 másodpercét anélkül hogy szétvagdosnánk.

Másik kérdésem: szerintetek mi az a hardverelem, amit a Premiere a legjobban igényel? Mert most, hogy nagyméretű MPEG2 fájlokkal dolgozom, néha elég idegesítő módon beszaggat. Konfigom: Asus M2N-E, AMD A64 3500+ (egyelőre 32 bites Windows XP-vel, vajon a 64 bitet kihasználná a Premiere?), 1GB DDR2, Inno Geforce 7600 GT - ezek közül mit lenne érdemes fejleszteni?

Lpneo #2334 - nekem megvan, hát megvenni sajnálnám mert valami horribilis áron láttam, de amúgy atomjó cucc, érdemes beszerezni.
  • Lpneo
    hupsz, elírtam
  • Lpneo
    Igazán rakhatnának bele normális maszkolást, olyat ami az fater effectsben van
  • bertino
    képlassítás van a vegasban, én a hanglassításra vagyok kíváncsi :)
  • alph4
    Ja, mivel alapból belerakták a Creative Suite csomagba. De az elnevezés mindegy x)
  • Lpneo
    Hál istennek épp itt volt már az ideje
  • Gladiator
    már ez is CS?
  • alph4
    Lassan jön az új Premiere Pro CS3. Már kiváncsi vagyok rá. Beleépítették a Encore DVD programot is, ami eddig külön volt ugye hozzá. Igaz én 1x ha használtam :S
    Lesz benne végre fokozatos kép/hang lassítás, nemkell végre darabolni a snittekre és egyenként állítgatni :P
  • ba32107
    Sikerült mindkettő, frankó lett, köszi szépen!
  • drob
    ha kész a tittle megjelenik egy fájlként a project ablakban.
    bal egérrel "ráfekszel" lehúzod a 2-es videó sávra (1-esen a videó van)
    azt hogy meddig tudjad nézni a felíratot, egyszerűen megragadod a végét, és húzod ameddig kell ...
    kép: első és második videósávra is behúzol egy-egy klipet, majd a 2. sávon lévőnek csökkented a méretét (rákattintol a timeline sávon, monitor ablakban effects controll fület kiválasztod, motiont lenyitod, majd scale értéket beállítod. ha nemjó helyen van, positonnál beállítod a megfelelő helyet.
    sok sikert :)))
  • ba32107
    Hello!
    Segítséget szeretnék kérni, két kérdésem lenne:
    Azt szeretném megoldani, hogy az elkészített title-k a videó alatt jelenjenek meg, folyamatosan. Csak annyit tudtam megoldani, hogy fekete háttérrel, külön van. Beikszeltem a show video-t is, ráhúztam a videóra, és semmi. Mit kell beállítani? Crossfade-elni is lehet? Tehát azt szeretném megoldani, hogy megy a videó, megjelenik fade-elve egy felirat, majd eltűnik, de a videó ne álljon le és látható legyen.
    Másik kérdésem, hogy a kép a képben dolgot hogy lehet megoldani?

Biztos alap dolgok, de nem találtam meg.

Előre is kösz!
  • miatyánk
    Az jutott eszembe, hogy ez végül is egyfajta zajszűrés digitális hibákra. Olyasmi mint a sérült film, ahol egy hibás képkockát az azt megelőző és az azt követő képkockából állítanak helyre.
    Talán létezik ilyen plug-in Premiere alá is.
  • miatyánk
    Üdv.

Nem tartozik szorosan a témához, de azért köze lehet hozzá.

Képhibás MPEG-2 videót lehet e valahogy javítani?
    Zöld/szürke blokkok lejátszásnál itt ott megjelennek a képen, amik nem lejátszó/kodek függők, hanem hibás részei a videónak.
    Szóval ezektől szeretnék megszabadulni, vagy legalább redukálni a számukat. Olvastam egy MyFlix nevű progiról ami pont erre jó, de csak MPEG-1 videókkal használható.
    Szóval valami megoldás kellene. Külön progi, esetleg plug-in?
  • Gladiator
    elküldtem a gyereknek, majd megmondja mi lett. köszi
  • bertino
    hát... próbáld ki:
    betöltöd virtualdub-ba vagy nandub-ba, audio: full processing-en legyen, compression-nál lame mp3 kodekek közül ha engedi, akkor tömörítsd be vmilyen minőségbe
    ha viszont nem, akkor csak a besweet-et tudom ajánlani erre, sztem az biztosan megbirkózik a feladattal, végülis elég fejlett hangszerkesztő progi
  • Gladiator
    és hogy lehetne belőle constantot csinálni?
  • bertino
    ez csak annyi, hogy a hang bitrátája nem constant, hanem variable
    persze lehet, hogy emiatt nem tetszik semelyik proginak
  • Gladiator
    egyik haverom próbálna betenni egy videót premerebe (1.5), de amint beteszi az egész kifagy. próbálta más progikkal is, de mindegyiknél kifagy a videótól. a videónak valami menthetetlen baja van, vagy csak simán codec? ace mega van fent. Mondtam neki, hogy azt alapba nem szereti a premiere, de lebútította, meg ilyenek, így edig minden faintosan működött.
    a virtual dub ezt írja ki:

variable bitrate (VBR) audio detected. VBR audio in AVi is non-standing and you may encounter sync errors up to 143ms when attempting to extract WAV files or processing the audio in Direct Stream Copy mode. Full Processing mode is recommended to decompress or recompress the audio. (bitrate: 65.4 +- 8.3 kbps)

valami ötlet?
  • Lpneo
    Total training megvan valakinek? Érdemes megvenni?
  • drob
    mert ütközik a kodek progiddal, töröld le és menni fog
  • Gerisone
    halli mér van az hogy a CompilerVfw.prm betöltésénél lefagy és nem megy tovább?
  • Iam The Ghost
    Thx, majd próbálkozok. Ha közben vki rájön vmi nagyon jó megoldásra, az leírhatná ide, thx. :) Vagy az se lenne rossz, ha vki részletesen letudná írni, hogy hogyan tudnám elhomályosítani a logot. :)

Drob: Az a progi is megvan, majd megnézem, thx Neked is.
  • drob
    kicsit off bocsi
    pinnacle studio9-hez van egy plug: logo away ez kiszedi ...
  • Lpneo
    Egy módszer rá, ha kimaszkolod, azt a részt, és elmosod. Ez azoknál a logóknál működik, amik olyan félig átlátszóak. Elsőre észre se lehet majd venni.
    Ha viszonylag a kép szélén van a logo(alul,felül) akkor egy megfelelő crop-pal is elintézheted a dolgot(ha nem sajnálod a videót)
  • Gladiator
    Asszem van erre egy progi, de sajna a nevét nem tudom, szóval csak mondom, hogy van remény:D
    csodát ne várj, de fekete négyzetnél jobb. esetleg te magad is szórakozhatsz after-ben a clone stamppel, ha nagyon ráérsz.
  • Iam The Ghost
    Hali!
    Ha van a videó egy részében egy logo, akkor azt kitudom vhogy törölni onnan, esetleg eltakarni? Mert most az kéne, de nem akarok ilyen parasztos megoldást, hogy odarakok egy fekete foltot, szal' tudja vki esetleg hogyan tudnám másképpen eltörölni onnan?
  • Gladiator
    de a félreértés látom szokásod:) nem azt mondtam, hogy amit írtál az nem igaz, hanem az Adobe elképzelése a hülyeség.
  • drob
    nem szokásom hülyeségeket írni és beszélni
  • Gladiator
    ez hülyeség. az after teljesen másra van. a premiere van vágásra, így szerintem abba kéne belerakni, és feltételezhetnék, hogy az after használóknak van premierejük is, és tudják is használni:)
  • Lpneo
    milyen programmal lehet a legjobban zenét komponálni?(CuBase-n kívül)
  • drob
    lehet azért nem rakják be, mert az after képes fokozatosan lassítani. feltételezik hogy a felhasználónak van aftere is és használni is tudja ... :)

"aksztásra" bróbáld ki az utolsó hangfrémet ismételni és úgy halkítani
  • Gladiator
    amugy nem tudom mikor akarja mar az adobe beepiteni ezta funkciot a preimierebe. nem egy embertol hallottam mar, hogy szuksege lenne. na meg nekem is...
  • mediator
    szabdald fel darabokra az ismételtetni kívánt snittet. A speed-ben egyre nagyobb értéket állíts be az egymás után következő darabokra. Minél több darab van, annál folyamatosabb az átmenet. Keyframes megoldásról nem tudok.
  • Lpneo
    Azt ismerem, de abból nem lehet átmenetet csinálni. Pl. hogy folyamatosan begyorsul
  • drob
    hangra is vonatkozik a jobb egér speed/duration
    "akasztást" megnézem, nincs előttem most a premi
  • Lpneo
    ?
  • Lpneo
    Ja és nincs valahol keyframe-s gyorsítás hangra(videóra már találtam)
  • Lpneo
    Ha mondjuk van egy viszonylag szólógitár rész, és annak a végét szeretném beakasztani, aztán meg lehalkítani.(szóval, hogy azt a kis részt ismételje)
  • drob
    kampóval :))
    Mire gondolsz pontosan?
  • Lpneo
    Egy kérdésem lenne. Hogy lehet megcsinálni, hogy beakadjon a hang?