Adobe Premiere

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zsolesz92
sziasztok, a digitális fényk gépem .movie kiterjesztésben veszi fel a fájlokat. ezt viszi a premiere? vagy tudtok olyat ami átkonvertálja?

hello!
vki tudja, hogy hogyan tudok premierrel eloben vagni? (Mert azt hallottam hogy lehet)

Apple MacBook 2.16 C2D, iPhone, 2*Dell 2408WFP, hamarosan: MacPro 8core

digitalizáld be dv avi-ként és jó lesz

Amon Serrano
Hát de, valószínû tömörít a canon! De hát mégis, valahogy meg akarom vagdosni! Ötlet?

A játék az nem játék! Mostmár jól helyben kéne hagyni valakit!

nem valami tömörített cuccot akartál beimportálni a progiba? nemnagyon szeresse a premi ...

Amon Serrano
SZiasztok!

Nem tudjátok, hogyan tudnék dolgozni canonnal (konkértan S2 Is, de G5-é sem ment) felvett videókkal? Unsupported compression in avi-t, vagy valami hasonlót ír!

Köszi!

A játék az nem játék! Mostmár jól helyben kéne hagyni valakit!

passz, nemtom mert nem a premier dvd íróját használom, de gondolom itt: File/Export/Export to dvd

Szia!

Köszi a választ, hol tudom lejebb venni a bitrátát?
Mert ha a dvd-re kiírásnál, akkor azt sem tudom, mert nem elérhetõ ott az a opció! 😞

Köszönöm elõre is a választ!
max ~70 perc fér rá egy lemezre (menü nélküli) vedd kissebre a bitrátát és jónak kell lennie.
tömörítést egyénileg kell beállítani, kinek mi a szimpi, valszin valami gyári beállításon volt azért lett rossz az avi
tömörített dolgokat nem fog kezelni, arra a célra más progit kell keresni, a premier dv avi vágására lett kitalálva

UI: Tudja valaki, hogy lehet premierevel jól tömöríteni? Mert nekem ha aviba tönörítem, akkor
nagyon-nagyon rossz lesz a minõsége, akadozik, foltok mennek bele stb...
Olyat viszont nem találo, hogy mpg-be tömörités, sõt mpg-t sem tud kezelni, nem tudja megnyitni az mpg-t! 😞

Tud valaki ebben is segíteni? Köszönöm!
Sziasztok!

2 egész éjszkán (kb. 10 órán át) csináltam egy kis filmet (semmi különöset, csak egy családi videot), összesen kb. 1,5 órást lett.

Megcsináltam a menüt meg minden. Aztán kiakartam írni dvd-re, azt írta a statusnal, hogy több helyre van szüksége, mint 4,7 gb, ezért, nem engedte, hogy kiírjam.

Aztán megcsináltam menü nélkülire, levettem kb 15 percet a filmbõl.
A statusnál az volt írva, hogy "Ready" vagy elvileg készel áll az íráshoz, de még sem lehet kiírni, mert a "Burn" menü pont inaktív.

Megpróbáltam, hogy mappába mentse és ne dvd-re, de így sem mûködött! 😞

Adobe Premiere Pro 2.0-val dolgozom egyébként.

Tud valaki segíteni? Köszönöm elõre is!
zakika
a hang akkor szaggat amikor a geprol nezed vagy akkor amikor "bedigized", mert akkor nekem is szokot. egyszeruen a gep nem tudja realtime feldolgozni, de az avi ettol meg jo

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

"A dv-t nem kell bedigizni"
Valamilyen úton módon csak be kell valahogy pakolni az anyagot r-go bedigized ..., de akkor nevezd bárminek.
Nemtom hol állítol defaultot, mert nekem olyan lehetõség nincs ...
ha jóltom annak a kaminak van firewire portja, akkor viszont pláne nincs lehetõség hangot állítani. Ha esetleg mégis lenne: uncompressed, 48000khz, 16-bit, stereo-t válassz.
Ha továbbra sem jó, próbáld más filmszerkesztõvel is gépre vinni az anyagot (bedigizni).

mataharii
A dv-t nem kell bedigizni, mivel digitális formátumban adja a jelet...vagy rosszul tudom?
Hangbeállításnak defaultot használok, és eddig tökéletesen mûködött is a dolog. Olyan,mintha nem lenne szinkronban a képpel (pedig nem elõz be, és nem is siet), de valahogy ilyen érzésem van, aztán próbálja behozni. De az is lehet, hogy teljesen rossz irányban keresgélek, egyelõre nem tudom a megoldást, a kemra beállításai úgy tûnik rendben vannak, mert ahogy elsõ levelemben is írtam, a kamerán tökéletesen lejátsza a hangot, csak a gépen nem. Töredezettségmentesítõt is futtattam...heeeelp!

Egy dummie-nak is joga van fejlődni!

nem hinném h az a baja, mégpedig: ha telepítel xp-t és rá premiert, bedigized, egybõl fog menni minden, dv-avihoz nem kell codec. esetleg próbáld meg még 1xx bedigizni, vagy pl töredezetségmentesítés. Lehet csak egyszerûen "megakadt" a digitalizáláskor, vagy nézd meg, mi volt hangbemenethez beállítva, lehet az lett "elcsavarva" és valami tömörített dologként megy be ...

mataharii
köszi, de ezzel nem vagyok kisegítve...valami pontosabbat nem tudnál írni? Azt hittem eddig, hogy minden audio codec fent van a gépemen. Lehet, hogy ez a kamera valami speckó formátumban rögzít?

Gladiator
codec

mataharii
Szevasztok!
Az a problémám, hogy vettem egy viszonyleg jó kamerát (Sony DCR TRV 900e 3CCD), és amikor behúzom a filmet a premiere-be, a hang beszaggat. A kamerán lejátszva minden oké vele...nincs valami ötletetek?

Köszi

persze

urbijoe
akkor VHS-röl is lehet DVavi-ba rögziteni?

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

dv avi a tömörítetlen digitalizált anyag, bárhonnan is szeded be.valamivel kevesebb mint 13Gb
idõt nem, csak file méretet konvertálsz

urbijoe
csak azért kérdeztem ,mert a MiniDV kamera Alapbol DVavi-t rögzit ,és azthittem ennek is van valamilyen alap formátuma

alph4
Olyan formátumú lesz amilyen beállítasz. <#idiota>
1 órányi felvételt ha átkonvertálsz dvdnek, akkor az pont 1 óra lesz
<#idiota><#idiota><#idiota>

&#9615;&#9614;&#9613;&#9611;&#9610;&#9609; Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

urbijoe
a video-rol sima VHS felvétel ha számitogépre rakom milyen formátum lesz?
és 1 orányi VHS kb hány perc lesz ha átkonvertálom DVD-nek

mataharii
Sziasztok!

Sürgõs warez kérdésem lenne, kérlek benneteket, ha valaki tud segíteni, dobjon egy mailt a [email protected] címre!

Köszi

attól hogy 1 fájlról van szó, még lehet hibás. 1 frém hiba felboríthatja az egészet, jól mondta Tsyl, de legyen neked igazabb, mert könnyebb a kodeket rendberakni, mint frémenként megnézni ...

A nyersanyag 1 db 9gb-os (47 perces) nyers avi, tehát nem ez lehet a hiba 😞. Én valami kodek-problémára gyanakszok...
tsyl
Annak a videó résznek (avinak)én elsõként megnézném a tulajdonságait részletesen (pld. virtualdub...stb) hogy stimmel-e minden, nincs e valahol eltérés a többi file-hoz képest. (anno Premier 6.5 alatt voltak ilyen gondok)

Sziasztok!

Kérdés: adobe premiere pro-val vágtam össze egy dv-rõl capture-ölt anyagot. Exportálni szeretném, mpeg2-be (aztán egy másik progival dvd-re menüvel... stb.)
47 perces az anyag, és exportálásnál a 7. perc környékén a következõ hibaüzenettel abbahagyja a renderelést:
"Adobe Premiere Pro failed to return a video frame. Cancelling operation."

Ezen a helyen semmi vágás, átmenet nincsen, sima videofolyam van.

Esetleg van valami ötletetek?

Elõre is köszönöm!
tsyl
Plussz kérdés: Spicemaster Premierhez van valakinek?

tsyl
Ja és egy Premier Pro-s kérdés: a HFX 6-hoz (ez van a pinnacle studio 10 alatt), létezik e valamilyen "varázs" plugin amivel rálehetne venni a Pro-t (1.5), hogy tudja használni?

tsyl
nem tudtok valamilyen jó linket,(nem fizetõset), ahol vannak pár másodperces mozgó hátterek mpg2 formátumban? (fõleg "wedding"-es lenne jó).

urbijoe
kösz

bertino
ja

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

urbijoe
a 8500 Kbit/mp az egyenlõ a 8500 bitrate-el?

Lockheed
Sziasztok! Van 1 kis problémám és nemigazán tudom megoldani... Adott egy kb 400MB -os wmv file amihez neten vásroltam meg utólag a licensz filet, ami a film lejátszásához. Ez eddig ok. Viszont nem lehet ide-oda ugrálni a filmben, tehát egy bizonyos részhez odatekerni lehetetlen... Winampban megnéztem a file infot és ott a Seekable sorban False szerepel. Az lenne a kérdésem, hogy létezik -e valamilyen program, amivel ezt meg tudom szüntetni benne, vagy esetleg ha valami meg tud nyitni olyan filet amihez van licensz és ezt át tudom konvertálni vele más formátumba hátha úgy jó lesz. Kicsit már idegesít a dolog... 😊) Elõre is köszi és ha tudtok pls segítsetek. <#worship> Nem nagyon foglalkoztam eddig ilyesmivel. Köszi.

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

bertino
kerestem, csak egyelõre magyaron
azért thx

urbijoe
én is onnan szedtem
de elég lassan jött ,1 hétig töltöttem apránként

alph4

&#9615;&#9614;&#9613;&#9611;&#9610;&#9609; Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

bertino
óóó nincs torrenten <#shakehead>

urbijoe
pedig jo kis progi ,közel ugyanazok a lehetöségek vannak benne mint a Premiere pro,ban csak sokkal jobban felhasználo barát,ja és menüszerkesztö is van benne

tsyl
Ezt nem tudtam, elements-el még nem találkoztam közelebbrõl.
Ha számítógépen akarod majd lejátszani, akkor simán adat dvd-ként írhatod.

urbijoe
nagyon sok menü van benne alapbol a progiban
meg tudom variállni saját héttérel és zenével
amugy ha Mpeg file-t akarok kiirni azt a Nero-ban adatként kell?

tsyl
így viszont normális menüt nem igen tudsz készíteni a dvd-hez. (Amúgy a Video_Ts mappában lévõ Vob file valójában mpeg file)

urbijoe
köszi
ez a progi azért jo ,mert ha magszerkesztem a videot nem kell külön konvertálgatni ,mert egyböl DVD formátumot csinál és ha nem akarom azonnal kiirni ,akkor késöbb csak Nero-ban áthúzom a VIDEO_TS mappát és kész

tsyl
Igen. 8000-es bitrate-el jónak kell lennie.

a dvd-nek a max bitrátája: 8000, hangtól (tömörítés) függõen 61 és 73 perc fér egy lemezre (4,7 Gb-os lemezre). Az a 3000-res bitr. majdnem svcd volt 😊 (svcd bitr. 2500) Max 80-85 percet szoktam egy dvd-re írni, az kb 90%-os, ha attól többet írsz, már észre lehet venni a minõségromlást.

urbijoe
ez azárt jo mert VIDEO_TS mappát csinál ,ugy mint egy DVD filmen,nem pedig Mpeg file-t

urbijoe
na most én az Adobe Premiere Elements-et használom ,annál a DVavi-t igy konvertálja DVD-nek. igy jó?

tsyl
a video résznél (ha az adobe encoderét használod, akkor ott vannak elõre beállított sablonok)