3752
PC-s vágás és home video
  • Lpneo
    Hát mostmár a legtöbb ember 2.0-t használ, pedig a 6.5 egy jó kiadás volt
  • Joy1
    "Premiere 6.5-ben hohyan lehet a képek között az effekteket, áttűnéseket megjeleníteni? Amikor a prog. az áttűnéshez ér, a lejátszó ablak bal felső sarkában csak egy x jelzi a "jelenlétét". "

Erre senki nem tud mondani valami okosságot?
  • drob
    be kell állítani milyen bitrátával írja a lemezre a videót
    bitráta=tömörítés, minnél nagyobb a szám, (8000) annál jobb lesz a lemezen lévő film minősége. 1h 7min fér rá 8000-es bitr.-val
  • gnagy
    A hibaüzenet: "The content will not fit on the target media using the selected data rate. Please adjust the settings."
  • gnagy
    helyesbítek: nem date rate-re, hanem data rate-re panaszkodik!
  • gnagy
    Sziasztok!

Aobe Premiere Cs3

Elkészítettem egy videoanyagot, kiakarom írni dvd-re, de mikor le "OK"-zom a dvd beállításokat valami date rate féleségre panaszkodik. Nem tudjátok mi lehet a probléma? Mit lehet ez ellen tenni?
  • Joy1
    Sziasztok !

Premiere 6.5-ben hohyan lehet a képek között az effekteket, áttűnéseket megjeleníteni? Amikor a prog. az áttűnéshez ér, a lejátszó ablak bal felső sarkában csak egy x jelzi a "jelenlétét".

• alph4
    A telefon nem arra van hogy videózzon az ember vele...egyébként sehogy nem lehet javítani nagyon, mert ha elmosod akkor meg azért lesz szar és nem fog semmi látszani :D
  • sdg
    craesh: Természtesen lehet. Ez kell neked: Effects > Video Effects > Keying
  • craesh
    HI, gyors kérdés:

Premiere-be ugye lehet olyat csinálni, hogyha felveszek kamerával egy olyan jelenetet, ahol ZÖLD lepedö van hátul, akkor a ZÖLD hátteret lehet maszkolni egy másik videoval?
  • TRibor
    Sziasztok!

Egy olyan problémám van hogy egy telefonnal készült videót is beszertnék tenni egy készülő DVD-be. A telefonos felbontása viszont nem az igazi. Hogy lehetne valahogy esteleg elmosni pixeleket, vagy "javítani" a kép minőségén? Esetleg másik programot is ajálnhattok!
    Előre is köszi!
  • sdg
    Egy viszonylag egyszerű kérdésem lenne. A Premiereben lehet eső csepp efekteket létrehozni valahogy? Nem olyanra gondolok, hogy mintha esne az eső a videó alatt, hanem olyanra mintha a képernyőre esnének rá pont szemből. KÖSZI ELŐRE IS.
  • heavyharris
    Sziasztok
    van egy gondom
    azert mert hamarabb megy a nem igenyes DV anyagokat egy LG asztali rekorederen egybol kiiron DVD re
    Ezzel meg semmi gond nem is lenne csak a kiiras utan akadozik rendesbol!!!
    van egy ismerosom amelyik athajtsa egy programon valamilyen savok jellenek meg es gyonyoruen mukszik
    az lenne a kerdesem hogy nincs valami otletetek hogy melyik lenne ez az program mert az illeto nem akarja elarulni !!
    ha nem is konkretan a program nevet irnatok meg akko r sem lenne baj csak tudjam legalabb hogy kb mi utan kutassak!!!!!
    koszi szepen elore is !!
  • Lumpy85
    minden megoldva bye
  • Lumpy85
    nem nekem van, jó is lenne. végólis egy HD Plazma tv hez van kötve egy azstali profi dvd lejátszó és kaptam pár dvd-t hogy vagdaljam össze, effektezzem be stb... a forrás videókat nem kamerával vettem fel hanem dvd ripp. és amikor legjobb minőségbe kiírtam akkor szaggatott a HD Plazmán, de számítógépen meg simán ment. Én arra gondolok hogy nem bírja el az 1 mega/sec tömörítést ha pl 500kb/sec el csinálom akkor is szaggatna szerintetek? Rögtön DVD-be konvertáltam ki a képarány 1:1 de ezt a Plazma autómatikusan berakta amilyenre kell és jó volt, csakhát szaggatott minden. mi lehet az oka?
  • drob
    #2405 ...!
    "(van hdv lejátszód?)"
    ha nincs, felesleges HD-zni, mert nincs mivel lejátszani
    ha van és hd-ben vettétek fel, akkor hd projektet kell nyitni
    ha dv felvétel, akkor pedig hiába nyitol hd-t projektet, kicsi lesz a kép...
    #2405 ...!
  • Lumpy85
    hy
    ha HD Plazmara készül egy videó akkor az elején hd projectet kezdjek vagy jó a sima PAL Standard?? vagy ha már megcsináltam Simában és kimentem aviba és beillesztem egy HD projectbe az avit és ugy mentem az segíthet? mert amit kikonvertáltam dvd-t az Plazmán szaggatott miért?
  • drob
    nem tudok segíteni ebben a témában, én a premit használom csak és a dv-avi-s exportot ami 1 óra ~13Gb.
    biztos jár majd erre valaki aki tanácsot tud adni az xvid-es tömörrel kapcsolatban
  • Daniel19
    Na akkor!

Egy szimpla kérdés: nekem csak ennyi kellene, hogy a megvágott videómat ki tudjam menteni aviba, hogy normális mérete legyen. Tömörítetlen hanggal egy 5 perces videó 500 mega, ami tarthatatlan. Csak annyi fontos, hogy a kép xvid legyen, a hang nekem mindegy, hogy mivel lesz tömörítve, csak le tudjam már menteni egy istenverte aviba!

Milyen programmal, hogyan, és milyen audió kodekkel tudom ezt megtenni? Kérlek segítsetek!
  • drob
    igazad van, az egyik leghíresebb progi...
    DE! nem arra találták ki, h mindenfajta tömörített dolgot lehessen kaszabolni vele, profik használják, profi utómunkára........
    az mp3 pedig nem profi hang, tuti meg tudták volna oldani az mp3-at is, de lásd előző sort.
  • Daniel19
    Egy ilyen híres programban nincsen? Akkor miért ez az egyik leghíresebb vágó program windowsba? Elmennek a faszba... 2007 van, egy ilyen egyszerű dolgot nem megoldani...

Akkor mit javasoltok? Mivel tudom megvágni az anyagomat és xvid/mp3 kódolással lementeni aviba?
  • drob
    írd ki tömörítetlen formába, majd konvertáló progival pillanatok alatt át lehet pakolni mp3-ba, ha nincs konvertáló, kiírod pl neroval zeni cd-ként újraírható lemezre, majd win.m.player-el bemásolod mp3-ként...
  • drob
    nincs mp3 tömörítés
  • Daniel19
    Sziasztok!

Egy nagy segítség kellene! Egy szimpla műveletet szeretnék végrehajtani, de egyszerűen lehetetlen!

Bedigiztem a videómat, megvágtam Adobe Premier Pro 7.0-ban, erre ki akarom menteni aviba, de a kompressziónál nem ismeri fel az mp3 kodekeket.

Mi lehet a baj? Kérlek segítsetek! Nem igaz, hogy egy ilyen híres program nem tud elvégezni egy ilyen egyszerű kimentési műveletet!
  • CseZo
    Hy!

A deinterlace-re gondolsz? Az avinál is van...Export Movie Settings-nél
    a Keyframe and Rendering fülön ott van, hogy deinterlace footage.
  • Lumpy85
    hello all

lenne egy pár kérdésem újra ha nem gond.

ha kész van egy project és azt akarom hol küldö HD Plazmán akarom lejátszani akkor milyen formátumra mentsem ki?
    ha kimentem avi-ba akkor csíkos lesz, a többi formátumnál be lehet tenni egy olyat az encoderben hogy kiélesíti a képet és nem lesznek benne a csíkok. de avinál miért vannak bent? a csíkokat legjobban a szöveges résznél nehet látni. ha belépek az adobe media encoderbe ott aho van a sourve fül meg a video out fül na ott egy kicsit lejjeb van ez hogy ha berakod oda a pipát akkor élesíti a képet. hogy lehet ezt elérni avinál hogy a kép ne legyen csíkos vagy is a szöveges részek ne legyenek csíkosak?
  • Lumpy85
    kösy a segítséget, most elméletileg mindenvilágos.
    nem nekem van HD Plazmám sajna :(
  • drob
    1: a végtelen lejátszást nemtom, encoreval írom dvd-re, ott tudom hogy kell megoldani
    2: ha dv felvétel akkor dv-be tudod csak renderelni, ha hdv, akkor eleve hd projetben kell szerkeszteni (van hdv lejátszód?)
    3: nekem nem csúszott el soha, és nem is állítok semmit (felinstal progit, szerkesztem, tömörítem, nincs más beállítás)
    elmosódás adódhat a dv és hd közötti felbontáskülönbség miatt.
    4: lásd 1.
  • Lumpy85
    hello mindenki

lenne pár kérdésem a premiere-val kapcs.

- hol tudom beállítani hogy a kimentett videómat egyfolytába lejátsza a lejátszó tehát ha a végére ér a film akkor kezdje az elejétől.

- ha HD Plazma tv-re készül egy adott videó akkor milyen beáálításokkal mentsem ki a projectemet?

- valahol hallottam hogy mielött kimentem a videót be kell állítani valahol valamit hogy tv-n ne csússzon el a kép ezt hol lehet? mert számítógépen jó lesz de tv-n elmosódik

- ha dvd-be konvertálom ki a filmet akkor a beállításoknál van olyan hogy loop playback ez az hogy végteleníti a felvételt tehát ha véget ér akkor kezdődik előlről?

köszön szépen előre is a segítségeket
    bye bye

• Lpneo
    Esetleg próbáld megnyitni after effectsbe, de az se biztos hogy működik
  • Lpneo
    Mac-ot egy videó miatt ne vegyél, csak ha tényleg ilyen téren akarsz működni. Egyébként én sem értem ezeket az értelmetlen hibákat, az Adobe-s srácoknak valamit változtatni kéne már...
  • Gerygrey
    Régebbi mentést betölt. Aztán, ha azt elmentem (változtatás nélkül), már megint nem nyitja meg. Uninstalláltam az egészet, újrainstall, ugyanúgy szar. Letöltöttem Premiere CS3-at, nemindul, bedühödtem, drasztikus format C: kéthónapja csinálás alatt levő projektfájlokkal együtt, csak hulljon a férgese, majd újrakezdem. felraktam a Vistát, persze nemindul a CS3 azon se, végülis mi a faszért is kéne elindulna egy ilyen olcsó fos teszkógazdaságos gépen egy ilyen kis primitív shareware proginak, biztos én vagyok a hülye hogy egyáltalán videót akartam vágni.
  • drob
    volt ilyen nekem is, valamiért behalt, hálistennek már kint volt lemezen az anyag, csak valamire kiváncsi lettem volna..., próbáld meg megnyitni az auto mentést
  • Gerygrey
    Valaki SOS légyszi, mielőtt az egér után a monitort is falnak b***om, a gépet meg ki az ablakon a negyedikről. Hogy ez a rakás fos Premiere vajon miért nem tudja megnyitni a projectet amin kb 2 hónapja dolgozom? Van régebbi mentés is, azt megnyitja, de ha elmentem újra másként, akkor megint nem lehet megnyitni, idáig elmegy a csík és szevasz (screenshotot se tudtam csinálni, csak fényképezővel, az egész gép beállt, ha a cancel gombra kattintok akkor onnantól már a CTRL+ALT+DEL-re se reagál)

Erősen kezdek hajlani a Mac felé, hihetetlen hogy egy 200 ezres gép csak Passziánszt tud stabilan futtatni. Esetleg valaki tud arról, hogy a mac-es Final Cut Studio ismeri-e a prproj formátumot?
  • drob
    újra lesz, csak most nem merem, van vagy 30 projet félkészbe, készbe, aztán nincs kedvem újraszerkesztgetni őket. mind1, megoldom a psd-t kék hátteres szitukkal, csak így tovább tart...
  • Lpneo
    Az semmi, nekem volt olyan hogy egyetlen frame-re bekattant. Valami 76%-nál kifingott a renderelés, aztán egyre kisebbre vettem a render area-t és a végén EGYETLEN rohadt frame volt a hibás. Kitöröltem, és minden frankón ment utána. Szerintem rakd újra az egészet, vagy ha van elég türelmed, akkor várd meg a CS3-at(habár nem sok újítást raknak bele), meg persez előtte még tuningold fel hozzá a gépet
  • drob
    valakinek valamilyen tippje, miért nem akarja importálni a .psd fájlokat? egyiknapról a másikra "bekattant"
  • bertino
    későbbiekben biztos lesz rá megoldás
  • Gerygrey
    Sziasztok, frissen felteleptített Vista alatt nem megy a Premiere Pro 2, XP alatt ugyanezen a gépen simán. Google nem talált megoldást, viszont máshol is sírnak emiatt emberek, lehetséges hogy nem támogatják egymást? Valami patch, ilyesmi, egyéb ötlet?
  • Lpneo
    Nem kell, már találtam.