3752
PC-s vágás és home video
  • Lpneo
    Hát transitionokat nem nagyon tudsz leszedni, esetleg pénzesek vannak, de azt meg kell venni

Apropó, úgy tudom kijött a CS3 véglegesen. Ti erről mit tudtok?
  • Iam The Ghost
    Hi,
    gondolom általános és noob kérdés, de tudnátok mondani oldalakat, ahol letölthetnék transition plug-in a progihoz? Kerestem már, de eddig nem sok használható oldalt találtam.
  • tb75
    sziasztok,mostanában kezdtem el foglalkozni video szerkesztéssel,több kérdésem lenne:
    milyen konfiguráció kell hozzá,mert a mostanival kicsit szaggat a szerkesztés és lehet hogy ez a baj
    mikor megszerkesztek egy filmet és ki akartom írni dvd-re,akkor elkezd renderelni,utána meg kiírja hogy nincs a vinyón elég hely(ami igaz is),dvd re meg nem ment semmit és megáll
    ha movie-ba akarom exportálni,akkor kiírja aviba de bazi hosszú,mit kell csinálni hogy rövidebb legyen,vagy milyen programmal lehet utána rövidíteni
    és még egy : van-e valamilyen magyar leíás a premiere pro-hoz?
  • ILLNeo
    Szerezz be Premiere 2.0 legalább... ezek gyerekbetegségek a 6.5-nél de gyógyszer az újabb verzió
  • KOMC
    Üdv!

6.5-öt használok és export után némelyik éles vágásnál a lent látható képhibák jönnek elő. Több codec-kel próbáltam, még tömörítetlenül is.
    Tud vki megoldást?

• ILLNeo
    Az export menuben Adobe media encoder... azt hasznald "mpg" konvertald le azt mar beveszi a youtube...
  • Hzsolesz
    Én azt ajánlom neked, hogy a kész filmet olyan formában mentsd ki, ami kevésbé veszteséges (mondjuk tömörítetlen QuickTime, vagy AVI), azután valamilyen erre specializálódott programmal konvertáld át a kívánt formátumba.(pl. sorrenzon squize)Lehet ugyan a Premiereen belül is mondjuk MPEG-4-et, vagy DivX-et előállítani (elméletileg), de nekem sem sikerült még.(nagyon nehezen paraméterezhetők)
  • zsozsi80
    Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni abban, hogy ha meg van egy kész videóm (ADOBE PRO PREMIER 2)
    ,hogy tudom a gépre úgy exportálni, hogy youtube-ra feltölthető legyen?

Avira + movfile-ra csináltam, de több Gb. volt. Vagy tömöriteni hogyan lehetne?

Valaki részletesen leírná azt megköszönném!
    Köszönöm szépen!
  • Hzsolesz
    Hy!
    Olvasgattam a fórumot, és látom, hogy "miatyánk" egy régebbi kérdésére nem kapott választ.Szóval...a Premierben a Page Peel átmenet tényleg csak ennyire képes, de ha a snittre rádobod a Page Curl effektet (hangsúlyozom effektet, nem átmenetet), akkor hasonló eredményt érhetsz el, mint az általad kívánt eredmény.Green Screen?
    Üdv!
  • Hzsolesz
    Sziasztok!
    Van valami jó kis trükkötök a Green Screen kiszedésére Premiere alatt? Tudom, hogy van Croma Key meg Greens Screen Key effect, de nem valami jól paraméterezhetők, és elég silány eredményt adnak.
  • BurnBaby
    nagyon köszönöm, megnézem!
  • Lpneo
    Készíts egy új sequencet, és tedd bele az előzőt. Így az egészet tudod szerkeszteni.
  • BurnBaby
    köszi a választ. azt tudom, h állítgatni lehet a formátumot - a gondom az, h kb 6 óra nyers hangfelvételt vágtunk meg és daraboltunk fel 195 file-ra és exportáltuk ki egyesével -6dB szinten, A-Law wav formátumban. Namost mint kiderült a -6dB kevés, ill. mégsem ez a formátum kell, hanem az A-Lawnál lényegesen jobb minőségben kell produkálni a végterméket.

A kérdés az, h van-e arra mód, h egy projektben azt mondjam, hogy szintezze át az egészet, majd exportálja ki ugyanazokat a darabokat, vagy egyesével kell megmondani neki a paramétereket és kiexportálni, elnevezni, stb. (ismétlem, 195 file, tehát nem véletlenül küzdök bármilyen "automata" megoldás megtalálásán... )
  • ILLNeo
    Szia,

a project még épp, tehát semmi gond mert csak az export volt problémás.

A exportban van külön audio export ahol kedvedre mazsolázgathatsz a formátumok között.

Bár jó lenne tudni mibe kell a hang. (Sokat segítene az export formátum pontos meghatározásánál)
  • BurnBaby
    Sziasztok,
    Szerénységem teljesen Premier Pro analfabéta, de sajnos van egy megoldandó problémám.
    A kedvesem hangot vágott nekem premier pro 2.0 alatt (mivel videóvágó ez volt számára a kézenfekvő megoldás). A kiexportált végeredmény azonban mégsem felel meg a célra, amire terveztük - jelenleg alulvezérelt és egy lebutított formátumban lett kiexportálva.
    Mivel több órányi anyagról és több száz fájlról van szó, szeretném megtundi, létezik-e olyan megoldás, hogy egy projekten belül az összes összerakott hangfájlt átszintezzük ill. kiexportáljuk egy-egy utasítással? Jelenleg ugyanis úgy néz ki, hogy egyesével kell ezeket beállítani, ami végtelenül fájdalmas és hosszadalmas művelet.
    Az is megoldás, ha tudtok olyan partnerprogramot, ami kezeli az adobe projekt fájlt és tudja ezeket az általam annyira vágyott funkciókat.

Köszönettel,

BB
  • ILLNeo
    de a CS3 most sokkal jobb lett mindegyiknél...
  • Lpneo
    Mindent regisztrálni kell, kivéve a 30 napos változatot. Én inkább a pro-t ajánlom, mivel az elements háááát eléggé leterheli a gépet, és semmivel sem jobb a pro-nál(inkább butított)
  • fabiana
    elfelejtettem megkèrdezni ha az emulrol sikerul letolteni arra mi a vèlemèny? megnèztem a prot is, hààààt ott is regisztràlni kell, ès azt nem akarok. javaslat? Koszi.
  • fabiana
    Letoltèsi problèmàm volt a tobbit azt megoldom, de akkor megprobàlkozom a proval. koszi.
  • drob
    hát igen, nehéz freet találni mert... :)
    pro nem jobb lenne?
  • fabiana
    Sziasztok. Szeretnèm letolteni az adobe premiere elements v3-at, de sehol nem talàlok free down-t. Lètezik egyàltalàn? Mennyire megbizhato az emule-rol valò letoltèse ennek a programmnak? Elore is koszi a segitsèget.
  • miatyánk
    Az alábbi effekt beállításai nagyon szegényesek. Meglehet adni hogy melyik sarokból lapozzon, a kezdő és vég állapot tetszőlegesen beállítható és az egész effekt visszafelé is lejátszható. Ennyi!
    Tehát a effekt renderelésének minőségét itt nem lehet beállítani. Mert bár lehet hogy a kérdésemből nem derült ki egyértelműen, engem a render minősége zavar. Olyan mint valami durva(draft) előnézeti render. Viszont a jelenetet fájlba renderelve is ugyan olyan marad a minőség.
    Tehát te mit állítanál be(konkrétan) a Premiere Pro 2-ben a lapozó effekt minőségének javítására?
  • alph4
    Minden effektet még módítani lehet/kell, nem csak annyi hogy ráhúzod a snittre és kész. Ez a bal oldali videószerkesztési résznél az Effects fülön lehet pluszba konfigurálni..több effektet aprólékosan összahangolni stb. Ezért lehet a premierevel egyedi filmeket csinálni míg a másikkal nem annyira, csak érteni kell hozzá.
  • miatyánk
  • slylecz
    Sziasztok!

Arra lennék kiváncsi, hogy valaki próbálta-e már a Premiere 2.0-át felrakni Vista 32 vagy 64bit-re? Kinek melyik sikerült? Vagy egyáltalán sikerült-e?

Köszönöm!
  • miatyánk
    Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.
    A Premiere Pro 2 Video Transitions->Page Peel->Page Peel effektjét szeretném használni, de szerintem nem úgy működik ahogy kéne.
    Valahogy így néz ki, csak nagyban látszik az animált lap gagyi minősége is(fűrészfogas lapszél, egyenletlen színátmenet stb).

Ugyan ez a lapváltó effekt így néz ki a Vegasban, Ediusban, vagy szinte bármelyik videoszerkesztőprogramban:

Élsimított, egyenletes fényhatású(mitha tényleg egy lapozás lenne), beállítástól függően áttetsző stb.
    Mi róla a véleményetek? Valamit nem állítottam be, vagy a Pro 2 csak ennyire képes?
  • BarGab85
    a virtualdub be sem olvassa sajnos :(

Valakinek esetleg más tipp?

arra is gondoltam hogy kitömörítem DV-avi-ba és akkor talán lesz hang.
    Ehhez a megoldáshoz milyen progit ajánlotok?
  • BarGab85
    Lpneo: Kösz megpróbálom majd jelzem hogy sikerült-e
  • Lpneo
    Szerintem VirtualDubModdal mentsd le a 2 hangsávot, és azokat importáld be a premierbe
  • BarGab85
    Helló!

Az lenne a gondom hogy premiere pro 2.0-ban beimportálok egy avi-t ami 2 hangsávos (az egyik magyar a másik angol hang). A Premiere beolvassa de lejátszani csak enter-el történő kirenderelés után tudja.
    ja és a 2 hangsáv az nincs (meg sem jelenik a timeline-on) hogy tudnám ezt orvosolni? esetleg valami plugin?

régebbi premiere-em nincs, ezt is melóhelyen használom.

Előre is kösz a választ.
  • sznus
    Nincs mit.
    Nem raktam fel külön semmit, használom azt, ami a melóhelyen van.
    A DV videót szerintem alapjáraton támogatja a Premiere.
    Magyar leírás sajna nincs, énis magamtól tanultam meg a progi kezelését.
    Elküldtem mail-ben az elérhetőségeimet, nyugodtan keress meg. ;)
  • Joy1
    Köszönöm neked !

Így már működik. Te raktál fel hozzá külön valamit amivel pl. DV videó készítsen vagy az "alapot" használod ?
    Valami magyar leírásod nincs véletlenül ?
    Ha lenne még kérdésem mail-ben megkereshetlek ? Az enyém [email protected]
  • sznus
    Le kell a progival számoltatni az effekteket, áttűnéseket és minden olyan dolgot amit a timeline felső részén piros csíkkal mutat. (Ha már egyszer kiszámolta a, akkor zöld lesz a csík.)

Gondolom Space-el indítod el a lejátszászt. Helyette indítsd az Enter-el.
    Ekkor elkezdi "leszámolni" a frame-eket, és ha végzett utána már elviekben simán le kellene neki játszani. (Tehát akkor már a Space-es indítás is elég).
  • Joy1
    Hello sznus!

Te tudnál erre válaszolni? :
    hogyan lehet a képek között az effekteket, áttűnéseket megjeleníteni? Amikor a prog. az áttűnéshez ér, a lejátszó ablak bal felső sarkában csak egy x jelzi a "jelenlétét". "
  • sznus
    Itt a screenshot a "hibáról":
    http://kepfeltoltesbcs.extra.hu/files/screen1187172782.jpg
  • sznus
    Üdv!

Premiere 6.0-vál dolgozok, és random mód néha "elromlik" a project fájl.
    Vagyis a klippek neve "0"-ra és "-1" re változik és emiatt természetesen a Timeline-on lévő vágott anyag se jó már.
    A fájlokra se kérdez rá, hogy hol találhatók, mert át sem lettek helyezve, tehát elvileg azokat látnia kellene a proginak.

Matrox kütyüt használunk. Ez kavarhat be v. a Premiere-el van gond? Kellene valamit patch, mert ez így nagyon nem jó.
    Időre dolgozunk és kellene az anyag.
    Ja és nem egyszeri hiba... legalábbis nálunk.
  • mousee
    Jóestét!!

Premiere Elements 3-al lenne egy olyan problémám, hogy amikor rányomok arra, hogy exportáljon dvd-t, akkor úgy ahogy van, lefagy. De teljesen, még a feladatkezelőből se lehet kilőni, csak restart segít. Semmi hibaüzenet, csak fagyi.

A gépem:
    Core2Duo 6420 (2,13ghz)
    2giga 667es crossair ram
    Nvidia GeForce 8500 GT videókari
  • Joy1
    Sikerült egy 2.0-t beszerezni. Akkor ebben a verzióban hogyan lehet, egyáltalán az effekteket, áttűnéseket megnézni (a másikban rákattoltam és mutatta)? És hogy lehet betenni a képek közé?
  • drob
    azért egy "aprócska" van, a 6.5-ben ha jóltom, külön sáv van az effektekre, az 1.5, 2.0-ban pedig már nincs külön sáv
  • Joy1
    És a 2.0-ban hogyan kell? Valószínűleg nincs nagy külömbség.