3752
PC-s vágás és home video
  • Phali
    Valamit tuti rosszul csinálok, mert lezárom a clipet, rámegyek a Fade Scissor Tool-ra, de nem engedi használni a hangsávon.
  • drob
    1: keyframe
    2: videót rögzíted, vágóval elvágod a hangot a megfelelő helyeken (amit ki akarsz dobni) és jobb egér delete vagy cut
  • Phali
    Sziasztok!
    Adobe Premier 6-ossal próbálkozok már egy ideje, és most adódott egy dolog, amit nem tudok megoldani. Adott egy videó hanggal egyben, és szeretnék kivágni a hangsávból 1-2 másodpercet. Hogyan lehet ilyet? Nem jöttem rá...

Köszi
  • Lpneo
    Lehet lézerkardot csinálni nagyon egyszerűen, villám effektből
  • DoctorJohnson
    Köszi, úgyis hanyagolni készültem ezt a formátumot. :)
  • Nuki
    #2505: effektek alatt ne azt értsd, hogy lézerkard, mert az egy igen komplikált dolog, arra van külön program - ha könnyen elkészíthető, de nem túl jó minőségű lézerkardozást szeretnél - aminek a nevét nem tudom.

#2506: mp4-et nem láttam az importálható fájlok között Premiere pro CS3-ban.

• DoctorJohnson
    Na ok, új kérdés, az előző megoldódott:
    a premier elements 4 képes beolvasni az mp4 formátumot.

Kérdés 2: vajon ha az elements 4 képes erre, akkor a PRO CS3 is?
    Azért kérdem, mert ha a PRO is betudja olvasni az MP4-et, akkor esetleg elgondolkozom azon, hogy áttérek arra és hanyagolom a vegas-t.
    Hm?
  • PcBalu
    Üdv!

Lehet a premier pro 2.0-ban effecteket találni? lézerkard... stb?
  • DoctorJohnson
    Sziasztok!

érdeklődnék a szakiktól, hogy premierrel lehetőségem van-e importálni ill. szerkeszteni mp4 formátumú videofájlokat?
    (eddig vegas-szal próbálkoztam, de az hátast dobott, illetve működő mp4 2 avi konvertert sem találtam, így kénytelen vagyok a premier felé kacsintgatni).

Előre is kösz a segítséget!
  • slylecz13
    sebaj, majd még utánanézek és ha összejön szólok neked is...

Azért köszi a segítséget
  • drob
    azt énsem tom hogy alkotta meg, mivel a pinn. nem csinál már plug-ot a premihez
  • slylecz13
    De én már láttam 1.5-ös Premiernél egy videóban ilyet, csak azt nem tudom, hogy csinálta.
  • drob
    6 vagy 6.5-ig működik, utánna már nem, ne is próbálkozz vele
  • slylecz13
    Sziasztok!

Valaki kísérletezett-e már azzal, hogy a Pinnacle effektjeit és áttűnéseit áttegye a Premierbe?

Ha valakinek sikerült, az légyszi írja már le, hogy mit és hova másolt!

A segítséget előre is köszönöm!
  • drob
    nm
  • zsoli03
    üdv! na meg van a probléma! szoval én tömörített avi val próbálkoztam,de most kipróbáltam tömörítettlennel,és így működik.egyébként igen, így néz ki a projectem.egyenlőre enyi, kösz a segítséget!
  • drob
    Ilyen a projekted?
    dv avi-tömörítettlen avi file, 1 óra ~13Gb. A Dv avit lehet szerkeszteni... Exportok oké.
  • zsoli03
    üdv! a hang kicserélésével rendben vagyok, a monitor ablakban elindul a video. mikor lent a sávban is bent van az új zene,aztán elindítom jobbfent a play-t(sequence)akkor csak az új zene szólal meg, nem megy a videó.Ezt egyszerűen nem értem.avi-val,és mp3-al dolgozok.a videóm,csak a sequence-nél nem indul el,és persze exportálva sem. appropó. Exportálásnál ezeket tudom választani: movie... frame... audio... export tape, adobe media encoder , export to dvd. csak ezeket találom. mit jelent az hogy dv avi (pl 11.avi)?szoval itt valami egyszerú bibi lehet, de nem tudom miért nem tudom úgy elmenteni hogy mindenem legyen
  • zsoli03
    Üdv! köszönöm, mindjárt nekilátok.
  • drob
    kezdjük előről...
    1: file/import, beimportálod a dv avit (videó), project ablakban megtalálod a beimportált fájlt. "megfogod" lerakod a timeline ablakban az 1-es videó sávra. monitor balakban a monitor alatt van a play gomb (vagy spece-val indul-áll meg), elindítod lennie kellene képnek és hangnak (lejátsza a videót).
    2: 1-es videó sáv bal szélén (video 1 felíratnál) szem ikon mellett üres kocka, arra kattanj rá, rögzíti a sávot és tudod törölni a videó hangját. másik lehetőség a videó hangja eltüntetéséhez, ha az 1-es audió sáv bal szélén lévó hangszóró ikont eltünteted (katt rá).
    3: előző importhoz hasonlóan beimportálod a a másik hangot (zene).
    berakod a 2-es hangsávra
    4: "de az exportnál mit kell kiválasztani?" mit szeretnél? dvd, avi. egyéb tömörítések?
    premier a dv avis exportot szereti...
    "mi az a sequence?" adott projektet az adott sequencen tudod szerkeszteni. a projekthez tartozó timeline sáv. több projektet tudol elmenteni egy file név alatt. pl: próba.prproj a neve a mentésnek, de ebben a projektben lehet 6 sequence is, ami gyakorlatilag 6 projektnek felel meg -egy név alatt szerepel-. további előny még, hogy ilyenkor egyik sequencből a másikba könnyebb másolgatni mintha külön projekt mentések lennének.
  • zsoli03
    üdv! köszönöm,ez megvan. de az exportnál mit kell kiválasztani? audio,frame .... egyébként még mindig nincs videó.mi az a sequence?ha azt elindítom akkor is csak a zene megy, hiába van a videó sávban videó!
  • drob
    1: van egy lakat, arra kattanj rá a vide sávon, utánna töröld ki a hangot és rakd alá a zenét, majd export
    2:videó hangját kikapcsolod, szem ikon, majd a 2-es sávra berakod a zenét, export...
  • zsoli03
    üdv! rosszul fogalmaztam. tehát betöltök egy videót, kitörlöm az audiót, egy másik zenét rakok alá, de mikor exoportálom, nem megy a videó,csak a hang. üres fekete képernyő van.de maga az adobe szerkesztőben sem tudom megnézni,ott is csak a hang megy. egyébként mikor megnyitom a videót akkor a kisablakba balfent,megy. (kezdő vagyok) remélem így jobban elmondtam. a projectel minden rendben van.üdv!kösz
  • Hzsolesz
    Huuu...ez elég érdekes.Ha a projektet elmented, és utána betöltöd, annak hajszál pontosan úgy kell kinéznie, mint amikor elmentetted.
  • zsoli03
    üdv! kérdeznék valakit! tehát: videót akarok csinálni zenét is tettem a videó alá. Az adobe pro, a virtual dub..ezeket próbálgatom. amin most fennt akadtam ,az az hogy nem tudom hogy kell úgy elmentenem a projectet, hogy mikor visszanézem,akkor legyen videó, és zene is. mert most csak a zene szól mindig. nem értem. pedig külön a (avi) videót meg tudom nézni. de mikor az új háttérzemével indítom el,akkor nincs videó
  • Hzsolesz
    Ne írasd rögtön a lemezre, hanem először csak egy folderbe...aztán azt írd ki a DVD-re.Ezzel megspórolsz egy konvertálást.
    Más...a #2481-es hozzászólás megoldására én is kíváncsi lennék, mert nekem is lett volna már szükségem rá, de csak úgy tudtam megoldani, hogy feldaraboltam a snittet framekre, és kidobáltam belőle minden 2-at.De ez úgye pöcsölős.
  • tb75
    ok,köszi
    csak sajnos a premiere pro valamiért nem tud nálam dvdre írni,egy üres lemezre is azt írja hogy tele van,de bnam baj,kimentettem aviba,és egy programmal a 9 gigás avit összenyomta 2.6 gigára dvdre és a minőség sem romlott,tökéletes lett
  • drob
    export to dvd (ha jóltom).
    A premi képes dvdt írni..., ha nem jó, akkor encore dvd.
  • tb75
    HELLÓ
    segítsetek légyszíves.csináltam egy filemet a premierrel,9 giga aviban,ezt szeretném tömöríteni,vagy kiírni dvdre akár dvd formátumban is.ehhez keresek egy programot,de most ne a virtual dubot ajánljátok,mert annyi rajta a beállírási lehetőség hogy nem értek hozz.próbáltam a convertxtodvd-vel,megcsinálta,méreetben is jó lett,de hosszúkásak rajta az emberek és a minősége is lehetne jobb.
    vagy írja le valakai aki ért hozzá,hogy hogyan kell
    segítsetek pls
  • ba32107
    Üdv! Két kérdésem lenne:

- létezik olyan transition, ami az "elpixelesedés és elhomályosodás" effektet valósítja meg? Remélem érthető, nem tudom jobban elmagyarázni........mi a neve?

- hogy tudok olyan feliratot készíteni, ahol egymás után jönnek ki a betűk, mintha valaki éppen gépelné be a szöveget? Esetleg egy folyamatosan villogó kurzort is meg lehet oldani a betűk mögé?

Előre is köszi a segítséget (ja, 7.0-át használok)
  • Nuki
    Sziasztok! Létezik olyan kiegészítés, vagy valami, amitől ez a program (van CS3 és 7.0 is) tud majd olvasni *.ogm és/vagy *.mkv fileokat olvasni?
  • Firebat
    helló all
    vki , adobe p p 1.5- v 2.0-ban , nem tud olyan effektet, hogy azt csinálja hogy , a 24 frame-ből, 16 ot csinál, lényeg hogy olyan hatást keltsen mint a régi burleszk filmekben ....?!
    előre is thx
  • drob
    nemtom sajna, ha afterezek, akkor többnyire effektek nélkül oldom meg
    nézzél be az after topicba, hátha valaki tud megoldást :)
  • gyigyi
    Thanks.
  • Iam The Ghost
    Lejárt a trial verzió, meg kell venned. :)
  • gyigyi
    Hello!
    Nekem az lenne a problémám, hogy a premiere pro CS3 ezt írja ki az indításnál:Licensing for this product has expired.
    Ezzel most mit lehetne csinálni, hogy el is induljon???
    Thanks.
  • Iam The Ghost
    És After Effectsben nincs vmi ilyen effekt?
  • drob
    jobbat nem tudok mondani, mint a keyframekkel történő pepecselést
    h ne menjen ki a kép: kicsit nagyítol rajta, függ attól, h mennyire mozgatod a képet..., de vigyázz, ha nagyon benagyítod akkor pixelesedik a kép
    (vedd fel újra remegő kézzel)
  • Iam The Ghost
    Még egy kérdésem lenne: hogyan lehet képremegést, vibrációt renderelni a képre? Mint mikor MSN-ben küldünk olyan rezgést a másiknak. Gondoltam olyasmira, hogy hosszú pepecseléssel időről-időre átrakom a kép helyzetét, de ezy olyan barbár megoldás. :D Meg nem tudom hogyan lehet azt megoldani, hogy a rezgés közben a kép ne menjen ki a videóképéből, hisz akkor azon a részeken a fekete háttér jelenik meg.
  • alph4
    Annyit hogy tényleg megjelent. 1 hónapja van fent pl nekem. Már egy kisebb patch is jött ki hozzá.