3752
PC-s vágás és home video
  • Hzsolesz
    Ezzel szerintem nem tudsz semmit kezdeni, a Registry-be beleírta már magát a program, és onnan már nem fogod tudni kipucolni, szóval hiába próbálod újratelepíteni, és megint "megbuherálni", ha már egyszer úgy elindult, hogy csipákol valamiért, azt megjegyzi,és legközelebb is úgy fog elindulni.Formatálás után biztos felmászik megint...:D
  • Atika :o)
    ez engem is erdekelne es meg azt is megirhatnatok hogy azt hol tudom beallitani hogy 1 masodperc alatt 25 kepet mutasson meg. Elore is koszi
  • rudnyek
    Sziasztok! Tudtok segíteni abban, hogy hogy tudok képekből animációt csinálni, aztán elmenteni videónak? Plízz!! :)
  • ba32107
    Üdv! Két kérdésem lenne:

- létezik olyan transition, ami az "elpixelesedés és elhomályosodás" effektet valósítja meg? Remélem érthető, nem tudom jobban elmagyarázni........nem a sima fade-re gondolok, hanem amikor "elpixelesedik a kép.

- hogy tudok olyan feliratot készíteni, ahol egymás után jönnek ki a betűk, mintha valaki éppen gépelné be a szöveget? Esetleg egy folyamatosan villogó kurzort is meg lehet oldani a betűk mögé?

Előre is köszi a segítséget (ja, 7.0-át használok)
  • Iam The Ghost
    Hali, segítség kéne!
    Most fogalmamnincs mi a baj a progival, de pár hete indításkor mindig hibát ír ki, hogy nem megfelelő program betöltése. Jó, nem baj, gondoltam majd újratelepítem. Ma akartam, de vmi baj van, eleve nem tudom letörölni a progit. Hiába megyek, rá, hogy remove, pár MB-vel szabadabb lesz a gépem, de ugyanúgy fent van minden, csak mikor betöltöm a progit, akkor azt írja: "Registration information is invalid. Please reinstall Adobe PremierePro 2.0". Már próbáltam repairral újra tenni a progit, kézileg is letöröltem mindent, de nem képes normálisan letörölni a progit és mindig ezzel a regisztráció problémával jön. Tudna vki segíteni? A progi nem éppen... eredeti, de van hozzá "segédletem", csakhogy hiába másolom azt be, ugyanúgy ezt írja ki és nem tudom mit csináljak. :( Légyszi vki írjon e-mailt az [email protected], nagyon megköszönném!
  • tb75
    köszönöm,azt nem is tudtam,hogy dvd íráskor lehet állítani a minőségen.kipróbáltam,működik,most már csak a megfelelő minőség/hossz arányt kell beállítanom.
    a másik:próbáltam már mpegbe konvertálni,hogy az encore abból csináljon dvd-t de nem lett jó minőségű.úgyhogy addig böngésztem,amig rájöttem,hogy mi volt rosszul beállítva az encoreba.megcsináltam,beolvassa a dv avit,transzkódolja és tökéletes minőségű dvdt csinál belőle
    ok majd elkovetek vele valamit ha lesz kis idom es rendet rakok gepemben :) majd meg tutti jelentkezek ezvegett :D
  • drob
    szakboltban, cd-re írva árulják :)
  • drob
    ha "berakás" után kapod az a formátumot, akkor miért nem a premivel kezded (rakod be) dv avi-ként?
    ha premit szeretnéd használni, akkor exportáld vegasból dv aviba és látni fogja a premi, bár nemtom jó megoldás-e eleve tömörítve berakni, majd tömörített "kicsomagolni"
    Hat egy digitalis kameraval amit ha berakok gepbe ezt a formatumot kapom mind1 a sony vegas tudja kezelni csak hat jobb szeretnem a premiert hasznalni. koszi a valaszt a masodik kerdesemre
  • Lpneo
    erre itt nem fogsz választ kapni
  • martocian
    sziasztok tud valaki segíteni sos Adobe Premiere Pro CS3 eszt a progit szeretném leszedni nem tryal verzióban honnan tudom leszedni?
    Segítsetek légyszi
  • Hzsolesz
    A 2. kérdésedre a válasz igen, az első fogalmam sincs, mert nem is hallottam még ilyen kiterjesztésről.Létezik egyáltalán ilyen?Mivel állítod ezt elő?
    nekem nem valaszol senki akinek fent van premier megnezhetne hogy be e tudom huzni bele a m2ts kiterjesztesu videot. Es meg lenne egy kerdesem ha kepekbol szeretnek animaciot kesziteni akkor meg tudom adni azt hogy pl 1 masodperc alatt 25 kepet mutasson?? (nemsokat dolgoztam meg premierben)
  • Hzsolesz
    Adok egy tippet, én mindig így szoktam Premierrel ill. Encore DVD-vel filmet előállítani.Ezzel a módszerrel az adott mozgókép hosszától függően tudod kihozni a legjobb képminőséget/legnagyobb bitrátát.
    Premierben File-->Export-->Export to DVD-->Settings. Itt tudod ugyebár megadni a DVD-nek a paramétereit, ha közvetlen Premierből akarnánk ezt előállítani...de mi nem innen akarjuk, csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy meddig tudjuk a videó hangjának ill. képének a bitrátáját felhúzni annyira, hogy még ráférjen épp egy DVD-re.Szóval nincs más dolgunk, mint a beállításokkal játszadozni.Legfontosabb ugye az audió és videó bitrátája.(Fontos!!!Alapbeállításban az audió PCM-ben mentődik, ezt gyorsan állítsuk át MPEG, 128 kbps-re, ugyanis így is csomó helyet megspórolunk).Ha úgy gondoljuk, hogy jól megadtuk a paramétereket, akkor "OK"-->egy ablakot visszaugrunk, és a "Status" felirat mellett látjuk azt, hogy az éppen megadott paraméterekkel felfér-e a videónk egy DVD-re.Ha "Ready", akkor próbálkozzunk még egy kicsit feljebb húzni mondjuk a videó bitrátáját, hogy még jobb képminőséget kapjunk.Ha pedig azt írja, hogy nem fér már rá, akkor természetesen csökkentsük az értékeket.
    Ha megvannak az ideális beállítások, akkor jegyezzük ezeket meg, és ne készítsünk DVD-t itt az adott kompozícióból-->tehát "Cancel".Ezután File-->Export>Adobe Media Encoder-->ismerős ablak tűnik fel."Format"-nál MPEG-2, és adjuk meg az előbb megjegyzett paramétereket, majd "OK".Így létrehozzuk az MPEG-2 adatfolyamot az elérhető legmagasabb bitrátával.Ha kész DVD-Encore-ba betölt, DVD menüt létrehoz, és pár perc alatt elkészül a DVD, ugyanis az Encore-nak már nem kell a konvertálással foglalkozni, mert MPEG-2-t töltöttünk be.
    Egy tipp még a végére: ha komoly menüt is tervezünk a lemezre, akkor az MPEG-2 előállítása előtt(Premierben) gondoljunk arra is, hogy ennek is rá kell férnie a lemezre, tehát úgí adjuk meg a paramétereket.
    Sorry ha kicsit hosszú voltam.Üdv!
  • tb75
    SZIASZTOK
    LENNE EGY KÉRDÉSEM
    ha premiereben csinálok egy filmet dv aviban utána ezt nem udom bevinni az encore-be,se a 2.0-ba,se az 1.5-be.nem tudja kódolni,ezt írja ki:error tarncode preset.
    ha premiereben mpeg2dvd-be kódolom,azt megeszi az encore de nagyon nagy a minőség romlás.mitől lehet ez? ha nincs menü csak egy dv avi filmet akarok dvd-nek akkor a vso convertxtodvd programot használom és a kapott dvd tökéletes minőségű
    tud-e valaki segíteni a premiere és encore témában,valaki akinek nagyobb a agyakorlata mint nekem,mert én már nem tudom hogy mit hogy állítsak be,egyszerűen rossz a kapott dvd minősége
    Sziasztok a premierben lehet editalni a *.m2ts videoformatumot???? Elore is koszi
  • slylecz13
    Köszi a címet, majd itt utánajárok a tudatlanságomnak!
  • drob
    jahát..., miért nem azzal kezdted, h 8 hangcsatorna van :)
    az nem fog menni premivel, csak akkor, ha keverőből egybe küldöd ki
    kérdezd Tőlük, profik ;) --> www.halivud.hu :)
  • slylecz13
    Köszi, hogy foglalkozol a problémámmal...

Csak az a gáz, hogy a premiernek csak egy hangcsatornát tudok megadni nem pedig külön 8-at, vagy legalábbis ha te is a capture ablakra gondolsz...
    De ha te tudsz más módot, szívesen fogadom.
  • drob
    nem tudja a program, h nem a kamerából érkezik a hang vagy másik helyről
    elvileg (ha nem firewire) Te adod meg, hogy melyik kábelen megy a kép és melyiken a hang, Te dugdosod össze a rendszert, Te találod ki, h honnan mi érkezik a gépbe. a premi csak annyit tud, h megnyomod a rec-et és veszi
  • slylecz13
    "tételezzük fel, hogy van megfelelő csatlakozód"
    ez alatt a hangot érted?
    A premierben szerinted be tudom állítani, hogy vegye a képet egy kameráról és egyben rögzítse a hangot egy másik eszközről (több csatornás keverő, FireWire csatival)?
  • drob
    nem használtam
    elméletileg ugye a progi tud caputelni, tételezzük fel, hogy van megfelelő csatlakozód, képes venni hangot és képet :)
    elv ugyanaz mintha 1394-en megy be kameráról a film. szerintem
  • slylecz13
    Akkor valaki használt már ilyen programot?
  • slylecz13
    Sziasztok!

Valaki csinált-e vagy használt-e olyan programot (de lehet, hogy tudja a Premier is), hogy rá van kötve a gépre egy többcsatornás keverő és egy kamera is és egyszerre veszi a képet is és a hangokat is.
    Ezt meg lehet-e csinálni és mivel?
  • tb75
    sziasztok
    segítsetek légyszives,
    a premiereben megírt dv avi file-t nem akarja az encore beolvasni ,ezt írja error loading transcode preset
    mit kell ilyenkor csinálni?
    köszönöm
  • drob
    az mpg tömörített formátum, gyakorlatilag nem lehet szerkeszteni
    próbáld a dv avit (1 óra ~13 Gb)
  • geiza
    Sziasztok!
    kérdezni szeretnék. winchesterre .mpg formátumba mentő digitális kamera által készített fáljokat az Adobe Premiere CS3 nem akar támogatni, nem ismeri fel. ehhez egy plug-in kell vagy soha nem fogja felismerni?
    Csak azért kérdezem, mert a Premiere Elements 4.0 felismeri és úgy tudom, hogy a pro cs3 is videószerkesztő/vágó csak éppen profiknak van.

a segítséget előre is köszi.
  • robep
    Köszi EKRAZIT! sikerült!
  • jjjjgabesz
    Sziasztok!
    Lehet, hogy erre a kérdésre már hangzott el válasz, akkor lőjetek le nyugodtan, de akkor egy irányt kérnék, hogy kb hol keressem azokat az üzeneteket, amik erről szólnak.
    Szóval egy barátom használja ezt a programot, esküvők és egyéb felvételek szerkesztésére. Legelőször vhol Pesten rakták fel a gépére ezt a progit, gondolom azok, akiktől vette, és akkor működött egy olyan bővítmény (Matrox Media v.mi) ami valós időben tudta tömöríteni a megvágott anyagot. És mióta újratelepítette a rendszert, amit tudott, feltelepített, de ezt sehol sem találja. Ezt lehet, hogy külön, a dvd-n kívül máshonnan telepítették hozzá? Le lehet tölteni valahonnan? Vagy beállítás kérdése?
    Egy menüpontnál van egy bizonyos Matrox MediaExport gomb, utána egy ablak, ahol hozzá lehetne adni különböző kodekeket, ha jól tudom, és ezzel lehetett tömöríteni..
    Még érdekelne 1-2 infó erről, akinek van egy kis ideje, és tudna segíteni, azt szépen megkérném.. :)

Előre is köszi!

JGabesz
  • öregharcsa
    mert lejárt a beta időszak...gondolom a neten valahogy ellenörzik...tehát időlimites volt amit használtál...

keress egy full release-t..
  • robep
    Szisztok!
    Nekem egy olyan problémám lenne, hogy feltelepítettem az Adobe Premiere pro CS3-at, és most nem működik, régebben pedig ment.
    Miután betöltött a program a következő hibaüzenetet írja ki:
    "The beta period for this application has expired"
    van valami ötletetek, hogy miért csinálja????
  • Iam The Ghost
    Thx, meglettek, majd vmelyik nap akkor teszek egy reinstallt, remélem az megoldja. Csak nem tudom mitől történhetet ez, a BitCommet is megőrült és hirtelen minden eltűnt a letöltési listáról...
  • drob
    projekt elméletileg megmarad, de valszin el fogja felejteni, hogy honnan kell neki megkersnie a fájlokat. volt ilyen gyakran már, indítás után feldobja az ablakot, hogy mutassam meg neki honnan szedje be a fájlt. nem fog importálni, csak a helyre kíváncsi, 2-3 fájlt letszetel és utánna megtalálja mindet, legalábbis nekem így volt eddig
    auto mentés: E:\Tűzoltó\Be\Adobe Premiere Pro Auto-Save. (-E:\Tűzoltó\Be- az Neked máshol lesz értelem szerűen...) :)
  • drob
    az egész hangot rakd fel az 1-es sávra, amit törölni akarsz azt 2-esre és 2-esből vedd ki a hangszóró ikont
  • Phali
    Itt 6-osban rámentem a hangsávra jobbklikkel, és Unlink Audio and Video -> így szétválasztotta a kettőt. Ezután használtam a Razor Toolt. Így is bennemaradt a kiszedett hang.
  • Iam The Ghost
    Közben lenne egy kérdésem: ha uninstallálom a PremierePro 2.0-t, és utána visszateszem, akkor ügye megmaradnak az eddigi munkáim, amikkel dolgoztam? Csak mert nem tudom most mi van a programmal, de indításkor azt arja, hogy hiba történt a dll fájl megnyitáskor, vmi rossz formátum, ezért újra akarom rakni. Egyébként ezeket hova menti el? Mert akkor csinálnék belőlük biztonsági másolatot.
  • Iam The Ghost
    Nem tudom segít-e, de a PremierePro 2.0-ban asszem ha kiválasztod az egész videót, majd lenyomod a ctrl és rákattintasz a képre, akkor csak a hang lesz kijelölve (de lehet fordítva és a hangra kell rányomnod), ezután próbálj razorral kivágni. Nem tudom mennyire egyezik a 6 a 2.0-val.
  • Phali
    Próbáltam úgy is... A sávokon egyedül a Razor Tool nevű cuccot tudom használni. Ez szétvágja két részre a hangot ahol akarok, de valahogy mégse. Úgyanúgy megmarad a hang, amit kiszedek. Nem értem. Itt egy kép:
    A hangsávnak az elején látszik, hogy már nincs ott a rész, amit Razor Tool-lsa kivágtam. Kiexportálom a videót, és a hang ugyanúgy bennevan.

• drob
    az a baj nem ismerem a 6-ost
    akkor próbáld lezárás nélkül elvágni, átrakod a törölni kívánt részt egy másik hangsávra, azt a hangsávot pedig kiiktatod