3752
PC-s vágás és home video
  • drob
    nemtom, másolást még nem próbáltam, megér egy próbát...
    de ha hálóra kapcsolod, át tudod másolni, nem kell pendrive-t használni:)
  • akyyy
    azt nemtudom mert az egész laptopon van, és abbol nem hiszem hogy ki lehet szedni a vinyót:D

a másik suliba kéne vinni, ott meg nincs semmi mobilrack :C

biztos nincs valami importálás funkció erre? vagy nem lehet megadni a videók helyét hogy máshonnan nyissa meg ugyanat, és akkor pendrivra felmásolnám.

bár majd kipróbálom, csak lassaan egy órája renderer:D
  • drob
    viszed a vinyót a másik gépbe
    projekt nyitása után meg kell adni pár videónak a helyét, utánna megtalálja mindet és tudod használni, feltéve ha minden mentés a vitt vinyón van
  • akyyy
    Hogyan lehet Adobe Premierben azt megcsinálnin (cs3), hogy amik benne vannak a projeckembe fájlok, azokat is kimentené valahova, mindezt azért, hogy egy másik gépen is meg tudjam nyitni. mert megnéztem a fájt, amiket elmenteni szokott, és azegész, csak egy kis szövegfájl, ami csak azt tartamazza, hogy hol vannak a vinyón azok afájlok amiket tartalmaz, stb... és igy másik gépen nem igen tudnám használni...:(
  • drob
    After Effects a megoldás kulcsa
    ott mented alfa csatornába és rá tudod rakni a videóra (premibe)
  • akyyy
    hogy lehet azt megcsinálni, hogy beírok egy hoszabb szöveget, monjduk egy idézetet, és ne egyszere jelenjen meg az egész szöveg, hnem fokozaosan, szavanként, sőt betünként írná ki a képernyőre.
  • Lpneo
    VirtualDub
  • princodvd
    Köszönöm a választ, amint lesz egy kis szabadidőm, rögvest kipróbálom, de ha valakinek van még valamilyen ötlete, ossza meg Velem. Köszönöm!
  • Hzsolesz
    Hát én jobbat nem tudok, csak hogy lejátszod a magyar hanggal a teljes filmet, közben egy progival (pl. Windows Media Encoder) felveszed a hangot, ami átmegy a hangkártyán (feltéve, hogy a hangkártyád is támogatja), aztán ha megvan az audió, akkor betöltöd a filmet is és a felvett audiót is Premierbe, és export.
  • princodvd
    Szisztok, nekem olyan segítségre lenne szükségem, hogy rendelkezek egy két audio sávos divx filmmel, és szerettem volna lejátszani az asztali dvd lejátszóval, de nem tetszik neki a két sáv, csak az eredetit képes olvasni, pedig a szg.-en lévő lejátszók igen, ezért gondoltam Premier Pro 7.0-val megcsinálom, hogy csak a magyar nyelv legyen rajta, de amikor beolvastattam az avit csak egy audio sávot látott, pedig a properities-en belül kettőt ír ki..., a segítségeteke szeretném kérni, hogy csak magyar nyelv legyen rajta. Köszönöm előre is!
  • Tices
    Köszi, CS3-ban már láttam normális tutorialt, abban nem lesz gond. Bár érdekes, hogy előző verziókban egy ilyen "egyszerű", inkább úgy írom alapvető effektet nem lehet, vagy csak bonyolultan, sok vágással lehet elkészíteni. (vagy én vagyok a béna). Elkezdtem "beszerezni" a CS3-at :D

Neked valami plugin kellene szerintem, (google találati lista, "old movie effekt premiere")
    Üdv Tices
  • slylecz13
    Az Adobe Premiere CS3 tudja ezt, szerintem azzal kellene próbálkoznod.

Itt a link:
    http://www.szoftver.hu/product/18

Time-Remap néven!

Remélem segítettem!
  • Tices
    Sziasztok!
    Kezdő videószerkesztő vagyok! Valószínűleg sokan megmosolyognak a kérdésért, de hát ez van...:)
    A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet azt megcsinálni (Adobe Premiere 7-ben), hogy egy videón belül, a lejátszás sebessége fokozatmentesen álítható legyen. Tehát valami olyasmi, hogy indul szinte állóképről és a lejátszás sebessége gyorsul, esetleg túlhalad az original sebességen (tehát gyorsított), aztán megint belassul. mindezt fokozatosan, nem egyik pillanatról a másikra ugorjon. (az meg van, hogy az egész videó sebességét vagy egy clip sebességét hogyan lehet lecsökkenteni, gyorsítani, de hogy egy clip-ben belül többször változzon, az nincs. próbáltam keresgélni a neten, de nem találtam rá a megoldásra).

A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv Tices
  • slylecz13
    Sziasztok!

Tud valaki ötletet adni ahhoz, hogy mivel tudok "régi film" hatást létrehozni a Premierben?

A lényeg az lenne, hogy ne keljen hozzá más program használata...

A segítséget előre is köszönöm!
  • drob
    ez kemény kérdés. én nem gondolkodok még a hd-ba a 2008-as szezonba.
    olvastam már több helyen, igencsak össze kell rakni a gépet, megviseli keményen még a 2magos gépeket is, (vinyó is kell átlagon felüli) akik hd kamcsival vesznek, Ők is sd-be konvertálják és úgy pakolják gépre. Konvertálás után kicsivel nagyobb méretet kapsz mnt miniDv-nél. Így valamivel jobb képet kapnak mint egy 3ccd-s miniDv vagy DVcam anyagtól. hd-nak addig nincs értelme (szerintem), míg nem válik "tömegcikké" a hd lejátszó, mertugye hiába adod oda, nem tudja megnézni..., az meg hogy konvertáljam vissza azért a pici minőség javulásért... hát nemtom
    hd kamicsiba meg utánna kell nézni rendesen, főleg, hogy kültéri v. beltéri munkára kell-e.
    nemtom... :)
  • Hzsolesz
    Drob...akkor gondolom Te is kicsit komolyabban foglalkozol a videóvágással.Egy kérdés hozzád (természetesen mástól is fogadom a válaszokat).Mennyire képes a Premiere CS2 a Full HD (ez ugye MPEG-2, ha jól tudom) szerkesztésével megküzdeni?Vagy mennyire kell hozzá acélos vasat venni?Tervezi a cég, hogy beruházzon egy ilyen kamerába, csak nem tudom, hogy megéri-e.
    Köszi!
  • drob
    oké-oké, mondtam, h matroxot használok, csak hirtelen felindulásból ( ) írtam a paramétereket ... :)
  • Hzsolesz
    Akkor úgy írom, hogy miután megdöntötte a képet, a Distance to Image mellett a Position-ra is kell két keyframet dobni(a 2-nál meg kicsit feljebb hozni), mert ha nem teszed, akkor nem az elforgatott Y tengely mentén fog párhuzamosan mozogni a szöveg, ami nem teszi élethűvé a mozgást.
  • drob
    semmi gond sincs az animálással (felfelé-távolodó mozgással)
    text ablakban roll-ra kell kapcsolni, akkor ugyebár felfelé mozog a szöveg automatikusan. a tilt-el el van döntve, rederelés után szépen megy a szöveg távolodok el a "semmibe"
    igazából ez csak egy hirtelen nekifutás volt, mivel gondoltam nincs matrox kártyája "mistermiskolcz" kollégánknak, mert én azzal dolgozok, ott több lehetőség van, jobban ismerem. a premi effektjeivel nem szoktam foglalkozni rendelés miatt...,
    de van egy másik megoldás is, ha premihez ragaszkodunk:
    psd-ben megírni a szöveget, beimportálni premibe, elforgatni amennyire gondoljuk és keyframekkel lehet animálni, nemtom melyiket választanám alap premier essetén
  • Hzsolesz
    Ez mind igaz egy állóké erejéig...csak próbáld meg animálni az így létrehozott szöveget a Z tengely mentén(feltételezem a kérdező ezt is meg szeretné tenni)...kicsit sem fog hasonlítani a Star Wars-os szövegre.A megoldás After Effects-ben rejlik.
  • drob
    textre ráhúzod a video effect/perspective/basic3D-t, majd Tilt-et 0 x -50-re kb és olyan lesz
  • mistermiskolcz
    Sziasztok!

Lehet picit OFF leszek. Kérdésem az lenne, hogy melyik videószerkesztővel tudnék úgy szöveget megjeleníteni, ahogy az a Star Wars filmek elején látható?

Köszi előre is!
  • cirmoska28
    Hát.. köszi. Megpróbálom..
  • Hzsolesz
    A Clip menüben található egy Multicam funkció, de nem sikerült még használnom.De a Help leírása alapján, szerintem ezt csak élő felvétel összevágására lehet használni.Ehhez meg több kamerára és így több FireWire porta lesz szükséged.De ha már megvan esetleg a felvétel, akkor pofon egyszerű megvágni azt.Szinkronba hozod őket a Timeline-on, és egyszerűen megvágod.
  • cirmoska28
    Sziasztok, kérdésem lenne, használgatom a Premier CS3 at, de valahogy nem jöttem rá hogyan kellene egy 2 kamerás felvételt gyorsan egyszerűen megvágni, és nagyon kellene egy kis segítség mert a suliba le kell adnom egy vizsgafilmet. Vegas-ban régen csináltam már régen, de már nincs Vegasom. Tud valaki segíteni? Nem találtam tutoriált sem a neten ebben a témában:-( A régebbi Premieres tankönyvben (1.5) sem találok megoldást. Van valami multicam funkció. Az lenne talán? Tehát nagyon megköszönöm ha valaki tud segíteni ötletekkel, tanáccsal:-)
    Üdv, és thanks in advance.
  • Atika :o)
    Nagyon szepen koszonom a segitseget :)
  • Hzsolesz
    De mégiscsak van beállítási lehetősége: Edit-->Preferences-->General-->Still Image Default Duration. Ide írj be 25-t, és ha ezután ráhúzod a Timeline-ra, automatikusan 1 másodperces lesz.
  • Hzsolesz
    Hát sajnos igen...vagy esetleg keresni kell egy olyan beállítást, hogy amikor egy képet ráhúzol a Timeline-ra, akkor az alapértelmezett 6 másodperc helyett ez egy 1 másodperc legyen.Majd megnézem, hogy van-e ilyen beállítás, de szerintem nincs.

Es pl ha van nekem 100 kepem azt mind eggyesevel kell beallitanom hogy 1 masodperc legyen a Speed/Duration ????
  • adobepremiere
    Teljesen "szűz" gépre ragd fel a progit
  • adobepremiere
    A CS3 támogatja a majdan előretörekvő Blu-Ray-t :)

Némileg több szerkesztési effects-et tartalmaz :)

Kicsivel izgalmasabb mint a 2.0
  • Lpneo
    Magasabb a gépigény, és raktak bele egy pár felesleges extra cuccot
  • ba32107
    köszi, sikerült!
  • Iam The Ghost
    Sikerült megoldanom, thx a segítségeket! :)
    koszi szepen
  • Iam The Ghost
    Egyébként mennyi különbség van a 2.0 és mondjuk a CS3 között? Mert néztem képeket és úgy tűnik a CS3 felépítése teljes mértékben megegyezik.
  • Iam The Ghost
    És akkor most mit tudok tenni? Meg mitől van egyáltalán ez az egész? Eddig semmi bajom nem volt a progival... Foramtálni nagyon nem szeretnék. :(
  • Hzsolesz
    1 mp alatt úgy tudsz 25 képet lejátszani, hogy fogod a képet, ráhúzod a Timeline-ra, és itt pedig lecsökkented a snittnek a hosszát 1 frame-re...nem nagy ördöngősség.:)Vagy a Timeline-ra dobott snitten jobb klikk, Speed/Duration és itt megadod az 1 frame-et.
  • Hzsolesz
    Mit értesz a "képekből animációt" alatt?
  • Hzsolesz
    Ilyen transition nem létezik, de könnyen le tudod szimulálni.Az első snittre rádobod az "elpixelesedés" effektet és a blur effektet.Ezekenek beállítasz egy animált, növekvő értéket mondjuk a snitt utolsó 2 mp-re.Azután a következő snittre szintén rádobod ugyanezeket az effekteket, de ennél a snitt elejétől csökkented az effekt értékét mondjuk 2 másodpercen belül 0-ra.
    A hozzászólásod 2. felére a válasz pedig After Effectsben rejlik...Premierben ilyesmit nem lehet.