Adobe Premiere
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezek szerint a Premiere Pro 2-ben csak ez a megoldás létezik? Csak mert ez lett volna az a kérdés, amiért benéztem ebbe a topicba, mármint, hogy lehet-e valahogy lassítani mondjuk egy klip utolsó 2 másodpercét anélkül hogy szétvagdosnánk.
Másik kérdésem: szerintetek mi az a hardverelem, amit a Premiere a legjobban igényel? Mert most, hogy nagyméretû MPEG2 fájlokkal dolgozom, néha elég idegesítõ módon beszaggat. Konfigom: Asus M2N-E, AMD A64 3500+ (egyelõre 32 bites Windows XP-vel, vajon a 64 bitet kihasználná a Premiere?), 1GB DDR2, Inno Geforce 7600 GT - ezek közül mit lenne érdemes fejleszteni?
Lpneo #2334 - nekem megvan, hát megvenni sajnálnám mert valami horribilis áron láttam, de amúgy atomjó cucc, érdemes beszerezni.
Másik kérdésem: szerintetek mi az a hardverelem, amit a Premiere a legjobban igényel? Mert most, hogy nagyméretû MPEG2 fájlokkal dolgozom, néha elég idegesítõ módon beszaggat. Konfigom: Asus M2N-E, AMD A64 3500+ (egyelõre 32 bites Windows XP-vel, vajon a 64 bitet kihasználná a Premiere?), 1GB DDR2, Inno Geforce 7600 GT - ezek közül mit lenne érdemes fejleszteni?
Lpneo #2334 - nekem megvan, hát megvenni sajnálnám mert valami horribilis áron láttam, de amúgy atomjó cucc, érdemes beszerezni.
hupsz, elírtam<#vigyor4>#vigyor4>
Igazán rakhatnának bele normális maszkolást, olyat ami az fater effectsben van
képlassítás van a vegasban, én a hanglassításra vagyok kíváncsi 😊
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Ja, mivel alapból belerakták a Creative Suite csomagba. De az elnevezés mindegy x)
▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350
Hál istennek épp itt volt már az ideje
Lassan jön az új Premiere Pro CS3. Már kiváncsi vagyok rá. Beleépítették a Encore DVD programot is, ami eddig külön volt ugye hozzá. Igaz én 1x ha használtam :S
Lesz benne végre fokozatos kép/hang lassítás, nemkell végre darabolni a snittekre és egyenként állítgatni 😛
Lesz benne végre fokozatos kép/hang lassítás, nemkell végre darabolni a snittekre és egyenként állítgatni 😛
▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350
Sikerült mindkettõ, frankó lett, köszi szépen!
ha kész a tittle megjelenik egy fájlként a project ablakban.
bal egérrel "ráfekszel" lehúzod a 2-es videó sávra (1-esen a videó van)
azt hogy meddig tudjad nézni a felíratot, egyszerûen megragadod a végét, és húzod ameddig kell ...
kép: elsõ és második videósávra is behúzol egy-egy klipet, majd a 2. sávon lévõnek csökkented a méretét (rákattintol a timeline sávon, monitor ablakban effects controll fület kiválasztod, motiont lenyitod, majd scale értéket beállítod. ha nemjó helyen van, positonnál beállítod a megfelelõ helyet.
sok sikert 😊))
bal egérrel "ráfekszel" lehúzod a 2-es videó sávra (1-esen a videó van)
azt hogy meddig tudjad nézni a felíratot, egyszerûen megragadod a végét, és húzod ameddig kell ...
kép: elsõ és második videósávra is behúzol egy-egy klipet, majd a 2. sávon lévõnek csökkented a méretét (rákattintol a timeline sávon, monitor ablakban effects controll fület kiválasztod, motiont lenyitod, majd scale értéket beállítod. ha nemjó helyen van, positonnál beállítod a megfelelõ helyet.
sok sikert 😊))
Hello!
Segítséget szeretnék kérni, két kérdésem lenne:
Azt szeretném megoldani, hogy az elkészített title-k a videó alatt jelenjenek meg, folyamatosan. Csak annyit tudtam megoldani, hogy fekete háttérrel, külön van. Beikszeltem a show video-t is, ráhúztam a videóra, és semmi. Mit kell beállítani? Crossfade-elni is lehet? Tehát azt szeretném megoldani, hogy megy a videó, megjelenik fade-elve egy felirat, majd eltûnik, de a videó ne álljon le és látható legyen.
Másik kérdésem, hogy a kép a képben dolgot hogy lehet megoldani?
Biztos alap dolgok, de nem találtam meg.
Elõre is kösz!
Segítséget szeretnék kérni, két kérdésem lenne:
Azt szeretném megoldani, hogy az elkészített title-k a videó alatt jelenjenek meg, folyamatosan. Csak annyit tudtam megoldani, hogy fekete háttérrel, külön van. Beikszeltem a show video-t is, ráhúztam a videóra, és semmi. Mit kell beállítani? Crossfade-elni is lehet? Tehát azt szeretném megoldani, hogy megy a videó, megjelenik fade-elve egy felirat, majd eltûnik, de a videó ne álljon le és látható legyen.
Másik kérdésem, hogy a kép a képben dolgot hogy lehet megoldani?
Biztos alap dolgok, de nem találtam meg.
Elõre is kösz!
Az jutott eszembe, hogy ez végül is egyfajta zajszûrés digitális hibákra. Olyasmi mint a sérült film, ahol egy hibás képkockát az azt megelõzõ és az azt követõ képkockából állítanak helyre.
Talán létezik ilyen plug-in Premiere alá is.
Talán létezik ilyen plug-in Premiere alá is.
Üdv.
Nem tartozik szorosan a témához, de azért köze lehet hozzá.
Képhibás MPEG-2 videót lehet e valahogy javítani?
Zöld/szürke blokkok lejátszásnál itt ott megjelennek a képen, amik nem lejátszó/kodek függõk, hanem hibás részei a videónak.
Szóval ezektõl szeretnék megszabadulni, vagy legalább redukálni a számukat. Olvastam egy MyFlix nevû progiról ami pont erre jó, de csak MPEG-1 videókkal használható.
Szóval valami megoldás kellene. Külön progi, esetleg plug-in?
Nem tartozik szorosan a témához, de azért köze lehet hozzá.
Képhibás MPEG-2 videót lehet e valahogy javítani?
Zöld/szürke blokkok lejátszásnál itt ott megjelennek a képen, amik nem lejátszó/kodek függõk, hanem hibás részei a videónak.
Szóval ezektõl szeretnék megszabadulni, vagy legalább redukálni a számukat. Olvastam egy MyFlix nevû progiról ami pont erre jó, de csak MPEG-1 videókkal használható.
Szóval valami megoldás kellene. Külön progi, esetleg plug-in?
hát... próbáld ki:
betöltöd virtualdub-ba vagy nandub-ba, audio: full processing-en legyen, compression-nál lame mp3 kodekek közül ha engedi, akkor tömörítsd be vmilyen minõségbe
ha viszont nem, akkor csak a besweet-et tudom ajánlani erre, sztem az biztosan megbirkózik a feladattal, végülis elég fejlett hangszerkesztõ progi
betöltöd virtualdub-ba vagy nandub-ba, audio: full processing-en legyen, compression-nál lame mp3 kodekek közül ha engedi, akkor tömörítsd be vmilyen minõségbe
ha viszont nem, akkor csak a besweet-et tudom ajánlani erre, sztem az biztosan megbirkózik a feladattal, végülis elég fejlett hangszerkesztõ progi
ez csak annyi, hogy a hang bitrátája nem constant, hanem variable
persze lehet, hogy emiatt nem tetszik semelyik proginak
persze lehet, hogy emiatt nem tetszik semelyik proginak
egyik haverom próbálna betenni egy videót premerebe (1.5), de amint beteszi az egész kifagy. próbálta más progikkal is, de mindegyiknél kifagy a videótól. a videónak valami menthetetlen baja van, vagy csak simán codec? ace mega van fent. Mondtam neki, hogy azt alapba nem szereti a premiere, de lebútította, meg ilyenek, így edig minden faintosan mûködött.
a virtual dub ezt írja ki:
variable bitrate (VBR) audio detected. VBR audio in AVi is non-standing and you may encounter sync errors up to 143ms when attempting to extract WAV files or processing the audio in Direct Stream Copy mode. Full Processing mode is recommended to decompress or recompress the audio. (bitrate: 65.4 +- 8.3 kbps)
valami ötlet?
a virtual dub ezt írja ki:
variable bitrate (VBR) audio detected. VBR audio in AVi is non-standing and you may encounter sync errors up to 143ms when attempting to extract WAV files or processing the audio in Direct Stream Copy mode. Full Processing mode is recommended to decompress or recompress the audio. (bitrate: 65.4 +- 8.3 kbps)
valami ötlet?
Total training megvan valakinek? Érdemes megvenni?
mert ütközik a kodek progiddal, töröld le és menni fog
halli mér van az hogy a CompilerVfw.prm betöltésénél lefagy és nem megy tovább?
6400+ X2, 320+1500 GB Samsung 2ata2, Galaxy 9800GTX 512mb, 4GB DDR2 800Mhz
Thx, majd próbálkozok. Ha közben vki rájön vmi nagyon jó megoldásra, az leírhatná ide, thx. 😊 Vagy az se lenne rossz, ha vki részletesen letudná írni, hogy hogyan tudnám elhomályosítani a logot. 😊
Drob: Az a progi is megvan, majd megnézem, thx Neked is.
Drob: Az a progi is megvan, majd megnézem, thx Neked is.
kicsit off bocsi
pinnacle studio9-hez van egy plug: logo away ez kiszedi ...
pinnacle studio9-hez van egy plug: logo away ez kiszedi ...
Egy módszer rá, ha kimaszkolod, azt a részt, és elmosod. Ez azoknál a logóknál mûködik, amik olyan félig átlátszóak. Elsõre észre se lehet majd venni.
Ha viszonylag a kép szélén van a logo(alul,felül) akkor egy megfelelõ crop-pal is elintézheted a dolgot(ha nem sajnálod a videót)
Ha viszonylag a kép szélén van a logo(alul,felül) akkor egy megfelelõ crop-pal is elintézheted a dolgot(ha nem sajnálod a videót)
Asszem van erre egy progi, de sajna a nevét nem tudom, szóval csak mondom, hogy van remény😄
csodát ne várj, de fekete négyzetnél jobb. esetleg te magad is szórakozhatsz after-ben a clone stamppel, ha nagyon ráérsz.
csodát ne várj, de fekete négyzetnél jobb. esetleg te magad is szórakozhatsz after-ben a clone stamppel, ha nagyon ráérsz.
Hali!
Ha van a videó egy részében egy logo, akkor azt kitudom vhogy törölni onnan, esetleg eltakarni? Mert most az kéne, de nem akarok ilyen parasztos megoldást, hogy odarakok egy fekete foltot, szal' tudja vki esetleg hogyan tudnám másképpen eltörölni onnan?
Ha van a videó egy részében egy logo, akkor azt kitudom vhogy törölni onnan, esetleg eltakarni? Mert most az kéne, de nem akarok ilyen parasztos megoldást, hogy odarakok egy fekete foltot, szal' tudja vki esetleg hogyan tudnám másképpen eltörölni onnan?
de a félreértés látom szokásod😊 nem azt mondtam, hogy amit írtál az nem igaz, hanem az Adobe elképzelése a hülyeség.
nem szokásom hülyeségeket írni és beszélni
ez hülyeség. az after teljesen másra van. a premiere van vágásra, így szerintem abba kéne belerakni, és feltételezhetnék, hogy az after használóknak van premierejük is, és tudják is használni😊
milyen programmal lehet a legjobban zenét komponálni?(CuBase-n kívül)
lehet azért nem rakják be, mert az after képes fokozatosan lassítani. feltételezik hogy a felhasználónak van aftere is és használni is tudja ... 😊
"aksztásra" bróbáld ki az utolsó hangfrémet ismételni és úgy halkítani
"aksztásra" bróbáld ki az utolsó hangfrémet ismételni és úgy halkítani
amugy nem tudom mikor akarja mar az adobe beepiteni ezta funkciot a preimierebe. nem egy embertol hallottam mar, hogy szuksege lenne. na meg nekem is...
szabdald fel darabokra az ismételtetni kívánt snittet. A speed-ben egyre nagyobb értéket állíts be az egymás után következõ darabokra. Minél több darab van, annál folyamatosabb az átmenet. Keyframes megoldásról nem tudok.
Azt ismerem, de abból nem lehet átmenetet csinálni. Pl. hogy folyamatosan begyorsul
hangra is vonatkozik a jobb egér speed/duration
"akasztást" megnézem, nincs elõttem most a premi
"akasztást" megnézem, nincs elõttem most a premi
?
Ja és nincs valahol keyframe-s gyorsítás hangra(videóra már találtam)
Ha mondjuk van egy viszonylag szólógitár rész, és annak a végét szeretném beakasztani, aztán meg lehalkítani.(szóval, hogy azt a kis részt ismételje)
kampóval 😊)
Mire gondolsz pontosan?
Mire gondolsz pontosan?
Egy kérdésem lenne. Hogy lehet megcsinálni, hogy beakadjon a hang?
Matrox? Canopus? Esetleg valami más ketyeg a gépedben?
Nekem egyelõre semmilyen extra hardverem nincs. Sorry
Nekem egyelõre semmilyen extra hardverem nincs. Sorry
Hát akkor nem tudom, mert nekem alapból mindent realtime renderel.
drob - kipróbáltam a Neat video-plugint - élesben és szükségbõl
Lpneo - ha látni akartam (mozgóképben) hogy mit csinált a fenti plugin, akkor le kellett renderelni, egyébként meg sem mozdult a kép. Itt jön újra a real-time igénye.
Lpneo - ha látni akartam (mozgóképben) hogy mit csinált a fenti plugin, akkor le kellett renderelni, egyébként meg sem mozdult a kép. Itt jön újra a real-time igénye.
A renderelés sosem volt egyszerû.
Az én tapasztalataim alapján azt mondom NE rendereljél avit mert az sokáig tart és lerontja a minõséget. A legjobb az mpeg(vagy dvd), esetleg még a mov. Ha kis méretre akarsz törekedni, akkor azt utólag konvertált szerintem. De tényleg ha 2 perces nyersfilmet renderelsz, akkor az max olyan 20 perc, ha több az gáz.
Az én tapasztalataim alapján azt mondom NE rendereljél avit mert az sokáig tart és lerontja a minõséget. A legjobb az mpeg(vagy dvd), esetleg még a mov. Ha kis méretre akarsz törekedni, akkor azt utólag konvertált szerintem. De tényleg ha 2 perces nyersfilmet renderelsz, akkor az max olyan 20 perc, ha több az gáz.
szerintem itt inkább premieresek vannak
ha preminél szeretnél maradni, ajánlom a matrox kártyát (realtime lesz a kirenderelésed is, meg egyéb más)
azért kiváncsi lennék "mit tettél" azzal a 2 perces snittel hogy másfél órát ír rá ...
ha preminél szeretnél maradni, ajánlom a matrox kártyát (realtime lesz a kirenderelésed is, meg egyéb más)
azért kiváncsi lennék "mit tettél" azzal a 2 perces snittel hogy másfél órát ír rá ...
Ne mondd, hogy nem tudod, úgysem hiszem el. A lényeg az, hogy real-time-ra van szükségem. Rövidek a leadási határidõim,(és a türelmem is fogytán), amikor egy 2 perces snittre kiír nekem a PPro 1.5 óra renderelési idõt, akkor kissé elszáll az agyam.
Azért itt kérdezõsködöm, mert úgy vettem észre, hogy itt vannak, akik értenek hozzá😊
Azért itt kérdezõsködöm, mert úgy vettem észre, hogy itt vannak, akik értenek hozzá😊
Szóval akkor a pluginek amik mûködnek a premierrel a következõk(90% ae-hoz való):
Conoa Superpak v1.9
Cycore Effects 1.0.1
Digital Anarchy 3D Assistants v1.1.1
Digital Anarchy Anarchy Toolbox v1.02
Digital Anarchy Geomancy v1.2.1
Digital Anarchy Gradient v1.1
Frischluft Flair v1.12
Frischluft Lenscare v1.21
GenArts Sapphire v1.08
Magic Bullet Suite 2.1
Panopticum New Year Toy v1.25
Panopticum Water v1.04
Profound Effects Gak Pak v2.0
Red Giant Composite Wizard v1.2
Red Giant Image Lounge v1.2
Trapcode Lux v1.01
Trapcode Shine v1.06
Trapcode Starglow v1.03
Walker Effects v2.2 Professional
AlphaPlugins FirTree v 1.02
Avidion Synchronize v1.06
Buena Software Au Naturel v1.1.2
Creativ Ease v1.0
Digital Anarchy ReSizer v2.0
DvGarage DvMatte Pro v1.5
Fluids v1.1
InstantHD v1.0
Revision FX Twixtor v4.5.8
RevisionFX ReelSmart Motion Blur v3.2.3
RevisionFX REFill v1.3
RevisionFX REMap v1.0.1
RevisionFX Shade Shape v2.5.2
RevisionFX SmoothKit v1.4
RevisionFX Video Gogh v2.8
SteadyMove Pro v1.0
Werks Vol 1 - 1.0.1
Zaxwerks 3D Invigorator v4.0.8
Conoa Superpak v1.9
Cycore Effects 1.0.1
Digital Anarchy 3D Assistants v1.1.1
Digital Anarchy Anarchy Toolbox v1.02
Digital Anarchy Geomancy v1.2.1
Digital Anarchy Gradient v1.1
Frischluft Flair v1.12
Frischluft Lenscare v1.21
GenArts Sapphire v1.08
Magic Bullet Suite 2.1
Panopticum New Year Toy v1.25
Panopticum Water v1.04
Profound Effects Gak Pak v2.0
Red Giant Composite Wizard v1.2
Red Giant Image Lounge v1.2
Trapcode Lux v1.01
Trapcode Shine v1.06
Trapcode Starglow v1.03
Walker Effects v2.2 Professional
AlphaPlugins FirTree v 1.02
Avidion Synchronize v1.06
Buena Software Au Naturel v1.1.2
Creativ Ease v1.0
Digital Anarchy ReSizer v2.0
DvGarage DvMatte Pro v1.5
Fluids v1.1
InstantHD v1.0
Revision FX Twixtor v4.5.8
RevisionFX ReelSmart Motion Blur v3.2.3
RevisionFX REFill v1.3
RevisionFX REMap v1.0.1
RevisionFX Shade Shape v2.5.2
RevisionFX SmoothKit v1.4
RevisionFX Video Gogh v2.8
SteadyMove Pro v1.0
Werks Vol 1 - 1.0.1
Zaxwerks 3D Invigorator v4.0.8
nem tévedtél el kicsit? 😄
Ha megnyitod a .prproj project filet Premierrel, és AE-vel egyszerre tudod szerkeszteni, de érdemes a helpet elolvasni, hogy mit vesz át a Premier az AE-bõl.
Mediator:mi az?<#vigyor4>#vigyor4>
Mediator:mi az?<#vigyor4>#vigyor4>
edius4 tutorialt, vagy útmutatót keresek. angol, magyar jöhet, óhéberek és hottentották kíméljenek