3752
PC-s vágás és home video
  • Hzsolesz
    Hát hazudnék ha azt mondanám, hogy elsőre sikerült kibogoznom ezt az ózsidó nyelven írt szöveget , de a viccet félre téve...1.melyik verziót használod? 2.Mekkora processzor van a gépedben? 3.Gyanítom, valamilyen tömörített videót importáltál, mi a kiterjesztése?
    A "segiccsetek"-et légyszíves máskor segítsetek formában írd, mert az tényleg nagyon szúrta a szemem!
  • DmCKe
    Hello!

Azt szeretném kérdezni h ha nagyon szakitt a wideo, amikor beteszem a progiba, akárcsak egyet is, nagyon szakadozik.nem is tudok dolgozni wele, annyira szakitt h másodperckeet ugrik.Wajon azlenne a baj h nincs 1gb RAM -om? Nekem 786mb Ram -om, wan, és nemtudom h attól a 256 mb RAM hiányától szakittanának ugy a wideók? Léci segiccsetek.Előre is köszönöm.
    DmC
  • Atika :o)
    ok megprobalom ha nem boldogulok vele teszek fel cs2 -ot :) koszi
  • Admiralis
    Nos, akkor én a CS3-at nem javaslom neked, abban ez a funkció elég körülményesen van megoldva, de természetesen próbáld meg hátha neked bejön. Én azt javaslom, hogy tegyél fel a CS3 mellé egy CS2-es premiert és a kész/megvágott projetet nyisd meg és akkor ott gond nélkül csinálhatsz belőle közvetlenül dvd mappát (video ts, audio ts), vagy iso fájlt. Ezeket persze közvetlenül írhatod dvd-re is.
    na ez az hogy en is ugy akarnam hogy ne kelljen ossze vissza exportalni meg minden hanem rogton egethetnem ki dvdre meglesem a dolgot amit irtal nekem cs3 van hatha abban mukodik rendessen :)
  • Admiralis
    CS2 vezió esetében, ha jól emlékszem, akkor igen lehet. Van ott egy olyan, hogy export to dvd és ennyi. CS-nál viszont elengedhetelen az adobe dvd encore felteleítése, igaz nekem ennek ellenére nem megy a dolog, mert nem indul el a program az encore, hogy miért az rejtély. De tényleg nagyon érdekes. amikor elindítom megjelenik a betöltő képernyű, szépen dolgozgat aztán egyszer csak teljesen magától kilép, pedig még szinte el sem indult. kissé tanácstalan vagyok, pedig milyen jó lenne ha a megvágott enyagott egyből a premierből át lehetne rakni encore-ba és már kész is a dvd, csak ki kell írni. Így most meg exportálhatom elötte aviba, majd utána neroval dvd-be.
    premierben lehet csinalni dvdt hogy a sima asztali dvd lejatsza?? Es esetleg dvd menut???
    Koszi
  • drob
    video transitions/dissolve/cross dissolve
  • Hzsolesz
    Vagy rádobod a snitt elejére a Dip to black transitions-t vagy lenyitod a video track tulajdonságait, a track elején látható kis nyilacskával, akkor láthatsz a snitten keresztül menni egy vízszintes vonalat, ami a transparency-t mutatja.CTRL+klikk és máris hozzáadtál egy kulcskockát....
    Sziasztok premierben olyat hogy van egy videom es szeretnem hogy feketebol (fade in) induljon a video ezt hol talalom mert nem nagyon hasznalok premiert es eddig nem talaltam elore is koszi
  • Hzsolesz
    Ez jó kérdés...engem is érdekelne, de szerintem nem lehet.
  • walty
    Sziasztok

Tudna nekem valaki segíteni, hogy hogyan lehet a premier 2-ben átmenetek (disolvekat) másolni, hogyha ugyanazt akarom több ízben használni ne kelljen mindig az utat megkeresnem.A régebbi verziók ezt megengették. köszi
  • Hzsolesz
    Én egy 2,1 Ghz-es kétmagos procival felszerelt ( 2 giga RAM 800 Mhz, 256 MB VGA ) gépen próbálkoztam az AVCHD szerkesztésével, és szomorúan állapítottam meg, hogy gyakorlatilag ez lehetetlen.Sima lejátszásnál kb. 2 másodpercenként láttam meg egy-egy újabb framet.(képzeld ha egy kis blurt még rádobnál) Sajnos az AVCHD hihetetlen mértékben tömörítve van, és ebből kifolyólag nem szerkesztésre van kitalálva.
    De át lehet konvertálni, általában MPEG-re szokták. Ez már szerkeszthetőbb.
    Attól függ milyen kamerát szeretnél használni. Én pl. Sony-t használok (bárcsak ne használnék), ha PAL (720x576) felbontásban rögzítek, akkor azt MPEG-2-ben teszi, viszint ha átállítom HD-ra, akkor automatikus AVCHD-ban rögzít.
    De a JVC-k a HD-t is MPEG-2-ben rögzítik.
  • slylecz13
    Mekkora az az "atomerőmű"?
    Én úgy tudom, hogy nem tudja kezelni, mert az elején lévő beállításoknál ilyet legalábbis nem találni.
    Az AVCHD-t nem lehet átkonvertálni valami kezelhetőbbe?
    Vagy maga a kamera nem tud kezelhetőbb formátumba rögzíteni?
  • Hzsolesz
    Sorry...lemaradt egy nem szócska a "ha" szócska után.
  • Hzsolesz
    Állítólag tudja alapból. Vagy ez egy téves információ? Ha engedi importálni, akkor létezik egy plug-in Main Concept Pro HD 3 néven. De ha nincs egy "atomerőműved", akkor ne is gondolkodj rajta, hogy AVCHD-t szerkessz.
  • slylecz13
    Sziasztok!

Valaki tudja, hogy miként lehet CS3 alatt AVCHD felvételt szerkeszteni?
  • drob
    Sokaknak csak kicsit kellenne utánnajárni (használni a googlet) és lenne egy alapismeret a progi használatával kapcsolatban. 6.0 (de alapozásnak tökéletes)
  • Map3D
    köszi

és azért nem title szerkeztőbe készítettem mer nemtudtam h van olyan ....
  • Hzsolesz
    Nem biztos, hogy teljesen értettem, hogy mit szeretnél, de ha egy fehér alapon levő fekete szöveged van és a fehér színt ki akarod szedni belőle, akkor dobd rá a luma key nevű effektet.Threshold 0-ra húz Cutoff pedig 100-ra tol.De nem értem, hogy a fekete szöveget miért nem a Title szerkesztőben készíted el.
  • Map3D
    itt egy kép is hogy mit szeretnék tehát:
  • Map3D
    Szisztok azt szeretném kérdezni hogy adobe premiere 7.0 ba hogy lehet azt megcsinálni amit a 6.5 be lehetett - hogy megy a videó és ha paintbe csináltál egy fehér alapra egy szöveget azt betette fehér alap nélkül az egyik video effectel .... de a 7.0 ba sehol nemtalálom ezt a funkciót ....
    help
  • Gladiator
    Vannak külön fileterek is erre. Magic Bullett Movie Looks elég híres, mondjuk nekem annyira nem jött be.
  • slylecz13
    Tyű!

Elég vegyesek ezek a beállítások.
    Ez tényleg profi gondolkodást igényel...
    De ez már elindít azon az úton, amit keresek, köszi.
  • Hzsolesz
    Egyáltalán nem bolond kérdés...de szerintem ehhez már nagyon profinak kell lenni, hogy tudd, hogy hogyan hozd ki a maximumot egy felvételből. A legjobb tudomásom szerin a "fast color correction" a "levels" a "3 way color correction" és a különböző blending módok kombinálásával lehet ezeket elérni.
    De itt van egy link, talán segít ennek a dolognak az összetettségét megmutatnia:
    ColorCorrection
  • slylecz13
    Sziasztok!

Lehet, hogy bolond kérdés, de Premierben milyen szűrőket kell alkalmazni egy film komolyabbá tételéhez?

Arra gondolok, hogy ne legyen olyan egy film, mint a Szomszédok, hanem egy kicsit olyan, mint pl. Fűrész, Sólyom végveszélyben stb.
    Ezzel kísérletezni kell vagy olyan kamera kell hozzá?
  • Hzsolesz
    Hát ez szomorú hír...pedig az ember tényleg azt gondolná, hogy az egyik alap dolog, ami újdonságként meg kellene, hogy legyen benne.
  • alph4
    Nem támogatja a AVCHD-s felvéteket! Ez az egy nagy baj a CS3-al...féléve azthittem ez lesz az "alap" amit pluszba támogatni fog...
  • Hzsolesz
    Urak...valaki nézze már meg nekem, hogy CS3-ban az importálható fájltípusok között ott van-e a *.m2ts kiterjesztés is. Köszönöm!
  • niska
    Sziasztok! A következő problémám van: van egy néhány perces videófájlom, ami mpeg-2-ben van. Átkonvertálom mgeg-1-be, hogy ne legyen olyan bajom, hogy ezt a hibaüzenetet írja ki a premier hogy: not supported audio files. Miután átkonvertáltam a kis videófájlt (Mainconcept:MPEG Encoder progi) mpeg-1-be, vagy SVCD-be, úgy tünik hogy jó. Bár hibaüzenetek sokasága fut le, míg konvertál. Miután kész, importálni akarom a premierben. Megcsinálja, csak azt vettem észre, hogy a videó másik fele hiányzik. Csak kb egy perc van benne, mint az eredetin, ami kb 3 perces. Hol a hiba? Köszi!
  • Hzsolesz
    Az Effects Controls panelen tudod beállítani a transform tulajdonságokat...scale, position, stb...
  • Guilty01
    hát nemtom,nekem nem sokat segített... hogy tudom megcsinálni, hogy a kép egyik fele egyik videóból legyen, a másik fele meg másik videóból legyen. (párhuzamosan menjen a kettő)
  • drob
    Kezdőknek, alapozáshoz tökéletes (igaz, hogy 6.0, de akkor is jó) Ostoros Ágnes: Ismerkedés az Adobe Premiere 6.0 vágó-programmal.
    Zene: Effects/Audio Transitions/Crossfade/Constant Power
    Kép: Effects/Video Transitions/Dissolve/Cross Dissolve
    de lehet keyframe-ket is használni.
  • Guilty01
    Sziasztok, abszolút új vagyok, és szeretnék jól megtanulni vágni/videót készíteni? Tudtok valami jó premiere-s tutorial oldalt?
    Ja,hogy tudom a zenét fokozatosan elhalkítani a képet meg fokozatosan elsötétíteni?
  • Hzsolesz
    Szewasz vzolee!
    Effects-->Stylize-->Noise.Aztán megadhatod a mennyiségét, meg hogy színes hangyák legyenek vagy szimplán fekete-fehérek.
  • vzoole
    Sziasztok

hogy lehet zajt generálni? (olyan hangyafocit)

vagy valaki tudna kölcsön adni?

köszi
  • Hzsolesz
    Bocs...HD. Ha már írok, akkor ide írom, hogy akinek bármiféle HD-s élménye volt Premierrel (import, capture, vágás, stb...) azt is szívesen veszem. Akár CS2 is.
  • Hzsolesz
    Sziasztok!
    Ha valakinek van valami tapasztalata a CS3 és a DH AVCHD formátum kapcsán, nagyon örülnék, ha megosztaná velem.Ismeri egyáltalán a CS3?
    Kössz!
    Üdv!
  • Hzsolesz
    Nem lehet véletlenül, hogy a DVD lemez már nagyon "be van járatva"?Mert ugye ezeknek is van egy bizonyos számú újraírási kapacitása, aztán "elkopnak".Vagy azt még kipróbálhatod, hogy formázd meg a lemezt, de ne gyorsformázással, hanem a teljes formázással.(2x-es sebességen olyan 30 perc kb.)Nekem régebben ez volt a megoldás.