3752
PC-s vágás és home video
  • Hzsolesz
    Lehet, hogy én értek valamit félre. Tehát mondjuk létrehozol egy PAL (720x576) projektet. Ebbe beimprtálsz mondjuk egy fele akkor méretű videót (360x288), ezt ráhúzod a timeline-ra, felnagyítod 200%-ra (kitölti a szerkesztő ablakot), majd a legvégén importálás után fekete keretű videót kapsz. Jól értem?
  • Iam The Ghost
    Pedig megjelenik az a fekete keret, mivel magát a képet nem nagyobbítja meg, így mondjuk ha 320xvmennyiről átállítom 350x-re, akkor azt a 30 különbséget fekete kerettel tölti ki. De majd még megpróbálom más kodekkel, de nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás.
  • Hzsolesz
    Ha szerkesztés közben nincs fekete kerete a videónak, akkor export után sem lesz neki. A kodekválasztásnál meg a leginkább ajánlott pl. a DV AVI. Ezzel exportáld, aztán konvertád át valamivel. Ember legyen a talpán, aki mondjuk egy DivX-et be tud állítani normális méret/minőség arányában a Premin belül.
  • Iam The Ghost
    Hi!
    Nekem most az Adobe exportálással lenne gondom. Ugyebár ott sok mindent be lehet állítani, többek között azt is, hogy az export videó mérete mekkora legyen. A gondom az, hogyha beállítom egy nagyobb méretűre, akkor ugyan nagyobb lesz, de a kép nem, csak fekete csíkokkal tölti ki szélen. Hogyan tudom megcsinálni, hogy magát a kép méretet nagyobbítsa meg? Meg ez az exportálás eleve nem nagyon megy, egyszer kipróbáltam, hogy mindent maxra teszek, mégis vmivel rosszabb lett a kép, mint az eredeti verzióé...
  • Nukleáris Tél
    Köszi, hát végülis hagytam, inkább újravágtam az egészet. De elkészült.
    Ja és még egy "érdekesség": Mióta feltettem a Premiere-t (tegnapóta) a K-Lite Codec-kel, a net néha nem működött, ma viszont bekapcsolás óta nem tudom használni. Csatlakozni csatlakozik, de se Firefoxon, se Exploreren nem tud behozni semmit.
    Mégis mitcsináltam?:D
  • drob
    gond lehet: mondjuk kivetted a vinyót amin a projekt volt, majd miután visszaraktad megváltozott a fájlok elérhetősége. D:\-ről F:\-re és azért nem látja a fájlokat, mert korábban D-n volt.
    1.5-nél újra meg kell adni a fájlokat és helyrerázódik, 6.0-nál nem tudom mit lehet tenni ilyen esetben, de próbát megér, hújra beinportálod a fájlokat
  • Hzsolesz
    hm.....
  • Nukleáris Tél
    Üdv!

A segítségeteket kérném, nem először jelenik meg ez a problémám, de máig nem tudom, mi a baja.
    Adobe Premiere 6.0-an vágok, mentem, de mikor később elővenném, a timeline üres, hang nincs, az importált fájlok neve "-1". Keresgéltem fórumokban, egy ugyanilyen kérdést már találtam valahol, de nem válaszolták meg.
    Nagyon fontos lenne. :(
    Előre is köszönet!
  • Hzsolesz
    Azért ne legyél annyira elszállva az xD-től...annak is megvannak az előnyei és a hátrányai.
  • Admiralis
    Olyan ratyi dolog usb-n anyagot beírni. xD Boccs.
  • Simulatorfan
    Ez világos, de akkor ezek szerint ez a Premiere-re vonatkozik, mert mint ahogy írtam is a kamera saját vágo szoftverével USB-ről is belehet capturelni az anyagot....
    Na de legalább akkor már tudom, hogy a Premiere csak Fire-wire.
    Köszi a segítséget srácok!
  • Hzsolesz
    slylecz13-nak teljesen igaza van. USB-vel csak webkamera funkciót tudsz elérni, illetve a memóriakártyán tárolt fotókat tudod átvenni. Capture-höz IEEE 1394 összeköttetésre van szükség.
  • slylecz13
    Ha nem FireWire kábellel kötöd össze, akkor nem is fogja felismerni a premier.
    USB-n csak WEBkamera funkciót, illetve valami DV studiós őrültséget tudsz elérni vele.

Szerezz be egy FireWire kártyát és egy kábelt, majd azzal próbáld meg.
    Szerintem azzal össze fog jönni, de ha én értettem félre valamit, akkor bocsi az okoskodásért... :)
  • Simulatorfan
    Sajnos nincs fire-wire, USB van csak......
  • Hzsolesz
    Ha olyan Fire-Wire kártyád van, amin több bemenet is van, próbáld meg egy másikon. Más tippem nem igen van, mert én is hasonló problémával szenvedtem, de nem tudtam megoldani. Mindenesetre nem egészséges dolog, ha nem működik.
  • Simulatorfan
    Sziasztok!

A következő problémával kapcsolatban kérnék segítséget!

Panasonic NV GS-140 kamerával készült házi videókat szeretném bejátszani a gépre, de sehogy sem sikerül.
    Premiere 2.0-át használok a szerkesztésekhez, de eddig mindig hozott anyagból dolgoztam.
    A probléma, hogy a capture opció alatt állandóan offline a kapcsolat (a VTR-el)

Valami kapaszkodót kérnék, ha tudok!
    Előre is kösz.
    B.
  • drob
    Kicsit több infót tudnál mondani?
    küldtem privit
  • aniko111
    sziasztok!
    letöltöttem az adobe premier pro 1.5öt és nem akarja megnyitni
    tud valaki segíteni?
    előre is köszi
  • drob
    nemtom, én nem használom ilyenekre :)
  • ikegami
    hát akkor gondolom marad a Canopus Pro Coder, ha nagyon muszály valamit megvágni. . de az 1.5 mér tudja?
  • drob
    mert nem támogatja a divx-et, ne is próbálkozz vele. a premiere filmszerkesztőknek lett kitalálva (nem warezos filmszerkesztésre), hogy alkossanak :)
  • ikegami
    Sziasztok!
    Lenne két kérdésem, hátha Ti tudttok segíteni, mert
    nekem nem megy:
    1.) A Premier Pro 2.0-án ha importálok egy DivX-es avi filmet
    akkor a hangot nem ismeri fel - (a kis ikon jelen sincs rajta a
    hangszoró csaka filmszalag) - , csak a képet, és a timelinera
    sem huzza rá, de ha az importált videónak a Properties-jét megnézem
    akkor ott leirja, hogy van audio tartalom (a méretet, jellemzők..)
    Ugyanezt megcsinálom a Premier Pro 1.5-nél ott teljesen jól megy,
    van hang mindenhol.. Mi a teendőm??

2.) A másik, hogy egy megvágott videónál+hanggal, elvan mentve a project
    és a következő megnyitásnál ott van a sequence-ban a hang ugyanúgy
    de nem játsza le a hangot.->(nincs kikapcsolva a hang gomb!!)

köszi!
  • slylecz13
    Ezt a "régi film" effektet a Pinnacle 10-11 stb. -el rá tudod tenni a filmjeidre. Abban mindent be tudsz állítani.
    Mennyi karc, hajszál, függőleges csík legyen a filmedben.

Az ilyen effekteket, amiket kisprólotak a premierből, mindíg ezzel szoktam pótolni.

Remélem segítettem!
  • Admiralis
    Nekem sincs semmi ötletem, sorry.
  • Hzsolesz
    Ezért én is mérgelődtem már, de szerintem nem lehet.
  • walty
    Pontosabban arra az effektre gondolok ahol lehetett a filmben karcolásokat csinálni, azaz régies stilust kihozni a filmből.Igaz hogy van digieffects-től egy hasonlőm, de sajnos nagyon lassan rendereli át nem vagyok nagyon vele megelégedve, ha csak nincs jobb ennél.
  • Admiralis
    Pontosan milyen effektekre is gondolsz?
  • DmCKe
    RE: Admiralis, megpróbáltam az Ulead Video Studio -ba is betenni a normál avi videóimat, de sajnos ebben a programban sem mentek tökéletesen, mindenesetre javult a hejzet a Premier óta:D Letöltöm az ImTOO Mpeg Encodert és azzal biztosan jó lesz:) Köszönöm a kommenteket, és a segítséget.
  • walty
    Meg tudná nekem valaki mondani, hogy be lehet-e valahogy tölteni a quicktime efekteket a pro 2-be?
    koszi
  • Admiralis
    Mielött átkonvertálsz bármit is dv aviba, azért nézd meg, hogy az unlead mit tud kezdeni az eredeti fájlaiddal, hátha jobban dolgozik velük, mint a premiere.
  • HF
    Köszönöm, sikerült átlépnem a hibát :D
    Részletesebben, angolul itt van róla egy-két info Deinterlacing
    Egyébként nem rossz program az edius 4, régóta használom.
    DmCKe: Videókódolónak az ImTOO Mpeg Encodert tudom ajánlani, viszonylag egyszerű kezelni
  • DmCKe
    Most töltöm az Ulead Video Studio 11 -et. Esetleg walami convertáló progit tudnál ajánlani, ahol át lehet alakítani az avi, wagy mpg formátumokat m-jpeg, dv avi -ba?:)
  • Hzsolesz
    És feltételezem, hogy leginkább a gyors mozgásoknál jön elő...az interlace-es videók átka. A másodpercenként kirajzolt 25 db kép nem 25 db teljes képként történik, hanem 50 db félképként (egyszerre a páros majd a páratlan sorok 50i), és ezek a mozgás közben kicsit elmozdulnak egymáshoz képest. De ha megnyugtat majdnem minden kamera ilyen képalkotást használ (persze nem 1.000.000 Ft-os kamerára gondoltam).
    A megoldás: nem ismerem az ediust, de exportnál keress egy deinterlace szócskát...esetleg Field interpolate effekt.
  • HF
    Üdv mindenki.
    Bár nem ezt a programot használom, de remélem tud valaki segíteni.
    Export után a kép hullámos, pontosabban vízszintesen csíkos lessz. Én a képkocka-áttűnésre gyanakszom. Nem tudja valaki hogy lehet ezt kiküszöbölni? Egyébként Edius 4et használok
  • Hzsolesz
    De ha csak ilyen egyszerű videókat akarsz szerkeszteni, akkor nem is érdemes Premiert használod...Ulead Video Studio, VirtualDub, stb...ha meg ragaszkodsz a Premierehez, akkor 6.5-nél semmi esetre sem újabb.
  • DmCKe
    Woow...Magyar helyesírási szótár CSÉ1s -werzióját.. Neked angol szótárt ajánlok :P
  • alph4
    Szerintem inkább használd a Magyar helyesírási szótár Csé1s Werzíjóját! thxbye
  • DmCKe
    Értem, mit ajánlanál? Köszönöm, hogy leírtad h mit értesz a tömörítés alatt, mostmár énis világosan értem:). Szerinted használjak CS1-2 -őt wagy walami régebbi werziót? :) Nekem az is megteszi, ha attól gyorsabban, és jobban tudok wideókat wágni. Ezekbe a fájlformátumokba amit irtál, hogy a gép gyorsabban olwassa be, ojanok még nem igazán láttam, ezek gondolom h netes wideókhoz meg hasonlókhoz nem használják.Esetleg a saját wideóimat át tudnám alakítani M-JPEG, DV AVI formátumokba? Léci irj még egy utolsót és többet nem untatlak:) Még1xer köszönöm...:)
  • Hzsolesz
    Hát ezzel a konfigurációval erőteljesen súrolod az alsó határt...pláne ha CS3-at használsz, ami 1 GB memória alatt elvileg el sem indulna. De a processzorod sem nevezhető csúcssebességűnek a videóvágáshoz. A tömörített videó alatt meg nagyvonalakban a következőt értettem: videószerkesztés szempontjából alapvetően kétfajta videó típus van. Az egyik, amit videószerkesztésre találtak ki, a másikat értelemszerűen nem. A videószerkesztésre használatos fájltípusokban csak a képkockán belüli tömörítest használják azt se túl nagy mértékben. Ez nagyon leegyszerűsítve azt jelenti, hogy minden egyes képkocka úgy van egymás után letárolva, mint pl. egy JPEG fájl. Ezekből a videószerkesztő szoftver könnyen és gyorsan ki tudja olvasni az információkat szerkesztés közben. (ilyen pl. a M-JPEG, DV AVI) Hátránya a nem túl nagy tömörítés miatt a nagy fájlméret. (1 óra DV AVI 13 Gb)
    A másik típus, ami nem videószerkesztésre lett kitalálva, azért okoz nehézséget a számítógépnek, mert nem csak képkockán belüli, hanem képkockák közötti tömörítést is használ. Pl. 30 képkockánkánt szerepel egy-egy kulcsképkocka, és a közötte található framekben nem szerepel mindig egy-egy teljes frame, hanem csak a képkockák közötti különbségek vannak letárolva. Ennek az előnye - mivel nem kell minden egyes képkockát teljes méretében letárolni, csak a köztük levő különbségeket - a méretcsökkenés. Viszont - mivel ki kell számolni ezeket a különségeket - hardverigényesebbek. (ezért szaggat nálad is) Na ezt értettem tömörített alatt. Persze mindkettő tömörített, de a második jóval nagyobb mértékben. Nagyjából ennyi...remélem érthető ez az alapinformáció. De akár érthető, akár nem...mégegyszer bele nem fogok leírni.
  • DmCKe
    Oké, ezután megpróbálom előhozni a moderáltabb formámat :D Na szóval, Adobe Premier CS3 -at használok, 1.8 gb-Hertz-es nemtudom, hogy hogy írják le pontosan:D 786mb RAM, és 64mb s Geeforce videókártya.Avi formátumban volt a videó, egy youtube convertelős progiwal szedtem le a youtube-ról:D, mert a gépemen nemtaláltam egy normális wideót.Főként foci videókat szeretnék összewágni illetve egy kicsit módosítani őket.A gépemen kb. 2gb-nyi gól videók vannak, de egyik se megy normálisan a progiba. Ezek a formátumuak: avi, wmv, mpeg. Ezeket használtam...Nem tudom, hogy a tömörített alatt pontosan mit értesz, lécives azt még fejtsd ki kicsit jobban:> Előre is köszönöm:) Wárom a commented Hzsolesz!
    DmC