3752
PC-s vágás és home video
  • Ettike
    Nekem az a kérdésem lenne, hogy melyik szerintetek melyik filmszerkesztő programmal próbálkozzak, ami elfogadja az MPEG2-t? Nincs kedvem konvertálni, az hosszú lenne.

Pinnacle Studio elfogadja, de béna, az Adobe Elements is elfogadja, de mindig belassul a gép, ráadásul lefagy, az Adobe Premieréről ne is beszéljünk... A Movie Makert végképp ki akarom zárni... :)
  • tsyl
    szívesen:)
    Effect ügyben szerintem érdemes először itt nézegetned :
    Link
  • Lumpy85
    tényleg :D nem is gondoltam erre én is régóta használom, köszönöm a választ de a Boris fx az mi? ja és valami effect pack létezik a premierhez? hallottam valamirúl de már elfelejtettem sajnos esetleg valaki hátha használ és akkor elmondja a pack nevét? :D
    köszönöm előre is
    mégegyszer köszönöm a segítséget
  • tsyl
    én józan paraszt ésszel egymás fölé tenném (azaz dupláznám a videósávot)és a felsőre tennék egy "blurt" és körbe(ki)vágnám (sixteen-point garbage vagy ha van Boris fx) az emberkét.
    Így renderelés után az "összkép" elméletileg az lenne amit elképzeltél.
  • tsyl
    Sziasztok!
    Évek óta a Premiere-el dolgozom és az avi-kat Procoder 2-vel alakítom át.
    Ma tettem fel próbaként a 3-as verziót és meglepődve tapasztaltam, hogy ha a "source" dv avi és a "target" mpg2 elementary stream akkor az intelacing részben csak fixen "Upper / Top fields" van jelen. A lower field first még advenced módban sem választható.
    Ez idáig teljesen egyértelmű volt, hogy ha dv avi a forrás a file, akkor az mindig "lower fields" beállítással kezelendő...ám itt más a helyzet...és nem értem.
    Valaki dolgozik ezen verzióval és a tapasztalatáról tudna pár sort írni?
    Nálam van a hiba, vagy ez így normális? ha igen miért??
    (a próba konvertálás szemmel láthatóan tökéletes lett, csak jelen esetben felborult bennem a "berögződött" elmélet.)
    Köszi előre is!
  • Lumpy85
    hello mindenki egy fontos kérdésem lenne

ha felveszek valami akkor lehet a kamerán állítani a fokuszt pl ha 1 ember van elől és hátul 3 akkor pl az első ember legyen homályos és a háttérben lévők legyenek élesek nos ha én felvettem automata beálításba vagyis minden éles akkor premierre meg tudnám csinálni hogy az első ember homályos legyen van ilyen funkció??

előre is köszönöm a help-et
  • akyyy
    de ha ráhúzom, kiirja, leokézom, attol ott lesz az effekt ilyenkék csikokkal, és végülis jól beleteszi. csak azért kell állítgatnom, mert a kameráról a Vegas rosszul szedte le é smindegyik végén egy frambe egy piros négyzet látható, ezért ezt le kell vagdosnom róluk.
  • akyyy
    és nem lehet ezt kikapcsolni, mert nem halok bele hogy mindig állitgatni kell, csak az állando okézás már kicsit fárasztó:D
  • xDS
    Valószínű arról van szó, hogy pont két olyan videó közé akarsz átúszást rakni amelyikből az első pont a legvégén van, a második pedig a legelején..vagyis nem tud hova úszni mert nincs tovább a videó. De lehet tévedek, nem volt még ilyen gondom.
  • Hzsolesz
    Pontosan azért, mert "módosítgatni kell, hogy jó legyen". Egy kis matek:
    1. snitt végéből 5 képkocka + 2. snitt elejéből 5 képkocka=10 képkocka. Ha a transitions/átmenet (nem effekt!) default hossza pl. 20 képkockára van állítva, akkor ( 20-10=10 ) honnan szedje azt a plussz 10 képkockát?
  • akyyy
    miért van az, hogy a legtöbb effektnél, átmeneteknél amit ráhuzok két videó közé, akkor kiirja hogy:

Insufficient media. This transition will contain repeated frames.

persze attól odateszi az átmenetet, csak picit huzogatni kell, modositgatni, hogy jó legyen.
  • drob
    nincs. nem is kell ahhoz a pár menühöz és effekthez. :)
  • Máté94
    Sziasztok!
    Ehez a programhoz van magyar nyelv?
  • akyyy
    jah, megvan hülye vagyok bocsi. csak totál AE-hez vok szokva:)
  • Hzsolesz
    Premiere is olyanba menti el, amilyenbe te akarod, csak kicsit körül kell nézni miután megnyomod a CTRL+M-et.
  • drob
    már bocsi, de ha dv aviba mented akkor az nem lehet szar, pontosan azért dolgozik mindenki ezzel a formátummal, mert erre lett kitalálva a vágás, egyéb szerkesztés.
    valami mást választhattál ki, mert a dv avi nem olyan dolog mint a divx, aminek több variációja is lehet...
    A dv avi egy egységes, egyféle tömörítési eljárás. Igen, tömörítés, mert a tömörítetlen videó a DV, de ez már elkanyarodás volt a témától...
    DV avi -> 25 fps, PAL 720x576
  • xDS
    Projekt beállítások jók? Mert akkor lehet még ilyen ha eredetileg mást állítottál be, mint amilyen videókat beimportáltál.
  • akyyy
    jah d ott a source-t kis felbontásunak irja :S
  • xDS
    Exportnál ne simán csak movie-ra kattints,hanem a media encoderre. Ott aztán olyan formátumot választhatsz, amilyet csak akarsz + beállításokat.
  • akyyy
    Segítsetek légyszi. Megvágtam a videóimat, efektelem az átmeneteket, stb. kész vok, mentemém el, de csak szar minöségű dv-s aviba menti el. nekem pedig nagy felbontásúba kellene, ha lehet, veszteségmentesen.
    ha esetleg ebbe nem lehet, valahogy az effekteket, vágásokat nem lehet átimportálni after effectsbe? az legalább olyanba menti el amilyenbe csak akarom, és nem csak egy félébe:(
  • Lumpy85
    Nekem is megy élőbe nemtudom mi lehet a hiba nálad
    De viszont Köszi Hzsolesz amit írtál mert nekem is pár hónapja ezt írja ki helyette a win movie makert használtam :D
  • Hzsolesz
    Elég hihetetlenül hangzik...nálam működik élőben is, pedig egy tök alap kamerával csináltam...jobb híján tegyél a kamerába egy kazettát, és úgy indítsd el a felvételt.
  • Pharaoh
    Az létezik, hogy nem tudok élőben felvenni a progival egy kamerával? Csak akkor hajlandó felvenni, ha a kamerával már felvettem és lejátsza a kamera.
  • Hzsolesz
    Aki capture-nél a következő hibaüzenetet kapja: "Can't Activate Recorder. Try Resetting Camera." csinálja a következőt. Irány a Windows\system32 mappa és találsz ott egy MMSwitch.dll ill. MMswitch.ax fájlt. Ezt nevezd át valami másra (pl. MMSwitch._dll), hogy a Windows ne találja meg, és tádáááá.....működik a capture.
  • Lumpy85
    köszönöm a helpet
  • drob
    pc-n menni fog, pc-be nem raknak ilyen szabványokat, mint ahogy pal és ntsc sincs
  • Lumpy85
    egy kérdés :D
    az 1 es régiókodú dvd ket az asztali nem játsza le mert ugye mi a 2 esbe vagyunk de a pc lejátsza az 1 est vagy a többi régikodot???
  • Lumpy85
    megoldottam :)
    leírom hátha valakinek is gondja lesz bár csak figyelmetlen voltam :)
    le kellett szedni egy ingyenes plug int a premiere-hez és ezt felmásoltad és a file/new/smart sound opcióval tudtad meghívni az alkalmazást amivel be tudtad olvastatni az sds fájlokat a cd/cd-kről ami aztán átkonvertálta wav ba és azt olvasta be a premiere, azt nem tudom hogy miért sds firmátumban volt a cd-n és miért nem egyből wav. ezek a hangcsomagok a smart sound hangcsomagjai. a honlapon meg is lehet hallgatni egy párat. Rengeteg csomag létezik. www.smartsound.com

lenne egy kérdésem premierbe ugye olyat nem tudok hogy pl egy videórol kivágom csak az alakot vagy egy részét ehhez már az after kell nem?
  • Hzsolesz
    Nem tudom, hogy mi is lehet ez az edge hangcsomag...audió effektek, zörejek vagy zene? SDS fájlokat esélytelen, hogy beimportálj. Milyen kiterjesztésű fájlok vannak még a CD-n? Nincs egy linked erről a micsodáról?
  • Lumpy85
    XDS köszönöm a választ

esetleg a másikproblémámra valaki nem tud helpet?
  • xDS
    Renderelni akkor kell ha van pl vmi képi átfedés,átúszás stb ami miatt belassulhat neked a previewban a kép vagy nem úgy jelenik meg ahogy az a végső render után látni fogod, ha encoderrel exportálsz akkor is renderel a gép [amíg kimenti], ha DV kazettára akarsz kiírni akkor is renderelni fog előtte. Tehát a lényeg hogy ha nem zavar semmi a previewban akkor nem kell renderelgetned amíg dolgozol rajta.
  • xDS
    Megoldódott a gondom, egy kis bug volt 2x restartoltam és utána teljesen jól kiírta dv-re.
  • Lumpy85
    hello mindenki
    első írásom ide :)
    2 kérdésem is lenne
    - van egy edge hangcsomagom kb 14 ilyen edge hangcsomag létezik kategorizálva ezeket fel lehet premierbe használi. Esetleg valakinek van ilyen mert nekem nem sikerült úgy felmásolni hogy működjön vagyis úgy kellett volna hogy a premire autómatikusan felismeri a cd-t de a premiere nem ismeri fel ha pedig belépek a cd-be és pl egyenként akarom beimportálni a fájlokat úgy semm egy mert sds kiterjesztést nem enged beimportálni a premire. A kérdés valakinek volt már dolga ezzel az edge hang csomaggal?
    - a másik kérdés ha kész egy project és export előtt szokták mondani hogy rendereljem le a munkát kérdem én mire jó ez? minek kell először lerenderelni? Úgy szoktam hogy kiexportálom az adobe encoderrel és kész minden jól működik de akkor mire való a renderelés?

köszönöm szépen a válaszokat
    minden jót
  • xDS
    HELP! premierben van egy kész projektem 50 perces film 5 hangsávval [nincs tele mindegyik offkorsz] ezt akarom export to tape-el kiírni DV kazettára, viszont már előtte ha megnézem previewba is a leszámoltatást a hangokat irdatlan ideig számolja [10-20mp-t a filmből 10-10percig számol és 1 gigás fájlokat kreál] ezzel szemben ha media encoderrel renderelem ki dvd formátumra akkor azt megcsinálja 30 perc alatt... mit tudnék tenni hogy lecsökkentsem az audio renderelést vagy esetleg full kikapcsoljam? [nincs bekapcsolva export to tape beállításnál hogy render audio before exporting...]
  • Hzsolesz
    Ne hülyéskedj már...ha valamit beexportálsz egy programba, és akár 1 képkockát is szerkesztesz rajta, és el szeretnéd menteni, azt újra ki kell valahogy exportálnod, ahol - logikusan - meg kell adnod, hogy milyen tömörítést szeretnél használni.Legyen az Premiere, After Effects, stb...kicsit gondolkodjunk már néha.
  • drob
    próbáld az afterrel, ő szereti a .mov-ot :)
  • paat
    Üdv!Fényképezőgépből kapott .mov kiterjesztésű film alól szeretném úgy kicserélni a hangot,hogy közben a videót nem tömörítem újra (természetesen újra movban kell így elmenteni), de bárhogy trükközök a progival, nem tudom megadni neki, hogy a videót ne tömörítse újra. Ha beimportálom a movot, persze tudom a hangcsatornákat szerkeszteni, de mikor kiexportálom, nem tudom megadni, hogy ne tömörítse újra a videót. Google-n is kerestem, de nem jártam sikerrel. Van valakinek valami konkrét megoldása, ajvaslata vagy leírása? Köszi
  • Ettike
    Ú... köcci szépen :) Meggyőző
  • drob
    adobe audioton, v traktor... :)
  • Ettike
    És... zavaró háttérzajt valamivel nem lehet csökkenteni? :S