Adobe Premiere
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én egy átjátszó dekkel jártam így, kért hozzá drivert (FireWire-hez minek?!), de nem volt hozzá, és anélkül nem lehetett kezelni...aztán egyszer csak nem kérte már, és ment.
dv avi-ba mentsd el, akkor jónak kell lennie
Sziasztok!
Egy remélhetõleg teljesen egyszerû kérdésnek képtelen vagyok rájönni a nyitjára.
Adott egy összevágott, sok kicsi részbõl álló videórészek és egy hanganyag.
A videó része alapból ahogy betettem a premierbe xvid-es volt, szép minõségû volt és
full screenben betelítette a képernyõt. Miután minden passzol, megpróbálom ugye elmenteni.
File / Export és ott mondjuk az elsõt választom, hogy aviba mentse el. Miután elmenti,
a kép minõsége is romlik és cseppet sem olyan nagyban jönnek elõ a videok mint ahogy kéne.
Hogyan lehetne ezt orvosolni? Van erre valami tuti ellenszer? Vagy utána kéne átkonvertálni
valami más progival?
Elõre is köszi a bármilyen tanácsokat!
Ákos
Eddig kemeny Premiere 6.5-os felhasznalo voltam es most lassan szeretnek atterni a Premiere 2.0-ra. A vagas teret egesz jol elsajatitottam de amire a legkevesbe gondoltam, hogy akadalyt fog okozni az a Capture (azaz bejatszas). Egyszeruen ha rakotom a kamerat es szeretnem bejatszani a capture gomb nem aktiv . A 6.5-nel csak a device control kellet beallitani de itt sajna semmi se segit. Nem tudom hol csinalom a hibat. Ki tudna nemem ebben segiteni? Koszonom :-))
de azért thx. rájötem amugy, eleve pendrivra kellet volan csinálni és akkor elméletileg vihetõ.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
de ha hálóra kapcsolod, át tudod másolni, nem kell pendrive-t használni:)
a másik suliba kéne vinni, ott meg nincs semmi mobilrack :C
biztos nincs valami importálás funkció erre? vagy nem lehet megadni a videók helyét hogy máshonnan nyissa meg ugyanat, és akkor pendrivra felmásolnám.
bár majd kipróbálom, csak lassaan egy órája renderer:D
projekt nyitása után meg kell adni pár videónak a helyét, utánna megtalálja mindet és tudod használni, feltéve ha minden mentés a vitt vinyón van
ott mented alfa csatornába és rá tudod rakni a videóra (premibe)
Asus P5B, C2D E6320, Asus Radeon HD4890, 2 GB Kingmax 800 Mhz, 750 + 320 Gb Sata II MSN cím: [email protected]
Asus P5B, C2D E6320, Asus Radeon HD4890, 2 GB Kingmax 800 Mhz, 750 + 320 Gb Sata II MSN cím: [email protected]
Neked valami plugin kellene szerintem, (google találati lista, "old movie effekt premiere")
Üdv Tices
Itt a link:
http://www.szoftver.hu/product/18
Time-Remap néven!
Remélem segítettem!
Kezdõ videószerkesztõ vagyok! Valószínûleg sokan megmosolyognak a kérdésért, de hát ez van...:)
A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet azt megcsinálni (Adobe Premiere 7-ben), hogy egy videón belül, a lejátszás sebessége fokozatmentesen álítható legyen. Tehát valami olyasmi, hogy indul szinte állóképrõl és a lejátszás sebessége gyorsul, esetleg túlhalad az original sebességen (tehát gyorsított), aztán megint belassul. mindezt fokozatosan, nem egyik pillanatról a másikra ugorjon. (az meg van, hogy az egész videó sebességét vagy egy clip sebességét hogyan lehet lecsökkenteni, gyorsítani, de hogy egy clip-ben belül többször változzon, az nincs. próbáltam keresgélni a neten, de nem találtam rá a megoldásra).
A válaszokat elõre is köszönöm!
Üdv Tices<#wave>#wave>
Tud valaki ötletet adni ahhoz, hogy mivel tudok "régi film" hatást létrehozni a Premierben?
A lényeg az lenne, hogy ne keljen hozzá más program használata...
A segítséget elõre is köszönöm!
olvastam már több helyen, igencsak össze kell rakni a gépet, megviseli keményen még a 2magos gépeket is, (vinyó is kell átlagon felüli) akik hd kamcsival vesznek, Õk is sd-be konvertálják és úgy pakolják gépre. Konvertálás után kicsivel nagyobb méretet kapsz mnt miniDv-nél. Így valamivel jobb képet kapnak mint egy 3ccd-s miniDv vagy DVcam anyagtól. hd-nak addig nincs értelme (szerintem), míg nem válik "tömegcikké" a hd lejátszó, mertugye hiába adod oda, nem tudja megnézni..., az meg hogy konvertáljam vissza azért a pici minõség javulásért... hát nemtom
hd kamicsiba meg utánna kell nézni rendesen, fõleg, hogy kültéri v. beltéri munkára kell-e.
nemtom... :)
Köszi!
text ablakban roll-ra kell kapcsolni, akkor ugyebár felfelé mozog a szöveg automatikusan. a tilt-el el van döntve, rederelés után szépen megy a szöveg távolodok el a "semmibe"
igazából ez csak egy hirtelen nekifutás volt, mivel gondoltam nincs matrox kártyája "mistermiskolcz" kollégánknak, mert én azzal dolgozok, ott több lehetõség van, jobban ismerem. a premi effektjeivel nem szoktam foglalkozni rendelés miatt...,
de van egy másik megoldás is, ha premihez ragaszkodunk:
psd-ben megírni a szöveget, beimportálni premibe, elforgatni amennyire gondoljuk és keyframekkel lehet animálni, nemtom melyiket választanám alap premier essetén <#confused>#confused><#lookaround>#lookaround>
Lehet picit OFF leszek. Kérdésem az lenne, hogy melyik videószerkesztõvel tudnék úgy szöveget megjeleníteni, ahogy az a Star Wars filmek elején látható?
Köszi elõre is!
Üdv, és thanks in advance.
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Légy kreativ..........
Némileg több szerkesztési effects-et tartalmaz :)
Kicsivel izgalmasabb mint a 2.0
Légy kreativ..........
A hozzászólásod 2. felére a válasz pedig After Effectsben rejlik...Premierben ilyesmit nem lehet.