Adobe Premiere

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem biztos, hogy teljesen értettem, hogy mit szeretnél, de ha egy fehér alapon levõ fekete szöveged van és a fehér színt ki akarod szedni belõle, akkor dobd rá a luma key nevû effektet.Threshold 0-ra húz Cutoff pedig 100-ra tol.De nem értem, hogy a fekete szöveget miért nem a Title szerkesztõben készíted el.

itt egy kép is hogy mit szeretnék tehát:
Szisztok azt szeretném kérdezni hogy adobe premiere 7.0 ba hogy lehet azt megcsinálni amit a 6.5 be lehetett - hogy megy a videó és ha paintbe csináltál egy fehér alapra egy szöveget azt betette fehér alap nélkül az egyik video effectel .... de a 7.0 ba sehol nemtalálom ezt a funkciót ....
help <#szomoru1>
Gladiator
Vannak külön fileterek is erre. Magic Bullett Movie Looks elég híres, mondjuk nekem annyira nem jött be.

Tyû!

Elég vegyesek ezek a beállítások.
Ez tényleg profi gondolkodást igényel...
De ez már elindít azon az úton, amit keresek, köszi.

Egyáltalán nem bolond kérdés...de szerintem ehhez már nagyon profinak kell lenni, hogy tudd, hogy hogyan hozd ki a maximumot egy felvételbõl. A legjobb tudomásom szerin a "fast color correction" a "levels" a "3 way color correction" és a különbözõ blending módok kombinálásával lehet ezeket elérni.
De itt van egy link, talán segít ennek a dolognak az összetettségét megmutatnia:
ColorCorrection

Sziasztok!

Lehet, hogy bolond kérdés, de Premierben milyen szûrõket kell alkalmazni egy film komolyabbá tételéhez?

Arra gondolok, hogy ne legyen olyan egy film, mint a Szomszédok, hanem egy kicsit olyan, mint pl. Fûrész, Sólyom végveszélyben stb.
Ezzel kísérletezni kell vagy olyan kamera kell hozzá?

Hát ez szomorú hír...pedig az ember tényleg azt gondolná, hogy az egyik alap dolog, ami újdonságként meg kellene, hogy legyen benne.

alph4
Nem támogatja a AVCHD-s felvéteket! Ez az egy nagy baj a CS3-al...féléve azthittem ez lesz az "alap" amit pluszba támogatni fog...

&#9615;&#9614;&#9613;&#9611;&#9610;&#9609; Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

Urak...valaki nézze már meg nekem, hogy CS3-ban az importálható fájltípusok között ott van-e a *.m2ts kiterjesztés is. Köszönöm!

Sziasztok! A következõ problémám van: van egy néhány perces videófájlom, ami mpeg-2-ben van. Átkonvertálom mgeg-1-be, hogy ne legyen olyan bajom, hogy ezt a hibaüzenetet írja ki a premier hogy: not supported audio files. Miután átkonvertáltam a kis videófájlt (Mainconcept:MPEG Encoder progi) mpeg-1-be, vagy SVCD-be, úgy tünik hogy jó. Bár hibaüzenetek sokasága fut le, míg konvertál. Miután kész, importálni akarom a premierben. Megcsinálja, csak azt vettem észre, hogy a videó másik fele hiányzik. Csak kb egy perc van benne, mint az eredetin, ami kb 3 perces. Hol a hiba? Köszi!
Az Effects Controls panelen tudod beállítani a transform tulajdonságokat...scale, position, stb...

Guilty01
hát nemtom,nekem nem sokat segített... hogy tudom megcsinálni, hogy a kép egyik fele egyik videóból legyen, a másik fele meg másik videóból legyen. (párhuzamosan menjen a kettõ)

You\'ll never walk alone!

Kezdõknek, alapozáshoz tökéletes (igaz, hogy 6.0, de akkor is jó) Ostoros Ágnes: Ismerkedés az Adobe Premiere 6.0 vágó-programmal.
Zene: Effects/Audio Transitions/Crossfade/Constant Power
Kép: Effects/Video Transitions/Dissolve/Cross Dissolve
de lehet keyframe-ket is használni.

Guilty01
Sziasztok, abszolút új vagyok, és szeretnék jól megtanulni vágni/videót készíteni? Tudtok valami jó premiere-s tutorial oldalt?
Ja,hogy tudom a zenét fokozatosan elhalkítani a képet meg fokozatosan elsötétíteni?

You\'ll never walk alone!

Szewasz vzolee!
Effects-->Stylize-->Noise.Aztán megadhatod a mennyiségét, meg hogy színes hangyák legyenek vagy szimplán fekete-fehérek.

Sziasztok

hogy lehet zajt generálni? (olyan hangyafocit)

vagy valaki tudna kölcsön adni?

köszi
Bocs...HD. Ha már írok, akkor ide írom, hogy akinek bármiféle HD-s élménye volt Premierrel (import, capture, vágás, stb...) azt is szívesen veszem. Akár CS2 is.

Sziasztok!
Ha valakinek van valami tapasztalata a CS3 és a DH AVCHD formátum kapcsán, nagyon örülnék, ha megosztaná velem.Ismeri egyáltalán a CS3?
Kössz!
Üdv!

Nem lehet véletlenül, hogy a DVD lemez már nagyon "be van járatva"?Mert ugye ezeknek is van egy bizonyos számú újraírási kapacitása, aztán "elkopnak".Vagy azt még kipróbálhatod, hogy formázd meg a lemezt, de ne gyorsformázással, hanem a teljes formázással.(2x-es sebességen olyan 30 perc kb.)Nekem régebben ez volt a megoldás.

Kb három éves (Sony), és még eddig még nem fordult elõ. Van egy bejáratott újrahírható dvd-m, sokmindent írok ki rá, azokon soha nem szokott akadozni. Csak ez a film, amit összraktam a A. Premierrel.
Milyen idõs a lejátszód?Nem fordult már ez elõ más lemezekkel is? (mert akkor a lejátszó kicsit fínyás)

Sziasztok! A problémám a következõ: miután kész vagyok a projekttel, kiírom (Export to DVD), és számítógépen a wmplayer simán lejátsza. Ha berakom az asztali dvd lejátszóba szaggat a kép. A hang simán jó, de ugrál a kép. Nem írok gyorsan, max 4*-el, a dvd is jó. A kiírás elõtt kell valamit beállítani, vagy nem tudok vele mit csinálni. Köszi!<#pardon1>
Képzeld van róla fogalmam, hogy mit is jelent a dolog, mert a szakmában mozgok.Éppen ezért ne próbáld nekem bemesélni, hogy a számítógépen jól mutat pl. egy PAL felbontású interlace-es videó. (világos, hogy TV-n jól mutat, mert olyan a mûködése, ami ezt az elvet követi, nem úgy, mint egy LCD mondjuk) De ha ennyire tájékozott vagy, akkor biztosan próbáltál már egy progressive módon elõállított animációt is betölteni egy interlace-es projektbe...hát kíváncsi lennék, hogy 10 nem laikus emberbõl hány mondaná, hogy jól mutat.<#integet2>

alph4
Az nem képromlás, de ha nem értesz hozzá legalább utánna nézhetnél mi is pontosan az. Gondolom direkt rak bele az adobe "képromlás" opciót 😄
Az interlaced videó azért tûník csíkosnak mivel 25 képkocka helyett 50et jelenít meg 1 másodperc alatt, csak felváltva (erre van kép bellátás, Lower meg Upper)

Én pl kamrával felvett videókat csak így mentem ki DVD-re, mivel jóval élesebb képet ad a tv-n mozgáskor mint a progressiv scan-el. Az meg nem nagyon tud érdekelni hogy számítógépen bénán jeleníti meg. Bár a PowerDVDvel még így is jól néz ki.
Tehát hogyha ilyen divx, meg xvid-be tömöríted a kisebekk videókat amit gépen hagysz (netre teszel fel) akkor érdemes a progressivet használni.

&#9615;&#9614;&#9613;&#9611;&#9610;&#9609; Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

Mindig elfelejtem megkérdezni: valaki hozott már létre progressive leképzésû projektet?!ENgem roppantul zavar az interlaced csíkozásából fakadó képromlás.Tudom, hogy vannak technikák, amivel el lehet ezt távolítani, de mi van, ha nekem progressive a nyersanyagom is?

öregharcsa
nem írtad túl gyorsan??? próbáld jó minõségû lemezre (verba, tdk.. vagy amit szeretsz..) és 4x-es írással (vagy 6x)

http://pspfilez.extra.hu/

Sziasztok! Olyan problémám van, hogy miután kiírtam a kész filmet az asztali dvd lejátszón szaggatott a kép, a hang jó volt. A számítógépen a progiban az idõsávon jól ment, csak miután exportáltam és kiírtam akkor lett rossz a dvd lejátszón. A kiírási opciókon kell valamit állítani?? Köszi!
Köszi szépen a tippet, valahol én is már a másik sequenc létrehozásán gondolkodtam. Talán ez a legmegfellõbb módszer. Köszi mégegyszer.
Hello Hzsolesz! Nagyon köszönöm a segítséget!<#wink><#vigyor2><#circling><#taps>Mûködik! Végre vége egy hetes szenvedésemnek egy pici problámával! Köszi!
Mi sem egyszerûbb...ha nem engedi bin-be másolni, és szeretnél összefoglalóra gyûjteni, akkor vágás közben megfogod azokat a snitteket, amiket érdekesnek tartasz, és elhúzod mindig a timeline végére, ahol biztosan nem zavar téged, és szépen ott gyûjtögeted õket.Vagy ha nem akarod egy timelineon gyûjteni a kész videóval, akkor létrehozol egy 2. sequence-t, és erre copyzod mindig be a tetszetõs részeket.

Na akkor egy nagyon egyszerû dolgot próbálj ki.(hozzáteszem mindjárt ezzel kellett volna kezdeni<#vigyor5>) Miután importáltad és a timelinera húztad, a timeline felett a videó teljes hosszában egy piros csík látható. Ez többek között annak is a jele, hogy az MPEG nem videó vágására van kitalálva, és mielõtt visszanézed, le kell renderelni.(erõsebb gépek render nélkül is viszik) Nyomsz egy Entert vagy Returnt és elkezdõdik a render.Miután befejezte a piros csík zöldre vált, és ezután már nem szabadna szaggatni a lejátszásnak.

Sziasztok! Hzsolesz! Kipróbáltam a következõt. Egy új projektet hoztam létre Video for Windows módban (Editing mode). A kisfilm kb 6 perces. Majd új projektet hoztam létre úgy hogy ezt a fájlt importáltam. Fajinul behozta, már nem írta ki, hogy unsupported audio rate in file. Áthúztam a szalagra, majd play...és szaggatás. A hang jó a kép szaggat. Ez is memória gyengesége lehet?? Lehet hogy új progi után kellene néznem?? Köszi!
Azt írtad a géped konfigurációjánál, hogy a memóriád 300 MHz-es.Nekem gyanús, hogy ez végett nem tudja elég gyorsan megjeleníteni a képet, mert ez nem valami gyors memória.De próbáld azt ki, hogy a beolvasott film egy részét (ne törõdj vele, hogy szaggat) mentsd ki Microsoft DV AVI-ba, aztán ezt próbáld meg szerkeszteni.Ha ennek a szerkesztése szaggatás nélkül fog menni, akkor tényleg a memória nem bírja.

Sziasztok! Most az mpeg-2 fájlt átkonvertáltam mpeg-1-re, és most nem írja ki a hibaüzenetet a nem támogatott augio fájllal kapcsolatban. Viszont még mindig szaggat visszanézéskor. Hol lehet most a hiba??
Hát én a premiere 6.5 ben úgy szoktam összefoglalót csinálni, hogy kivágok rövid részeket a filmbõl (snittet pl 10 masodpercest) adok neki copy-t majd bemásolom egy mappába(bin-be). Azért szoktam így csinálni hogy ne keljen minden egyes kivágásnál a film végére ugrani. Tehát kiválasztom a legjobb jeleneteket amiket egy binbe másolok majd a film végén beileszgetem a rövid részleteket amit abba a binbe copy-ztam. És a Premiere 2.0 nem enged copy-t a timelinerõl a bin-be. Ha van jobb ötleted miképp lehetne összefoglalót összehozni szívesen fogadnám. köszi
Köszönöm a választ. Az mpeg-2 fájlok néhány percesek általában, max 5-6 percesek. Ezek mennyi ideig tartanak-, és mivel kell átkonvertálni? A gépem 2.8Mhz-es amd sempron proci, 1.5 Gb memória 300 Mhz-el.
Vagy érdemesebb lenne más progit használni?
Bocs az értetlenkedésért de nagyon kezdõ vagyok benne. Köszi
A hibaüzenet lefordítva: "Nem támogatott audió ráta a fileban".A hiba javítása logikusan az lenne, hogy átkonvertálod az mpeg-et egy más audió rátával rendelkezõ file-ra.De a file hosszától és a géped erõsségétõl függõen ez órákig is eltarthat.A szaggatás meg valószínû azért van, mert az mpeg nem vágásra lett kitalálva, és erõs gép kell hozzá.

Sziasztok! Segítségeteket kérném! Ha importálni akarok egy mpeg filmet, akkor azt írja ki hogy unsupported audio rate in file. Mit és hol kell beállítani hogy importálja? Ha valamiért mégis behozza, akkor meg lejátszáskor szaggat a timeline-on a kép. A szöveg alatta jó. Köszönöm
Nem igen értem a kérdésed!Megfogod a Timeline-on szereplõ snittek egy részét, és behúzod egy bin könyvtárba?!Minek?

Az Adobe premiere 2-es felhasználókat szeretném megkérdezni, hogyan lehet megoldani ha timelineról (idovonalról) kivágok egy részt és szeretném mondjuk a projekt valamelyik bin-jébe (mappájába) belemásolni.A premiere 6.5 ös ezt probléma mentesen megoldotta itt nem enged másolni. Én ezt azért szeretném mivel szoktam a film végén összefoglalót csinálni erre jo volt ha belemásolhattam kis részleteket egy mappába majd a projekt végén beilleszthettem. Elõre is köszönöm a válaszokat.
vafeN
nem tom részletesebben😊 én after effects-et használok^^ sosem használtam premiere-t, csak tudtomal nem sok különbség van a 2 progi között.

[O_O] (.)(.)

Légyszi magyarázd el nekem ezt a maszkolást részletesebben

vafeN
maskolni kell. Egymásra teszed a videot és a felsõ videot elkezded maskolni úgy hogy a közepének a tetejétõl az aljáig aztán elmész jobbra vagy balra de ugy hogy ki meny a képrõl aztán az aljától a tetejéig aztán össze kapcsolod a kezdõ ponttal, aztán meg már csak álítgatnod kell hogy hogyan akarod hogy lácódjon. <én így értetem meg>

[O_O] (.)(.)

Sziasztok!
Szerintetek azt hogyan tudom megvalósítani, hogy:
két felvételt úgy mosok össze, hogy a bal oldalon látható az egyik, a jobb oldalon a másik felvétel. A két felvétel pedig nem egy egyenes vonallal van elválasztva(, kicsit hülyén fog hangzani, de olyan mint a cross disolve) áttûnést rakok közé. Én valahogy egy maszkot készítenék Photoshop-ban, de inkább mondjátok meg ti...

Beszarok...jó, hogy emlegettük!Nem hasonló problémába ütköztem én is!<#wow3>De nekem szerencsére annyira nem életbevágó.

Sajnos e te modszered se valt be<#szomoru1>. Amit tudok hogy ha be akarom allitani a capture formatumot csak egy felet enged meg HD-SDI-t pedig ilyen kamera ra sincs kotve es kulomben is a projekt elejen beadtam a DV formatumot. <#help>
tsyl
Hasonló jelenséget én is tapasztaltam Premier 1.5-nél és kölcsönkapott JVC kameránál. A megoldás az volt, hogy manuálisan indítottam a lejátszást a kameráról, majd szinte egyidõben aktiválható volt a monitoron is a Rec ikon. Mai napig nem tudom az okát...de így mûködött. Bár az igazat megvalva, hiába volt a "scenedetect" bekapcsolva, az esetek túlnyomó többségében nem vágta el helyesen a felvételt.
/csak megjegyzésként írom, hátha segít valakinek: épp mai nap felkellett tennem a klite legújabb kodekpack-át és utána a Premier 1.5 be is halt. Unistall és premier újratelepítés segített csak....

Termeszetesen a windows felismeri a kamerat. Igaszsag az hogy probaltam amator kis JVC kamerat is meg profi Canon XL1S kamerat is ugyan az helyzet.Sot a profi kamerat az options-ban be is tudtam adni a pontos tipusat mivel szerepel a listan ez se segitett. Az options ablakban a check status online-t mutat ha rakotom de a fo capture ablakban az van kiirva Capture device offline. Nem ker semmi drivert sem. Es ahogy irtad, tudom a kezelo gombokat iranyitani play, stop, tekeres stb. csak a felvevo gombok nem aktivak azaz jelenet(scene) felvevo sem. Mini DV-t hasznalok firewire-n kersztul, bealitasok DV-PAL Standard 48 Khz (4:3, 25 frame. Vagy tok bena vagyok es csak valami aprosag kell vagy tenyyleg hianzik valami. Tudtok meg otletet? koszi..
Mik a projektednek a beállításai?