3752
PC-s vágás és home video
-
#2872 jaja, sikerült, köszi. eszembe nem jutott volna. -
slylecz13 #2871 Csináld a következőket:
- húzd mindhárom videót a timeline-ra
- csinálj egy új sequence-t (file - new sequence - ok)
- majd végül az új sequene-be húzd bele azt, amibe a videókat húztad
- és már húzhatod, nyújthatod úgy ahogy akarod :)
Remélem segítettem -
#2870 egy röpke kérdés, nem sikerül rájönnöm hogyan lehetne megcsinálni.
szóval van 3 kis jelenet egy layeren és amiknek az elejét és a végét letologattam, tehát csak a lényeget játssza le belőle nekem. na most ezeket nem lehet valahogy összefűzni egy darabbá? mert speed duration-t akarok rá tenni hogy hosszabb legyen a dolog picit, de annak a 3-nak együtt kellene lennie. -
Hzsolesz #2869 Macromedia vagy most már Adobe Flash. -
drob #2868 .flv-t mivel tudok konvertálni valami aviba, h megegye a premier? -
drob #2867 de, "kicsit", hová kell ennyire sietni... :))
1: nem győzni anyagiakkal
2: nem győzi az ember megtanulni az újat, és közbe még dolgozzon is...
-
Hzsolesz #2866 Szerintetek nem túl gyors egy kicsit a tempó?!
link -
V B A #2865 Igen. Este otthon még próbálkozom. -
Hzsolesz #2864 Ilyen beállításokkal exportálod 16:9-es DV AVI-ba és még mindig torz a kép?
-
V B A #2863
Köszi! Tehát ez nem képarány, hanem pixel-oldalarány hiba.
Kiexportáltam DV-Avi-ba, sokkal jobb lett, de érdekes módon még mindig torz egy kicsit. A négyzet alakú tárgyakon látszik, hogy egy kicsit két oldalról még mindig össze vannak nyomva.
-
Hzsolesz #2862 Valóban...ha Microsoft AVI-t választ az ember, akkor nem tartja meg a Pixel Aspect Ratio-t. Mentsd ki 16:9 DV AVI-ban, abban tutira jó lesz, és ha esetleg túl nagynak találod a fájl méretét (1 óra DV AVI 13 GB), akkor ezt konvertáld át valamivel.
Ehhez esetleg tud valaki hozzászólni, hogy a Microsoft AVI nem ismeri a Pixel Aspect Ratio-t? -
V B A #2861 Sziasztok, néhány napja kezdtem el használni az Adobe Premiert, úgyhogy még elég béna vagyok. A gondom a következő. 16:9-ben vettem fel a kamerával klipeket, ezeket egy projektben megvágtam (a projekt beállítása 16:9-es), utána avi-ba exportáltam (16:9 képaránnyal), de ha megnyitom Windows Media Playerrel az avi-t, akkor összenyomja és rossz képaránnyal játssza le.
Mi lehet a gond? -
Lumpy85 #2860 megoldva :D
köszönöm a segítségeket -
Lumpy85 #2859 hello
igen hasznos volt köszönöm szépen a hozzászólást.
Akkor most hogy mentsem ki mert a xaftra szeretném beadni ahol az alkotásokat egy moziba játszák le akkor az szélesvászon akkor a 16:9 be mentsem??
Tgyl - simán neroval írtam ki miután kikonvertáltam premierből dvd formátumba -
Hzsolesz #2858 "A problémát nem a DVD lejátszóban kell keresni, a televíziós világból érkezett ez a fajta "hiba". Az oka, hogy a számítógépekhez képest a televíziók igen visszafejlett készülékeknek titulálhatók, ahol a finombeállításokra a TV-gyártók már nem akarták pazarolni az időt és a pénzt. Egységes megegyezés alapján úgy döntöttek, hogy a készülékek minden kapott képjelre kb. 110%-ot ráközelítenek, megspórolva így a fáradtságok képigazítást. Ez természetesen képveszteséghez vezet, amiről a laikus mit sem sejt..." Az 1860-ban készült diplomamunkámból olvashattatok egy kis részletet.
Egyébként ezt mutatja a Premiben a "Safe Margins" gomb. Javaslom keress rá a Premi helpjében. Tehát akármilyen felvételt TV-n keresztül akarsz lejátszani, valamennyit biztosan le fog vágni belőle. Egyetlen megoldás van, ha a videószerkesztőben lekicsinyíted a videódat a "Safe Margins" által jelölt "Action" határig, és így mented ki 4:3 PAL formátmban. Tehát lesz egy fekete kerete a videónak, és a TV-d csak ezt a fekete keretet fogja levágni. Viszont ha ezt számítógépen nézed meg, ott mindig ott lesz ez a fekete keret. Remélem hasznos volt az infó. -
#2857 Ha a felvétel is 4:3-ban volt és a szerkesztés is 4:3-ban történt, akkor valami bibi a dvd készítésekor keletkezhetett. Mivel írtad lemezre? -
Lumpy85 #2856 hello all új problémám van
kimentettem egy premieres munkámat dvd re és amikor tv-n nézem meg akkor a kép mindegyik feléből híányzik elég sok
pedig PAL ba mentettem 4:3arány vagy a 3:4 arány nem jó? vagy mi lehet a baj? -
Lumpy85 #2855 megoldva már jóó :D -
Lumpy85 #2854 hello
miért van az vagy hogyan lehet ellene tenni hogy ha berakok egy photoshopba készült logot lejátszáskor kicsit homályos de amint rámegyek a stop gombra és megáll a lejátszófej akkor egyből megáll és a logo éles lesz de lejátszáskor homályos
miért??? -
Hzsolesz #2853 Valakinek van azzal kapcsolatban tapasztalata, hogy 64 bites Vista-n gyorsabban fut-e a Premire Pro 1.5 vagy CS3? -
drob #2852 millió gif-et (mozgókat) beszúrtam már és semmi probléma sincs vele, azon kívül fel is dobja az adott jelenetet. persze nem giccses dolgokról beszélek... -
Lumpy85 #2851 én sem gifet akartam berakni hanem png vagy jpg csak a képes ötletre mondtam hogy jó ötlet :)
gif is tud átlátszóságot 255+1 és az az 1 szin lehet átlátszó :)))
köszönöm a segítságetek -
#2850 gif-et beszúrni kemény lenne... a 256 színével :)
akkor már inkább PNG... ha mindenféleképp képkitakarással akarja megoldani... az lehet áttetsző is, és bőven több mint 256 szín
ill. le is vághatod azt a részt, ha nincs ott fontos dolog... "szélesvásznű" filmet csinálhatsz belőle -
Lumpy85 #2849 hmm ez a gif kép ez szerintem jó ötlet kimendem a videóbol aztán berakom ezt meglesem köszönöm szépen -
drob #2848 esetleg valami "dizájnos" keretet rakjál a filmbe, vagy azon a részen egy blur? ha a film témája engedi akkor én keretet raknék, vagy esetleg egy gif kép? -
Lumpy85 #2847 egy elég nagy problémám van
van egy snittem és a bal csücskébe néha belelőg valami aminek nem szabadna látszódnia, ezt hogyan tudnám eltüntetni??
ha megnagyobbítom (scale) akkor homályos lesz a kép
ugy próbálkoztam még hogy 2 snittet tettem egymás felé a fölsőből kivágtam a zavaró részt az alsót meg megnagyobbítottam, félig működött is csak néha lehetet látni hogy a bal alsó sarokba valami ninsc rendben mert nemm indig egyezett a textura. hogyan próbálkozzak még??? -
#2846 Pont azért mert "auto" color. Folyamatosan korrigálja a színt. De hasonló a helyzet az auto levels-nél is. -
Lumpy85 #2845 hello mindenki
az mitől van ha auto colort használok akkor lejátszásnál kicsit villognak a színek? -
blinty #2844 öhm köszi, de most hogy ezt írtad megpróbáltam másik formátumba és úgy minden oké- van kép és hang is!
-
blinty #2843 nos hát az van hogy eredetileg is avi. és avi-ként küldöm ki. -
#2842 Pontosítsunk:
Van egy filmed (ami dv avi) és premierből exportálod, azaz ki küldöd.
A Premierben ezek szerint ok minden. Van hang és kép is.
Kérdés milyen formátumba küldöd ki? -
#2841 Próbáld meg az adjust mappában lévő filterek (levels, color corection...) -
blinty #2840 hello!
egy gyors kérdés ...az miért van hogy amikor az adobe premiere pro-ban exportálok egy filmet akkor amikor lejátszom azt akkor csak hangot lehet hallani de kép nincs :S ?? -
Lumpy85 #2839 hello
ha va negy kicsit borus snittem és van egy napsütötte snittem akkor tudok valami olyat alkotni hogy ne lehessen annyira látni hogy a 2 snitt két különböző időjárásba lett felvéve? -
Lumpy85 #2838 ja megvan :) -
Lumpy85 #2837 hello mindenki
olyat tudok és ha igen akkor hogyan:
Van egy videóm és az egyik részét a képből pl alak kivágom vagy eltüntetem csak az égboltot ilyet lehet? vagy ehhez már after e. kell? -
#2836 n átmeneteket keresnék. tudom hogy vannak benne, de sok van amit nem használok közülük, meg bár filmhez jók lennének, de esküvői vágáshoz csak kevés illik. -
Lumpy85 #2835 köszönöm a linket meglesem :)) -
#2834 Próbáld meg a virtualdub-al. Amúgy a Premiere CS3 és az After Effect-ben is megoldható, ezen kivül Ulead Videostudio, Canopus Let's Edit is tudja fogadni.
Azt tudnod kell, hogy nagyon erőgép szükséges mpeg vágásához és a végeredmény lehet, hogy nem fogja hozni az elvárt minőséget.
Ezért is javasolt előtte a Dv avira való konvertálás. -
Hzsolesz #2833 Sony Vegas