Adobe Premiere

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez világos, de akkor ezek szerint ez a Premiere-re vonatkozik, mert mint ahogy írtam is a kamera saját vágo szoftverével USB-rõl is belehet capturelni az anyagot....
Na de legalább akkor már tudom, hogy a Premiere csak Fire-wire.
Köszi a segítséget srácok!
slylecz13-nak teljesen igaza van. USB-vel csak webkamera funkciót tudsz elérni, illetve a memóriakártyán tárolt fotókat tudod átvenni. Capture-höz IEEE 1394 összeköttetésre van szükség.

Ha nem FireWire kábellel kötöd össze, akkor nem is fogja felismerni a premier.
USB-n csak WEBkamera funkciót, illetve valami DV studiós õrültséget tudsz elérni vele.

Szerezz be egy FireWire kártyát és egy kábelt, majd azzal próbáld meg.
Szerintem azzal össze fog jönni, de ha én értettem félre valamit, akkor bocsi az okoskodásért... 😊

Sajnos nincs fire-wire, USB van csak......
Ha olyan Fire-Wire kártyád van, amin több bemenet is van, próbáld meg egy másikon. Más tippem nem igen van, mert én is hasonló problémával szenvedtem, de nem tudtam megoldani. Mindenesetre nem egészséges dolog, ha nem mûködik.

Sziasztok!

A következõ problémával kapcsolatban kérnék segítséget!

Panasonic NV GS-140 kamerával készült házi videókat szeretném bejátszani a gépre, de sehogy sem sikerül.
Premiere 2.0-át használok a szerkesztésekhez, de eddig mindig hozott anyagból dolgoztam.
A probléma, hogy a capture opció alatt állandóan offline a kapcsolat (a VTR-el)

Valami kapaszkodót kérnék, ha tudok!
Elõre is kösz.
B.
Kicsit több infót tudnál mondani?
küldtem privit

sziasztok!
letöltöttem az adobe premier pro 1.5öt és nem akarja megnyitni
tud valaki segíteni?
elõre is köszi
nemtom, én nem használom ilyenekre 😊

ikegami
hát akkor gondolom marad a Canopus Pro Coder, ha nagyon muszály valamit megvágni. <#smile> . de az 1.5 mér tudja?

mert nem támogatja a divx-et, ne is próbálkozz vele. a premiere filmszerkesztõknek lett kitalálva (nem warezos filmszerkesztésre), hogy alkossanak 😊

ikegami
Sziasztok!
Lenne két kérdésem, hátha Ti tudttok segíteni, mert
nekem nem megy:
1.) A Premier Pro 2.0-án ha importálok egy DivX-es avi filmet
akkor a hangot nem ismeri fel - (a kis ikon jelen sincs rajta a
hangszoró csaka filmszalag) - , csak a képet, és a timelinera
sem huzza rá, de ha az importált videónak a Properties-jét megnézem
akkor ott leirja, hogy van audio tartalom (a méretet, jellemzõk..)
Ugyanezt megcsinálom a Premier Pro 1.5-nél ott teljesen jól megy,
van hang mindenhol.. Mi a teendõm??

2.) A másik, hogy egy megvágott videónál+hanggal, elvan mentve a project
és a következõ megnyitásnál ott van a sequence-ban a hang ugyanúgy
de nem játsza le a hangot.->(nincs kikapcsolva a hang gomb!!)

köszi!

Ezt a "régi film" effektet a Pinnacle 10-11 stb. -el rá tudod tenni a filmjeidre. Abban mindent be tudsz állítani.
Mennyi karc, hajszál, függõleges csík legyen a filmedben.

Az ilyen effekteket, amiket kisprólotak a premierbõl, mindíg ezzel szoktam pótolni.

Remélem segítettem!

Admiralis
Nekem sincs semmi ötletem, sorry.

Dell power

Ezért én is mérgelõdtem már, de szerintem nem lehet.

Pontosabban arra az effektre gondolok ahol lehetett a filmben karcolásokat csinálni, azaz régies stilust kihozni a filmbõl.Igaz hogy van digieffects-tõl egy hasonlõm, de sajnos nagyon lassan rendereli át nem vagyok nagyon vele megelégedve, ha csak nincs jobb ennél.
Admiralis
Pontosan milyen effektekre is gondolsz?

Dell power

RE: Admiralis, megpróbáltam az Ulead Video Studio -ba is betenni a normál avi videóimat, de sajnos ebben a programban sem mentek tökéletesen, mindenesetre javult a hejzet a Premier óta😄 Letöltöm az ImTOO Mpeg Encodert és azzal biztosan jó lesz😊 Köszönöm a kommenteket, és a segítséget.
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy be lehet-e valahogy tölteni a quicktime efekteket a pro 2-be?
koszi
Admiralis
Mielött átkonvertálsz bármit is dv aviba, azért nézd meg, hogy az unlead mit tud kezdeni az eredeti fájlaiddal, hátha jobban dolgozik velük, mint a premiere.

Dell power

HF
Köszönöm, sikerült átlépnem a hibát 😄
Részletesebben, angolul itt van róla egy-két info Deinterlacing
Egyébként nem rossz program az edius 4, régóta használom.
DmCKe: Videókódolónak az ImTOO Mpeg Encodert tudom ajánlani, viszonylag egyszerû kezelni

Most töltöm az Ulead Video Studio 11 -et. Esetleg walami convertáló progit tudnál ajánlani, ahol át lehet alakítani az avi, wagy mpg formátumokat m-jpeg, dv avi -ba?😊
És feltételezem, hogy leginkább a gyors mozgásoknál jön elõ...az interlace-es videók átka. A másodpercenként kirajzolt 25 db kép nem 25 db teljes képként történik, hanem 50 db félképként (egyszerre a páros majd a páratlan sorok 50i), és ezek a mozgás közben kicsit elmozdulnak egymáshoz képest. De ha megnyugtat majdnem minden kamera ilyen képalkotást használ (persze nem 1.000.000 Ft-os kamerára gondoltam).
A megoldás: nem ismerem az ediust, de exportnál keress egy deinterlace szócskát...esetleg Field interpolate effekt.

HF
Üdv mindenki.
Bár nem ezt a programot használom, de remélem tud valaki segíteni.
Export után a kép hullámos, pontosabban vízszintesen csíkos lessz. Én a képkocka-áttûnésre gyanakszom. Nem tudja valaki hogy lehet ezt kiküszöbölni? Egyébként Edius 4et használok

De ha csak ilyen egyszerû videókat akarsz szerkeszteni, akkor nem is érdemes Premiert használod...Ulead Video Studio, VirtualDub, stb...ha meg ragaszkodsz a Premierehez, akkor 6.5-nél semmi esetre sem újabb.

Woow...Magyar helyesírási szótár CSÉ1s -werzióját.. Neked angol szótárt ajánlok 😛
alph4
Szerintem inkább használd a Magyar helyesírási szótár Csé1s Werzíjóját! thxbye

&#9615;&#9614;&#9613;&#9611;&#9610;&#9609; Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

Értem, mit ajánlanál? Köszönöm, hogy leírtad h mit értesz a tömörítés alatt, mostmár énis világosan értem😊. Szerinted használjak CS1-2 -õt wagy walami régebbi werziót? 😊 Nekem az is megteszi, ha attól gyorsabban, és jobban tudok wideókat wágni. Ezekbe a fájlformátumokba amit irtál, hogy a gép gyorsabban olwassa be, ojanok még nem igazán láttam, ezek gondolom h netes wideókhoz meg hasonlókhoz nem használják.Esetleg a saját wideóimat át tudnám alakítani M-JPEG, DV AVI formátumokba? Léci irj még egy utolsót és többet nem untatlak😊 Még1xer köszönöm...😊
Hát ezzel a konfigurációval erõteljesen súrolod az alsó határt...pláne ha CS3-at használsz, ami 1 GB memória alatt elvileg el sem indulna. De a processzorod sem nevezhetõ csúcssebességûnek a videóvágáshoz. A tömörített videó alatt meg nagyvonalakban a következõt értettem: videószerkesztés szempontjából alapvetõen kétfajta videó típus van. Az egyik, amit videószerkesztésre találtak ki, a másikat értelemszerûen nem. A videószerkesztésre használatos fájltípusokban csak a képkockán belüli tömörítest használják azt se túl nagy mértékben. Ez nagyon leegyszerûsítve azt jelenti, hogy minden egyes képkocka úgy van egymás után letárolva, mint pl. egy JPEG fájl. Ezekbõl a videószerkesztõ szoftver könnyen és gyorsan ki tudja olvasni az információkat szerkesztés közben. (ilyen pl. a M-JPEG, DV AVI) Hátránya a nem túl nagy tömörítés miatt a nagy fájlméret. (1 óra DV AVI 13 Gb)
A másik típus, ami nem videószerkesztésre lett kitalálva, azért okoz nehézséget a számítógépnek, mert nem csak képkockán belüli, hanem képkockák közötti tömörítést is használ. Pl. 30 képkockánkánt szerepel egy-egy kulcsképkocka, és a közötte található framekben nem szerepel mindig egy-egy teljes frame, hanem csak a képkockák közötti különbségek vannak letárolva. Ennek az elõnye - mivel nem kell minden egyes képkockát teljes méretében letárolni, csak a köztük levõ különbségeket - a méretcsökkenés. Viszont - mivel ki kell számolni ezeket a különségeket - hardverigényesebbek. (ezért szaggat nálad is) Na ezt értettem tömörített alatt. Persze mindkettõ tömörített, de a második jóval nagyobb mértékben. Nagyjából ennyi...remélem érthetõ ez az alapinformáció. De akár érthetõ, akár nem...mégegyszer bele nem fogok leírni.<#wow1>

Oké, ezután megpróbálom elõhozni a moderáltabb formámat 😄 Na szóval, Adobe Premier CS3 -at használok, 1.8 gb-Hertz-es nemtudom, hogy hogy írják le pontosan😄 786mb RAM, és 64mb s Geeforce videókártya.Avi formátumban volt a videó, egy youtube convertelõs progiwal szedtem le a youtube-ról😄, mert a gépemen nemtaláltam egy normális wideót.Fõként foci videókat szeretnék összewágni illetve egy kicsit módosítani õket.A gépemen kb. 2gb-nyi gól videók vannak, de egyik se megy normálisan a progiba. Ezek a formátumuak: avi, wmv, mpeg. Ezeket használtam...Nem tudom, hogy a tömörített alatt pontosan mit értesz, lécives azt még fejtsd ki kicsit jobban:> Elõre is köszönöm😊 Wárom a commented Hzsolesz!
DmC
Hát hazudnék ha azt mondanám, hogy elsõre sikerült kibogoznom ezt az ózsidó nyelven írt szöveget <#nyes>, de a viccet félre téve...1.melyik verziót használod? 2.Mekkora processzor van a gépedben? 3.Gyanítom, valamilyen tömörített videót importáltál, mi a kiterjesztése?
A "segiccsetek"-et légyszíves máskor segítsetek formában írd, mert az tényleg nagyon szúrta a szemem!<#banplz>

Hello!

Azt szeretném kérdezni h ha nagyon szakitt a wideo, amikor beteszem a progiba, akárcsak egyet is, nagyon szakadozik.nem is tudok dolgozni wele, annyira szakitt h másodperckeet ugrik.Wajon azlenne a baj h nincs 1gb RAM -om? Nekem 786mb Ram -om, wan, és nemtudom h attól a 256 mb RAM hiányától szakittanának ugy a wideók? Léci segiccsetek.Elõre is köszönöm.
DmC
Atika :o)
ok megprobalom ha nem boldogulok vele teszek fel cs2 -ot 😊 koszi

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

Admiralis
Nos, akkor én a CS3-at nem javaslom neked, abban ez a funkció elég körülményesen van megoldva, de természetesen próbáld meg hátha neked bejön. Én azt javaslom, hogy tegyél fel a CS3 mellé egy CS2-es premiert és a kész/megvágott projetet nyisd meg és akkor ott gond nélkül csinálhatsz belõle közvetlenül dvd mappát (video ts, audio ts), vagy iso fájlt. Ezeket persze közvetlenül írhatod dvd-re is.

Dell power

na ez az hogy en is ugy akarnam hogy ne kelljen ossze vissza exportalni meg minden hanem rogton egethetnem ki dvdre meglesem a dolgot amit irtal nekem cs3 van hatha abban mukodik rendessen 😊

Admiralis
CS2 vezió esetében, ha jól emlékszem, akkor igen lehet. Van ott egy olyan, hogy export to dvd és ennyi. CS-nál viszont elengedhetelen az adobe dvd encore felteleítése, igaz nekem ennek ellenére nem megy a dolog, mert nem indul el a program az encore, hogy miért az rejtély. De tényleg nagyon érdekes. amikor elindítom megjelenik a betöltõ képernyû, szépen dolgozgat aztán egyszer csak teljesen magától kilép, pedig még szinte el sem indult. kissé tanácstalan vagyok, pedig milyen jó lenne ha a megvágott enyagott egybõl a premierbõl át lehetne rakni encore-ba és már kész is a dvd, csak ki kell írni. Így most meg exportálhatom elötte aviba, majd utána neroval dvd-be.

Dell power

premierben lehet csinalni dvdt hogy a sima asztali dvd lejatsza?? Es esetleg dvd menut???

Koszi

video transitions/dissolve/cross dissolve

Vagy rádobod a snitt elejére a Dip to black transitions-t vagy lenyitod a video track tulajdonságait, a track elején látható kis nyilacskával, akkor láthatsz a snitten keresztül menni egy vízszintes vonalat, ami a transparency-t mutatja.CTRL+klikk és máris hozzáadtál egy kulcskockát....

Sziasztok premierben olyat hogy van egy videom es szeretnem hogy feketebol (fade in) induljon a video ezt hol talalom mert nem nagyon hasznalok premiert es eddig nem talaltam elore is koszi

Ez jó kérdés...engem is érdekelne, de szerintem nem lehet.

Sziasztok

Tudna nekem valaki segíteni, hogy hogyan lehet a premier 2-ben átmenetek (disolvekat) másolni, hogyha ugyanazt akarom több ízben használni ne kelljen mindig az utat megkeresnem.A régebbi verziók ezt megengették. köszi
Én egy 2,1 Ghz-es kétmagos procival felszerelt ( 2 giga RAM 800 Mhz, 256 MB VGA ) gépen próbálkoztam az AVCHD szerkesztésével, és szomorúan állapítottam meg, hogy gyakorlatilag ez lehetetlen.Sima lejátszásnál kb. 2 másodpercenként láttam meg egy-egy újabb framet.(képzeld ha egy kis blurt még rádobnál) Sajnos az AVCHD hihetetlen mértékben tömörítve van, és ebbõl kifolyólag nem szerkesztésre van kitalálva.
De át lehet konvertálni, általában MPEG-re szokták. Ez már szerkeszthetõbb.
Attól függ milyen kamerát szeretnél használni. Én pl. Sony-t használok (bárcsak ne használnék), ha PAL (720x576) felbontásban rögzítek, akkor azt MPEG-2-ben teszi, viszint ha átállítom HD-ra, akkor automatikus AVCHD-ban rögzít.
De a JVC-k a HD-t is MPEG-2-ben rögzítik.

Mekkora az az "atomerõmû"?
Én úgy tudom, hogy nem tudja kezelni, mert az elején lévõ beállításoknál ilyet legalábbis nem találni.
Az AVCHD-t nem lehet átkonvertálni valami kezelhetõbbe?
Vagy maga a kamera nem tud kezelhetõbb formátumba rögzíteni?

Sorry...lemaradt egy nem szócska a "ha" szócska után.

Állítólag tudja alapból. Vagy ez egy téves információ? Ha engedi importálni, akkor létezik egy plug-in Main Concept Pro HD 3 néven. De ha nincs egy "atomerõmûved", akkor ne is gondolkodj rajta, hogy AVCHD-t szerkessz.

Sziasztok!

Valaki tudja, hogy miként lehet CS3 alatt AVCHD felvételt szerkeszteni?

köszi

és azért nem title szerkeztõbe készítettem mer nemtudtam h van olyan ....