3752
PC-s vágás és home video
  • Atika :o)
    Sziasztok ha van egy avim ami rovidke es szeretnem szetbontani kepekre akkor azt mivel a legjobb megoldani? En virtual dubra gondoltam de egyenlore azzal se tudom hogy hogy kell :)
  • Lumpy85
    kösy megtaláltam :)

esetleg abban tud segíteni valaki hogy szűrök premierben vagy afterben vannak?
  • drob
    Motionban van egy olyan, hogy: Uniform scale, onnan a pipát kiveszed és külön lehet x, y méretet változtatni, de így torzítani fog(!)
    én crop-ot választanám ha lehet, vagy azt a bizonyos téglalapot méretezném videó méretre. Ez 1.5-re igaz, nincs cs4-em, így a többi kérdésedre passz.
  • Lumpy85
    az imént feltett gondomra megleltem a választ de a többire sajnos nem így ha valaki tud segíteni akkor köszönöm neki
    minden jót
  • Lumpy85
    még egy kérdésem lenne azt elnyugodtam :D

premierbe hogyan tudok olyat hogy pl van egy téglalapom amibe be szeretnék helyezni egy videót de a videó addig tudom scale segítségével állítani hogy jobbról és balról illeszkedjen de alul és felül kilóg olyan szerkesztési lehetőség nincs hogy csak a videó felső és alsó részét állítom. Olyat találtam hogy crop de az ugye a vágás vagyis levágja a felesleges részt. esetleg valaki tudja a választ

előre is köszönöm a válaszokat
  • Lumpy85
    még egy kérdésem lenne:

az uj cs4 premierbe kivették külön az adobe media encodert külön alkalmazásba nem lehetne valahogy visszatenni ugy mint ahogy a cs3 ban volt hogy nem külön programban jelenik meg hanem a premieren belül. mert sokkal lassabban kódolja ki a videót mint eddig.

• Lumpy85
    hello

az hogy lehet hogy a premierem se a png-t se a tiff-et nem jeleníti meg. azaz beolvassa importálásnál szépen de ha ráteszem a timeline ra akkor úgy viselkedik mintha semmi nem lenne ott nem jeleníti meg.
  • drob
    én is rtx-et használok, de nem tudok ilyen beállítást.
  • BarGab85
    2 winyó van benne de hétfőn megpróbálom hátha egy harmaik működik.

Arra számítottam, hogy van valami beállítás amivel be tudom álltani hogy minden digizésnél csúsztasson adott értékkel és akkor nem kellene szétszednem a gépet, mivel a másik gép az edius rendszerű azzal nincs semmi baj.

kösz a segítséget, majd jelzem ha meg tudom oldani. Végső esetben eleresztek pár telefont a szervíznek.
  • drob
    és az nem lehet, hogy a winyóval van gond? nem bírja a realtime írást, ha tudod, 1 próbát megér.
    más ötletem most nincs
  • BarGab85
    új kazettáknál is csinálja, nagy DV-nél és Mini DV-nél egyaránt, az 1. perctől az utolsóig. Csináltam rendszer reinstallt, újrapakoltam a Premiere-t de nem segített, azért gondoltam hogy valami beállítás gond lehet mivel most minden "default" értékeken megy.
    Kompoziton az a gond hogy nem marad meg a TC és így a megszólalók mondandóját elég macerás kikeresni, főleg ha félmondatokból van összerakva, hogy legyen értelme.
  • drob
    régen volt ilyen hibám (3-4 éve) akkor az volt a gond, hogy a kazi dro-os volt, kiesett pár képkocka, hangja viszont nem, próbáld megtalálni az a részt ahol drop-os és ott leállítod, majd folytatod a digizést. ha később nincs gond a kazival, utánna nem fog csúszni és csak azt a kis részt kell korrigálni.
    esetleg próbáld analógon digizni, ne dv-n, az kevésbé érzékeny a drop-okra.
  • BarGab85
    Üdv!
    Az lenne a gondom hogyha DV magnóról vagy kameráról digitalizálok akkor csúszik a hang 16 frame-et. Van valami beállítás ami fölött elsiklottam mert elég idegesítő egy többmegszólalós anyagnál, hogy mindig igazgatni kell a hangot.
    Premiere pro 2.0 és Matrox Rtx 100-as kártya.

Előre is kösz a segítséget.
  • Lumpy85
    ui: azért tettem fel kicsit többre mert amikor utánna olvastam ennek a hibának akkor ugy is emlegették ezta hibát mint textue memory error és gondoltam kevés neki a 200.

• Lumpy85
    itt egy link itt felsorol pár megoldást

http://kb.adobe.com/selfservice/viewContent.do?externalId=kb402244&sliceId=2

de én nem ezeket próbáltam hanem belementem az after effecten belül az
    Edit -> Preferences -> Previewsés itt ki is lehet kapcsolni az open gl-t de én rámentem az OpenGl info gombra és texture memory-t feltettem 500 ra alapesetbe 200 volt eddig még nem jött elő az előzőekbe említett hiba. lehet kevés volt neki a 200mb.

kérdés: ha kikapcsolom programon belül az opengl-t akkor nem használja ki a program a vga kártya gyorsítást? vagy esetleg a vga kártya az effectek minőségére is hatással van?
  • Hzsolesz
    Mi is a megoldás az Open GL-re?
  • Lumpy85
    open gl esre találtam megoldást a másikra még nem :(
  • Lumpy85
    a legfrisseb változatot használom mind2 esetben vagyus a cs4-et
  • Lumpy85
    basszus kicsit ideg vagyok már

premier ezt írogatja ki munka közbe, pedig semmi extrát nem csináltam
    "sorry, a serious error has occurred that requires adobe premiere pro to shud down. We will attempt to save your current project"

after pedig ezt:
    After Effect error: crash occurred while invoking rendering plug in "AE_OpenGL".

esetleg olyan gond lehet hogy nem szereti a processorom a premiert vagy a az afteres üzenetnél a vga kártyámat??

új gépről van szó phenone processor és gtx vga kártya mi lehet a baj??
  • blinty
    Köszi szépen!
  • drob
    Adobe After Effects topicot olvasd el, nemrégen volt szó erről. Premiben nem tudod megcsinálni, az afterben elkészített dolgot kell majd beimportálni.
  • blinty
    pontosabban az érdekelne, hogy hogyan lehet a videóba betenni Pl: vért, lövésnyomokat stb...
  • blinty
    Üdv!
    Valaki segítsen!! Tud valaki magyar leírást az adobe premiere pro használatához?
  • drob
    kodek hiányod van, azért nem fogadja el.
    miért nem dv aviban dolgozol??
  • Shylet
    Sziasztok!
    A problémám a következő: kb. 2 hónapja már használtam a premiere pro 6.0-ás verzióját, semmi gond nem volt vele, importálta az avit is. újra lett rakva a gépem, a régi, félkész projektemnek annyi, szerettem volna újra megcsinálni. letöltöttem a progit ugyan onnan, telepítettem, de most folyamatosan azt a hibát írja ki ha avit akarok importálni hogy nem támogatott formátum. (ugyan azoknál a videóknál amikkel már egyszer dolgoztam!)
    Tud vki segíteni? Már kerestem pár helyen megoldást, nem sok sikerrel.
  • Lumpy85
    jaja gondolhattam volna hogy megnézem más lejátszóval is de eddig nem volt ilyen problémám:), változik a világ
  • Hzsolesz
    Ha más lejátszóban okés a dolog, akkor nem kódolási probléma...így világos, hogy a MP a hunyó.
  • Lumpy85
    ez érdekes más lejátszón remekül lejátsza csíkosodás nélkül. Ez érdekes mert eddig nem volt ilyen gondom ezzel a media playe classical simán standard pal ba szoktam kimenteni és eddig frankón vitte is minden de most ugy látszik ez a m. player classic már nem szereti. Érdekessek mostanság ezek a lejátszók pl. a windows media player nagyon halványan sőt ronda színekkel játsza le a premierből kikódolt dolgokat. Akkor kiexportáltam egy kis klippet premierből dvd formátumra azt meg a power DVD a normálisnál élesebbszínekkel vagyis vagyis erősebb színekkel játszotta le nem volt rossz csak furcsa volt és most pedig kiderül hogy a media player classic meg az mpgek-et nem szereti :D

vicces :D akkor nem a beállításoknál van a hiba hanem az hogy a classic szarul jétsza le az mog et.

köszi a segítséget
  • Hzsolesz
    A zöld kockásodás tipikus esete a rossz MPEG kódolásnak.Viszont nem tudom, hogy mi okozhatja. Esetleg az MPEG beállításoknal biztosan Standard PAL MPEG-2-t adsz meg ? (nem pedig MPEG-2 DVD)
    Az MPC's outputnak meg biztos, hogy semmi köze a Premihez. Ez a Media Playernek valamilyen beállítása lesz. (Ahogy a rövidítés is mutatja (M)edia (P)layer (C)nem tudom mi)
  • Lumpy85
    ui: media player classic al akartam kimenteni a képet nem pedig premierbe, lehet egyértelmű csak gondoltam leírom

ui2 elnézést a gépelési hibákért
  • Lumpy85
    hello

egy érdekes hibával találkoztam a minap, nemrég van uj gépem és egy kész munkát exportáltam ki mpg be és ahényszir kikódolta mindig megjelent a videó bal felén egy jó vastag csík össze vissza színekkel. cs2 használok megnéztem a cs3 mal is abba is ez a hiba, nemértem mert eddig nem volt ilyen problémám (laptopnál meg jó). minden mást jól kódol ki csak az mpg nem. Gondoltam kimentek a videóból egy képet és feltöltöm valahova és belinkelem ide hogy lássástok hátha tudtok segíteni de amikor rámegyek hogy mentse ki a videóbol a képet akkor ezt írja ki: The save image and save thumbnails functions do not work with the overlay mixer video rendere. Change the video renderer in MPC's output options and reopen the file. Ez az MPC beállítást ezt hol találom meg a premierbe??
    kösy előre is segítséget
  • zsozsi80
    uffff, nagyon kezdő vagyok, köszi a válaszokat...
    panasonic kamerám van.
    mod kiterjesztést nem fogadja el, ha átnevezem akkor sem.
  • slylecz13
    A Canopus Edius a te programod! Támogatja a *.mod kiterjesztésű fájlokat. De ha digitalizálni akarsz, akkor ha jól tudom, akkor ellátták a JVC kamerákat egy DV kimenettel, amin nem HD anyag jön ki, de azt legalább egyből beeszi a Premier, sajnos csak bejátszással, tehát ilyenkor semmi értelme a HDD-nek.
    Ha pedig az Edius-sal próbálkozol, de nem azt akarod használni, akkor azzal átnyomod abba amibe akarod. Sok mindenben hasonlít a Premierre csak rá kell jönnöd mi hol van benne...
    Az átnevezés tényleg csak hébe-hóba működik...

Remélem segítettem!
  • Hzsolesz
    Minek digitalizálja be, ha már digitális?
    Feltételezem, hogy JVC kamerával készíted ezt a formátumot. Régebben fórumokon olvastam, hogy ha átnevezed MPG kiterjesztésűre, akkor közvetlen konvertálás nélkül megeszik a videószerkesztők...de megoszlottak a vélemények. Valaki esküdött rá, valakinek nem működött.
    Ha HD felbontásban szeretnéd szerkeszteni, akkor MPEG-2-vé konvertáld, ha csak SD-ben, akkor amit drob is ajánlott, DV AVI-ba.
  • drob
    a sokat emlegetett dv avi a legmegfelelőbb szerkesztési célokra.
    ha egyből nem sikerül ez a formátum, akkor mpg2 és utánna dv avi.
    de lehet nem konvertálni kellenne, hanem inkább bedigitalizálni.
  • zsozsi80
    kamerám .mod kiterjesztésű fájlokat készít, ezt mivé konvertáljam, hogy a adobe pro 2,0 elfogadja?
    köszi
  • Hzsolesz
    A kisebb nagyobb bakikat leszámítva, azért szerintem gratulálhatunk a CS4 bemutató szervezőinek. Színvonalas kis konferencián vehettünk részt.
  • Hzsolesz
    xvid divx erősen tömörített, nem videószerkesztésre használatos.
  • Lumpy85
    premiere- hez léterzik a Hollywood effect plug in vagy az a vegashoz van?
  • zsozsi80
    AVI (xvid vagy divx) a legjobb formátum amit bevesz az adobe pre.pro 2.0 és a legoptimálisabb a kép?
    Milyen konverterrel konvertáljam?

Köszi!