3752
PC-s vágás és home video
  • Hzsolesz
    Vágó gép...nullás? De komolyra fordítva a szót, én már lassan két éve dual-os procin használom a 2.0-t, és semmi komoly hibajelenséget nem tapasztaltam. Úgyhogy szerintem hajrá!
  • drob
    1.5, matrox, core2 megy stabilan, rtx kevesebbet fagy (szerintem) bár még csak kb 2 hónapos a rendszer.
    1 bajom van, de lehet csak hardveres, lehet másik lajzatba kellett volna rakni a matroxot, mert így nem megy capture módban a kép kiküldése tv-re. standard pal projektet kell nyitnom capturéhez, szerkesztéshez pedig már a matroxot, vágásnál már jó az tv prev.
    nincs kedvem megbolygatni, mert van pár projet félbe és ha burulna, nem biztos, h vissza tudnám állítani, így várok, míg elkészülök vele é majd akkor megnézem miért nincs matrox capture.
  • BarGab85
    3 év után van rá esély hogy lesz egy új vágó gépem. Most nézegetem az alkatrészeket hogy beleférjek a költségvetésbe és az érdekelne hogy a premiere 2.0 mennyire stabilan megy 2 procis rendszereken van-e valakinek ilyen irányú tapasztalata, mivel ha új gépet veszek akkor jobban megéri hosszú távon a dual rendszer, de új premier-re nincs keret a cégnél.
    Matrox rtx100-as kártyával.

Előre is kösz.
  • Noah nr1
    Hali mindenkinek.
    Lenne egy kérdésem még pedig azzal kapcsolatban, hogy jelenleg próbálgatom
    a Premiere CS4-et és a Premiere Elements-et és egy dolog felmerült bennem.
    Elő lehet valahogy varázsolni az átmeneteknél a legújjabb 3d-s átmeneteket,amit az elements-ben megcsodálhattam, vagy az nincs benn a CS4-ben?Mert csak a "hagyományos" átmeneteket láttam csak. Kár lenne,mert nem akarok egyszerre 2 programot használni. Tud valaki segíteni?Jobb szeretném a CS4-et,az összetettsége miatt,nekem az elements túl szájbarágós és keretek közé szorított,de az új 3d-s átmenet,főleg az új Zoom effektek nagyon sokat segítenének.Ötelet valakitől?Előre is köszi.
  • BarGab85
    mgtaláltam atényleg a keyingben volt a Chromakey cucc.
  • gyigyi
    Hello
    Nem tudjátok hogy a premierben hogyan lehet maszkolni a videót?
  • SCHCS44
    Tökéletesen meg lehet tanulni az Adobe Premiere program használatát: Mudri István - Videoszerkesztés című könyvéből. Néha láni még a könyvesboltok polcain. 2005-ös kiadás. Ez a könyv szenzációsan van megírva, élmény használni.
  • BarGab85
    kösz utánna nézek.
  • drob
    Keying-ben kutakodj :) (1.5) feltételezem 2-ben is ez a neve :)
  • BarGab85
    Üdv!
    hogyan tudok kék háttérre lekulcsolni egy képet?

Lassan 1 éve használom a premiert 2.0-t és még nem kellett kék-hátteret lekulcsolni most meg bajban vagyok.
    Előre is kösz.
  • kormen
    Van egy plugin amivel lehet 2d3 steadymove.
  • jozzsi
    sziasztok!

szeretném a kézmozgást stabilizálni a videon,hogyan lehet ezt megtenni
    premiere ben.

előre is köszönet!!
  • Atika :o)
    hat pl beallitom a video meretet es az outputnal tesz kore fekete keretet es a videot osszenyomja pedig en kimenetre is ugyan azt a meretet adtam be es a kepek minosege is romlik a videohoz kepest rosszabb
  • Hzsolesz
    Minőségromlás alatt mit értesz?
    miert van az hogy ha szet akarok szedni egy avi-t kepkockakra akkor annak lerontja a minoseget??
  • drob
    az m2v-t (kép) és hozzá a wav-ot (hang) simán elfogadja az 1.5-ös encore (ezt használom, azért mondom biztosra), következésképpen az újabb encor-ok is elfogadják
  • Hzsolesz
    Nem, a kettő nem ugyanaz. Az Adobe Encore DVD egy teljesen külön program, amit az Adobe a CS3 óta a Premiere mellé ad. (ha megvásárolod)
    http://www.szoftver.hu/szoftver/Adobe/Encore+DVD/CS3
    Létezett előtte is, de akkor még külön kellett megvásárolni.
    Ezt nem merem 100%-os meggyőződéssel kijelenteni, mert CS3-at csak elvétve használtam eddig, de ha jól tudom, VOB-os struktúrát már nem tudsz vele létrehozni.
  • Lumpy85
    értem de akkor most olyat nem lehet csinálmi mint amit anno az export dvd csinál? tehát vob fájlokat kapsz. Adobe encore dvd az nem adobe media encoder vagy van adobe encore dvd progi is?? bocs a hülye kérdéseimért csak szeretek tisztán látni mégha be is égek a kérdéseimmel :)
  • Hzsolesz
    A fájl kiterjesztése *.m2v lesz nem *.mkv . Kétféle választási lehetőséged van (legalábbis CS3-ban): vagy sima MPEG2, vagy pedig MPEG2-DVD. Ha a sima MPEG2-t választod, akkor egy *.mpg kiterjesztésű fájlt kapsz, (természetesen hanggal). Ezt a témát hívják egyébként Multiplexingnek.
    Valószínűleg azért vették ki CS3 óta a Premierből az Export to DVD-t, mert ha megveszi az ember, akkor az ár tartalmazza az Adobe Encore DVD-t, ami ugye egy önálló DVD gyártó program.
  • Lumpy85
    még nem de most kimentem ami határidős aztán pár nap múlva visszatérek és megkeresem.

amúgy ti milyen kodec packot használtok??

cs4
    a másik kérdés hogy mivel kikerült az export dvd opció igy ha rémegyek az mpg 2 dvd formátumra akko az mkv vagy valami ilyesmi lesz a kiterjesztése és a hang is külön fájlba lesz. Olyan opció már nincs hogy vob fájlokat csinál és a hang sincs külön? Mert ha átírom azt az mkv formátumot vob ra az okké de a hang külön lesz.
  • Hzsolesz
    Helpben kerested?
  • Lumpy85
    visszaraktam a cs3 mat nem találtam meg esetleg ha valaki megleli írja mát meg
    kösy előre is bye
  • Lumpy85
    Mára feladtam nem találtam még meg :(
  • Lumpy85
    köszönöm a válaszokat akkor keresgélek tovább
  • Hzsolesz
    Azért más a színe a Power DVD-ben, mert annak a színbeállításait teljesen külön kezeli a számítógéped, illetve a videókártyád. Ezt az Nvidia control panelon (ha NVidiád van)tudod beállítani a videóra vonatkozólag. Külön tudod a hue-t, saturation-t, brightness-t, contrast-ot, stb... beállítani. A másik problémád valóban a deinterlace okozza. Valahol biztosan meg kell lennie ennek a funkciónak a CS4-ben is...ez alap. Egy fotót is ha kimerevítesz, szintén ezért remeg, mert egyszer a páros majd a páratlan számű vízszintes pixeleket sorát jeleníti meg. Ezt szintén deinterlacelni kell.
  • Lumpy85
    cs4 ben ki találta meg az exportálásnál a deinterlace kapcsolót?

xDS neked mi nem jött be a cs4 ben??
  • Lumpy85
    én is arra gondolok hogy a premiere cs4 DEL és jön vissza a CS3 nekem az exportálásokkal volt nagyon sok gondom pedig eddig nem voltak ilyen jellegű gondjaim.
  • xDS
    a deinterlace-re gondolsz, ezen a néven keresd exportnál lehet más helyre került. (én 1 óra használat után tettem vissza CS3at mert csak a gondom volt a 4-el)
  • Lumpy85
    megfogalmazódott bennem még két kérdés aztán nyugton maradok.
    a cs3 ban láttam utoljára azt a lehetőséget az exportálási ablakba hogy ha nyerv dv avit exoprtáltál ki valamilyen formátumba akkor csíkos volt a kép de ha az export ablak bal felső sarkában bekapcsoltál egy kis jelölőnégyzetet akkor eltüntek a csíkok, ezt nem látom a cs4 ben ezt is kivették?

utolsó kérdés ha elkészítek egy munkát és pl a frame holdal megmerevítek egy képet vagyis egy adot pillanatot egy videóból és kiexportálom dv aviba akkor az ugrál ez mitől lehet?

komolyan kedek félni az exportálásoktól mert nekem ezzel a cs4 el sok gondom volt. milyen beállításokat használtok ti mpg vagy dv avi exportálásánál?

én legtöbbször az alapbeállítász használom és mindig a pal rendszert és mégis jönnek a proglémák, nemértem.
  • Lumpy85
    nemtudom ti hogy vagytok vele deén az új cs4 exportálásával nagyon sokat szívok ilyen sokat még nem szívtam vele. mpg2 nél lesz egy elég nagy színhiba oszlop a felvételbe ilyet még nem tapasztaltam eddig. szóval nemértem mi lehet. power dvd be ha lejátszom ezt az mpg akkor ott nincs színhiba de viszont a színek élesebbek ezt sem értem hogy miért élesebbek a színek power dvd ben történő lejátszáskor.

offon vagyok :D
  • Lumpy85
    export to Encore én nem találtam ilyet.
    De ,hogy hogy kivették az export dvd-t?

megnéztem a linkeket és találtam megfelelőt sőt nem is egyet.

köszönöm mégegyszer
  • Lumpy85
    köszönöm a gyors segítségeket

meglesem amiket adtatok linket
  • kormen
    A presetek jók premiere alá is.

Itt találsz egypár linket:
    http://toolfarm.com/plugins/index.php/Adobe_Premiere_Pro_Plug-ins

Különösen ajánlom NewBlueFX Film Effects részt.
  • Hzsolesz
    De arra gondol szerintem is. Nézd meg ezt Lumpy, szerintem erre gondoltál:
    http://www.videocopilot.net/products/fmp/
    Ezzel csak az a gond, hogy AE alá való. Én Premiere alá nem tudok ilyet (egyébként biztosan létezik), de a beépített színjavító effektek pont erre valók.
    Érdekes, mert nekem "Export to DVD" már CS3-ban sem volt...nincs valami "Export to Encore"?
  • kormen
    Véletlenül nem preset-ekre gondolsz?

Ha az m2v-ket berakod encoreba az úgy mükszik, de ha gond akkor átnevezheted.
  • Lumpy85
    azt mondták nekem hogy van olyan szűrő hogy olyan hatást ad a snitteknek mintha filme lenne - gondolom én az összes snitt színvilágát vagy stílusát egyesíti nem? film hatása lesz. Igazából nem vágom miről beszt az aki ezt mondta de biztos van ilyen és gondoltam megkérdezem itt hogy ezeket hol is találom.

még egy kérdés a cs3 ban volt olyan hogy export DVD a cs4 ben ezt kivették és az adobe media encoderben sem találom ott csak olyan van hogy mpeg 2 dvd de az nem vob fájlokat csinálhanem valami m2v lesz a file kiterjesztése.

köszönöm a válaszokat és hogy válaszoltok olykor a hülye kérdéseimre is :D
  • Hzsolesz
    Mit értesz "szűrö" alatt?
    koszi szuper :)
  • kormen
    De akár Tif és animált gif-et is tud készíteni belőle.
  • kormen
    A legegyszerűbb ha a Premierebe vagyok File>Export>Movie és ott a Settings-be a General-ba File Type-ba kiválasztod a Windows Bitmap-et akkor egy bmp sorozatot csinál. Azzal aztán azt csinálsz amit akarsz. :D