Adobe Premiere

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

2.0-ban mûködik a következõ: az egyikre ráhúzod, aztán az effect controls panelon kijelöl, majd copy. Végül amire másolni akarod mind kijelöl, majd paste. 1.5-ben nem tudom, hogy megy-e.

ikegami
ezzel sokan így vagyunk. <#szomoru1>

sznus
A franc essen bele, hogy a Premiere Pro 1.5-ben nem lehet az effektezhez billentyûparancsot rendelni.
Imádom 30-40 klippre egyesével ráhúzgálni a Fill Left-et. :@

Esetleg az okát, vagy megoldást valaki?

ikegami
A Pro 2.0-nál (v. CS2) is csinál hasonlókat, a és én meg a Pro 1.5 nél próbáltam ki, ott meg vót hang hozzá. <#nemtudom>

Hogy ez a CS3 mekkora nagy lósz... beimportálom a kamerával felvett MPEG-2-ket, indexeli, viszont hangot elfelejt neki cache-elni. Ez Pro 7.0-nál nem jelentett akadályt.Minden nap hiányosságokat fedezek fel benne...

Általában fizetõsek...de <#nyes>

ikegami
és ezeket honnan lehetne megszerezni? lehet simán letölteni, vagy vásárlós?

Léteznek plussz effektek Premiere alá is igen...nagyon sok effekt vagy Plug-in, amit After Effects alá be tudsz plusszban rakni, a Premi is megeszi.

ikegami
általában minél kevesebb effetet használok, csak szoktam
klippeket vágni és oda néha jó lenne valami másfajta,
ami pl final cut-nál vannak.

A snittek közzé gondolsz effekteket?
Ne az effektek által legyen látványosabb a filmed, ne tedd csicsássá.... de ha mindenáron effektezni akarsz, akkor arra ott a pinnacle studio progi, vagy a hasonló termékek. 😊

ikegami
Sziasztok! Szerintetek a Premiere-hez lehet valahonnan plussz effekteket letölteni?

hy

Admiralis
Örülök, hogy segíthettem! 😄

Dell power

Nem 4 DVD-s verzió van, csak Premiere. Valamit a Blue-ray-el megakadt, de most már mûködni látszik az Encore is.
Admiralis
Gondolom neked is boltban vásárolt 4dvd-s verzió van meg ugye? 😊)

Dell power

Admiralis
Ez a roppant hasznos funkció a CS3-ból kikerült.
Fel kell tenni a 2.0-ás Premiert is (200M😎 és a CS3-ban megvágott projektet meg kell nyitni és onnan exportálni.

Dell power

Van Encore, csak épp nem akar elindulni...
Na most én is kérdéssel fordulok hozzátok...hogyan tudom Premi CS3-ból a videót rögtön az asztali DVD szbványnak megfelelõ Audio TS Video TS struktúrában kimenteni?CS2-ben volt Export to DVD, CS3-ban ilyen már nincs, csak Media Encoder. Ott viszont ilyen beállítást nem találok.

Admiralis
Encore van a gépeden?

Dell power

Sziasztok,

Az alábbi gondom van a Premierrel (CS3 (3.2)), Van egy megvágott HDV anyagom (1440x1080), és szeretnék belõle egy AVI-t vagy MPEG-t csinálni, de valamiért eddig nem sikerült egy jó minõségû 16:9-es képerányút csinálnom. Sokszot 4:3-as képarányt ad, és nagyon rossz minõsgût. Próbáltam már Uncomp. AVI-t is, azt meg nem játsza le a gép (C2D E6400, 4GB ram, Vista Ultimate 32bit), ha M4V-t csinál, akkor meg a QuickTime nem ismeri fel.... Mitõl van ez? A végeredményt DVD-re szeretném majd írni, de szeretnék elõtte egy jó minõségû MPEG/AVI-t belõle.... Mit rontok el?
Plz help!

Válaszaitokat elõre is köszönöm!

Üdvözlettel,
Gábor
jaja color pass már van az enyémbe.
Köszönöm szépen mind a kettõtöknek
np 😊

Akkor én kérek elnézést!

Color Pass-t húzd rá és abban be tudod állítani, hogy melyik szint szeretnéd meghagyni.

Leave color nincs 1.5-be

[email protected]

légyszi majd küldök kéepket h milyen efektek vannak nálam...
Na ne hülyíts!Szerintem már 6.5-ben benne volt!

jah nekem adobe premier pro-ban nincsenek ilyen effektek amiket leírtál Zsolezs...
Köszönöm szépen !
Jaa...és a gyengébbek kedvéért persze a pipettával kiválasztod a színt.

Most komolyan ezért akartad valakivel felvetetni magad MSN-re Parasztgyerek?!<#nyes>Mi sem egyszerûbb...fogod a Leave color nevû effektet, rádobod a snittre, az effekt controls panelen az Ammount to Decolor-t feltolod 100%-ra, a Match Colors-t HUE-ra állítód és a Tolerance-al pedig megadod az érzékenységet. De ilyen effekteknél ajánlatos már a felvételt úgy megkomponálni, hogy a kívánt szín legyen a domináns, és a többi a lehetõ legnagyobb mértékben üssön el tõle.

Akkor mondanám.

Végülis csak egy efektrõl lenne szó mikor csak egy bizonyos szín látszik a videóban mellette minden fekete fehér.
Végülis ennyiXD

Aki tudja h kell írja le légyszi!
Mi ráérünk 😊

Sziasztok!

Ha vki nagyon ért az Adobe Premier Pro-hoz felvenne msn-re? Mert itt sok idõ mire leírom a gondomat/problámámat.
Msn: [email protected]

Elõre is köszönöm!
Valakinek fent van a CS3 a gépén? Ha igen légyszíves dobj egy privit, lenne egy-két kérdésem.

Köszi, így már megy.
Sziasztok!
Tud-e valaki olyan bill. kombinációt a CS3-ban amivel a kijelölt snitt
az idõvonalhoz ugrik. ( Van olyan progi amelyik tudja). Köszi.
Na hát errõl beszéltem...a Premiere azt fogja neked lerenderelni, amit a monitor ablakban lát...nem fogja kiolvasni a gondolataidból, hogy te nem szeretnéd azt a keretet.New Project-->Custom settings fül-->Editing Mode (Desktop)-->máris szerkeszthetõ a Frame size.Beimportálod a videót, és felnagyítod.

Köszi, de a project beállításnál hogy tudom beállítani a méretet? Mert jobb oldalt tudok választani beállítások között, aztán bal oldalt még tudok változtatni dolgokon, de a képarány le van zárolva, azt nem tudom átírni.
projektnél beállítod a 770x.. méretet, behúzod a 640-es videót, size-t húzod, addig, hogy elérje a megadott 770-es méretet, vagy másképpen fogalmazva, kitöltse az ablakot a videó.
exportnál megadod újból a 770-es méretet ha kéri és nem lesz fekete kereted

Nem egészen. Szóval van egy videó, 640x480-as képaránnyal. Nekem ezt kéne megnövelnem 770x560-re. Semmit nem csináltam, csak betöltöttem a videót, ráraktam a timeline-re, ezután exportálnám és ott kiírja, hogy mekkora lesz a mérete, az eredeti 640x480. Én ezt átállítom a 770x560-ra, csakhogy a kettõ közötti 130x80-as különbséget nem arra használja fel, hogy magát a képet megnövelje, hanem fekete háttérrel tölti ki, így ugyan 770x560-as lesz a kép, de nagyon zavaróak azok a csíkok, magát a képet kéne megnagyobbítani. Próbáltam azt is, hogy a programban exportálás elõtt növelem a képet, de annak nincs értelme, hisz így csak kimegy a képkeretbõl és azok a részek nem fognak látszódni a végsõ videón sem.

Remélem érted mirõl lenne szó. Ha nem, akkor megpróbálom képekkel elmagyarázni. 😄
Lehet, hogy én értek valamit félre. Tehát mondjuk létrehozol egy PAL (720x576) projektet. Ebbe beimprtálsz mondjuk egy fele akkor méretû videót (360x288), ezt ráhúzod a timeline-ra, felnagyítod 200%-ra (kitölti a szerkesztõ ablakot), majd a legvégén importálás után fekete keretû videót kapsz. Jól értem?

Pedig megjelenik az a fekete keret, mivel magát a képet nem nagyobbítja meg, így mondjuk ha 320xvmennyirõl átállítom 350x-re, akkor azt a 30 különbséget fekete kerettel tölti ki. De majd még megpróbálom más kodekkel, de nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás.
Ha szerkesztés közben nincs fekete kerete a videónak, akkor export után sem lesz neki. A kodekválasztásnál meg a leginkább ajánlott pl. a DV AVI. Ezzel exportáld, aztán konvertád át valamivel. Ember legyen a talpán, aki mondjuk egy DivX-et be tud állítani normális méret/minõség arányában a Premin belül.

Hi!
Nekem most az Adobe exportálással lenne gondom. Ugyebár ott sok mindent be lehet állítani, többek között azt is, hogy az export videó mérete mekkora legyen. A gondom az, hogyha beállítom egy nagyobb méretûre, akkor ugyan nagyobb lesz, de a kép nem, csak fekete csíkokkal tölti ki szélen. Hogyan tudom megcsinálni, hogy magát a kép méretet nagyobbítsa meg? Meg ez az exportálás eleve nem nagyon megy, egyszer kipróbáltam, hogy mindent maxra teszek, mégis vmivel rosszabb lett a kép, mint az eredeti verzióé...
Köszi, hát végülis hagytam, inkább újravágtam az egészet. De elkészült.
Ja és még egy "érdekesség": Mióta feltettem a Premiere-t (tegnapóta) a K-Lite Codec-kel, a net néha nem mûködött, ma viszont bekapcsolás óta nem tudom használni. Csatlakozni csatlakozik, de se Firefoxon, se Exploreren nem tud behozni semmit.
Mégis mitcsináltam?😄
gond lehet: mondjuk kivetted a vinyót amin a projekt volt, majd miután visszaraktad megváltozott a fájlok elérhetõsége. D:\-rõl F:\-re és azért nem látja a fájlokat, mert korábban D-n volt.
1.5-nél újra meg kell adni a fájlokat és helyrerázódik, 6.0-nál nem tudom mit lehet tenni ilyen esetben, de próbát megér, hújra beinportálod a fájlokat

<#wow1>hm.....

Üdv!

A segítségeteket kérném, nem elõször jelenik meg ez a problémám, de máig nem tudom, mi a baja.
Adobe Premiere 6.0-an vágok, mentem, de mikor késõbb elõvenném, a timeline üres, hang nincs, az importált fájlok neve "-1". Keresgéltem fórumokban, egy ugyanilyen kérdést már találtam valahol, de nem válaszolták meg.
Nagyon fontos lenne. 😞
Elõre is köszönet!
Azért ne legyél annyira elszállva az xD-tõl...annak is megvannak az elõnyei és a hátrányai.<#kacsint>

Admiralis
Olyan ratyi dolog usb-n anyagot beírni. xD Boccs.

Dell power