3752
PC-s vágás és home video
-
bodylaca #2992 oké, köszi mindkettőtöknek, azóta már túltettem magam ezen :D
nem is szeretem "túlpakolni" a videokat, sőt, azóta fogtam és a fölöslegeket ki is szedtem, így azt a 2-3 átmenetet és kb. 5 effectet tartottam meg, amik szükségesek
személyes tapasztalatom ha esetleg valaki gondolkozna rajta: a video editornál sokkal kezelhetőbb és szabadabb a premiere pro, érdemes kipróbálni -
Hzsolesz #2991 Kormen teljes mértékben leírt mindent, amit erről tudni kell. Nincs sajna előnézeti képe a transitions-oknak, végig kell próbálni őket. Talán még a 6.5-ben volt adott ez a lehetőség. De valóban nem tesz jót a videónak, ha telezsúfolod az összes létező átmenettel. -
kormen #2990 Annak idején én úgy kezdtem, hogy végig nézegettem öket. Szerintem ez most sincs másképp, de majd a Hzsolesz megmondja ő ebből él.
Egyébként a végén az ember legalább is magamból kiindulva a Cross Dissolve-t használja vagy még azt sem. :D
-
bodylaca #2989 Hello Mindenkinek!
Először is: boldog új évet!!!
Másodszor: most kezdtem el használni a PP-t (eddig az Ulead-nak a Video Editor-ját használtam) - csak engem zavar a PP-ben, hogy az effecteknek és a transzformációknak nincs előnézeti képe (konkrétan alkalmaznom kell őket, hogy megtudjam: az adott elnevezés mögött mi is található )? Vagy csak én nem tudok valamit... ami viszont segítene rajtam??? -
Hzsolesz #2988 Valószínű, hogy azért nem tudom átrakni egy másik audiósávra, mert amit behúztál az egy monó hangsávval rendelkezik. Monót pedig nem enged stereó hangsávba illeszteni. -
drob #2987 Boldog Karácsonyt kívánok ezzel az Ady verssel! -
drob #2986 az csak azon a sávon mozgatható, de nincs belőle semmi gond... -
CsokisTorta #2985 Még egy kérdés, ha videót teszek a timeline-ra az audióját a 4-es sávra teszi és onnan másik sávra nem tudom mozdítani.
Lehet elmozdítani másik sávra és ha lehet hogyan, vagy csak azon a sávon mozgatható? -
Hzsolesz #2984 "S" billentyűre tehénkedj rá. A timeline bal felső sarkában fog változni a kis ikonka. -
Lumpy85 #2983 hello
nekem olyan történt hogy eltünk az autómatikus snitt összekapcsoló vagyis ha két snittet egymáshoz közel viszel akkor odavonzák egymáshoz, ez nekem eltünt hogy lehet újra elővarázsolni?
kösy a választ -
Hzsolesz #2982 Ez a hozzászólás kicsit reklámszagú volt. -
#2981 Nálam tökéletesen müködik az Adobe Creative Suite 4 Master Collection szoftvercsomag az összes Adobe CS4 szoftvert magában foglalja, ezáltal a nyomtatott, webes, interaktív, filmes, mozgóképes és mobil eszközökre szánt anyagokhoz egyaránt kiválóan együttműködő, kivételesen hatékony és kreatív munkakörnyezetet teremt és teljeskörű megoldást kínál valamennyi felmerülő feladat megvalósításához.
Kiválóan mükszik a 64 bites SP1 vistán -
#2980 Miért van az hogy 64 bites vistan nem lehet felrakni az adobe premier pro cs4et az encort ferakja ez 2giga a telepítőnél meg 4 et ír nincsen exe sehol:S -
CsokisTorta #2979 Neked hanyas verziójú a Premiered, mert nálam (7.0-snál) nincsen scale to frame size a jobb klikknél. :D
És hol tudom megnézni, hogy a mekkora a videó projekt mérete?
Bocs de még most tanulom, elég egy fárasztó ember vagyok. -
Hzsolesz #2978 Dehogyisnem... Vagy átméretezed az összes képedet valamilyen képszerkesztőben a videó projekt méretére, vagy pedig miután az összes képet a timeline-ra húztad, jobb klikkeled és scale to frame size. Én egyébként azt ajálom, hogy képszerkesztőben méretezd át, mert a tapasztalatom alapján Premi nem méretez olyan szépen, mint egy képszerkesztő. Scripteld a photoshopot és pá perc alatt megcsinálja automatán. -
CsokisTorta #2977 Köszi, így már sikerült. Még annyit, hogy nem lehet-e valahol beállítani, hogy ne kelljen minden képnél ezt megcsinálni? -
Hzsolesz #2976 Valszeg túl nagy felbontású a képed a projekt felbontásához képest. Kicsinyítsd le az effects controls panelen, vagy a snitten jobb klikk, és Scale to frame size. -
CsokisTorta #2975 Hali!
Nekem az lenne a problémám, hogy amikor Premiere pro-ba beteszek egy képet, akkor nem mutatja a teljes képet, hanem csak a képnek az 1/4-ét. Ez miért van, és hogy lehet úgy megcsinálni, hogy az egész kép látszódjon? -
drob #2974 kb ezt, de nem cserélgetés lett volna, hanem a megfelelő jelenet futna kisképernyőn.
Közbe rájöttem, hogy ezt csak kézzel lehet "szinkronizálni"... -
Hzsolesz #2973 drob multicam:
Ha jól értettem, akkor van egy 2 kamerás felvételed. Az egyik teljes képernyőn futna, a másik pedig lekicsinyítve az egyik sarokban. Ezt a két képet szeretnéd cserélgetni? Tehát a vágás itt a teljes képernyős illetve a kicsi képernyős videófolyam felcserélése lenne? Mert ha ezt szeretnéd, a multicam nem erre van kitalálva. Az csak teljes képernyőn dolgozik. -
Hzsolesz #2972 Gerygrey mono kérdésére:
Az audio mixerben tudod állítani a balance-ot, illetve az audio effektek között is van egy balance nevű. -
no1r #2971 hm... pedig nézegettem és keresgéltem témát a problémámhoz hasonlóan, de nem találtam :S
nekem azért kellett DV codec, mert a Virtualdub nem tud alapból DV-be kódolni. tehát a DV codec ahhoz kell nem Premiere-hez :D
amúgy megoldódott (elsőre úgy tűnik) a probléma, levettem és újratelepítettem a Premiere-t, így most viszi... de hogy mi volt a gond, rejtély. hiszen ugyanazok a codecek vannak fent mint azon a gépen, ahol már működik évek óta. na mindegy... az a lényeg, hogy megjavult
azért köszi a segítséget! amúgy én azt vettem észre, hogy csak a codec pack-okkal van gondja. mint amilyen a Ace Mega. na hát az úgy ahogy volt tönkrevágta amikor először feltettem! gondolom nem kell mondanom, hogy utána hol végezte a csomag :D -
drob #2970 Több hsz.-ben is volt már, hogy a premier nem szereti ha a gépen mindenféle kodekek vannak felpakolva, alap xp-vel szeret dolgozni.
próbáld meg leszedni az összes kodeket.
Dv kodeket eleve fel sem kell rakni, mert az alapból van. -
no1r #2969 haló! remélem valaki tud támpontot adni a problémámban...
a helyzet az, hogy vettem egy notebook-ot, amin szeretnék videót vágni. feltelepítettem rá a pár codecet (DivX, Xvid, Panasonic DV codec), valamint a vágószoftvert, és örültem. Viszont megkaptam most egy anyagot, ami vinyós kameráról van, tehát .mpg kiterjesztés. Itt, az asztali gépemen Virtualdubbal beolvastattam majd DV codec-kel újramentettem, hogy a vágószoftver tudja kezelni jól. Működött. Most a notebook-on ugyanez nem működik! A mentés Dub-bal működik, de utána a vágóprogi lejátszásánál olyan érdekesen "beugrik" néha a videó, mintha pár képkocka hiányozna vagy nem tudom.
Próbáltam kihagyni a Virtualdubot és Premiere-ben konvertálni át DV-be, de akkor pedig becsíkozza (olyan mintha képhiba lenne). mi lehet ez szerintetek?
codecet újraraktam, de ugyanaz. az asztali (ahol működik) és a noti között annyi a különbség, hogy a Premiere újabb verziós a notin, valamint a notira azóta felkerült egy ffdshow codec, hogy HD-t is tudjak rajta nézni... de azt utólag (tegnap) leszedtem, és utáána sem ment, szóval nem az volt a gond. megnéztem egy régebben vágott jelenetemet is, ami itt az asztalin tökéletesen futott, deinterlace-elve van, DV codec-kel mentve, és ott ilyen képet ad Premiereben
nem tudom mire gondoljak, hogy megoldódjon a problémám. ha valaki tudna segíteni örülnék!!! -
#2968 Hát, ha távirányítóval/szinkronizálóval lettek volna egyszerre elindítva/leállítva a kamerák, akkor azd mondom: timecode alapján a legkönyebb, hiszen akkor elvileg(!) meg kellene egyezniük.
De gondolom manuálisan lettek elindítva. Így csak a kézi megoldást tudom javasolni. Más ötletem nekem nincs. De van itt 1-2 nagyobb szaki. Ők is megmondják remélhetőleg hamarosan a véleményüket a dologról. -
drob #2967 kérdésem pontosítva:
Adott 2 kamerás felvétel 4:3-as képméret. A főkamera képe teljes képernyő, a 2. kamera pedig kis képként jelenik meg az egyik sarokban kb 40%-os képmérettel. Hogy tudom összehangolni a 2 képet multicammal?
Mert eddig csak olyat találtam, hogy teljes képernyőként váltogatja a kamerákat. Kézi szinkronizálás kicsit macerás. -
#2966 Egy kérdés, amiért jöttem: hogy lehet megoldani PP CS4-ben hogy egy sztereó hangsávból mono legyen?
Talán úgy megoldható hogy fill left és kiexportálod Waw-ba és a beállításoknál mono-t adsz emg utána fill left töröl és helyette fill right és ezt is exportálod monó beállításokkal. így az egyik waw mono jobb csatrona a másik pedig mono bal csatorna.
most nincs előttem az a vép amin vágni szoktam, de 2.0-ban megoldható ha jól emlékszem. -
drob #2965 2.0-ban a multicam csak akkor működik ha ténylegesen van bent min. 2 kamerás felvétel, vagy másképpen is elő lehet csalogatni? -
#2964 Nekem amikor hasonló problémám volt, azt a videó tömörítésére használt kodek rossz beállítása okozta (valószínűleg). Próbáld meg átkonvertálni az anyagot DV (vagy ha nagy vinyód van, mégjobb a tömörítetlen) AVI formátumba Virtualdubbal, és az AVI-t nyisd meg vágásra. -
#2963 Szubjektív vélemény: én kifejezetten gagyinak találtam a CS3-ban levő default 3D áttűnési effekteket, észre sem vettem hogy a CS4-ből kikerültek :)
De hogy ne legyek teljesen OFF és kötekedő: ha igazi 3D-t akarsz kompromisszumok nélkül, ami nem szájbarágós és teljes szabadságot ad, akkor próbáld ki az After Effects-t. Arra készülj fel, hogy kb mégegy Premiere-szintű (ha nem bonyolultabb) progi használatát kell elsajátítanod, de a tudása mindenért kárpótol - ha megbarátkozol vele, akkor te is hozzám hasonlóan fogod megítélni a Premiere effektező-képességeit :)
Egy kérdés, amiért jöttem: hogy lehet megoldani PP CS4-ben hogy egy sztereó hangsávból mono legyen? Nem a fill left/right megoldásra gondolok, mert két mikrofon hangja van egy sztereó sávon, és külön-külön lenne rájuk szükség. -
Lumpy85 #2962 hello mindenki
egy havernak a cs4 olyat csinál hogy ha berak egy videó fájl-t akkor a hang jó rajta de a kép nagyon el volt nyújtva, azaz a videó végén pl. a kép csak pár másodpercet haladt előre de a hang pedig rendesen a végén volt. cs3 ban működőképes volt csak a cs4 volt ez a gond.
esetleg valakinek volt hasonló problémája?? -
#2961 Premiere 6.5-öt suliban használtam utoljára 2-3 éve de volt hasonló gondom a Pro2 vel. De a reinstall megoldotta. Nem tudom hogy milyen konfigon próbálod, mert ha van benne valami plusz videoszerkesztő-kártya (matrox, stb.) akkor az is gond lehet hogy nem megfelelő a telepítési sorrend.
Ha nem akarsz új Windowst feltenni akkor van egy progi a Revo Unistaller ami kitörli a premier nyomait a registry ből.
Utánna install premiere és ha van valami videoszerkesztő kártya akkor annak a drivereit, pluginjait általában ezután kell feltenni. -
Hzsolesz #2960 Nem használtam még CS4-et, de ha nincs a video transitions között, akkor ne is keresd. Honnan szeretnéd elővarázsolni? Gondolod elrejtették az Adobe fejlesztők, hogy csak hosszú keresgélés árán sikerüljön megtalálnunk? -
Noah nr1 #2959 Senki?Ennyien nem használják ezeket,vagy csak engem érdekel?Pls help! -
#2958 hello
lenne egy kis gondom a premierrel. eleg reg nem hasznaltam, tehat nem tudom mivel lehet a gond. egyszeruen ha beadom neki hogy uj project DV video akkor lefagy, ha quicktimot adok be neki, akkor jo megy. valamivel utkozik, csak nem tudom mi az, amit hianyol. ketszer fel-fel instalaltam, feltettem a 6.5 majd a 6.0 is, de mindketto haragszik ram. valakinek valami otlete, vagy tapasztalatok mas esetleg egyszerubb vago progival? -
#2957 Hzsolesz, Drob: Én is Asusra gondoltam mivel a mostani is azon "alapul" és az otthono gépemben ben is az dolgozgat.
Stabil, megbízható és van a régebbi lapokhoz is terméktámogatás ami 1-2 év múlva nagy segítség lesz, ha megint elhagyom a driver lemezt -
cargame #2956 Melyik adobe premier valtozatot erdemes hasznalni?? minel ujabbat?? -
drob #2955 igen, csatlakozom az előttem szólóhoz...
...már csak azért is, mivel biztos tudod, kényes ez a matrox, asus-al viszont jóban vannak :) -
Hzsolesz #2954 Abban meg ha rám hallgatsz, akkor ASUS-t veszel. Perfetto! -
#2953 Kösz a fejtágítást már csak egy stabil alaplapot kell találnom ami kezeli még az AGP csatolást és elbírja a terhelést, de az már könnyen megy van egy két ismerős aki kockább mint én :)