Adobe Premiere

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

millió gif-et (mozgókat) beszúrtam már és semmi probléma sincs vele, azon kívül fel is dobja az adott jelenetet. persze nem giccses dolgokról beszélek...

én sem gifet akartam berakni hanem png vagy jpg csak a képes ötletre mondtam hogy jó ötlet :)

gif is tud átlátszóságot 255+1 és az az 1 szin lehet átlátszó :)))

köszönöm a segítságetek
sznus
gif-et beszúrni kemény lenne... a 256 színével :)
akkor már inkább PNG... ha mindenféleképp képkitakarással akarja megoldani... az lehet áttetszõ is, és bõven több mint 256 szín

ill. le is vághatod azt a részt, ha nincs ott fontos dolog... "szélesvásznû" filmet csinálhatsz belõle

hmm ez a gif kép ez szerintem jó ötlet kimendem a videóbol aztán berakom ezt meglesem köszönöm szépen
esetleg valami "dizájnos" keretet rakjál a filmbe, vagy azon a részen egy blur? ha a film témája engedi akkor én keretet raknék, vagy esetleg egy gif kép?

egy elég nagy problémám van

van egy snittem és a bal csücskébe néha belelõg valami aminek nem szabadna látszódnia, ezt hogyan tudnám eltüntetni??
ha megnagyobbítom (scale) akkor homályos lesz a kép
ugy próbálkoztam még hogy 2 snittet tettem egymás felé a fölsõbõl kivágtam a zavaró részt az alsót meg megnagyobbítottam, félig mûködött is csak néha lehetet látni hogy a bal alsó sarokba valami ninsc rendben mert nemm indig egyezett a textura. hogyan próbálkozzak még???
tsyl
Pont azért mert "auto" color. Folyamatosan korrigálja a színt. De hasonló a helyzet az auto levels-nél is.

hello mindenki

az mitõl van ha auto colort használok akkor lejátszásnál kicsit villognak a színek?
öhm köszi, de most hogy ezt írtad megpróbáltam másik formátumba és úgy minden oké- van kép és hang is!
nos hát az van hogy eredetileg is avi. és avi-ként küldöm ki.
tsyl
Pontosítsunk:
Van egy filmed (ami dv avi) és premierbõl exportálod, azaz ki küldöd.
A Premierben ezek szerint ok minden. Van hang és kép is.
Kérdés milyen formátumba küldöd ki?

tsyl
Próbáld meg az adjust mappában lévõ filterek (levels, color corection...)

hello!
egy gyors kérdés ...az miért van hogy amikor az adobe premiere pro-ban exportálok egy filmet akkor amikor lejátszom azt akkor csak hangot lehet hallani de kép nincs :S ??
hello

ha va negy kicsit borus snittem és van egy napsütötte snittem akkor tudok valami olyat alkotni hogy ne lehessen annyira látni hogy a 2 snitt két különbözõ idõjárásba lett felvéve?
ja megvan :)
hello mindenki

olyat tudok és ha igen akkor hogyan:
Van egy videóm és az egyik részét a képbõl pl alak kivágom vagy eltüntetem csak az égboltot ilyet lehet? vagy ehhez már after e. kell?
akyyy
n átmeneteket keresnék. tudom hogy vannak benne, de sok van amit nem használok közülük, meg bár filmhez jók lennének, de esküvõi vágáshoz csak kevés illik.

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

köszönöm a linket meglesem :))
tsyl
Próbáld meg a virtualdub-al. Amúgy a Premiere CS3 és az After Effect-ben is megoldható, ezen kivül Ulead Videostudio, Canopus Let's Edit is tudja fogadni.
Azt tudnod kell, hogy nagyon erõgép szükséges mpeg vágásához és a végeredmény lehet, hogy nem fogja hozni az elvárt minõséget.
Ezért is javasolt elõtte a Dv avira való konvertálás.

Sony Vegas

Nekem az a kérdésem lenne, hogy melyik szerintetek melyik filmszerkesztõ programmal próbálkozzak, ami elfogadja az MPEG2-t? Nincs kedvem konvertálni, az hosszú lenne.

Pinnacle Studio elfogadja, de béna, az Adobe Elements is elfogadja, de mindig belassul a gép, ráadásul lefagy, az Adobe Premierérõl ne is beszéljünk... A Movie Makert végképp ki akarom zárni... :)
tsyl
szívesen:)
Effect ügyben szerintem érdemes elõször itt nézegetned :
Link

tényleg :D nem is gondoltam erre én is régóta használom, köszönöm a választ de a Boris fx az mi? ja és valami effect pack létezik a premierhez? hallottam valamirúl de már elfelejtettem sajnos esetleg valaki hátha használ és akkor elmondja a pack nevét? :D
köszönöm elõre is
mégegyszer köszönöm a segítséget
tsyl
én józan paraszt ésszel egymás fölé tenném (azaz dupláznám a videósávot)és a felsõre tennék egy "blurt" és körbe(ki)vágnám (sixteen-point garbage vagy ha van Boris fx) az emberkét.
Így renderelés után az "összkép" elméletileg az lenne amit elképzeltél.

tsyl
Sziasztok!
Évek óta a Premiere-el dolgozom és az avi-kat Procoder 2-vel alakítom át.
Ma tettem fel próbaként a 3-as verziót és meglepõdve tapasztaltam, hogy ha a "source" dv avi és a "target" mpg2 elementary stream akkor az intelacing részben csak fixen "Upper / Top fields" van jelen. A lower field first még advenced módban sem választható.
Ez idáig teljesen egyértelmû volt, hogy ha dv avi a forrás a file, akkor az mindig "lower fields" beállítással kezelendõ...ám itt más a helyzet...és nem értem.
Valaki dolgozik ezen verzióval és a tapasztalatáról tudna pár sort írni?
Nálam van a hiba, vagy ez így normális? ha igen miért??
(a próba konvertálás szemmel láthatóan tökéletes lett, csak jelen esetben felborult bennem a "berögzõdött" elmélet.)
Köszi elõre is!

hello mindenki egy fontos kérdésem lenne

ha felveszek valami akkor lehet a kamerán állítani a fokuszt pl ha 1 ember van elõl és hátul 3 akkor pl az elsõ ember legyen homályos és a háttérben lévõk legyenek élesek nos ha én felvettem automata beálításba vagyis minden éles akkor premierre meg tudnám csinálni hogy az elsõ ember homályos legyen van ilyen funkció??

elõre is köszönöm a help-et
akyyy
de ha ráhúzom, kiirja, leokézom, attol ott lesz az effekt ilyenkék csikokkal, és végülis jól beleteszi. csak azért kell állítgatnom, mert a kameráról a Vegas rosszul szedte le é smindegyik végén egy frambe egy piros négyzet látható, ezért ezt le kell vagdosnom róluk.

akyyy
és nem lehet ezt kikapcsolni, mert nem halok bele hogy mindig állitgatni kell, csak az állando okézás már kicsit fárasztó:D

xDS
Valószínû arról van szó, hogy pont két olyan videó közé akarsz átúszást rakni amelyikbõl az elsõ pont a legvégén van, a második pedig a legelején..vagyis nem tud hova úszni mert nincs tovább a videó. De lehet tévedek, nem volt még ilyen gondom.

Pontosan azért, mert "módosítgatni kell, hogy jó legyen". Egy kis matek:
1. snitt végébõl 5 képkocka + 2. snitt elejébõl 5 képkocka=10 képkocka. Ha a transitions/átmenet (nem effekt!) default hossza pl. 20 képkockára van állítva, akkor ( 20-10=10 ) honnan szedje azt a plussz 10 képkockát?

akyyy
miért van az, hogy a legtöbb effektnél, átmeneteknél amit ráhuzok két videó közé, akkor kiirja hogy:

Insufficient media. This transition will contain repeated frames.

persze attól odateszi az átmenetet, csak picit huzogatni kell, modositgatni, hogy jó legyen.

nincs. nem is kell ahhoz a pár menühöz és effekthez. :)

Máté94
Sziasztok!
Ehez a programhoz van magyar nyelv?
akyyy
jah, megvan hülye vagyok bocsi. csak totál AE-hez vok szokva:)

Premiere is olyanba menti el, amilyenbe te akarod, csak kicsit körül kell nézni miután megnyomod a CTRL+M-et.

már bocsi, de ha dv aviba mented akkor az nem lehet szar, pontosan azért dolgozik mindenki ezzel a formátummal, mert erre lett kitalálva a vágás, egyéb szerkesztés.
valami mást választhattál ki, mert a dv avi nem olyan dolog mint a divx, aminek több variációja is lehet...
A dv avi egy egységes, egyféle tömörítési eljárás. Igen, tömörítés, mert a tömörítetlen videó a DV, de ez már elkanyarodás volt a témától...
DV avi -> 25 fps, PAL 720x576

xDS
Projekt beállítások jók? Mert akkor lehet még ilyen ha eredetileg mást állítottál be, mint amilyen videókat beimportáltál.

akyyy
jah d ott a source-t kis felbontásunak irja :S

xDS
Exportnál ne simán csak movie-ra kattints,hanem a media encoderre. Ott aztán olyan formátumot választhatsz, amilyet csak akarsz + beállításokat.

akyyy
Segítsetek légyszi. Megvágtam a videóimat, efektelem az átmeneteket, stb. kész vok, mentemém el, de csak szar minöségû dv-s aviba menti el. nekem pedig nagy felbontásúba kellene, ha lehet, veszteségmentesen.
ha esetleg ebbe nem lehet, valahogy az effekteket, vágásokat nem lehet átimportálni after effectsbe? az legalább olyanba menti el amilyenbe csak akarom, és nem csak egy félébe:(

Nekem is megy élõbe nemtudom mi lehet a hiba nálad
De viszont Köszi Hzsolesz amit írtál mert nekem is pár hónapja ezt írja ki helyette a win movie makert használtam :D
Elég hihetetlenül hangzik...nálam mûködik élõben is, pedig egy tök alap kamerával csináltam...jobb híján tegyél a kamerába egy kazettát, és úgy indítsd el a felvételt.

Pharaoh
Az létezik, hogy nem tudok élõben felvenni a progival egy kamerával? Csak akkor hajlandó felvenni, ha a kamerával már felvettem és lejátsza a kamera.

Aki capture-nél a következõ hibaüzenetet kapja: "Can't Activate Recorder. Try Resetting Camera." csinálja a következõt. Irány a Windows\system32 mappa és találsz ott egy MMSwitch.dll ill. MMswitch.ax fájlt. Ezt nevezd át valami másra (pl. MMSwitch._dll), hogy a Windows ne találja meg, és tádáááá.....mûködik a capture.

köszönöm a helpet
pc-n menni fog, pc-be nem raknak ilyen szabványokat, mint ahogy pal és ntsc sincs

egy kérdés :D
az 1 es régiókodú dvd ket az asztali nem játsza le mert ugye mi a 2 esbe vagyunk de a pc lejátsza az 1 est vagy a többi régikodot???
megoldottam :)
leírom hátha valakinek is gondja lesz bár csak figyelmetlen voltam :)
le kellett szedni egy ingyenes plug int a premiere-hez és ezt felmásoltad és a file/new/smart sound opcióval tudtad meghívni az alkalmazást amivel be tudtad olvastatni az sds fájlokat a cd/cd-krõl ami aztán átkonvertálta wav ba és azt olvasta be a premiere, azt nem tudom hogy miért sds firmátumban volt a cd-n és miért nem egybõl wav. ezek a hangcsomagok a smart sound hangcsomagjai. a honlapon meg is lehet hallgatni egy párat. Rengeteg csomag létezik. www.smartsound.com

lenne egy kérdésem premierbe ugye olyat nem tudok hogy pl egy videórol kivágom csak az alakot vagy egy részét ehhez már az after kell nem?
Nem tudom, hogy mi is lehet ez az edge hangcsomag...audió effektek, zörejek vagy zene? SDS fájlokat esélytelen, hogy beimportálj. Milyen kiterjesztésû fájlok vannak még a CD-n? Nincs egy linked errõl a micsodáról?

XDS köszönöm a választ

esetleg a másikproblémámra valaki nem tud helpet?