Adobe Premiere
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
gif is tud átlátszóságot 255+1 és az az 1 szin lehet átlátszó :)))
köszönöm a segítságetek
akkor már inkább PNG... ha mindenféleképp képkitakarással akarja megoldani... az lehet áttetszõ is, és bõven több mint 256 szín
ill. le is vághatod azt a részt, ha nincs ott fontos dolog... "szélesvásznû" filmet csinálhatsz belõle
van egy snittem és a bal csücskébe néha belelõg valami aminek nem szabadna látszódnia, ezt hogyan tudnám eltüntetni??
ha megnagyobbítom (scale) akkor homályos lesz a kép
ugy próbálkoztam még hogy 2 snittet tettem egymás felé a fölsõbõl kivágtam a zavaró részt az alsót meg megnagyobbítottam, félig mûködött is csak néha lehetet látni hogy a bal alsó sarokba valami ninsc rendben mert nemm indig egyezett a textura. hogyan próbálkozzak még???
az mitõl van ha auto colort használok akkor lejátszásnál kicsit villognak a színek?
Van egy filmed (ami dv avi) és premierbõl exportálod, azaz ki küldöd.
A Premierben ezek szerint ok minden. Van hang és kép is.
Kérdés milyen formátumba küldöd ki?
egy gyors kérdés ...az miért van hogy amikor az adobe premiere pro-ban exportálok egy filmet akkor amikor lejátszom azt akkor csak hangot lehet hallani de kép nincs :S ??
ha va negy kicsit borus snittem és van egy napsütötte snittem akkor tudok valami olyat alkotni hogy ne lehessen annyira látni hogy a 2 snitt két különbözõ idõjárásba lett felvéve?
olyat tudok és ha igen akkor hogyan:
Van egy videóm és az egyik részét a képbõl pl alak kivágom vagy eltüntetem csak az égboltot ilyet lehet? vagy ehhez már after e. kell?
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Azt tudnod kell, hogy nagyon erõgép szükséges mpeg vágásához és a végeredmény lehet, hogy nem fogja hozni az elvárt minõséget.
Ezért is javasolt elõtte a Dv avira való konvertálás.
Pinnacle Studio elfogadja, de béna, az Adobe Elements is elfogadja, de mindig belassul a gép, ráadásul lefagy, az Adobe Premierérõl ne is beszéljünk... A Movie Makert végképp ki akarom zárni... :)
köszönöm elõre is
mégegyszer köszönöm a segítséget
Így renderelés után az "összkép" elméletileg az lenne amit elképzeltél.
Évek óta a Premiere-el dolgozom és az avi-kat Procoder 2-vel alakítom át.
Ma tettem fel próbaként a 3-as verziót és meglepõdve tapasztaltam, hogy ha a "source" dv avi és a "target" mpg2 elementary stream akkor az intelacing részben csak fixen "Upper / Top fields" van jelen. A lower field first még advenced módban sem választható.
Ez idáig teljesen egyértelmû volt, hogy ha dv avi a forrás a file, akkor az mindig "lower fields" beállítással kezelendõ...ám itt más a helyzet...és nem értem.
Valaki dolgozik ezen verzióval és a tapasztalatáról tudna pár sort írni?
Nálam van a hiba, vagy ez így normális? ha igen miért??
(a próba konvertálás szemmel láthatóan tökéletes lett, csak jelen esetben felborult bennem a "berögzõdött" elmélet.)
Köszi elõre is!
ha felveszek valami akkor lehet a kamerán állítani a fokuszt pl ha 1 ember van elõl és hátul 3 akkor pl az elsõ ember legyen homályos és a háttérben lévõk legyenek élesek nos ha én felvettem automata beálításba vagyis minden éles akkor premierre meg tudnám csinálni hogy az elsõ ember homályos legyen van ilyen funkció??
elõre is köszönöm a help-et
1. snitt végébõl 5 képkocka + 2. snitt elejébõl 5 képkocka=10 képkocka. Ha a transitions/átmenet (nem effekt!) default hossza pl. 20 képkockára van állítva, akkor ( 20-10=10 ) honnan szedje azt a plussz 10 képkockát?
Insufficient media. This transition will contain repeated frames.
persze attól odateszi az átmenetet, csak picit huzogatni kell, modositgatni, hogy jó legyen.
valami mást választhattál ki, mert a dv avi nem olyan dolog mint a divx, aminek több variációja is lehet...
A dv avi egy egységes, egyféle tömörítési eljárás. Igen, tömörítés, mert a tömörítetlen videó a DV, de ez már elkanyarodás volt a témától...
DV avi -> 25 fps, PAL 720x576
ha esetleg ebbe nem lehet, valahogy az effekteket, vágásokat nem lehet átimportálni after effectsbe? az legalább olyanba menti el amilyenbe csak akarom, és nem csak egy félébe:(
De viszont Köszi Hzsolesz amit írtál mert nekem is pár hónapja ezt írja ki helyette a win movie makert használtam :D
az 1 es régiókodú dvd ket az asztali nem játsza le mert ugye mi a 2 esbe vagyunk de a pc lejátsza az 1 est vagy a többi régikodot???
leírom hátha valakinek is gondja lesz bár csak figyelmetlen voltam :)
le kellett szedni egy ingyenes plug int a premiere-hez és ezt felmásoltad és a file/new/smart sound opcióval tudtad meghívni az alkalmazást amivel be tudtad olvastatni az sds fájlokat a cd/cd-krõl ami aztán átkonvertálta wav ba és azt olvasta be a premiere, azt nem tudom hogy miért sds firmátumban volt a cd-n és miért nem egybõl wav. ezek a hangcsomagok a smart sound hangcsomagjai. a honlapon meg is lehet hallgatni egy párat. Rengeteg csomag létezik. www.smartsound.com
lenne egy kérdésem premierbe ugye olyat nem tudok hogy pl egy videórol kivágom csak az alakot vagy egy részét ehhez már az after kell nem?
esetleg a másikproblémámra valaki nem tud helpet?