3752
PC-s vágás és home video
  • Hzsolesz
    Először is: nem tudjuk, hogy Minstrel felvétele milyen hosszú, mennyire vágott. Abban az esetben, ha tényleg 3 órás a felvétel, természetesen a könnyebb megoldás, ha automatizálja a folyamatot, és nem manuálisan állítgatja...ezt senki nem vonja kétségbe.Egyébként lehet, hogy Minstrel sztahanovista, mazohista és egy 3 órás felvételnél is a nehezebb utat választaná.
    Másodszor:a hozzászólásommal lehet, hogy Lumpy85-nek, esetleg másnak is hasznos információt közöltem.
  • Minstrel
    oké,kösz szépen azért:) amúgy jó ez a külső is, nem ront a minőségen szerintem, legalábbis én nem veszem észre.
  • slylecz13
    Gyerekek ez a válasz, amit részletesen kifejtettetek az Lumpy85 kérdésére egy lehetséges válasz, de nem Minstrel-ére!

Csak gondoljatok abba bele, ha van neki egy 3 órás felvétele, amit gondolom nem egyszerre vett fel, hanem több snitt-re bontva, akkor míg ő átsétált a következő autóhoz, nem ment a felvétel. Tehát minden egyes snitt-en ezt létre kellene neki hozni ahhoz, hogy pontos időt és dátumot kapjon a filmjére.

Minstrel! Gondolkozz el azon, amit én írtam és ha kell segítség nyugodtan szólj!

• Hzsolesz
    Bocsánat, elírtam.
    1. videósáv: nyersanyag (nincs semmi effekt)
    2. videósáv: nyersanyag + Timecode effekt + Set Matte effekt
    3. videósáv: matte (egy négyzetet tartalmazó title)
  • Hzsolesz
    Dobd rá a videódra a Timecode effektet úgy, ahogy SZNUS is írta. Ezután módosítanám SZNUS ezen hozzászólását: "Egyedüli hátrány, hogy az utolsó 2 számjegy a frame-eket mutatja. Ezt kikapcsolni/módosítani nem lehet."
    Duplikáld azt a réteget, amin a Timecode effekt van a 2. videósávba, azután hozz létre egy négyzet alakú "title"-t, ami letakarja a frameket mutató részt, ezt helyezd a 3-as videósávra. Végül dobd rá a 2. sávban levő snittre a "Set Matte" effektet. Értelemszerűen "Take Matte: video3" és "invert matte". Így az utolsó két számjegyed nem látszik.
    Emellé a Timecode-ban ha manuálisan megadod a Starting Time-ot, ugyanaz a végeredmény, mintha az eredeti időt mutatná. Igaz nem automatikusan olvassa ki, de elvégre a végeredmény a fontos.
  • sznus
    Ennél jobb megoldást nem találtam. Nincs normális plugin CS4-hez. After Effects-ben is van hasonló cucc (Effect=>Text=>Timecode) de ott sincs sokkal több beállítási lehetőség. A kezét eltörném annak a programozónak, aki nem csinálta meg, hogy egyéni dátumformátumot is lehessen ebben a pluginben használni.
    Sajnos marad a külső program használata. :(
  • sznus
    Még mindig Timecode Effect.
    Format: SMPTE
    Timecode setting: Generated
    Time Display: 24 v. 25
    Opacity: 0 (így nincs háttere)

Position és Size meg ízlés és felhasználás kérdése. Offset és Starting time beállítás is elérhető. És így meg lehet neki adni, hogy ne 0-tól kezdje a számolást. Egyedüli hátrány, hogy az utolsó 2 számjegy a frame-eket mutatja. Ezt kikapcsolni/módosítani nem lehet. Sőt formázni se nagyon lehet a megjelenítést. Más betűtípusról meg színről ne is álmodjunk ennél a plugin-nél. A dátum meg utólag is rátehető a videóra, az időkód alá, az Adobe beépített Title Designer-jével.

Most keresek jobb plugint. Írok, ha találtam valami rugalmasabban felhasználhatót!
    (A programból programba konvertálgatást nem ajánlom, ronthat a minőségen, ha más a kimeneti és bemeneti codec és bitráta!)
  • slylecz13
    Én úgy csináltam, amikor csináltam, hogy megvágtam a felvételt, majd kiexportáltam a kész anyagot DV avi-ba, majd bevittem a DVDate progiba, kimentettem az adatokat, majd Encore DVD-ben, mint felirat lehetőségként importáltam be, tehát választható opció a felvétel közben.

Remélem segítettem!
  • Lumpy85
    hello mindenki

hogy tudok számlálót csinálni? olyanra gondoltam minrha egy videokamerán megnyomod a felvétel gombot és elindul a számláló ilyen kéne nekem is kn 1 másodperctől 51 másodpercog, ilyet hogy tudok létrehozni? kösy előre is
  • Minstrel
    nem timecode, hanem a felvétel ideje meg dátuma kell nekem a filmre, így mint a képen.
    a dvdate nevű programmal tettem rá, csak külön macera újra elmenteni, adobe-ban meg egyszerre meglenne, gondoltam. előző premiere-hez van plugin is, csak cs4-el nem műkődik együtt.

• sznus
    Ha a timecode-ra gondolsz, akkor az rá lehet tenni a filmre.
    Effektek között van: Video effects\Video\Timecode
    Az Effect Controls-nál pedig méretet, pozicíót és még pár dolgot be lehet állítani! ;)
  • Minstrel
    olyat lehet adobe premiere CS4-ben, hogy DV-ből kiolvassa az időt meg dátumot és ráégeti a filmre? van egy kis programom ilyesmire, de ha van megoldás akkor inkább premiere-ben csinálnám.
  • kormen
    Az Edit>Preferences>General>Still Image Default Duration-nél tudod frame-be megadni milyen, hosszuak legyenek az alap 6 másodperc azaz 150 frames.

Jó munkát!
  • imp99
    Vki meg tudná mondani hol lehet beállítani, hogy a képek X hosszú ideig jelenjenek meg a timeline-ban....mert van 100 képem és elég unalmas egyesével átméretezgetni őket....
  • zsozsi80
    valakinek volt már olyan a adobe prem. pro-ban CS3, hogy az mpg fájl hangja szaggat szerkesztés közben ha a timeline-on lejátszom?

erre esetleg megoldás?

A piros effektet 3001-es üzenetem megoldva: update-al

• drob
    és mi van akkor ha psd-t használsz?
    elv ugyanaz, csak lehet a kiterjesztés miatt megoldódik a probléma (néha vannak megmagyarázhatatlan dolgok)
  • jozzsi
    Igen igen.azzal nincs is semmi gond,amig a premieren belül dolgozom a fajlokkal az világos.A boris egy progi video effect&plugin filter
    http://www.borisfx.com/
    ami egy kiegészitő,no és ha abban dolgozok ott nem nagyon akarja felismerni az alpha-t,és erre keresem a megoldást.
    de köszönöm a válaszokat.
  • Hzsolesz
    Nem teljesen értem, hogy mit is szeretnél. Ha van egy képed/videód, ami alpha csatornával van ellátva (vannak részek, amik átlátszóak, és vannak amik nem, illetve ezek átmenetei), azt a Premiernek minden gond nélkül helyesen be kellene importálnia. Viszont, alpha csatornás videót nem tudsz vele készíteni, mert a fekete részeket valóban feketével fogja kitölteni.Erre értettem, az előző hozzászólásomat. Hogy BORIS ezt hogyan kezeli, ehhez sajnos nem tudok hozzászólni, mert nem is hallottam még róla.
  • jozzsi
    oké köszi! de akkor használ e valaki a BORIS programcsomagbol valamit???
    mert abba szeretnék dolgozni az egyik réteggel,viszont fekete marad a háttere(pedig png) ami nem jo,mert körülötte lesz a fekete téglalap,amikor vissszatérek a premiere be.
    Ha van boris tudós segitsetek!!! köszi :) (boris fx)
  • Hzsolesz
    Nem, Premiere nem erre való. After Effects-el próbálkozz.
  • jozzsi
    sziasztok!

meg lehet e oldani hogy az ablak amiben dolgozok,teljesen átlátszo legyen,ne fekete.És hogyan/hol lehet ezt beállitani??
  • akyyy
    cs3-mam van, akkor marad az after effects, az egész csak egy videó végülis, nem kell kivágni belőle, csak felosztani azt abban is meglehet akkor igy:)
  • CroftManor
    Nem tudjátok mért van az h annak ellenére h 1280x720ba, 16:9be és H264be mentek adobe premier CS4be, mégse annyira HD a videóm és ráadásul fekete keretet tesz rá
  • Hzsolesz
    Ezt most kijelented, vagy kérdezed? Mert a vesszőkön kívül más írásjelet nem találtam a hozzászólásodban.Feltételezzük, hogy kérdezted, akkor a válasz az, hogy attól függ, hogy milyen verziójú Premit használsz. CS4-ben már - After Effects-hez hasnolóan - lehetőség nyílik azt hiszem arra, hogy különböző renderelési folyamatokat adj a Media Encoderhez. Azt nem tudom, hogy Work Area alapján lehet-e, de ha Sequence-ekre rakod őket, az alapján biztosan.
  • akyyy
    de legalább 1 órát biztos renderel, igy kijön kb a 10 óra, ennyit cak éjszakára szoktam és nem akarok felkeleni óránként:D
  • drob
    nem tudod megcsinálni. ha jól értem automatába szertenéd.
    vágási pontokat, hogy ne keresgélj, elvágod 10 percenként, kaptál 7 darabot, csinálsz 7 sequence-t és mindegyikbe bemásolod az egyes darabokat, elmented. rendelésnél pedig csak lépegetel a sequence-ről a másikra.
    félautomata :)
  • akyyy
    Premierbe be lehet állítani ha egy hoszabb videót több percre szeretném bontani, tehát egy 70 perces videót 10 percenkénti videóra, akkor ne kelljen minden egyes renderelés után beállítani hogy hol vannak a vágási pontok, hanem egyszer megcsinálom, elmentem és renderelés, amint kész az egyik, jöhet a másik, igy estére be tudnálm lőni és reggelre beavatkozás nélkül kész lenne:S
  • CroftManor
    Hát Windows Movie Makerbe mentettem 1280x720ba egy videót. 160 Mb lett, lehet h ezért szaggat?
    Amúgy másnak nem, meg nekem se akkor, ha egyből rákattintok a Wach in HD feliratra, vagy ha linken így rakom be (&fmt=22) akkor tökéletesen fut
  • drob
    1: exportálni kell..., menteni csak projektet lehet.
    2: nem megfelelő a tömörítése, azért nem látja.
    3: túl nagy a fáljméret és lassabb a letöltés mint a lejátszás, próbáld előbb letölteni, majd utánna lejátszani, esetleg próbáld jobban tömöríteni. Vagy most tömörítetlen hd-t raktál fel? mert akkor végképp ne csodálkozz ha akad... letölteni=fusson végig az a bizonyos csík a player csuszkán.
  • CroftManor
    Hali!
    Az lenne a kérdésem h az Adobe Premier Pro CS4be hogyan kell elmenteni a videót? Csak a projektet tudtam elmenteni.
    A másik kérdés, hogy játékból felvett videóm nekem AVIba ment és vmiért nem játsza le a progi, csak a számláló pörög, de a film nem megy.
    Harmadik kérdés: Mért van az hogy amit youtubera feltöltök HDba, az szaggat?
  • Hzsolesz
    A képet látod, csak a hangot nem hallod? A jobb alsó sarokban (közvetlen a windows tálca felett) nem látsz egy folyamatcsíkot, miután behúzol egy MPEG fájlt? Először indexing majd conforming névvel.
  • zsozsi80
    sziasztok!

az lenne a kérdésem, hogy miért nem huzza be az adobe prem. pro cs3 a felvételem hangját ?? mpg (mod)
    Panasonic kamerával készitett.
    Most tettem fel a cs3-at valami hang kodek kellene?
  • doch
    premierben készítettem egy videot, PAL DV Widescreen 720x576 felbontásban. rendesen lejátszódik a videó 16:9-ben, azonban youtube-ra feltöltve 4:3-ban jeleníti meg. valaki nem tudja mi lehet a gond?
  • BarGab85
    bocs elírtam a linket ez esz a jó:
    http://www.vso-software.fr/products/convert_x_to_dvd/
  • BarGab85
    Megpróbálhatod azt is, hogy kiexportálod aviba és URL=http://www.vso-software.fr/products/convert_x_to_dvd/]convertXtoDVD[/URL] progi átalakítja neked dvd-be és automatikusan ki is írja ha kell.
  • Hzsolesz
    CS3-ban sajna nincs már ez a menüpont. De ha egyszerűen MPEG-2-ben rendereled ki, és kiírod DVD-re, azt is viszik a DVD lejátszók (természetesen menü nélkül). Vagy ha minden kötél szakad, akkor Encore DVD.
  • LoDMaSt
    CS3-at, és nincs ijen menüpont :(
  • Hzsolesz
    Melyik verziót használod?Mert Pro 2.0-nál van egy olyan lehetőség a File-->Export menüben, hogy export to DVD.
  • LoDMaSt
    Sziasztok, hogy tudnám DVD-ként kiírni premiereből a filmet? Az a fő gond, hogy az encore lefagy/megáll 50% nál, ha premiereből exportálok bele, illetve 99% nál, ha simán importálom bele a filmet.
  • kormen
    Tipp: A Video effects > Adjust > Shadow\Highlight effektet szeretném a figylemetekbe ajánlani, akinek vannak olyan felvételei amik kevés fénnyel készültek gondolok itt behúzott függönyű szoba, vagy felhős időbe. Egész jól kivilágosítja van automata módja, de lehet manuálisan is büvészkedni. Természetesen nem csodafegyver tehát nem minden esetbe lesz a kép jobb tőle bizonyos eseték én azt tapasztaltam hogy a kontúr mentén egy érdekes ragyogás jelenik meg illetve automata módba kicsit nem zavaróan villog.
    Egyébként úgyanez az effekt megtalálható az After Effects-be is.
    Remélem ezzel valakinek segítettem.
    Csak szerintem ezért is van a fórum, hogy a tapasztalatainkat is leírjuk,ne csak a kérdéseinkre várjuk a választ.
    Remélem más is kedvet kap ilyen fajta poszt írására.

Üdv.

Jó munkát!