3752
PC-s vágás és home video
  • Lumpy85
    ui: after be is megnéztem ott is ugyan ugy villog mint premierbe, nem az lehet a baj hogy régi a kamerám? (digital 8 - kb 6 éves)
    már csak arra lennék kíváncsi hogy egy hd kamerával felvett anyagnál is ha alkalmazzuk az auto colort vagy bármi ilyesmit hogy ott is villog e.
  • Lumpy85
    nem, de most megnéztem renderelve és ugyan az mint eddig kicsit villog nagyon nem de azért zavaró. esetleg valaki megnézné hogy neki is villog?
    cs3 mat használok de ugy emlékszem anno a cs2 ben is villogott.
  • xDS
    renderelted miután rátetted az effekteket?
  • Lumpy85
    hello mindenki

olyan gondom van hogy kameráztam egy fedett korcsolyapályán fények nem voltak túl jók és pár snitt kicsit sárgás nos ezt premiere tudtam is korrrigálni de ha mozgás van a snittbe akkor villog a kép ez miért van? ugy nem tudok color, contrast vagy levels et állítani hogy ne villogjon a kép? vagy ez normális? de akkor ezt csak állóképen lehet alkalmazni? vagy ti hogy korrigálnátok a bajom :)kösy előre is a választ
  • Hzsolesz
    Hát az FLV nem épp a legszerencsésebb választás ilyen szempontból, mert ez a formátum igazából a netes megjelenésre lett kitalálva. De ezt nem hiszem el, hogy nem tudod pl. az Adobe Media Encoderrel sem kimenteni mondjuk MPEG-2-be.
  • msylviee
    Köszönöm a segítségeteket! Minden verziót kipróbáltam, de végül úgy oldottam meg, hogy megvágtam a snittet, pontosabban az utolsó képkockát razorral megvágtam, aztán jobb klikk, frame hold in point, és megnyújtottam aztán. Lehet, h ez a cs3ban nincs, én cs4-el dolgozom.ha kérdésetek van nyugodtan fordulhattok hozzám is, látom itt tényleg mindenki segítőkész. üdv [email protected]
  • Beyond silence
    Hát nem sikerült csak flv-ben (adobe flash video) ki exportálni... hát legalább. Bár egy helyen elakadt, azt a részt újra beraktam, aztán megcsinálta végig (csak egy helyen hibázik a kép meg a hang ott megint újra rakom). Nem tudom flv-ben lehet elég jó minőséget kihozni? Ha dvdsre (MPEG2) átkonvertálom... pályázatra kéne. KÖSZI!
  • kormen
    Azért vannak olyan alkalmazások amiket nem kéne lelöni, de természetesen a következő indításkor újra elindulnak szóval abból nincs gáz.

A dropped frame onnan is keletkezhet, hogy az anyag nem egy helyen van a hd-n egyeseknek megoldás volt egy defragmentálás is tudom, hogy hülyén hangzik, de van benne valami.

Az a baj, hogy ez a hiba sokféle úton-módon jön és nincs egysége megoldás.

• Beyond silence
    Nagyon köszi! Én is megpróbáltam utána nézni, először is arra nem tudtam rájönni hogy mi az a dropped frame és hogy találhatnám meg őket és azokkal mit kell csinálni... :) De csak már meglévő videókat vágtam össze, gondolom azok nem számítanak bedigizettnek...

A feladatkezelő lehet hogy bejön, ugye nem lehet gond ha ott lelövöm az alkalmazásokat, ha újraindítom a gépet újra betöltődnek...?
  • kormen
    Ha van benne olyan anyag ami bedigizett akkor nézd meg van-e benne dropped frame.

Egyébként az interneten körülnézve rengeteg megoldásra lelhetsz.

Valakinek az jött be, hogy minden egyéb alkalmazást lelött, hogy minnél több memóriája legyen a renderhez és ez vált be és megváltoztatta a premiere memória használását nagyobbra.

Valaki azt javasolta, hogy benne van a felhasználóiba mit kell ilyenkor tenni.

De egyébként senkise tudja mindenkinek más volt a megoldás.

Remélem segítettem!
  • Beyond silence
    Hello! Nagyon kéne segítsgé...: egyszerűen nem tudom exportálni a videómat Adobe Premiere Pro CS3-ban mert: "application failed to return a video frame"...? Tudtok valamit? KÖSZI KÖSZI
  • sznus
    Hzsolesz-nak igaza van. DV AVI lesz a jó megoldás. Aztán azt később átkonvertálhatod másik formátumba. Ajánlom az ingyenes Format Factory-t.
  • Murder3
    Az a baj még így is nagy.
    Nem tudnád pontosan leírni hogy a settingsnél mit csináljak hogy 1 giga alatt legyen?.

Pedig csak 8 perces.
  • Hzsolesz
    Quick Time-ot is lehet tömörítetten kimenteni (pl. H.264), de azt nem hiszem el, hogy nem tudod DV AVI-ban kimenteni. Ha Microsoft AVI-t állítasz be, és azon belül akarsz egy tömörítési típust konfigurálni, akkor elhiszem, hogy nem jön össze, és szétesik a kép.Valamiért ennek a konfigurálását nem átlagjúzernek találták ki.
    Száz szónak is egy a vége: Export Movie Settings ablakban Microsoft DV AVI.
  • Murder3
    Napot! illetve estét.

Nekem a CS3-verzió van meg és az lenne a gondom hogy csináltam 1 videót de nem tudom úgy elmenteni hogy ó legyen mert darabokra esik a kép stb.
    Csak quick time féle kodekbe vagy mibe tudom elmenteni amiben normálisan lejátsza de úgy meg 2 giga.

Hogy tudom letömöríteni a 2 gigát?
  • kormen
    Msylviee kérdéshez további kulcs szavak freeze frame és ime a link ami az adobe premiere CS4 helpje:

http://help.adobe.com/en_US/PremierePro/4.0/WS86D60FE7-0AAC-4799-9CC9-2E97F40ADD99.html
  • kormen
    Esetleg nézd meg a time remapping effect-et evvel gyorsítani lassítani és akár meg is tudod állítani egy bizonyos pillanatnál.
  • msylviee
    köszönöm a segítséged, így már próbáltam is, de nem az igazi, meg szeretném állítani a képet és ha így csinálom, akkor elég nehéz, mert exportálás után hiába húzom az utolsó képkocka után, elcsúsznak a szagélyek, és hiába állítgatom, egy pici ugrás mindig marad benne amikor átvált aZ állóképre. Azt hittem van erre egy egyszerűbb effekt. kááár :(
  • drob
    Köszi. Nem nekem kellett, hanem egy isminek. Én még az 1,5-öt nyúzon a matroxal :), idén viszont sor kerül majd egy frissebbre a hd miatt...
  • slylecz13
    Csövi!

Nem tudom kaptál-e választ, de ha képkockát akarsz kimenteni, akkor Premierből exportálsz Media Encoder-be, majd beállítod a Format-nál a Windows Bitmap-ot a Preset-nél meg finomítod a beállításokat ajánlom a progresszív beállítást, hogy ne szálkázódjon a kép, amit kimentesz.

Ha visszahúzod Premierbe, akkor elvileg csak meg kell növelned a hosszát és kész. Az Edius-ban van erre egy konkrét módszer, de az nem jó ide.

Remélem segítettem!
  • Hzsolesz
    Nekem is épp aktuális a téma, úgyhogy ahogy gyorsan rákeresgéltem a gúgliban:
    Pro 2.0 csak XP : http://www.amazon.com/Adobe-25520388-Premiere-Pro-2-0/dp/B000E8JLDA
    Pro CS3 XP, Vista (32 bit) : http://www.szoftver.hu/szoftver/Adobe/Premiere+Pro/CS3
    Pro CS4 XP, Vista (32 és 64 bit) : http://szoftver.hu/premiere
    Az igaz lehet, hogy a Pro 2.0 nem fut Vista alatt? Illetve a CS4-nek van külön 32 és 64 bites verziója?Vagy mind 64 bites?
  • drob
    Melyik verziótól működik vistán?
  • msylviee
    Sziasztok! Hogyan tudok képkockát exportálni a CS4-ben? És hogy tudom úgy exportálni, majd importálni hogy ha visszahúzom a snitt végére, mondjuk ha az az adott snitt utolsó képkockája,akkor gyakorlatilag ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkezik, marad a kép ugynakkora, és a széle is, mintha megállítanám a képet. Vagy erre mást (effektet) kell használni? A CS3-ban meg tudom csinálni, a CS4-ben viszont nem. Elég sokat dolgozom vele, pár hónapja komolyabban, ha van valaki aki szintén, akkor azzal esetleg kölcsönösen megoszthatnánk a "tudásunkat", sokmindenben tudok én is segíteni. email címem: [email protected]
    köszi előre is!
  • sznus
    Jobb gomb a képen: Field options\Flicker removal
    Én így oldom meg, a "remegő" képeket.
  • drob
    persze, vedd meg, úgy fer :)
    egy sg-s topicban olvastam, szóval idézet: a warez arra van, hogy kipróbáld és ha tetszik akkor megveszed :)
    másik kérdésedre a válaszom, igen, mert ezzel dolgozok, munkaeszköz
  • cargame
    Még egy okos kérdés ! Én letöltöttem és egy csomot szerencsétlenkedtem vele és annyit elértem h 30 napig érvényes legyen. Szóval a lényeg, hogy itt mindenkinek eredeti vásárolt verziója van?? Vagy ti is megbuheráltátok???
    Nem linket kérek vagy ilyesmit csak tanácsot h vegyem meg az eredetit?
  • Hzsolesz
    Ha szakmai ártalom, akkor természetesen azt mondom, hogy jó, ha mindegyiket ismered, pontosabban jó, ha mindig ismered a legújabb verziót is. Így nem érhetnek meglepetések.Ha csak hobbi szinten használod, akkor bőven megfelel a CS2 is. Viszont nincs olyan eget rengető különbség a CS4 és a CS2 közt sem. Ha ez utóbbival boldogulsz, akkor simán használni tudod a legújabbat is.
  • cargame
    Koszi a valaszt. Es amugy melyik verziora erdemes raallni??? CS2 ,3, 4??
  • xDS
    Nekem is volt ilyen gondom gépen render után is jó volt, de tvre kirakva ugráltak a képek kicsit, mindent végigpróbáltam és végül a kép motion beállításánál az anti-flicker filter lett a nyerő. ezt elkezdtem állítgatni és megoldódott a gond tvn is. próbáld ki!
  • Sparkee85
    Okés, kössz Hzsolesz! Majd megpróbálkozom aztán remélem sikerül valamit összehoznom.
  • Hzsolesz
    Cargame:
    Nagyon relatív a kérdésed, nem lehet rá egyértelmű választ adni. Tudod...kinek a pap, kinek a paplan. A személyes tapasztalatom alapján viszont azt bizton merem állatani, hogy ha valaki Premierrel kezd, és ez után szeretne átállni Vegasra, az nagyon fog eleinte szenvedni. A Vegas felhasználói felületének semmi köze a Premieréhez. Én személy szerint a felhasználóbarát kifejezést legutoljára hagynám a jellemzés sorában.Az sem kétséges, hogy a Premierrel sokkal többmindent tudsz csinálni. Ezt is az támasztja alá, hogy nagyon kevés profi stúdióban használnak Vegast. Biztosan a Vegasnak is vannak előnyei, de nem használtam annyit, hogy erről véleményt mondjak. Sokan az exportálási lehetőségeket dícsérik, no meg persze azt, hogy a Vegas már 2 éve alkalmas a natív HD szerkesztésére.
    Sparkee85:
    Én is jártam már így, de sajnos nem foglalkoztam a probléma megoldására. Az oka viszont biztosan a váltottsoros megjelenítésből adódik. A fotód egy progresszív leképzésű kép, amit a TV rendszerek váltottsoros/interlacelt módon akarnak megjeleníteni. Szóval valamit ezzel kell babrálni. Próbáld deinterlacelni, esetleg nézd meg, hogy a váltottsoros leképzés nem fordítva van-e beállítva. (Lowerd Field First a helyes)
  • Sparkee85
    Üdv!
    Magyarosításról még én sem hallottam.
    Viszont lenne egy olyan gondom, hogy ha Premiere-ben képeket rakok be áttűnésekkel, zenével alatta, akkor mikor tv-n nézem a dvd-t, ugrálnak a képeken a vonalak néhol. Ez mitől lehet? Van valakinek valami tippje? Már próbáltam átméretezni a képeket (800x600, PAL-720x576, stb), de valahogy nem megy, rezonál a kép. JPG képekről beszélek. Valami képfrissítés, vagy sync dolog lehet, nem tudom.
    Köszi előre is a segítséget!
  • cargame
    Szerintetek melyik progit erdemesebb hasznalni?? pl. melyik egyszerubb, viszont melyikkel lehet tobb dolgot csinalni . A Vegasrol es az Adobe -rol van szo.
  • MarcEsz
    én premiere-t használok, de ez az importálás dolog elég büdös egy dolog benne, nagyon sok formátumnál nekem sincs hang vagy kép. ajánlani tudom az edius nevű programot, az minden formátumot megeszik, legyen az divx vagy dvd, majd onnan konvertálhatod olyan avi-ba amit a premiere is lejátszik.
  • sznus
    igen, a VideoCopilot oldala valóban jó! Itt a link helyesen: http://www.videocopilot.net/tutorials/
    Továbbá van még 1-2 jó tutorial-os oldal:
    http://library.creativecow.net/tutorials/adobeaftereffects
    http://motionsociety.com/blog/category/tutorials/
    http://aetuts.com/

(Én nem tudok magyarosításról!)
  • meki1
    http://www.videocopilot.net/tutorials/Itt van a link.Használjátok egésséggel!!!
  • meki1
    Sziasztok!Megtudja-e valaki mondani hogy létezik-e az adobe csomagokhozPL:premier after effects photosop-hoz magyarositás?Mindegyikböl a cs3-at használom.Aki esetlek használja az after effectet,ajánlom a videocopilot oldalt,ahol egy vadállat srác elképesztö dolgokat müvel a progival,és még videóban el is mitogatja.Tehát sokat lehet tanulni.Lehet hogy belinkelem nektek ha kell.
  • Anonymus20
    Helló. Az adobe premier pro cs3 van meg, és beimportálok egy avi kiterjesztésű videót amit a youtube-ról töltöttem le dvdpal, standard 48 khz módban, és nincs kép, nem jeleníti meg, csak a hangot játsza le. A videó egyes sávban pedig ott mutatja, hogy van vmi képje neki, de mégse játsza le.
  • Hzsolesz
    Lehet, hogy a te problémádra nem lesz megoldás a következő, de egy próbát megér. Fórumokon olvastam, hogy abban az esetben, ha a Premiere nem indexeli az MPEG videót (nem hoz létre egy előnézeti videót, tehát nem látsz képet lejátszás közben), akkor megoldást jelent erre, ha hozzáadsz a Windows rendszerhez egy rendszergazdai jogosultsággal rendelkező felhasználót. Ezután bejelentkezel ebbe a profilba, Premiert elindítod, és lám, működik az import.
    Nálam bejött.
  • MarcEsz
    Sziasztok! Abban a kérdésben kérném a segítségeteket hogy lenne egy eredeti koncert DVD-m amiből szeretnék vágóképeket kivenni. Namost én a Premiere CS4-et használom és többen mondták hogy elég ha a vinyóra felmásolom a .vob fájlokat majd átnevezem .mpg-re és importálom, de valamiért az importálás után a Premiere nem játszotta le, illetve hang volt elvétve, de kép nem. A másik verzió szerint rip-eltem a DVD-t különböző .avi formátumokba, de ez sem működött. Mi lehet a megoldás? Előre is köszi!