3752
PC-s vágás és home video
  • Hzsolesz
    Nem változtattál semmit azon a videófájlon?Mert akkor jelentkezik ez a hiba, hogyha az eredeti videófájl mondjuk hanggal együtt volt, és közben lerenderelted egy másik programban megint ezt a fájlt, de másodszor már hang nélkül.(vagy fordítva)
  • Beyond silence
    Tudnátok segíteni? Az egyik vid a projectemben "media offline"... ha rámegyek hogy link és ugyanazt ki választom azt írja ki hogy "cannot linked because it's flietype not mach the original file type"... hát nyalja ki... :( közben ugyan ennek a projectnek egy régebbi lementett verzióján minden jó... NAGYON KÖSZI ha tudtok valamit!

Elég sokat vágtam már rajta ezért nem szívesen kezdeném elölről...
  • msylviee
    Azt nem próbáltam, túl macerás lett volna, de már megoldódott hála drob és egy másik fórumolvasó segítségének, dv avi-ba konvertáltam, aztán nekiestem és egy délután és éjszaka alatt újra szerkesztettem. reggel 7-re kész lett :) köszönöm mindenki segítségét!!!!!!!!
  • bodylaca
    kezdő vagyok, ezért bocs, ha baromságot írok:
    mi történik akkor, ha átviszed a project fájlt és a nyersanyagokat egy másik gépre, amire ugyancsak felteszed a premiere-t, és úgy olvastatod be; szerintem akkor lehet hogy lesz hangod...
  • drob
    msn?
  • msylviee
    VirtualdubMod ???
  • msylviee
    Kudarc ismét :( reinstall premiere, hogy update nélkül fusson, továbbra sincs hang. Tehát most mégis jöhet a konvertálás DV AVI-ba.

Melyik progival csináljam? van egy halom converterem, de vmi ötlet jól jönne, vmi biztos, vmi tényleg működő...
  • msylviee
    pfff, hát ez nem jött be, nem volt bekapcsolva a biztonsági mentés, így kénytelen vagyok mégis rávennem magam a reinstallra, de azért az sem lesz egyszerű, főleg, hogy egész programcsomagot kell újrarakni(CS), valamint lementeni mindent tutira.
  • Hzsolesz
    Hát ez nem is olyan mellékes infó, hogy volt egy frissítésed. Az én CS3-am sem hajlandó az MPEG-2-höz hangot varázsolni. Külön ezért kellett felraknom a Pro 7.0-t.Akkor már tudod a feladatod!
  • msylviee
    Ok, köszi, akkor most nekilátok.
  • drob
    mielőtt törölnéd ez talán megér egy próbát, pláne, hogy elárultad ;) volt egy frissítés :)
    túl hosszú lenne leírni, hogy hogy kell, javaslom: start/súgó és támogatás majd bal felül a keresés mezőbe: rendszer visszaállítás /enter/. a keresési találtoknál elméletileg az első: A rendszerállapot-adatok visszaállítása.
    én ezt csinálnám még ha kicsit bonyinak is látszik, mint a reinstall.
    ha nem jött be, akkor szintén vissza tudod állítani a mostani állapotra a gépet és akkor mehet a progi csere...
  • msylviee
    akkor most mit is lépjek? még nem töröltem a premiere-t, még épp meditálgattam hogyan is tovább....
  • msylviee
    xp pro aham :) hogy érted milyen formán a rendszervisszaállítást?
  • drob
    álljon meg a lakodalom, vagyis a bál (éppen azon dolgozok)
    xp pro-d van? rendszervisszaállítást próbáltad?
  • msylviee
    Szintén egy fórumos azt javasolta, amin agyaltam, hogy reinstall premiere, és akkor lekerül a frissítés. Talán megér egy próbát, még mindig gyorsabb, mint átkonvertálni az egészet, ha nem jön be akkor marad úgyis ez.
  • msylviee
    Amúgy hihetetlen mennyi segítőkész van itt köztetek, kellemesen csalódtam a fórumokban. Már most is jobban vagyok, reggel amikor fogadott az egész teljesen leépültem, igaz már majdnem ráment az egész nap, de akkor is egyre közelebb jutok a megoldáshoz általatok. Ismét csak az tudom mondani KÖSZÖNÖM és remélem tudok majd én is a segítségetekre lenni.
  • msylviee
    esetleg ez így jó?
    vagy canopus procoder?
  • msylviee
    Pff, hol kezdjem? a new user nem jött be :(
    K-lite codek van fennt, tehát ez sem lesz jó.
    Viszont eszembe jutott vmi.
    Annyi változás történt tegnap óta, hogy a premiere ma frissítette magát pont. 4.0-ról 4.0.1-re. Lehet itt történt vmi okosság. vagy ez kizárt?
    Úgy látom marad a convert. Melyik progival a legjobb mpeg2-t DV AVI-ba konvertálni? vagy premierrel csináljam?
  • drob
    jajj ez az mpg2..., rendesen szerkeszteni a dv avit lehet(!)
    mielőtt újabb capture lenne, valamivel át kellenne konvertálnod dv aviba és megnézni import után van-e hang. ha nincs, akkor jöhet egy dv avis capture.
    javasolnám, hogy ezt a projektet hagyd meg (az mpg2-es fájlokat is), majd egy új sequence-t létrehozol, az eredeti projektet átmásolod az újba, importálod a dv-avit és fölé rakod, majd az egészet mented másik név alatt. így viszonylag könnyen meg tudod keresgélni a vágási pontokat és csak effeketek kell rápakolni a snittek közzé. ha a snitteken volt még valami pl színkorr. akkor az át tudod másolni. (hirtelen ennyi újabb gondolatom támadt)
  • xDS
    utánaolvastam és olyat is írtak pár fórumon hogy miután feltette a k-lite codec packet működött újra a hang. egy próbát talán megér nálad is
  • msylviee
    Nagyon kedves vagy, köszönöm. Akkor most szépen sorba megyek a tippjeiden. Kezdem a new user-rel. Esetleg skypon nem tudlak elérni?vagy email? nagyon rendes tőled, hogy foglalkozol velem. annyira hálás vagyok!
  • Hzsolesz
    Ha MPEG-2 fájlokról van szó - furán fog hangzani- de akkor még a következő megér egy próbát. Létrehozol egy új felhasználót a Windowsban rendszergazdai jogosultságokkal, aztán átjelentkezel ebbe a felhasználói fiókba, Premiert itt elindítod, és nyitsd meg a régi projekted. Én hasonló problémával küzdöttem, csak nem a hanggal hanem a képpel, és ezt a tippet én angol fórumokon kaptam, és segített.
    Viszont ha ez sem jön be, akkor se keseredj el. Az első lépés, hogy átkonvertálod az eredeti nyersanyagot DV AVI-ba. Azután az eredeti MPEG-2 fájlokat töröld (a lényeg az, hogy a projekt betöltésekor a Premiere ne találja meg őket) Ha nem akarod törölni, akkor nevezd át a könyvtárat, amiben vannak, vagy egyszerűen helyezd át valahová őket. Tehát Premiere nem találja, a fileok offline-ban vannak. Ezután jobb klikk a project ablakban a file nevén, és Link Media. Ekkor manuálisan adhatod meg te magad, hogy hol is lehet. Viszont ekkor kell átverni a Premiert, és megadni neki az átkonvertált DV AVI-kat az MPEG-2 helyett. Tehát a munkád nagy része (vágás) nem vész kárba. Természetesen a konvertálás időigényes folyamat, de useraktivitás nem kell hozzá.
    MPEG-2-t NEM VÁGUNK! Nem arra van kitalálva!
  • msylviee
    Sajnos auto-save is halott. Próbáltam már azt is, h új project, oda behúztam párat a "nyersanyagból" a tárolóba, de ezeknek sincs hangja. Teljesen elment. Ezek sony mpeg2 file-ok, és ha akármilyen lejátszóval elindítom van hang. A premierben is volt hangjuk egészen máig. Telefonon azt a tippet kaptam, hogy előlről kezdjem, de előtte tömörítettlen aviba konvertáljam át az mpeg2 fájljaimat. A gáz csak az, hogy kb 150 file konvertálásáról van szó és ezután újabb 1 hét vágásról. Enyhén felpaprikázva érint a dolog.
    Nemrég volt egy hasonló problémám, csak akkor már az első pillanatban sem volt hang, ahogy behúztam a premierbe, ott akkor az volt a megoldás, hogy 10 giga szabad hely helyett felszabadítottam még kb 30at a winyón és lett hang, mihelyst újra behúztam a tárolókba. Itt most azért egészen másról van szó, nem is értem, de rettentően kétségbeestem. Bármi ötletet szívesen fogadok még mielőtt nekiállok, ahoz úgyis le kell nyugodnom. Mindenki segítségét köszönöm idáig is és rám is számíthattok!!!!! tudom milyen szívni, elakadni, vagy egy egyszerűnek tűnö problémán elcsúszni.
  • marci555
    Helló! Valaki segítsen, ha lehet, mert fontos lenne. Van egy nyers (kb 400 megás) avi videófájlom. Egy másik gépen csak becaptureltem és hazahoztam. itthon a cs3 mikor be akarom importálni csak a hangot hívja be, a képet sehogy sem tudom behívni. Lehet hogy vmi kodek probléma?

Előre is köszi: Marci
  • drob
    egy új Bin-be (projekt ablak) importálj már újra 1-2 file-t, hátha megtalálja a többinek is a hagját. csak 1 ötlet
  • msylviee
    ezt kipróbálom, de azért nem tartom valószínünek, mert a tárolóban levőknek sincs hangja, de most kipróbálom köszi
  • msylviee
    ezt úgy is meg merjem csinálni, hogy 3 óra már meg van vágva az idővonalon, kb 500 vágás és a nyersanyag pedig 150 file-ból áll? így is ezt tegyem? hogy érted hogy offline legyen a nyersanyag?köszi
  • drob
    esetleg az auto mentésből megnyitni a projekteket?
  • Hzsolesz
    Maximum annyit érdemes megpróbálni, hogy ahol van a projekt fájlod, találsz egy Media Cache Files könyvtárat. Abból törölj mindent, majd nyitsd meg újból a projektet. Esetleg nevezd át a nyersanyag fájl nevét, hogy offline legyen, majd mutatsd meg neki az új fájlt.
  • msylviee
    Nem. De azóta jobban megvizsgáltam és a tárolóban levőknek sincs hangja. nem csak az idővonalon lévőknek. Ez nagy baj. Tegnap még volt, minden tökéletesen működött. Érdekes, hogy 2 szekvencia van, a másik tökéletes, ez meg meghalt. Kb 1 hetes munka idáig és nem tudom mit tegyek.
  • Hzsolesz
    Véletlenül nem egy másik projektből hoztad át a snitteket CTRL+C CTRL+V-vel?DV AVI?
  • msylviee
    [IMG][/IMG]

SOS!!!!! Sziasztok! A projekten ezidáig volt hang, a hangsáv nincs zárolva, tegnap még működött, most nem. Mi lehet a baj???? SOS segítség!!! nagyon sürgős! köszi ([email protected])
  • Lumpy85
    okké, kösy a gyors választ
  • xDS
    szerintem ezt az auto colort/levelst itt most nem fogod tudni használni mert automatikusan húzza a progi és amiatt villog. kénytelen leszel kézzel belőni a színt és akkor nem lesz villogás.
  • Lumpy85
    okké felraktam egy 32 megás rar file premiere néven www.pepemovies.hu/premiere/premiere.rar

4 dv avit tartalmaz: 2 nyers és 2 effektezett avit amire ráhelyeztem az effektet, az effekttel1 re auto colort az effekttel2 re pedig auto levels tettem rá nagyon nem lehet látni a villogást miután exportáltam de légyszi nézzed meg hogy feltünő e. a nyers avikra légyszi te is rakjad rá hogy nálad is villog e. köszönöm előre is
  • msylviee
    Sziasztok! Snittet szeretnék exportálni Photoshopba, de nem engedi a Premiere, csak az állóképet. Pedig van ilyen opciója. Próbáltam úgy is, hogy szimplán a Photoshopban próbáltam mozgóképet megnyitni, de ott is a saját mpeg2 felvételeimet nem nyitja meg. Más videókat általában megnyit. Valami bővítmény kellene hozzá esetleg?
  • xDS
    nem tudsz egy kis részletet feltölteni vmi tárhelyre? akkor megnézhetnénk mi is
  • Lumpy85
    megnéztem még 2 őt az egyik jónak is tünt de mintha egy kicsit homályosítana rajta de lehet hogy én beszélem már be magamnak :D kösy a segítséget mégegyszer
  • Lumpy85
    de de próbáltam az auto levels és a coloron kívül még a sima levels is ahol kézzel állítgattam az nem villogot csak homályos lett, többit még nem próbáltam de akkor meglesem a többit is
    kösy a gyors válaszokat.
  • sznus
    Több mint valószínű, hogy olyan színkorrekciós effektet tettél rá, ami a vagy a kép egy bizonyos részéhez viszonyítva korrigál, vagy pedig egy szinten próbálja tartani a dolgokat és azért villog. Jajj... érthetőbben nem bírom leírni. De csak tippelek.
    Más színkorrekciós effekttel nem próbáltad ki?