3752
PC-s vágás és home video
  • Broafka
    hú de iszonyatosan védik ezt a programot!

Serial szám 2X + aktiválás, ahol persze elbukott az egész dolog, ha meg egyszer lejár a 30 napos próba verzió akkor az újratelepítés sem segít.
    mi az istenért kell ennyire védeni egy ilyen nyamvadt kis programot
  • Broafka
    tudtam!
    tudtam!

megtaláltam én is magamnál ezt a cs3-mat. és ebben lesz dip to white. királyság
    lehet hogy ez már fog tudni produkálni normális videót is amit a TV-re is kivihetek
  • Broafka
    lehet hogy régebbit tettem föl most, és régen azért volt nekem is dip to white.

lenne még 1 fontos kérdésem, ki akarom vinni a kész videómat a TV-re, de amikor lementem a gépre, majd kiírom DVD-re a lejátszó nem bírja lejátszani, nincsen kép, a hang pedig akadozik.
    Hogyan tudom ezt emgoldani, pls help
  • xDS
    érdekes, nálam van Dip to White (cs3)
  • drob
    megoldás még egy fehér psd amire dissolve effektet pakolsz (2-es sávon)
  • Broafka
    oké, megvan, köszi, ez így egész jó, mondjuk egy kicsit pepecselős
    de esküdni mernék, hogy én használtam egy ilyen jellegű áttűnést
  • Broafka
    egyébként ezt megpróbálom, de ezt a trancperancyt nem találom, ez hol van?
  • Broafka
    azért nagyon furcsa, mert én készítettem egy videót még régen, és biztosan tudom hogy ezzel a programmal, és akkor találtam ilyet
  • Hzsolesz
    Olyan áttünést nem fogsz találni. Másképp viszont egyszerűen megoldható. Egyszerűen a projekt ablakban jobb klikk-->New Item-->Color Matte-->kiválasztod a fehér színt. Ezt ráhúzod a meglevő snittjeid fölé a vágási pontokra (feltételezem 2-es videósáv), majd a tranceparency-jét beállítod 0-ról 100-ra és vissza 0-ra.
  • Broafka
    sziasztok!

Én egy oylan áttűnést keresek, hogy hirtelen elfehéredik az egész kép és aztán megint látható lesz. olyan mint a "Dip to Black" csak fehérben. És ilyet én nem találok, nagyon kéne a segítség, köszi
  • Hzsolesz
    Talán ezekre gondoltál: Lens Distortion, Spherize.
  • Lumpy85
    új kérdésem lenne, szoktam olyat látni hogy a kép úgy van megcsinálva hogy le van kerekítve olyan mintha kör alakú a videó. A videó szélei el vannak hajlítva vagy hogy, ha nem érthető akkor keresek egy példát youtubeon.
    előre is köszönöm a választ és a segítséget
  • Lumpy85
    oks köszönöm holnap ezt is megnézem
  • Hzsolesz
    Van egy egyszerűbb megoldás is. Használd a "Leave Color" nevű effektet. Azt hiszem Premierben is megvan, viszont emlékeim szerint AE jobban csinálja.
  • Lumpy85
    okkés köszönöm
  • drob
    ha fix a kép, nincs svenk, akkor egy psd layer, ha mozog akkor afterben kivágod a fát, majd invert, export és berakod 2-es sávba, az eredetin pedig színkorrekció szabadon :)
    lehet van rá más megoldás is, hirtelen ez jutott eszembe
  • Lumpy85
    hello mindenki

lenne egy kérdésem azt hogy tudom megcsinálni (lehet premiere vagy after effect is ), hogy a kép fekete fehér és a kép egy bizonyos része pl a fák törzse barna vagy egy ház színe marad az eredeti ilyen sin city effekt, összegezve fekete fehér képbe egy adott szín az eredeti marad.
    köszön előre is
  • kormen
    A 6-osnál az egyszerűség kedvéért állítsd át a Window>Workspace>A/B Editing-re. Ezzel látványosabban mutatja majd a Timeline-on a Video 1 sávba melyet felbontot A/Transition/B rész sávokra az egymás után rakott filmrészleteket amik közé a Transition sávba tudod berakni majd a kiválasztott átmenetet.

Remélem érthető voltam.

Üdv

Jó alkotást!
  • rinyavas
    Köszi szépen. :) Remélem megértek mindent, hamar.
  • drob
    Egy remek kiindulási alap, ráadásul 6.0.
    Ha megérted a lényegét, akkor mindneképpen érdemes a CS4, de sokkal másabb lesz :)
  • rinyavas
    Elméletileg a 6.0-át, angol, még kezdő vaok, pedig régebben már próbálkoztam vele, de akkor se ment most újra kezdtem. :)
  • kormen
    Az attól függ melyik premieret használod?

• rinyavas
    Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne, hogy az átmeneteket hogyan tudom megcsinálni? A szerkesztő sávra le húzom a kiválasztott videókat ugyeés utánna jön az átmenetet (transition), de nem történik semmi... :S Mi lehet a probléma?

És egy kicsit más fajta kérdés, hogy ez a Premier CS4 program ezt érdemes letölteni? Jobb mint a sima 6?
    Előre is köszi. üdv :)
  • kormen
    Mire gondolsz szélesvásznú és neked normál kell vagy fordítva. Erre egyébként a nagyítás vagy kicsinyítés vagy a régi módszer ami régen ment a tévékbe a balra jobbra úsztatás ahogy a cselekmény megkivánja ha mondjuk szélesvásznú és neked normál kell.

Ha lehetőség van rá újra kell forgatni az a legtisztább.
  • Beyond silence
    Azt nem lehet valahogy javítani ha valamelyik videónak rossz a képaránya?
  • Hzsolesz
    Egy próbát megér, igazából nem veszíthetsz semmit. Legfeljebb ha úgy sem jön össze, akkor visszarakod. Én az SLD Codec Pack-et használom immáron 3 éve, és még sosem volt vele problémám, de sokan arra esküsznek, hogy külön-külön pakolják fel az xvid és a divx kodekeket.
  • gcsomesz
    Fent van a K-lite codec pack. Nem tudom, szerinted van értelme leszedni? Lehet ez kavar be. De akkor meg mit rakjak fel helyette? Elég tanácstalan vagyok.
  • Hzsolesz
    Szükséges kodek fent van a gépen?Illetve lehet, hogy épp az a baj, hogy túl sok kodeked van fent, és egymásba kavarnak.Más ötletem nagyon nekem sincs...jobbhíján importáld Movie Makerbe, aztán exportáld DV AVI-ba, azt pedig már Premiere is látja. Kérdés, hogy Movie Maker látja-e...
  • gcsomesz
    Sziasztok

Adobe premiere pro 7-est használok és az a problémám, hogy egy xvid tömörítésű avi videó filmet, hiába importálok be, a timeline-on egyszerűen se a hangot se a képet nem jeleníti meg,csak egy nagy fekete semmi amit látok, holott az előnézet ablakban meg simán lejátsza. Az a baj, hogy még ha rendereltem is, akkor sem látta a képkockákat sem,hiába állította a nézetet képkozka szerinti megjelenítésre. Nem tudom mit csináljak, mert nagyon meg kéne vágnom.
  • kormen
    Valóban a DV AVI is tartalmaz tömörítést, de nem akkora mértékű mint az mpeg, csak a premiere-be a megnevezése kavart meg.
  • Hzsolesz
    Kormen hozzászólását rögtön javítanám: a DV AVI sem tömörítetlen.
    Nem szeretném most mégegyszer részletesen leírni, de alapvetően azért rosszabb az MPEG-2, mert nem csak képkockán belüli, hanem képkockák közötti tömörítést is használ. (tehát sokkal jobban tömörített) Azt gondolom nem kell leírni, hogy az igazán profik teljesen tömörítetlen képkockákkal, videókkal dolgoznak. Otthoni homevideózásra természetesen teljesen megfelel az MPEG-2 is.
    Viszont... sokkal nagyobb a hibák lehetősége. Gondolj csak bele. Ha egy DV AVI-t húzol be Premibe, azonnal szerkesztheted. Probálj meg egy MPEG-2-t behúzni. Először azt látod, hogy baromira nem látsz semmit a videóból, mivel a Premier egy cache-t csinál belőle, ami alapján aztán már vágni lehet. (először a képnek /indexing/, aztán a hangnak /conforming/).
    Tehát sokkal körülményesebb a használata. Azt a mai napig nem értem, hogy a HDV szabványnak miért az MPEG-2 tömörítését választották.
  • kormen
    Lehetni lehet vágni, csak a minősége kérdőjelezhető meg úgyanis már elve egy tömörített ebből a szempontból a réginek mondható mini dv kazettás dolog sokkal jobb ott az anyag tömöríttetlenül van meg.

Azért az embernek nem mindegy, hogy milyen anyagból indul ki.

• zsozsi80
    mpg-be ment az én kamerám is, miért nem jó vágni?

• Bence113Z
    Köszönöm! Nagy segítség volt!!!
  • kormen
    Az Edit>Preferences>General>Still Image Default Duration-nél tudod frame-be megadni milyen, hosszuak legyenek az alap 6 másodperc azaz 150 frames.
  • Bence113Z
    Sziasztok!
    Egy kérdésem lenne, remélem tudtok segíteni.
    Stop motion technikával készítek Premierben egy kisfilmet.
    Miután betöltöttem a képeket az ablakba (nem a timelinra), nem tudom megváltoztatni a képek lejátszási idejét egyszerre. (az alap beállítás 5 mp, ezt szeretném 0,2 mp-re változtatni mindnél) Külön-külön megy, de több 100 képnél nem túl praktikus.
    Előre is köszi!
  • Hzsolesz
    Nem mintha szerkesztésre lenne kitalálva, de MPEG-et még az alap Movie Maker is tudja. Szóval sikerült egy nagyon rossz verziót letöltened, én is jártam már így. Egy mp3 fájlt sem tudtam vele behúzni. Bővíteni ebből kifolyólag nem tudod, mert alapból ismernie kellene.
  • Iam The Ghost
    Hali!
    Azt szeretném kérdezni, hogy a Premiere Pro 2.0 fájlkezelő állományát nem lehet valahogy növelni? Most is próbálok több Mpeg típusú fájlt megnyitni, de egyszerűen nem tudja kezelni (valamikor audiora hivatkozik), VirtualDub-al többször próbáltam, több codekkel is átkonvertálni, de sehogysem tudja beolvasni. Esetleg le lehet tölteni vhonnan kiegészítőket, plug-ineket vagy bármit, amivel képes lenne több fajta fájlt is kezelni?
  • Beyond silence
    Köszi, nem igen van jó megoldás, régi mentéssel sikerült trükközni.

Az lenne még kérdésem, hogy a cs4-et fel lehet rakni a 3 mellé, mert ez nekem bugzik rendesen... KÖSSZI
  • kormen
    Szia!

Itt hasonló hiba áll fent és van is egy megoldás benne remélem tudsz angolul:

http://forums.creativecow.net/thread/3/887341