3752
PC-s vágás és home video
  • Gerygrey
    Itt van 800$-ért Premiere, az még a mai árfolyam mellett is a fele az általad írt árnak...
  • Gerygrey
    a hétköznapi ember nem vág :)

Te, a Youtube név neked nem mond semmit? :)

Egyébként nekem gyanúsak ezek az árak, legutóbb még úgy félmilláért láttam Master Collection-t (CS4) amiben a Premiere mellett AE, Photoshop, Acrobat és még sok más is benne van... Külön a Premiere kicsit durva ennyiért.
  • kormen
    Ajánlom figyelmedbe.
    Tekintettel az életkorodra. :D

http://www.szoftver.hu/document/diakkedvezmeny
  • Evin
    De ha olcsó, a cégnek nincs akkora haszna, mint így. De lehet, hogy ez a mostani a program reális ára, ami pont fedezi a költségeket(bár ezt erősen kétlem).
  • drob
    1: cégek megveszik, mert meg kell (aki érti tudja miért....)
    2: hétköznapi ember nem hiszem, hogy ki tudja használni a program tulajdonságait, nem is akarja
    3: a hétköznapi ember nem vág :) (esetleg télére tüzifát, de az nem peremierrel)
    :)
  • Broafka
    olcsóbb lenne akkor cégek ugyanúgy vennék, és még talán a hétköznapi ember is megtudná fizetni, jobban járnának vele szerintem
  • drob
    mert nem home célra van mint pl a pinnacle, tele sok marhasággal, amin a háziak jókat tudnak derül, viszont ha egy komolyabb anyagot látnak, rájönnek, h milyen gicsses..., aztán a vágó emberke elkezd gondolkodni, más szemmmel nézni a programra, programokra... :)
    röviden ezért annyi az annyi :)
  • Evin
    Ennyibe kerül, mert ennyiért megveszik. Na meg általában cégek használják.
  • Broafka
    hűűűha, az dúrva, mitől ilyen sok ez? :-/
  • Broafka
    imádom az ilyen hosszászólásokat, feltűnt hogy Magyarországon vagyunk?
  • drob
    kielőztél :)
  • drob
    Premiere Pro CS4 MAC Teljes IE: 328.662 Ft
    Premiere Pro CS4 MAC Upgrade IE: 120.042 Ft
    Premiere Pro CS4 MAC Upsell (Premiere Elements) IE: 306.888 Ft
    Premiere Pro CS4 WIN Teljes IE: 328.662 Ft
    Premiere Pro CS4 WIN Upgrade IE: 120.042 Ft
    Premiere Pro CS4 WIN Upsell (Premiere Elements) IE: 306.888 Ft
    Powered by
  • Hzsolesz
    GOOGLE!!!
    Premiere CS4
  • Broafka
    mennyibe kerül egy Adobe Premiere Pro CS4?
  • drob
    konkrétabban: pmw ex 1-es vagy kamerában gondolkodok erősen, ezért kérdeztem volna, hogy melyik verzió vinné. vagypedig HVR-Z5 lenne jobb?
    Edius 5 kezeli szépen az ex1 formátumát, csak nincs kedvem belemélyedni jobban az ediusba, mert premi jobban bejön..., pedig az hardver nélkül is viszi. gépem dual core2 3Ghz
  • Hzsolesz
    Ha a sima HD alatt a HDV-t értjük, akkor már CS3-al is próbálkozhatsz. Viszont ha AVCHD-t szeretnél vágni vele, a natív formátumot nem ismeri. (sony kamera), plug-in kellett nekem hozzá. Arról nem beszélve, hogy egy dual-core-os gépen az AVCHD lejátszása, effektek nélkül kb 3-4 frame volt másodpercenként. HDV vágásánál közel sem erőlködik annyira a gép...az real-time volt.
    XDCAM-es kérdést passzolom.
  • drob
    cs3 vagy cs4 jobb XDCAM használathoz?
    esetleg "sima" hd-hoz
  • rinyavas
    Köszi a tippet meg csináltam, így elsőre 2,17 giga lett... :D De legalább kész van. :) Köszönöm a segítséget uraim! :)
  • drob
    exportáld dv aviba, és keressél egy dvd authoring progit amivel konvertálni tudod dvd formátumra és kiírni. pl encore dvd
  • rinyavas
    Szia

Kösznöm a választ, mostmár megtudtam csinálni a feliratozást. :) De a film készítés vagyis a kiexportálás még mindig nem megy, mert az "Export" felületet megtaláltam és 4 féle választást ajál fel, Dvd-készítés (amit én ki hagyok), MPEG... (ezt nem engedélyezi használni), QuickTime... ezzel csak 160x120 -as videót tudnék készíteni és van még egy Windows Media... is ami 320x240-est engedélyez. Ha jól tudom a movie makernál ha nagy volt az eredeti sniffek mérete akkora videót is azonnal nagyra csinálta. Itt ahogy látom nem automatikus ezért kérdezerm, hogy ezen hol lehet állítani?
  • alph4
    Ha már rázhúztad a timelinera, kattints a felirat snittre és felül menj az effects fülre.(source monitornál) Ott már tudsz neki megadni mozgást, átlátszóságot, szal pár alapműveletet. Ha pluszba akar még dolgokat, akkor húzhatsz még ide bele effekteket "átmeneteket", árnyékot adhatsz neki, térben elnyújtani lehet stb. de mindegyiket külön be kell/lehet állítani részletesen itt az effects résznél.

Videók kiexportálását érdemes az Adobe Encore-al végezni, újabb Premiere-nél alapból felrakja ezt. Sok formátumba lehet és jól konfigurálható.
  • rinyavas
    Pár dologra menetközben rá jöttem magamtól is, pl a hangot a nyers videó részletekről már le tudom szedni. :)

De azzal még mindig problémám van, hogy a kész videó projektet csak 320x240-es méretben tudom lementeni és egy 15 percesvideót 1 napig ment. :S Szóval ehez kéne valami segítség, hogy nagyobb felbontásban tudjam lementeni pl 640x...-ban mert a videó is úgy vesz fel szóval nem a minőség maitt éne kicsinyítenie a mentés során...
    És a másik kérdésemre sem tudtam teljes egészében rá jönni, mivel már a filmbe be tudom illeszteni a feliratot csak, hogy tudnám animálni és szerkeszteni a megadott sablonokon kívül?
    Üdv :)
  • rinyavas
    Menetközben még pár kérdésem akadna, hogy feliratot tudok csinálni de mégsem teljesen mert megszerkesztem a Titles panellel de utánna nem tudom belerakni a videóba... :S Ez mitől lehet?
    Segítséget előre is köszönöm, ha össze áll az eredményt megmutatom. :)
  • rinyavas
    A premier Elements 1.0-val kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy az egyes nyers videó elemeknek, hogy tudom levenni a hangját? És a legvégén mivel tudom egész videóként elmenteni a kész projektet? :)
  • drob
    Premiere letöltés
  • Tóth Jozsef
    Hello

Nagyon nagy segitség volna nekem ha valaki tudna adni egy linket hogy letudjam tölteni ezt a programot bármely kiadása jó csak ez a program legyen.
  • freediver
    Sziasztok!
    Tanácsotokat kérném abban ,hogy: hogy lehet Premiere pro 2.0-be mpeg formátumú videót beimportálni anélkül,hogy lefagyna a program.?
    Van 4G RAM-om de 1,5 G-s videót se tudok beimportálni,ahogy behúzom a timelinera egyből megfagy. Köszi előre is a segítséget!
  • rinyavas
    Köszönöm a gyors választ! :)
  • drob
    monitor ablakban, moton-nál keresd a Size-t, kissebbre veszed, mondjuk 50%-ra, Position-al arrébb mozgatod, 2-es sávra berakod a másik videót, majd szintén size, motion (nyilván másik irányba kell a motiont állítani...)
  • rinyavas
    Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy képernyőn 2 videóképet, hogy és mivel tudok megjeleníteni? :)
    Válszt előre is köszönöm, üdv a nagyérdeműnek. :)
  • Broafka
    áhh, köszönöm szépen
  • drob
    nyíl után, saturation szó előtt vagy egy "óra" ikon, arra katt és csinál egy key pontot. utánna arrébbmész annyi idővel amennyi idő alatt le szeretnéd vanni a színt (vagy bármi mást, vonatkozik ez pl hangra is, stb...) ott beállítod pl 0-ra és autoba rak egy újabb keyt. majd lejátszod, ha nem jó korrigálod
  • Broafka
    megnéztem, az a baj, hogy a szaturációt le veszem mínuszba, akkor fekete fehér lesz, de nincsen olyan kis bogyó izé, amivel be tudom állítani, hogy akkor innentől idáig a szaturáció menjen vissza normálra.
    az egyész jelenetet teszi be fekete-fehérbe vagy színesbe, de külön, hogy az adott jeleneten belül váltogassa, az nem megy

még próbálkozom, de ha van más ötlet...
    ksözi
  • Broafka
    köszönöm
  • sznus
    Video Effects\Color Correction\Color Balance (HLS)
    Ezt kell rápakolni a videóra, aztán mehet a bűvészkedés a kulcskockákkal és a szaturáció-állítással.
  • Broafka
    sziasztok, megint én vagyok :$

az lenne a kérdésem, hogy van egy jelenet, és oylat szeretnék hogy a jelenet elején fekete&fehér aztán kb a jelenet közepétől visszatér színesbe. ilyen effekt nincs véletlenül?
  • drob
    ha ez nyamvadt, mint ahogy állítod akkor használd pinnacle termékeit, az való a házi profiknak
  • Broafka
    jó bocs, kicsit eltúloztam...
    mindenesetre, egy operációs rendszert nem védenek ennyire. én úgy csak erre akartam utalni.
    de bocsi tényleg
  • Hzsolesz
    Tényleg...nálam is van dip to white.Sokáig Pro 7.0-t használtam, és abban nem volt. Automatikusan löktem a választ, sorry.
    Majd ha kicsit komolyabban foglalkozol vele, és elmúlsz 20 éves, akkor lehet, hogy nem fogsz rá használni ilyen jelzőket.Ezt a "nyamvadt kis programot" profi stúdiók tönkelege használja.
  • kormen
    Szia!

Azért láttadt mennyibe kerül ha legálisan megveszed?
    És nyamvadtnak és kicsinek sem mondanám.