3752
PC-s vágás és home video
  • Murder3
    köszi:)
  • Lpneo
    Csövi! Engem az érdekelne hogy szeretnék egy képi megjelenítést, ami zenére változik, mint pl media playerben van, de én ezt össze szeretném vágni a zenével. Milyen cucc kéne hozzá?
  • Hzsolesz
    Másold át a C-re az ISO teljes tartalmát, és onnan futtasd a setup-ot.
  • drob
    Érdekes, az eredetivel sosincs semmi gond. Hogy van ez?
  • Murder3
    Letöltöttem a cs4-et de amikor elindíla a telepítés akkor kiírja h a cd1-et rakjam be a virtuális meghajtómba de csak 1 iso fájl van.

vki tudna adni 1 olyan torrentet ami rendesen telepíthető?(pm-be is jöhet a válasz)
  • kormen
    Szia!

Én ezt tudom ajánlani nagyon jó a keresője is:

http://www.freeplaymusic.com/
  • Hzsolesz
    Szewasztok!
    Nem tud nekem valaki valamilyen zenei csomagot ajánlani? Itt arra gondolok, mint pl. Andrew Kramer-nek van a Pro Scores nevű csomagja. Ebben különböző stílusok szerint kategorizálva vannak a zenék. Ezzel csak az a bajom, hogy ezek a trackek kimondottan trailerekhez vannak kitalálva. Nekem kicsit univerzálisabb, nyugisabb zenék kellenének.
    THX!
    Üdv!
  • drob
    mert nem vetted meg
  • cargame
    Udv!
    Miert nem hajlando aktivalni magat a program es miert irja ki h telefonon keresztul aktivaljam???
  • drob
    Milyen mp4-es tömörítőt tudnátok ajánlani HD-s cucc összenyomásához? (webre kellenne)
  • Hzsolesz
    Én a helyedben biztosan átraknám egy másik gépbe is ezt a kártyát. Ha ott is fagyasztja a programot, akkor előfordulhat, hogy maga a kártya a hibás. Vagy keress rá a neten, hogy egyáltalán támogatja-e a Premiere ezt a kártyát?
    Vagy próbálj ki egy másik verziót, hogy ott is produkálja-e ezt a hibát.
  • Kurucles
    Köszi, én már mindent megpróbálta,: képméret változtatás, másik képformátum stb.stb.
    Azt hiszem a következő videót az Adobe Premiere ELEMENTS 4-ben csinálom, mert az pl-ul simán veszi a képeket is.Igaz a MATROX kártya előnyeit nem tudom kihasználni...
    Megvan a következő az Adobe Premiere ELEMENTS 7 is, csak a serial hiányzik.Ha valaki netán tudna segíteni, annak nagyon hálás lennék!
    Üdv.
    Kurucles
  • xDS
    nagyméretű képeknél ez a hiba nem egyedi, sajnos én is jártam már így. megoldás nálam az volt hogy photoshopban átméreteztem a képet kisebbre és úgy húztam be premierbe.
  • Kurucles
    Sziasztok,
    ki tudna abban segíteni, hogy, a PREMIERE PRO 2-ben minden szépen megy, de amikor ÁLLÓKÉPET teszek a timeline-ra és utána az Effect controls-t használom hogy a megfelelő méretet és pozíciót beállítsam, abban a pillanatban a Premiere hibát jelez és kikapcsol...
    MATROX kártyával dolgozom, a gép paraméterei megfelelőek, már többször újratelepítettem a programot, de ez a fenti hiba rendszeresen visszatér.
    Előre is köszönöm.
  • Trade
    Sziasztok,szeretnék összedobni egy kis házi videót de nem igazán boldogulok a premierrel.Amikor beimportálom a videókat előnezetben megtudom nézni de amikor a vágott anyagot játszanám le csak egy fekete fehér képernyőt látok.
    Tudnátok segíteni?
  • Hzsolesz
    Mit vágsz vele? HD?
  • Fly Animation
    Nincs piros csík a snittek fölött. Megnéztem a videókártyát: Asus Extreme AX550...
  • drob
    1: videókari
    2: van piros csík a snittek fölött? ha igen akkor egy enter, renderel, utánna próba, h szaggat-e még. ha igen, akkor első pont lesz valszin.
    érdekes ez a premi, válogat mint a fürdős k... :)
  • Fly Animation
    Sziasztok. Régebben Vegassal dolgoztam, de Photoshop és AfterFX nélkül már mozdulni sem tudok, ezért gondoltam átnyergelek premiere prora. Nagyon meg is tetszett a progi, csak egy baj van, szaggat a preview. Core 2 2,6 ghz 2 gb ram a gép, a vegas jól elvolt vele, meg minden más is. Most megpróbáltam telepíteni windows 7-et, azon is ugyanaz a hiba. Nagyon nem veszélyes, néha majdnem folyamatosan lejátszik részeke, de sokszor beszaggat elég szépen. A projekt pedig elvileg nem nagy kihívás, legtöbbször 1-2 sáv, de már azokkal sem boldogul. Mi lehet a probléma?
  • Fleadom
    Sziasztok,
    tudna írni valaki serial számot, vagy számokat Premiere Pro CS4-hez. Sajna nem tudom telepíteni e nélkül... Pls
    Előre is köszi a választ/válaszokat!
  • Hzsolesz
    Ahogy te is írtad, hiányzik egy kodek. Telepítsd fel ezt a gépedre. Nemrég én is küzdöttem egy MOV-val, amihez DVCPRO kodek kellett volna, de hiába raktam fel, nem játszotta le. Aztán kiderült, hogy MAC-en hozták létre a MOV-ot.
  • zsozsi80
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogyan tudnék mov fájlt beimportálni az adobe prem.pro cs3-ba?

Nem támogatott fájlt ír ki vagy codec hiányzik :(

• drob
    Aki még nem látta volna hogy lehet 3 emberből hadsereget összehozni. :)
  • lobig
    sziasztok!

az miért van, hogy egy videót a windows media player lejátszik, a premier pro cs4 meg nem játsza le a kis ablakban. FFDshow codec van a gépen.
  • Hzsolesz
    Exportáld MPEG-2-be. Én mostanában nagyon nem vagyok már kibékülve a DV AVI-val. Csak végszükség esetén használom exportnál. Nincs arányban szerintem a hatalmas fájlméret és a minőség.
    File-->Export-->Adobe Media Encoder
    Ha nem vagy tisztában a beállításokkal, akkor egyszerűen válaszd a presetek közül a PAL DV High Quality-t.
  • Anonymus20
    Kösz, de ez még így is sok, például egy olyan minőség lenne jó, amit föl lehet rakni mondjuk a youtube-ra.
  • drob
    válasszál valamilyen másik formátumot, mert valszin dv avi volt a kiterjesztés (ezért is nem tudtál minőséget állítani, mert ez egy szabvány)
  • Anonymus20
    Sziasztok, elég amatőr kérdés, de csináltam egy kis videót, és amikor kikonvertálom, akkor 120 megás lesz. Kicsit szeretnék rontani a minőségén a kisebb méret érdekében, ezt hogyan tudom megcsinálni? CS3-al dolgozok, exportnál a beállítások között megtaláltam, hogy quality, de nem tudok rajta állítani, ha azon kéne...
  • Broafka
    jah és a 720p projectet azért csináltam ,mert azt mondták :)
    nézd egyenlőre még nem értek hozzá sokat, de szeretnék érteni, majd fogok szerezni egy könyvet. Bár ha jól sejtem van egy, de az elég régi.
    mind1, van valami tipp akkor?
    köszi
  • Broafka
    az azért válaszoltam így, mert beraksz nekem egy linket, az amerikai áráról, most 1, kiszámolhatnám, de nem fogom, honnan kéne tudnom hogy most a 700 $ az most itthon mennyi...

hát szeretnék TV-re is csinálni, meg szeretnék gépre is, de akkor hogyan oldjam meg hogy normális kép minőséggel, éles képet kapjak, és ebben az 5:4 arányban? mert kezdetnek az is jó lenne ha gépen le tudnám játszani (persze fekete csíkok nélkül) az lehetséges?
  • Hzsolesz
    Eleve már azt nem értem, ha van egy 1280x1024-es 5:4 arányú videód, akkor miért hozol létre egy 720p projektet, aminek az aránya 16:9?! A számok önmagukért beszélnek, nem fogod tudni az 5:4 arányt egy 16:9-be torzítás nélkül belepréselni.
    Azért kérdeztem, hogy mi a végtermék, mert ha DVD-t, vagy valamilyen TV-n lejátszható formátumot szeretnél, akkor nyugodtan lemondhatsz arról, hogy torzítás,croppolás, esetleg fekete csíkok nélkül megúszd. Ha egyszerűen csak számítógépen szeretnéd visszanézni, akkor megoldható, de nem így, ahogy próbálkozol.
    Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy azt sem tudom, hogy miért állítjátok a frame rate-et 29.97-re! Most én válaszolom neked vissza, amit én is megkaptam Tőled: Magyarországon vagyunk! 25 fps!
  • Broafka
    hát már az elején is sok mindent állítok, van egy haverom ,aki így csinált magának szép videókat, és én is így akartam beállítani de nekem sehogyan se engedte...

az elején a sequence-nél, generalnál:
    editing mode: desktop
    time base: 29,97 frames/sec
    frame size: 1280X720 16:9 <-- (szerintem itt már bukik az egész a 16:9 miatt)
    square pixels
    no fields
    30 fps drop frame
    audio 48000 Hz
    stb

exportnál pedig:
    Format: H.264
    Preset: Custom

lent a video réásznél:
    frame width, meg height: 1280X720 (kapocs kikapcsolva)
    frame rate 29,97
    lower
    standard 4:3
    main
    lvl: 3.1
    bit rate, target: 3
    max bit rate: 4

és a haveromnak működött ezekkel a beállításokkal (egy kicsit mondjuk a képnél a motion-nál a scale-lel igazított rajta, de mivel neki mind a 4 oldalról túl nőtt, ezért ő ezt meg tehette, de nekem csak a tetején meg az alján nőtt túl, a két oldala jó volt.

jah és hozzá teszem, nekem ezzel a beállítással nem engedte encoderolni. mert nem tetszett neki ez a 1280X720, de mnident úgy csináltam mint a haveromnak, és neki működött, nem értem

szerintem e miatt a 5:4-es képarány miatt nem lehetséges nálam ez az egész
  • Hzsolesz
    Hogyan exportálod?Mi lenne a végső formátum?
  • Broafka
    az a baj, hogy így állítottam be az előbb. Szóval a játékot 1280X1024-ben játszom, fogtam, és az elején a beállításoknál beállítottam, hogy 1280X1024 és square pixel és akkor 5:4 lett, viszont amikor exportálni akartam, akkor az out put fülnél mutatta, hogy jobb és bal oldalt van egy jó 2 cm széles feketeség...

és ezért nem értem, mert gondoltam, hogy valószínűleg, akkor valami 16:9-eset akar magának, de az 5:4 arányú képemet hogyan változtassam 16:9-be hogy ugye azért a minőség ne változzon. Valaki javasolta a 1280X720-at, de akkor viszont jobb és bal oldalt jó volt a kép, viszont a tetején meg az alján túl lógott (ergó mondjuk nem látszódott az élet mutató, amit a játék a képernyő tetején mutat...
  • Hzsolesz
    Azért mert a presetek között, és alapvetően a szabványok között nem létezik 5:4 arányú. Ha létrehozol egy PAL felbontást, de nem 1.067 pixelaránnyal, hanem square pixellel, az pontosan 5:4-t eredményez.
    De jobban jársz, ha megtartod az eredeti felbontást, mert ha le kell kicsinyítened a nyersanyagot, az mindig drasztikus minőségromlást okoz.
  • Broafka
    hali

1280X1024-es 5:4 arányú a monitorom.
    a lényeg, hogy fraps-szal fölveszek valamit egy játékból, és a létező összes arány párt, az összes létező felbontást, project fajtát (Adobe Premiere Pro CS4-et használok) összes sequence fajtát, egy szóval mindent kipróbáltam már. És képtelen vagyok úgy megcsinálni egy szép (hangsúlyozom szép) videót, hogy ne legyenek benne keretek, fekete sávok alul fölül, vagy két oldalt, vagy mindenütt.
    Valaki segítsen, egész nap ezzel szenvedek :(
  • drob
  • Hzsolesz
    Ne ajánljatok olyan oldalt Broafkának, ahol nem Forintban értendőek az árak, mert a hozzászólásom után fel lettem homályosítva, hogy Magyarországon vagyunk. Ezután egész este nem tudtam aludni ez végett...de komoly!
  • drob
    yutun nem írja oda, hogy mivel vágta..., mert ugye készülhetett pl Virtualdub, Wings platinum, Video Edit Master, Windows Movie Maker és hasonló progikkal is...
    ...szövegkörnyezet...
  • drob
    sorry, lehet rossz volt a fogalmazás, nem úgy vág mint egy olyan aki naponta használja és ismeri is a progit. nem csak darabolásra használja.
    nem csak egy mondatot, hanem egy összefüggést kell nézni a leírtakban...

ár: rendeld meg, de számolj vámmal és áfával. a magyar árakat nem én alakítom ki, szal felesleges "szemráhányásnak" felhozni (#3192)