3752
PC-s vágás és home video
  • drob
    engem most az edius szivet ilyennel, premi azért nem, mert 1.5 nem kezeli a hd-t főleg nem az xdcam-ot :)
    Nem piros, hanem olyan mikor szalagon drop van.
    Nem mindig csinálja, de ha újra exportálom akkor már jó szokott lenni.
    Ami még érdekes, hogy lcd, van hiba, hagyományos tv-n viszont nincs.
  • Hzsolesz
    Mekkora sz.r már...ha MPEG-2-vel dolgoztok, nektek nem dobál bele random módon 1-2 percenként tökig piros képkockákat 1 frame hosszan? Nálam nem az első alkalom már, és most tudatosult bennem, hogy nem a kamera csinálja.
  • Gibor
    Megoldottam, Utánanéztem, násik fórumon írták hogy az Ace mega Codec egyik codecje, letiltottam és már tökéletesen fut mind2.
  • Gyöször
    Sziasztok! Kezdő vagyok ebben a premiere-ben, mindig ilyen 1 zenére vágdostam össze a motoros dolgaikból videókat. Saját canon digitális fényképezőm videóit gond nélkül vitte.
    Most megkértek, hogy egy verseny videóanyagját vágjam össze, de a premiere nem hajlandó megenni semmilyen nyersanyagot.
    A gépem core2duo e6320 2,4 gHz-re húzva, 2 giga ram, geforce 8600Gt 512 Mb videókártya.
    A nyersanyagok: egyik Hi8as kamerán jött, én digiztem be, azt hiszem mpeg formátumra.
    valamint van 3db DVD formátumú anyagom, amiket feldarabolgattam és többféle formátumba tömörítettem, divx xvid mpeg stb
    Most tettem újra az XP SP3at, direk a meló céljából, nem tettem fel semmit, csak a premiere CS4et. Most se viszi semelyik formatumot. Amelyiket beolvassa, állókép mellett csak a hangját hallom. Akármilyen rövid videóról lenne szó. Ha renderelem a timeline-t akkor se. (meghát 1 percenként nem renderelhetem le.)
    Kérdezném, hogy milyen kodekeket tegyek fel és mibe tömörítsem a nyersanyagom?
  • Hzsolesz
    Hát nekem lövésem sincs. De ha mind a 2 verziónál rakoncátlankodik, akkor valami nagyon nem tetszik neki. Egyébként, ha originál, megvásárolt progiról van szó, akkor az Adobe support, lehet, hogy 1 napon belül megoldaná a problémád.
  • Gibor
    Sziasztok! Vissza olvastam nem találtam megoldást ^^ szóval CS3 at elindítom és betöltésnél egyből a második fájlnál megakad és nem emgy tovább 10 perc 20 perc semmi ok bezárom.... cs4 viszont elindul DE new project kiválasztom a NTSC stb minden ahogy nekem kellene, és ahogy leokézom és elvileg bekellene jönnie a programnak magának a vágó résznek vagy minek nem történik semmi fent a fájl nézet stb megvan de am lent csak nagy szürkeség és a program kifagy, ami a CD hez volt redist ek mind feltettem, de egyiketse tudtam mert már megvan. Légyszíves segítsetek nekem, am mielőtt jönne hogy cs3 cs4 honnét..... van és nem letöltött dologról van szó.
  • drob
    Azért ez nem annyira egyszerű mint ahogy belépsz ide, feldobod, hogy filmet kell vágni a 7végén. Nem úgy működik mint az ásó, hogy előkapjuk a szerszámosból 'oszt nyomjuk az anyaföldbe és forgassuk... :)

Temészetesen ha gondod van premivel összefogunk és segítünk. :))
  • Hzsolesz
    Ha nem szeretnél nagy melót belefeccelni, akkor Movie Maker. Ha viszont a későbbiekben is foglalkoznál a mozgoképekkel, akkor Premi.
  • gregtom6
    Hy mindenki! Hétvégéig filmet kellene vágnom, és érdeklődni szeretnék, melyik progival érdemes, és melyik a legjobb a célra.
    Valamint, ha esetleg elakadnék, írhatna hozzá vki egy kis helpet is, kösz előre is.
  • Broafka
    nem szóltam, megvan
  • Broafka
    én ezt nem értem, régen tudtam... hogyan lehet felgyorsítani a felvételt?
  • twine
    Sziasztok....

Szeretném megkérdezni hogy használ e valaki CS4-et windows7-el(32bit),,,,működik e rendesen? Illetve ami már a szemtelenebbik kérdés,hogy ha "disabler"-el telepítem akkor frissíti e magát a progi? Bízom benne érthető a kérdés a virágnyelv ellenére...
    Köszönettel
    üdv
    twine
  • Broafka
    köszönöm, majd este kipróbálom :)
  • Gerygrey
    Dióhéjban röviden:

A három videót három egymás fölötti track-ekre teszed

Az alsóból levágsz (crop effect) jobbról 66 százalékot, a középsőből jobbról-balról 33-33 százalékot, a fölsőből pedig balról 66 százalékot.

Ezt aztán lehet animálni is, meg el is forgathatod őket hogy ferde legyen, innentől fantázia kérdése :)
  • Broafka
    hali!

Ilyen Dallas-os intro effectet hogy lehet csinálni? hogy ilyen ferde vonalakkal el van választva? Amikor a szereplőket mutatják be.

köszi
  • Hzsolesz
    Igen, ahogy gyorsan utána olvastam, valószínűleg igazad van. Mindenesetre nem teszi könnyebbé az életünket ez a sok tömörítési lehetőség.
  • Gerygrey
    Nem akarok kötekedni de a H.264 nem Quicktime, hanem H.264 tömörítési forma :) A H.264 tömörítésű videót tudod MOV, MPEG-4, AVI stb konténerbe tenni. Az MTS is csak ilyen konténerformátum, amely H.264 kódolású videót tartalmaz.
  • Hzsolesz
    Hát én ilyen hülyének még nem éreztem magam, mióta premiere-t használok. Akár hogy próbálkozom, nem sikerül. Arra viszont már rájöttem, hogy amelyik sávból másolok, mindig abba is illeszti be...hiába jelölök ki az elején más sávot.
  • sznus
    A trükk csak annyi, hogy mostantól valamiért több sávot is ki lehet jelölni (egyelőre nem tudom mi haszna van). Amikor ki van jelölve akkor nem sötétszürke, hanem világosszürke. Nos a többzsörös kijelölésen belül a legkisebb sorszámú audio illetve videósávra szúrja be az anyagokat, de érdemesebb mindig csak egyet-egyet aktiválni.
  • Hzsolesz
    Elkezdtem használni a mai napod a CS4-t. Amikor copy-zok egy snittet a timeline-on, és be akarom újból illeszteni, mindig az 1-es videósávba illeszti be nekem. De én nem oda akarnám benyomni, hanem a 2-re vagy 3-ra, mert az 1-es sávon már vannak snittek. Egyszerűen nem találok olyan gyorsbillentyűt vagy valamiféle irányított beillesztést, amivel ezt meg tudnám oldani.
    CS3-ban csak ki kellett jelölni a videósávot a timeline elején, és oda illesztette be.Ötlet?
  • Hzsolesz
    Azért azt tisztázzuk, hogy a H.264 az egy QuickTime tömörítési forma, ami MOV kiterjesztésű fájlokat eredményez. Az MTS fájl pedig egy teljesen más formátm.(AVCHD)
    A H.264-et tehát bármelyik Premi ismeri, ha van fent QuickTime kodeked.
  • Gerygrey
    CS4-től kezdve a Premiere támogatja a H.264-et (a Windows 7 pedig alapból megnyitja, nem próbáltam még CS4-nél korábbi Premiere-rel, de win7 alatt elvileg bármivel meg tudod nyitni az MTS fájlokat)
  • bikeeer
    hali.nekem olyan problémám lenne,hogy a kamerám mp4-be(h.264) rögzit és ezt elég kevés általam ismert videó szerkesztő progi támogatja...(se ulead,se movie maker)
    szóval a kérdésem hogy a premiereben ezzel lenne gond?
    vagy esetleg tudtok valamivel egyszerűbb progit ami szintén támogatja ezt a fájlformátumot?
    előre is köszi
  • Gerygrey
    Első számú alapszabály: videóvágásra használt gépre codec pack-ot SOHA nem teszünk :)

Egyébként én is javaslom a H.264-et, az MPEG-2 már egy kicsit öregecskedő formátum, nem annyira hatékony. h.264 egész szép képminőséget ad kisebb bitrátán is (SD videót 1-2, HD-t 3-5 megabites bitrátán szoktam enkódolni, ezek már számomra kifogástalan minőséget adnak)
  • shubert
    Érdekes bizony. Talán valami kodek gondja lenne...? XP codec-pack van fent, eddig semmi problémám nem volt vele.
    Akkor megpróbálom amit mondtál, a mérete nem számít, legfeljebb egy másik progival újrakonvertálom. Köszönöm a segítséget, nekem egyelőre már ennyi is elég volt.
  • Hzsolesz
    Hmm...érdekes, hogy nem tudsz MPEG-et készíteni. Akkor javallom a QuickTime-ot. H.264, Motion JPEG vagy Animation tömörítéssel. Viszont elég nagy fájlok keletkeznek.
  • shubert
    Jó reggelt mindenkinek!
    Megvágtam egy videót Premiere Pro CS3-mal, de mikor exportálni akartam, a Media Encoder csak Adobe Flash, Real Media, QuickTime és Windows Media formátumot enged. Tudom, hogy ott kéne még lennie az MPEG-nek is, de nincs ott. Igazából ezzel így nem is lenne gond, de bárhogy állítgatom a dolgokat az Export Settings-be, egyszerűen nem tudok (számomra) normális minőséget kihozni a filmből.
    Van valakinek valami ötlete? Előre is köszönöm!
  • sznus
    Probléma megoldva! Az Export Settings-nél a kis lenyíló listában be kell kapcsolni a "Use Preview Files" opciót. Így exportáláskor nem renderel újra, a hiba se jelentkezik. Ráadásul harmadannyi ideig exportál. Itt egy kép a panelről (hátha másnak is gond lesz a későbbiekben):
  • sznus
    CS4-es Premiere MPEG2-be való exportáláskor produkál olyat, hogy egy 6 perces videóban 1,5 percig jó a kép, aztán egyszercsak ugrik egyet, majd random frame-ek bevillannak a videó korábbi és későbbi részéből. Ez ismétlődik a vágott anyag végéig. Miközben a hang megy tovább, csak a kép "akad be". Mitől lehet? Semmi komolyabb effekt nincs a cuccban. Egy PNG van a fő videósáv fölé illesztve, így szélesvásznú a film. Továbbá kilassítva van 1-2 snitt. De ettől még szerintem nem kellene kidöglenie... valakinek valami 5let?
  • Hzsolesz
    Mi van akkor ha a TOD-ot nem AVI-ba nevezed át, hanem MPEG-re? Mert ha jól tudom, akkor ennek a kamerának ez a formátuma valamilyen speckó MPEG-2 fájlt takar. Szerintem HD anyag szerkesztésére elégnek kellene lennie. Én AVCHD szerkesztésével próbálkoztam anna egy 2 magos, 2.2 GHz-es gépen 2 giga rammal, na az nagyon nem akart menni. A 25 frame-ből kb 1-et ha megjelenített. Most az AVCHD-t átkonvertálom először MPEG-2-re, de azért ennél is nagyon erőlködik és szaggat. Viszont érdekes, mert ha HDV-t szerkesztek (ugye az is MPEG-2), az minden probléma nélkül megy. Csak úgy siklik a CTI.
    Most jött egyébként egy hozzászólás egy másik fórumon az AVCHD-val kapcsolatban.
    halivud fórum
  • ATOMICMEDIA
    Sziasztok!
    Azzal a kéréssel fordulok hozzátok! Van nekem egy JVZ GZHD6-os Hd kamerám.
    A premierbe csak úgy tudom beimportálni a videót ha a kiterjesztését *.TOD ról átnevezem *.Avi-ba. ez még oké. csak az a problémám hogy Kb olyan 8 videót tudok be rántani a Premierbe mert ha többet rakok be és szeretném ezeket vágni akkor azt írja ki hogy megtelt a memória és kifagy. A másik problémám az hogy milyen gép kel ahoz hogy akadás mentesen tudjak Hd anyagggal dolgozni? Mivel nekem most egy 9850 Amd Phenom Cpu, 4gb ddr2 ram ,és 4850-es Vga-val rendelkezem.
    Válaszotokat előre is köszönöm
  • fresk
    Sziasztok!
    Lenne egy kerdesem. Premiere CS3-ban dolgozok, eskuvoi videozassal foglalkozom. Kapturalasnal scene detectiont bekapcsolva vittem be az anyagot. Minden scenenek az elejet es a veget egyenkent megadtam inpoint/outpointtal, majd rahuztam egyenkent a timelinera. Itt jon a gond, ha rahuzok egy atmenetet(corss dissolve pl.)a scene-ekbe beletold egy annyit, amennyi az atmenet fele, igy hiaba vagtam le az elejet es a veget(pl. mert logott a kamera)mert az atmenetnel latszik a logas. Nem lehet valahogy ugy rarakni az atmenetet, hogy ne toldjon bele a klippbe, miutan mar a timelineon vannak a klippek? Premiere 6.5 nel nem volt ilyen gond, mert ott ket sav volt es azok koze jottek az effektek es nem toldott bele. Amugy ugyanez a hanggal is a problemam.
    Van egy olyan megoldas, hogy kijelolom az egesz klippet es automate to timeline-nal rakom be, igy nem told bele, de az nekem nem a legmegfelelobb, mert sok klipp van amire nincs szuksegem, vagy mashova hasznalom es tul nagy munka kivalogatni utolag.
    Valaszaitokat elore is koszonom.
    Udv. kcsabi
  • drob
    Nem olvasod figyelmesen... "timeline-ra húzod, azt már tuti, hogy konvertálni/exportálni/renderelni kell.. és így tovább...

Viszont:
    véletlenül nincs jelenetre, snittekre osztva az a videó ami bekerült a gépbe? mert ha igen akor megfelelő snittet lehet másolni, vinni..., ennyi az egész. Ha egybe van akkor az már mókásabb, de az a Ti hibátok, hogy miért úgy vettétetk fel, olyankor jön a render/export dolog bármilyen progrramban.
  • marcee
    Köszi. Csak azért reménykedtem mert a Cuttermaran elvileg képes erre mpeg1/2-vel, virtualdub avi-val (természetesen csak kulcskockák között), meg most találtam még google-el néhányat. Akkor végigpróbálgatom.
  • Hzsolesz
    Hát sajna, amit a progiba beimportálsz és a timeline-ra húzod, azt már tuti, hogy konvertálni/exportálni/renderelni kell. De ha ez megnyugtat, nem találtak még fel olyan vágó szoftvert, ahol ez ne így lenne.
  • marcee
    Sziasztok!
    Beolvastunk több órányi HD felvételt premiere-el és támadt egy olyan igény, hogy a cimborám nem vinné magával a teljes anyagot, mert a nagy részéről tudja előre, hogy nem fogja használni vágáskor. Mpeg2 HD. Van-e lehetőség arra Premiere-ben, hogy konverzió nélkül kimentsük az értékes anyagot?
    Esetleges válaszokat előre is kösz!
  • adobepremiere
    ha kellőképpen módositod a Hosts mappád akkor figyelmen kivűl hagyja az aktiválást!!
  • adobepremiere
    Ez elég jó konvertáló!
    Xilisoft Video Converter Ultimate v5.1.26.0624
  • Murder3
    Meg még azt kérdem h frapsal h tudok felvenni játékot h a hangot is felvegye?
    Virtual audio cablet letöltöttem de a hangbeálításoknál akármit csinálok mindig némán veszi fel.:S
  • Murder3
    ha lenne rá annyi pénzem még akkor sem venném meg mert enyhén szólva sem vagyok pro a programmal:)
    honnan lenne rá 800 dollárom?:D